POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Ahbap soruşturması: Firari noterde yakalandı!
Ahbap soruşturması: Firari noterde yakalandı!
Dünya Kupası'nda kazananlara yüzük!
Dünya Kupası'nda kazananlara yüzük!
Salah ateşi yandı: Adım adım Süper Lig'e
Salah ateşi yandı: Adım adım Süper Lig'e
Özgür Özel: İlk seçimde yüzde 60-70'le iktidar olacağız
Özgür Özel: İlk seçimde yüzde 60-70'le iktidar olacağız
17 Temmuz 2026 Cuma - 09:35

Konak'ta kaldırım işgaline geçit yok!

Konak’ta kaldırım ve sokaklardaki izinsiz işgale karşı denetimlerini gece gündüz aralıksız olarak sürdüren Konak Belediyesi Zabıta Ekipleri, yaya güvenliği için izinsiz işgaliyeye geçit vermiyor.

Konak ta kaldırım işgaline geçit yok!

Konak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin, kaldırım ve sokak işgallerine karşı gerçekleştirdiği sıkı denetim aralıksız devam ediyor. Denetimler kapsamında Güzelyalı’da çalışma yürüten zabıta ekipleri, bölge esnafıyla konuşarak işgal sınırlarıyla ilgili bilgi verdi, yaya trafiğine engel olan izinsiz işgalin kaldırılmasını istedi. İşyerlerine uyarıda bulunan zabıta, izinsiz işgaller hakkında işlem yaptı. Yönetmeliğe aykırı olarak sokak ve kaldırımlarda izinsiz işgal için kullanılan masa, sandalye, tabela gibi eşyalar toplanarak Araç Sevk Depo ve Arşiv Amirliği deposuna götürüldü.

“Kaldırımlar yayalarındır”

İşgal yönetmeliğini uygulayan esnafa kent düzenine gösterdikleri özen dolayısıyla teşekkürlerini ileten Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, “İşgal İzin Yönetmeliği ve Sarı Çizgi uygulamamızla işgalleri düzenlemiştik. Son olarak Güzelyalı'da gerçekleştirdiğimiz işgal denetimleri kapsamında yayaların geçişini engelleyen durumlara karşı esnafımızı uyarıyor, devam eden ihlallerde ise cezai işlem uyguluyoruz. Yaya dostu Konak hedefi doğrultusunda özellikle engelli ve ileri yaş komşularımızın, pusetli ailelerin ve tüm yayaların kaldırımları güvenle kullanabilmesi adına çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.

Uymayanlara cezai işlem uygulanıyor

5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 38/1 ve 38/2 sayılı maddeleri uyarınca, 2026 Ocak ayından itibaren Konak’ta izinsiz işgal sebebiyle 1500’e yakın cezai işlem uygulandı. İşlemler sonucunda işletmelere yaklaşık 2,5 milyon TL tutarında para cezası yazıldı.

 
17 Temmuz Cuma günü İzmir'de hangi ilçelerde su kesintisi yaşanacak?
 
Muhsin Yazıcıoğlu soruşturması: 19 tutuklama!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli gençlere sörf deneyimi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentte yaşayan gençlerin spor ve doğayla ...
Tugay'dan Sakin Şehir'e yatırım sözü!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Seferihisar'da devam ...
Yeşilçam için kapsamlı dönüşüm hazırlığı!
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Yeşilçam Mahallesi’nde hayata geçirilecek ...
 
İzmir'de geri dönüşüm kapıya geldi!
Kapıdan kapıya geri dönüşüm modeli Güzelbahçe’de de başladı. Evlerde ayrıştırılan ...
Selçuk’un turizm yolu baştan sona yenilendi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Selçuk'ta Efes Antik Kenti ile Pamucak Sahili ...
İzmirli minik ressamlara Çin’den ödül
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Limontepe ve Kadifekale Çocuk Merkezleri’nde ...
 
AK Parti'den 'fatura' isyanı: İZSU soygun yapıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde İZSU'nun 1 Haziran'da yürürlüğe ...
AK Parti'den CHP'ye 'Soyer' eleştirisi: Hatırlayan, sahip çıkan tek kişi olmadı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde, tutuklu eski İzmir Büyükşehir ...
Yamanlar'daki çöp tesisi alanına TOKİ iddiası!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Yamanlar'da planlanan katı atık ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Madde madde Cemil Tugay'ın yol haritası
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri