POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Adnan Beker, CHP'den istifa ettiğini duyurdu!
Adnan Beker, CHP'den istifa ettiğini duyurdu!
NATO Zirvesi'nin programı belli oldu
NATO Zirvesi'nin programı belli oldu
'Kılıçdaroğlu'yla emrivaki şekilde görüştük'
"Kılıçdaroğlu'yla emrivaki şekilde görüştük"
Ece İrtem'in ölümüyle ilgili yeni gelişme
Ece İrtem'in ölümüyle ilgili yeni gelişme
3 Temmuz 2026 Cuma - 09:18

Madımak'ta yitirilenler Çiğli'de anıldı

Çiğli Belediyesi, 2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Oteli’nde yaşamını yitiren aydın, sanatçı ve yurttaşları düzenlediği anma programıyla saygı, özlem ve derin bir hüzünle andı. Şair ve yazar Hidayet Karakuş’un anlatımı ile şiirlerinin eşlik ettiği programda türküler, ortak hafızanın ve dinmeyen acının sesi oldu.

Madımak ta yitirilenler Çiğli de anıldı

Anma programına Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, CHP Çiğli İlçe Başkanı Erkan Akar ve ilçe yönetimi, CHP Çiğli İlçe Kadın Kolları Başkanı Necla Dülgeroğlu ve yönetimi, CHP Çiğli İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mertcan Eroğlu ve yönetimi, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, bürokratlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Yıldız: “2 Temmuz, Karanlık İle Aydınlığın Mücadelesinin Simgesidir”

Anma programında konuşan Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, her 2 Temmuz’da aynı acıyı yeniden yaşadıklarını belirterek, “2 Temmuz, karanlık ile aydınlığın mücadelesini simgeliyor. Sanatın, düşüncenin ve insanlığın hedef alındığı bu katliamı asla unutmayacağız. İnancı istismar ederek canlarımızı aramızdan alan karanlık anlayış karşısında, eşitlikten, kardeşlikten, barıştan ve laik Cumhuriyet değerlerinden yana durmaya devam edeceğiz. Bizi korkutabileceklerini sananlar bilsin ki; bu ülkenin aydınlık yüzleri dün olduğu gibi bugün de dimdik ayaktadır. Madımak’ta yitirdiğimiz canlarımızın anısını yaşatmayı ve adalet talebini büyütmeyi sürdüreceğiz” dedi.

Erkan Akar: “Madımak’ta Yalnızca İnsanlar Değil, Vicdan Da Yakıldı”

CHP Çiğli İlçe Başkanı Erkan Akar ise konuşmasında 2 Temmuz 1993’ün Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçtiğini ifade etti. Akar, “Madımak’ta yalnızca 33 aydınımız ve sanatçımız değil; düşünce özgürlüğü, laiklik, birlikte yaşama kültürü ve vicdan da yakıldı. Aradan geçen yıllar acıyı azaltmadı, adalet arayışını daha da büyüttü. Unutulan her acı, benzer karanlıkların önünü açar. Sivas Katliamı insanlığa karşı işlenmiş ağır bir suçtur. Bu nedenle adalet talebimizi ve ortak yaşam mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz” diye konuştu.

Katliamın Tanığı Gözyaşlarıyla Anlattı

Katliamın yaşandığı gün 13 yaşında olan ve olaylara Sivas’ta tanıklık eden Emine Duran da anma programında yaşadıklarını gözyaşları içinde paylaştı. O günü her anlattığında aynı acıyı yeniden yaşadığını dile getiren Duran, çocuk yaşta tanık olduğu vahşetin hafızasından hiç silinmediğini belirterek, gelecek kuşakların bir daha böylesi acılar yaşamaması temennisinde bulundu.

Program, Madımak’ta yaşamını yitiren canlar için okunan şiirler ve seslendirilen türküler eşliğinde duygu dolu anlara sahne olurken, katılımcılar adalet, demokrasi ve barış mücadelesini büyütme mesajı verdi. 

 
Selçuk'ta kadın ve çocuklar için farkındalık atölyeleri
 
Bornova'da Kent Bostanı'nda ilk hasat heyecanı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk'ta kadın ve çocuklar için farkındalık atölyeleri
Efes Selçuk Belediyesi, TAPV ve UCİM iş birliğiyle kadınlar ve çocuklara ...
İZSU'dan temiz Körfez için yoğun mesai!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü tarafından Meles Çayı ...
Eski benzinlik yeşil alana dönüştü!
Kemer’deki atıl alan, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmasıyla mikro ...
 
Büyükşehir yurttaşları dinliyor!
Yurttaş Meclisleri’nin ikinci tur toplantılarında Selçuk, Tire ve Bayındır’daki ...
Bir bardak su için girdiler, 100 yıllık gelenekle tanıştılar!
Basmane’ye adını veren basmacılık geleneği yeniden canlandı. Ahşap baskı ...
Meslek Fabrikası 50’sinden sonra hayatını değiştirdi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası kurslarına katılan 56 yaşındaki ...
 
Bayraklı'da Madımak anması
Bayraklı Belediyesi, 2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Oteli’nde yaşamını ...
Mutlu’dan Konaklı komşularına aşure ikramı
Konak Belediyesi’nin ilki Basmane’de gerçekleştirilen Geleneksel Aşure ...
İzmir, sürdürülebilir ulaşımın yol haritasını dünyayla paylaşıyor
İzmir'in ev sahipliğinde düzenlenen UITP Avrasya Konferansı'nda sürdürülebilir, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
'Cemil Tugay, Çağatay Güç, Utku Gümrükçü...'
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri