POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
CHP Lideri, 16 genel başkanla bayramlaştı
CHP Lideri, 16 genel başkanla bayramlaştı
Erdoğan’dan Bahçeli’ye bayram tebriği
Erdoğan’dan Bahçeli’ye bayram tebriği
Sokağa atanın cezası 10 kat artacak
Sokağa atanın cezası 10 kat artacak
'Ayasofya gibi Harem-i Şerif’in de açılışı nasip olsun'
'Ayasofya gibi Harem-i Şerif’in de açılışı nasip olsun'
28 Nisan 2022 Perşembe - 10:57

Minik Özalp 13 ayda 9 ameliyatla hayata tutundu

Kıbrıs'ta 13 ay önce dünyaya gelen Özalp Özdoğanoğlu, kısacık yaşamında tam 9 ameliyat oldu. Haziran ayında 10'uncu ameliyatına hazırlanan kısa bağırsak sendromu hastası Özalp bebeğin annesi Besime Özdoğanoğlu (30), "En büyük hayalim çocuklarım Özalp ve Özker'i evimizin bahçesinde birlikte oyun oynarken görmek" dedi.

Minik Özalp 13 ayda 9 ameliyatla hayata tutundu

Kıbrıs'ta 24 Mart 2021 tarihinde, kısa bağırsak sendromu ile dünyaya gelen Özalp Özdoğanoğlu, bugüne kadar 9 farklı operasyon geçirdi. Kısacık ömrünü hastanenin yoğun bakım servisinde ve ameliyathanede geçiren Özalp, annesi Besime Özdoğanoğlu ile İzmir'deki tedavisi nedeniyle babası Salih Özdoğanoğlu (32) ve 5 yaşındaki ağabeyi Özker’den aylarca ayrı kaldı. Minik Özalp, haziran ayında geçireceği 10'uncu ameliyatı öncesi ailesiyle bir arada olmanın mutluluğunu yaşadı.

Özalp'in doğumundan önce Kıbrıs'ta hemşire olarak çalışan Besime Özdoğanoğlu, minik oğlunun gözünü açtığı andan itibaren sağlık sorunları yaşadığını, tüm yaşamını onun tedavisine adadığını belirterek, şunları söyledi:

"Doğumdan sonra emzirdim ve yoğun şekilde kustu. 25 Mart'ta daha 1 günlükken tanı için ilk ameliyatını oldu. Kalın bağırsağının bir kısmının çok kalın, bir kısmının da kalem gibi geldiği belirlendi. Biopsi alındı ve sinir hücresi olup olmadığına bakıldı. 8-9 saatlik bir ameliyatta sinir hücresi bulundu. Kıbrıs'taki hastanede 'Bu çocuk yaşayamaz ve hayatını bu bağırsakla idame ettiremez' dediler. Yani bağırsağı çok kısa olduğu için yeterince beslenemeyip hayatını kaybedebileceğini öğrendim. Kıbrıs'ta tek vakayız. Bebeği elime verdiler, 'Yaşatabiliyorsanız yaşatın' dediler. Bizi, Ankara'ya sevk ettiler. 9 Nisan'da Ankara'da beslenmesini sağlayan damarlarla ilgili yeni bir ameliyat olması gerekti. Derisinin altına ana damarlardan beslenmesini sağlayan port takıldı. 3 ay kadar Ankara'da kaldık. Port enfeksiyon kaptığı için tekrar çıkarılıp, takılması gerekti. Bunların hepsi ayrı birer ameliyattı çünkü her seferinde anestezi aldı."

Özalp 3 aylıkken İzmir'e geldiklerini ve tedaviye Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde devam ettiklerini anlatan Besime Özdoğanoğlu, Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Çelik'in yaptığı ameliyatla bağırsağı açık olan minik Özalp'e stoma torbası takıldığını anlattı.

HAZİRAN'DA 10'UNCU AMELİYATI OLACAK

Haziran ayında yeni bir ameliyat olmayı beklediklerini, bir anne olarak zor zamanlar yaşasa da geleceğe umutla baktığını söyleyen Besime Özdoğanoğlu şöyle devam etti:

"Oğlum Özalp, İzmir'e geldikten sonra bağırsağı genişlediği için yeni bir ameliyat oldu. 13 saat süren ameliyatla bağırsağını ikiye ayırıp tekrar birleştirdiler. Özalp yoğun bakımda kaldı. Ameliyattan sonraki beşinci gün dikişleri açıldı. Yeniden ameliyata alıp bağırsağını tekrar ayırdılar. Karnında iki ostomisi vardı bir tane daha açıldı. İlk 4-5 ameliyatını bağırsakla ilgili, teşhis koymak ve bağırsağı uzatmak amacıyla geçirdi. Beslenmesini sağlayan portun takılması için birçok kez ameliyat geçirdi. Enfeksiyona çok açık bir sistem. O nedenle defalarca bıçak altına yattı. Bir anne olarak kötü hissettim. Doğum yaptım ve çocuğa çok bağlandım ama 'Bu çocuk yaşamaz' dediler. Vücudundaki yaraları görmek bile beni çok üzüyordu. Haziran ayında yapılacak ameliyatta torbası yine kalacak adaptasyonuna bakılacak. Bağırsağı genişlediyse yama yapılacak. Genişlemediyse genişletme ameliyatı yapılacak. En büyük hayalim çocuklarım Özalp ve Özker'i evimizin bahçesinde birlikte oyun oynarken görmek."

'ÖZALP GÜÇLÜ DURDU'

Kıbrıs'ta gardiyan olarak çalışan Salih Özdoğanoğlu da "Oğlumuzun tedavisi bizim için zor bir süreç oldu ama inşallah üstesinden geleceğiz Allah'ın yardımıyla. Kötü zamanlar geçirdik ama birbirimize daha çok bağlandık. Özalp de bizi yalnız bırakmadı, güçlü durdu. Kıbrıs'taki evimizde birlikte mutlu olacağımız günleri bekliyoruz."  (DHA)

 
Başkan İduğ önce camii ardından kilise iftarında!
 
Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini yükseltti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de belediye otobüsü seyir halindeyken alev topuna döndü!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde Büyükşehir Belediyesine ait körüklü otobüs, ...
Çocuk parkı vandalizm kurbanı!
Levent Mahallesi’nin tek parkı kullanılamaz hale geldi. Parka büyük zarar ...
Dayısı iş insanın peşini bırakmıyor... Alman yargısından kritik karar!
Almanya'da sağlık üzerine faaliyet gösteren, Türkiye dahil olmak üzere ...
 
BM: Dünya topraklarının yüzde 40'ı bozuldu
Birleşmiş Milletler'in yayınladığı son rapora göre Dünya topraklarının ...
3 bin 250 çarşı ve mahalle bekçisi alınacak
Emniyet Genel Müdürlüğü'ne 3 bin 250 erkek çarşı ve mahalle bekçisi alım ...
Metan gazı faciası: 4 kişi hayatını kaybetti
Muğla'da bir çiftliğe ait kuyuda metan gazından etkilenen 4 kişi yaşamını yitirdi.
 
Demiryoluna giren deve makinistlerin dikkatiyle kurtuldu
İzmir-Denizli seferini yapan trenin makinistleri Mithat Can Özcan ve Ahmet ...
İzmir'deki feci kaza kamerada!
Karşıyaka ilçesinde, yolcu minibüsüyle çarpışan motosiklet sürücüsü yaralandı. ...
İzmir açıklarında 29 hayat kurtaran operasyon!
İzmir'in Urla ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen karaya çıkarıldı.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri