POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Paris'te sahne Team Türkiye'nin!
Paris'te sahne Team Türkiye'nin!
Özel 'küfeyi' sırtına aldı: Getir sandığı, biz taşıyacağız!
Özel 'küfeyi' sırtına aldı: Getir sandığı, biz taşıyacağız!
Ali Babacan'dan Kılıçdaroğlu ziyareti
Ali Babacan'dan Kılıçdaroğlu ziyareti
Fon vurgununda yeni iddianame
Fon vurgununda yeni iddianame
21 Eylül 2023 Perşembe - 12:17

Nalbantoğlu'ndan Akşener'in 'İzmir' çıkışlarına yanıt: 2 iddiası da karavana!

CHP İzmir Milletvekili Nalbantoğlu; İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in İzmir’in koku sorunu olduğu ve sığınmacılara yönelik açıklamalarına “Ne yazık ki, iki iddiası da karavana!” sözüyle yanıt verdi.

Nalbantoğlu ndan Akşener in  İzmir  çıkışlarına yanıt: 2 iddiası da karavana!

CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu; İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in İzmir’in koku sorunu olduğu ve sığınmacılara yönelik açıklamalarına “Ne yazık ki, iki iddiası da karavana!” sözüyle yanıt verdi.

CHP İzmir Milletvekili Nalbantoğlu, "Sayın Akşener; İzmir adayının elini kaldırdı; hayırlı uğurlu olsun. Ama; keşke sorsaydı kendisine; “1. Kordon’da, çimlerde, gençlerle bağdaş kurup sohbetler ettin, koku var mıydı?” diye. AKP iktidarının ağzıyla konuşmadan önce; programına Swissotel toplantısının yanı sıra biraz halkla söyleşi, biraz yürüyüş dahil etseydi. Belki o zaman koku sorunu var mı, yok mu öğrenirdi. Sığınmacılar meselesinin iktidarın tasarrufunda bir sorun olduğunu ise söylemeye hiç gerek yok. Siyasetçi olarak olmasa bile; eski bir kabine üyesi olarak zaten biliyor olmalı" diye konuştu.

Akşener’in saha siyasetinden uzaklaştığını vurgulayan Nalbantoğlu, açıklamasını, "Meral Hanım aslında siyaseti uzun yıllardır sahada yapan bir siyasetçi. Ancak salon siyasetine geçiş yaptığını ve biraz da paslandığını görüyoruz. Üstüne üstlük eski verilerle konuşması, hem kendisini hem de partisini boşa düşürmüş.” sözleriyle sürdürdü.

İktidarın gözlüğü ve lügatıyla…
İzmir’in yıllara dayanan arıtma sorununda finale gelindiğini söyleyen Nalbantoğlu; açıklamasında; Büyükşehir Belediyesi’nin “Yaşayan Körfez” programını hızla hayata geçirdiğini belirtti. Nalbantoğlu, açıklamasına şöyle devam etti; “ Koku sorunu birinci öncelikli çözüm üretilen bir sorundu. İZSU’nun bu konudaki çabasını ve gelinen noktayı İyi Partili arkadaşlar da iyi biliyor. Siyaset, alengirli bir iştir; çarpıcı, vurucu çıkışlar gerektirir. Eyvallah! Ama, elin vicdanda da olması gerekir. Söylenenlerin aslının astarının olması gerekir. Meral hanım; iktidarın İzmir’e baktığı gözlüğü takmış, yine AKP iktidarının lügatıyla talihsiz bir çıkış yapmıştır. Öyle görünüyor ki; İzmir Körfezi’ndeki kötü koku sona erdi; siyasetin kirli yüzü ve kötü kokuları başladı.

Bilmiyor olamaz…
“Aklı selim siyasi yarışlara, yapıcı eleştirilere diyeceğimiz bir şey yok. Ama, işi; olmayanı ‘var’; kokmayanı ‘kokuyor’ noktasına getirmek; bambaşka kokuların kaynağını oluşturur.” diyen Nalbantoğlu; “ Tıpkı; sığınmacılara Belediye tarafından ekstra yardımlar yapılıyormuş gibi konuşmaları gibi. Mülteci meselesi kanayan yara. İnsan temelli hassas bir sorun. Sorunun kaynağı ise iktidarın politikaları. Bunu bile bile, yerel yönetimlere yıkma çabası, körlük olur, acziyet olur. Sorunun temel çözüm noktasından uzaklaşmak olur. En temel politikası millet ve milliyetçilik olan bir siyasi parti liderinin, bir eski kabine üyesinin bunu bilmemesi ya da bilmiyor gibi davranması da şaşırtıcıdır.” dedi.

Bu konudan ekmek çıkmaz!
Nalbantoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Geçti Bor’un pazarı… Koku sorunu artık yok. O iş çoktan bitti. Velhasıl bu konudan kendilerine ekmek çıkmaz. Bu tür sorunların, bilimsel verileri, sonuçları olur.  Yapılan araştırmalarla da desteklenir. 2019 yılından bu yana 260 km kanalizasyon - yağmur suyu ayrıştırması tamamlandı. 2023 yılı sonuna kadar 230 km daha yol alınacak. Mazgallardan ve bacalardan gelen koku sonlandı.  İZSU bu konuda hummalı bir çalışma yürütüyor. Çiğli Katı Atık Arıtma Tesisi’nin revizyonu tamam. 4. Faz başlatıldı. Tesis çevresindeki çamur stok sahalarının revizyonu yapılıyor. Türkiye’nin en büyük ekolojik restorasyon projesi olan Derivasyon Kanalı Projesi’ni hayata geçiriliyor ki bu sayede; arıtılmış tatlı su, iç körfeze dökülmek yerine taşınacak ve Gediz Nehri’nin eski yatağı ile çevresine hayat verecek. Dere ıslah çalışmaları da var. Tüm bunları tek başına yapan bir Büyükşehir Belediyesi var. Ve tabi ki bilim insanlarının desteğiyle, üniversitelerin, TÜBİTAK’ın çözüm ortaklığıyla sona gelindi.”

Nalbantoğlu açıklamasını şu sözlerle noktaladı: Ezbere konuşmak yerine sokağın sesine kulak verseler; böyle gaflar yapmayacaklar! Böyle karavanalarla gülünç duruma düşmeyecekler. Büyükşehir Belediyesi’nin sığınmacılara ve mülteci sorununa gerçek yaklaşımını bilseler; böyle iktidar yanlısı söylemlere sığınmak zorunda kalmayacaklar. Bol keseden atarak siyaset yapma biçimi İzmirlilere ne yazık ki sökmüyor. Bu da bizden bir ipucu olsun…

 
A Milli Takım’da Vincenzo Montella dönemi
 
İzmir'de dev yatırım zirvesi: Vali Elban, Başkan Soyer ve iş dünyasından çarpıcı mesajlar!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İZSU 21 Eylül 2023 Perşembe 13:13

İZSU da çalışan iyi partililer de aynı düşünüyor mu. Zira iyi partili yöneticiler birçok şirkette mevcut ve kaleyi içten içe çürütüyorlar. Peki kendi partilileri de bu konuda hemfikir mı eğer öyleyse o koltukları bırakmaları gerekiyor.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'den seçim için adres değişikliği uyarısı!
Türkiye, 31 Mart 2024 günü yerel seçimler için sandık başına gidecek. ...
Politika Durağı'nda CHP İl Kongresi'nin Z raporu ve çarpıcı 'Özlale' yorumları!
Gazeteciler Avcı, Çakır ve Akbaş, Politika Durağı’nda yine gündemin nabzını ...
O tutuklamaya tepki: Yeri hapis değil!
Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu, Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafına ...
 
Erdoğan ABD ile ticaret hedefini açıkladı: 100 milyar dolar!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türk-Amerikan İş Konseyi'nin (TAİK) ...
AK Partili İnan'dan CHP'ye kurultay delegeleri üzerinden 'akraba listesi' çıkışı!
AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, ...
Soyer'den Aslanoğlu'na ziyaret ve yerel seçim mesajları!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yeni seçilen Cumhuriyet ...
 
Erdoğan-Miçotakis zirvesi: Göçte birlikte çalışma kararı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 78. Genel Kurulu'nun ...
Politika Durağı bu akşam yine siyasetin nabzını tutacak
Gazeteciler Avcı, Çakır ve Akbaş'ın siyaset ve kent gündemini değerlendireceği ...
Akşener İzmir adayını o sözlerle ilan etti: Kokudan kurtaracak, çağ atlatacak!
İYİ Parti Genel Başkan Akşener, kentteki teşkilat buluşmasında İzmir Milletvekili ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir’de değişimden istikrara ve sürpriz aktör adayı!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri