Özgür Özel, İstanbul’da KİPTAŞ açılış töreninde İzmir’deki İZBETON kooperatifleriyle ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.
Özel, bu konuyla ilgili dün bir sunum aldığını belirterek, “Talimat vermiştim, ‘çözelim’ diye. 2027’de de yıllardır birikmiş o sorunu neredeyse tamamını çözecek şekilde ilerlememizi sağlıyoruz” dedi.
Özel şöyle konuştu: “Bugün bana sormuş ‘sizin yaptığınız bir kentsel dönüşüm projesi var mı?’ diye. Aha da var. Dün sunumunu aldım İzmir’de inşaat maliyetleri 10 kat arttığı için yürümeyen 7 kooperatif vardı, sorun vardı. Talimat vermiştim çözelim diye. İkisinin bütün sözleşmeleri yapıldı. Öbür ikisi sadece kooperatiflerin genel kurullarını bekliyor ki karar alsınlar, o da bitti. 7’den dördü. İkisi tamamen çözüm aşamasında çalışılıyor. Bir tanesi de en geç Nisan ayına kadar çözeceğiz. Bu sene o AK Parti’nin yarattığı krizden ve müteahhit sistemi yerine kooperatif sistemiyle çok daha ekonomik çözümler ürettiğimiz yerden bir fırsatçılıkla insanları manipüle ediyorlardı. Şimdi ilk evi Mart’ta teslim ediyoruz. 2026 yılı içinde iki kooperatifin tamamı bitecek diyoruz. 2027’de de yıllardır birikmiş o sorunu neredeyse tamamını çözecek şekilde ilerlememizi sağlıyoruz. KİPTAŞ dediğiniz yapı da bütün sorunlara rağmen İstanbul’da bıkmadan, usanmadan, yorulmadan kentsel dönüşüm yapıyor.”
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
|||||||
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |











Künye
İletişim
Facebook
Twitter
RSS
Sitene Ekle
Günün Haberleri