POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Gülistan soruşturması: Valinin oğlunun ifadesi ortaya çıktı
Gülistan soruşturması: Valinin oğlunun ifadesi ortaya çıktı
Fidan: İsrail'in yayılmacılığı dünyanın sorunu
Fidan: İsrail'in yayılmacılığı dünyanın sorunu
BDDK: Kredi kartı limitlerinde yeni karar yok
BDDK: Kredi kartı limitlerinde yeni karar yok
Sadettin Saran’dan şampiyonluk mesajı
Sadettin Saran’dan şampiyonluk mesajı
19 Nisan 2026 Pazar - 11:07

TBMM'de bu hafta hangi konular görüşülecek?

TBMM’nin 106’ncı açılış yıl dönümü ve 23 Nisan etkinlikleri kapsamında Meclis’te bu hafta çeşitli programlar düzenlenecek; Genel Kurul’da ise doğum izninin 24 haftaya çıkarılması ve 15 yaş altına sosyal medya yasağını içeren kanun teklifinin görüşmeleri sürerken, okullardaki silahlı saldırıların araştırılması için komisyon kurulması planlanıyor.

TBMM de bu hafta hangi konular görüşülecek?

TBMM’nin 106. açılış yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Meclis'te bu hafta çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’daki okullarda düzenlenen silahlı saldırıların ardından bu tür saldırıların nedenlerinin araştırılması amacıyla komisyon kurulması planlanan Genel Kurul’da, 15 yaş altına sosyal medyanın yasaklanması ve kadınların doğum izninin 16 haftadan 24 haftaya çıkarılmasına ilişkin kanun teklifinin görüşmelerine devam edilmesi bekleniyor.

TBMM’nin açılışının 106. yılı ve 23 Nisan kutlamaları kapsamında TBMM’de çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Genel Kurul’da pazartesi günü TBMM Çocuk Özel Oturumu yapılacak. Aynı gün, TBMM'nin ön bahçesinde “Meclis Bahçesi Çocuk Bahçesi" etkinliğinin açılışı gerçekleştirilecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğiyle "23 Nisan TBMM Kupası" Ödül Töreni ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle  "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Resim, Şiir ve Kompozisyon Yarışmaları" Ödül Töreni gerçekleştirilecek, Şeref Holü’nde Millî Eğitim Bakanlığınca organize edilen “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Resim Yarışması" Sergisi ile Dilekçe Komisyonu’nun "Küçük Eller Büyük Dilekler" sergisi açılacak.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 22 Nisan Çarşamba Tören Salonu'nda dünya çocuklarını kabul edecek. TBMM Başkanı Kurtulmuş ve siyasilerin katılımıyla, 23 Nisan Perşembe TBMM Atatürk Anıtı’nda tören düzenlenecek. Anıtkabir'i ziyaret edecek olan Kurtulmuş, Birinci TBMM Binası'ndaki törene katılacak, daha sonra TBMM Mermerli Salon'da kutlamaları kabul edecek. Kurtulmuş, TBMM Başkanlık makamını, temsili olarak çocuklara devredecek. Genel Kurulda, TBMM Başkanı Kurtulmuş başkanlığında "23 Nisan Özel Oturumu" yapılacak. Numan Kurtulmuş akşam saatlerinde TBMM Tören Salonu'nda resepsiyon verecek.

DOĞUM İZNİ VE SOSYAL MEDYA GÜNDEMDE

Genel Kurul’da bu hafta kadınların doğum izninin 16 haftadan 24 haftaya çıkarılması ve sosyal medyanın 15 yaş altına yasaklanması ile ilgili kanun teklifinin görüşmelerine devam edilmesi bekleniyor. Toplam 28 madde olan teklifin şu ana kadar 15 maddesi kabul edildi.

TBMM’de 22 Nisan Çarşamba Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda, AK Parti milletvekillerince hazırlanan ve “Katliam Yasası” olarak nitelendirilen Hayvanları Koruma Kanunu’ndaki değişikliklerin sahaya yansımasına ilişkin sunum gerçekleştirilecek.

Siyasi partilerin grup toplantılarının salı ve çarşamba günü yapılması da bekleniyor. (ANKA)

 
Pandemide evden yarıştı, şimdi uluslararası şampiyon
 
İran Hürmüz'ü yeniden kapattı: Son gelişmeler neler?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Lideri Barcelona'da konuşmuştu... İnan'dan Özel'e ve CHP'ye: 'Gayrimilli savrulma... Siyasi iflas tablosu!'
CHP Lideri Özgür Özel, Barselona’da düzenlenen Küresel İlerici Seferberlik ...
Özgür Özel’den Barselona’da tarihi konuşma!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İspanya’nın Barselona kentinde düzenlenen ...
CHP'li Güç'ten AK Parti ve MHP'ye 'siyaset tarzı' eleştirisi: Vandalizm... Asla kabul edilemez!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, İzmir Büyükşehir ...
 
Kaya’dan plan iptaline tepki: Buca'da yeni Basmane Çukuru’na izin vermeyeceğiz!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Buca Cezaevi alanına ilişkin 1/1000 ...
Ringe dönen meclis sonrası Saygılı’dan açıklama: Tugay eleştiriden kaçtı!
Dün gerçekleştirilen İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında yaşanan ...
CHP'li Gökan Zeybek'ten 'Onursal Adıgüzel' tepkisi
İstanbul Ataşehir Belediyesi'ne yönelik gece yarısı düzenlenen operasyonuna ...
 
Güç, 'Nöbet bitmedi, dönüştü' dedi: En sonunda kötüler kaybedecek!
Mülkiyeti İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait olup Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ...
MHP'de feshedilen il teşkilatı sayısı 7'ye yükseldi
MHP'de Çanakkale ve Bilecik ve Muğla il teşkilatları da feshedildi. Böylece ...
Güç'ten AK Parti'ye 'video' yanıtı: Kendilerini yalanlamışlar!
CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın tarafından ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir’de başkanların geride kalan 2 yılı!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri