POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Cem Adrian adli kontrolle serbest
Cem Adrian adli kontrolle serbest
Trump'tan 'İran ile müzakere' açıklaması
Trump'tan 'İran ile müzakere' açıklaması
Başaran Aksu hakkında tahliye kararı
Başaran Aksu hakkında tahliye kararı
'Yakışıklı Mısırcı' hayran akınına uğruyor!
'Yakışıklı Mısırcı' hayran akınına uğruyor!
9 Nisan 2026 Perşembe - 20:21

Tanal ve Akdoğan, Eşki’ye destek için adliyede: Başkanımızı alacağız!

İzmir’de Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki’nin gözaltına alınmasının ardından CHP’li isimlerden peş peşe destek açıklamaları geldi. CHP Milletvekilleri Umut Akdoğan ve Mahmut Tanal, adliye önünde yaptıkları açıklamada süreci eleştirerek "Son derece nitelikli, direngen bir eylem sürerken, gözler İzmir’e çevrilmişken bu direnişin mukavemetini kırmak üzere CHP’nin Ankara İl Başkanı’nı jandarma marifetiyle İzmir’e getirmek dahil İzmir’deki algıyı dağıtmaya çalıştılar. Başkanımızı alacağız" dedi.

Tanal ve Akdoğan, Eşki’ye destek için adliyede: Başkanımızı alacağız!

GERÇEKİZMİR - İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, “nitelikli dolandırıcılık” ve “resmi belgede sahtecilik” suçlamalarıyla Bornova Belediyesi’ne yönelik soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki’nin de aralarında bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, daha sonra İzmir Adliyesi’ne sevk edildi.

“Başkanımızı alacağız”

Adliye önünde konuşan Umut Akdoğan, gözaltı sürecinde herhangi bir olumsuz muamele yaşanmadığını belirterek, dosyada ciddi bir suç unsuru bulunmadığını savundu.
Akdoğan, “Sorular sorulmuştur, tutanakları inceledik. İncir çekirdeğini dolduracak bir şey yoktur. Prosedür tamamlandıktan sonra başkanımızı alacağız. Bornova’ya, İzmirlilere hizmet etmeye devam edecek” dedi.

Akdoğan ayrıca, yaşanan süreci “yeni bir iktidarın doğum sancısı” olarak nitelendirerek, kamuoyuna “direnişi sürdürün” çağrısı yaptı.

Amaç Meslek Fabrikası'ndaki direnişi kırmak 

CHP Milletvekilleri Umut Akdoğan ve Mahmut Tanal, Eşki’ye destek için adliyeye geldi. Burada ilk olarak açıklamalarda bulunan Akdoğan, “Son derece nitelikli, direngen bir eylem sürerken, gözler İzmir’e çevrilmişken bu direnişin mukavemetini kırmak üzere CHP’nin Ankara İl Başkanı’nı jandarma marifetiyle İzmir’e getirmek dahil İzmir’deki algıyı dağıtmaya çalıştılar. Çünkü İzmir’deki bu direnişin kabul edilebilir, iktidar açısından anlatılabilir tarafı yoktu” dedi.

"İncir çekirdeğini dolduracak bir şey yoktur"

Akdoğan, konuşmasının devamında şunları kaydetti: 

“Bu yaşadıklarımızın tümü yepyeni bir iktidarın doğum sancısıdır. Kimse merak etmesin, kimse endişeye kapılmasın. Bugün Ömer Başkan’ımızla olan durum kendisi tarafından da açıklanmış, doğrularına doğru, yanlışlarına yanlış denmiştir. Davet edilmiş, gelmiş, ifadesini vermiştir. Şimdi savcılıkta ifadesini verecektir. Ömer Başkan’ı sevenlerin bilgisi olsun, herhangi bir olumsuz muamele olmamıştır. Sorular sorulmuştur. Tutanakları inceledik. İncir çekirdeğini dolduracak bir şey yoktur. Prosedür tamamlandıktan sonra başkanımızı alacağız. Bornova’ya Bornovalılara İzmirlilere hizmet etmeye devam edecek. Biz şimdi Meslek Fabrikası’nın önüne gidiyoruz. O direnişe destek vermek için ateş başında bağlamalarımızla olacağız. Türkülerin sesini İzmir adliyesine göndereceğiz, başkanımız duyacak. Buca’da ifade veren Ankara İl Bakanı’mız Ümit Erol duyacak, Silivri’de cumhurbaşkanı adayımız ve yol arkadaşlarımız duyacak, İzmir duyacak ve Ankara’daki bir grup kötücül akıl sahibi olacak. Hepiniz direncinizi sürdürün. İzmir’e, Meslek Fabrikasına sahip çıkmaya devam edin. Güzel günler çok yakın, her şey çok güzel olacak.” 

"İktidar yürüyüşü kesilmek isteniyor"

Mahmut Tanal ise CHP’nin iktidar yürüyüşünün engellenmek istendiğini belirterek Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin AK Parti’ye geçtiğini hatırlattı. Tanal, şunları söyledi: 

“Bugün günlerden Perşembe. Bir günde ne oldu Türkiye’de? Bir, sabah erkenden Bornova Belediye Başkanımız gözaltına aldın. İki, Ankara il başkanımız gözaltına alınıp İzmir’e getirildi. Sanki Ankara’da adliye, polis, hâkim yok. Üç 170 bin oy farkıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne Bursalılar oy verdi. Mustafa Bozbey seçildi ve belediyeyi AKP’ye teslim ettiler. Peki bunlar bugün oldu da Bornova Belediye Başkanımızın gözaltına alınmasının sebebi ne? Bir şahsın SGK üzerinden belediyeye giriş yapması ve güya işe gelemden maaş aldığı ve kamu zararı olduğu iddiası. Bunlarda ahlak varsa, bunlarda kalemin ucu kadar vicdan varsa, başta Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki bankamatik kaç personel var onu araştırsınlar. Kaç tane bakanlık varsa bankamatik personelleri araştırsınlar. 

Üç, AKP’li belediyelere o bankamatik kartlı personeli araştırsınlar. Burada hukuk devleti diyor ki; ‘siz seçici s-davranamazsınız’. Şu anda Ömer başkanımıza uygulanan hukuk bakanların hepsine uygulansa TBMM’ye uygulansa bu ülkedeki AKP’li belediye başkanlarının en azından her yerde bin 2 bin personelinin cezaevinde olması lazım, meclis başkanının, bakanlarının cezaevinde olması lazım. Biz AKP’li belediyelere uygulanan hukuk neyse CHP’li belediyelere de aynı hukukun uygulanmasını istiyoruz. Burada amaç kamu zararı, yolsuzlukla mücadele değil. Tek amaç var. CHP Türkiye’nin birinci partisi, iktidara doğru yürüyor. İktidar yürüyüşünü engellemek için bu şekilde hukuksuz operasyonlarla iktidar yürüyüşü kesilmek isteniyor. Şair diyor ki çiçeklerin hepsini koparsanız da baharın gelişini engelleyemezsiniz. Belediye başkanının vicdanı rahat. Bu kumpastır. Bu siyasi bir operasyondur. Başkanımızı alacağız.”

 
Tugay, Çankırı'ya yüklendi: Baştan sona içi boş, laf olsun diye yapılmış bir paylaşım!
 
Aliağa’da CHP Grubu, o isme tepki gösterip meclisi terk etti!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özel'den Davutoğlu'na 'ara seçim' ziyareti
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu ...
DEM Parti İzmir Milletvekili Akın'dan 'asgari ücret' tepkisi!
DEM Parti İzmir Milletvekili İbrahim Akın, "Eğer istenirse bu bütçe farklı ...
Özel'e destek: Seçimin her türlüsü için varız!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nu ...
 
Güç'ten gözaltı açıklaması: Ömer Eşki'nin bir sorumluluğu yok!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, Bornova Belediye ...
Tugay’dan Eşki’nin gözaltına alınmasına tepki: Endişeliyiz!
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki'nin de aralarında bulunduğu 4 kişi, ...
Gözaltılar sonrası Özel'den Eşki ve Erkol açıklaması!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Ankara İl Başkanı Ümit Erkol ...
 
CHP'den Eşki'nin gözaltına alınmasına tepki: İzmir'le hesaplaşma bitmiyor!
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki'nin gözaltına alınmasının ardından ...
Meclis Başkanı Kurtulmuş'tan ara seçim açıklaması
Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP'nin ara seçim çağrısıyla ilgili Anayasa'daki ...
Kaya’dan Tugay’ın o iddiasına 'Soyer'li yanıt: Pazarlığı en iyi siz bilirsiniz!
Mülkiyeti İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir’de başkanların geride kalan 2 yılı!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri