POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Mersin'de katliam: 6 kişiyi öldürdü, 8 kişiyi yaraladı
Mersin'de katliam: 6 kişiyi öldürdü, 8 kişiyi yaraladı
A Milli Takım'ın Dünya Kupası geniş kadrosu açıklandı
A Milli Takım'ın Dünya Kupası geniş kadrosu açıklandı
Limitler güncellendi: ATM'lerde yeni dönem
Limitler güncellendi: ATM'lerde yeni dönem
'19 Mayıs’ın ışığı, 19 Mart’ın karanlığını yenecek'
'19 Mayıs’ın ışığı, 19 Mart’ın karanlığını yenecek'
30 Nisan 2026 Perşembe - 14:24

Tugay adres gösterdi, esnafa yüklendi: Tiplerinden nasıl insanlar olduklarını anlıyoruz!

Kemeraltı esnafının otopark eylemine yanıt veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, binanın belediyeye ait olmadığını ve “riskli yapı” şerhi nedeniyle işletilemeyeceğini belirterek esnafa Vakıflar ve Ziraat Bankası’nı işaret etti. Esnafa sert sözlerle yüklenen Tugay, "O esnaf derneğini yönlendirenler, siyasetçiler olduğunu biliyorum. Gördüm orada küçük bir grup var sadece onlar da belli adamlar. Tiplerinden, hallerinden nasıl insanlar olduğunu anlıyoruz" dedi.

Tugay adres gösterdi, esnafa yüklendi: Tiplerinden nasıl insanlar olduklarını anlıyoruz!

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Kemeraltı esnafının Çankaya Katlı Otoparkı’nın yeniden açılması talebiyle gerçekleştirdiği eyleme ilişkin açıklamalarda bulundu. Tugay, söz konusu binanın mülkiyetinin belediyeye ait olmadığını ve hukuki engeller bulunduğunu belirerek esnafa adres gösterdi.

Kemeraltı Esnaf Derneği’nin belediyeye yönelik çağrısını eleştiren Tugay, otoparkın bulunduğu binanın hisselerinin Vakıflar ve Ziraat Bankası’na ait olduğunu ifade etti. Tugay, esnafın taleplerini ilgili kurumlara yöneltmesi gerektiğini söyledi.

ZİRAAT BANKASI VE VAKIFLAR'IN KAPISINA GİDİN

Tugay, esnafa sert sözlerle yüklendiği açıklamasında şunları kaydetti:

“Kemeraltı Esnaf Derneği neden belediyeye geliyor onu anlamıyorum ben. Şundan yanlış: Buranın hissesi çoğunluk hissesine bakıldığında belediyenin değil ki. Vakıflar ve Ziraat Bankası’na ait. Gidin, Ziraat Bankası ve Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün kapısına. Onlara söyleyin. Bizden ne istiyorlar? Otopark işletin burada. Bu binanın otopark olarak işletilebilmesi için tapusunda risklidir diye bir şerh olmaması lazım. Tapusunda burası risklidir diye şerh olan bir binayı siz otopark olarak işletirseniz suçlu oluyorsunuz. Kamu suçu işlemiş oluyorsunuz. Ben daha önce söyledim. Tapusunda riskli şerhini kaldırın ondan sonra biz başlatalım. Riskli kararı 2021 yılında alınmış bizim dönemde de değil. İtirazlar olmuş, mahkeme kararı verilmiş. Mahkeme karar ile riskli olduğu kesinleşmiş binaya siz gidip ‘ben burada otopark işleteceğim’ derseniz doğrudan suç işlemiş olursunuz”

TİPLERİNDEN NASIL İNSANLAR OLDUKLARINI ANLIYORUZ

Açıklamasında eylemlere ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Tugay, Kemeraltı’ndaki sürecin bazı çevreler tarafından yönlendirildiğini öne sürerek şunları söyledi: “O esnaf derneğini yönlendirenler, siyasetçiler olduğunu biliyorum. Gördüm orada küçük bir grup var sadece onlar da belli adamlar. Tiplerinden, hallerinden nasıl insanlar olduğunu anlıyoruz. Öyle kolay değil İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne iftira atmak. Her şeyin cevabını alırsınız. Yanlış ve haksız şeylerin savunucusu ve tarafında olmayacaksınız. İzmir halkından rica ediyorum. Kimin yaptığına baksınlar."

İNSANLARI SOKAĞA DÖKEN MUHTAR AK PARTİ'YE ÜYE OLDU

Başkan Tugay açıklamalarının devamında, Harmandalı'nda çöp tesisine karşı gerçekleştirilen eylemlerin en ön sırasında yer alan ve önceki dönem Cumhuriyet Mahallesi muhtarlığı görevinde bulunan Dursun Ali Kazar'a tepki göstererek "Harmandalı’nda insanları sokağa döken bir muhtar vardı gitti AK Parti’ye üye oldu değil mi? Gördünüz mü şimdi kim yapıyormuş bu işleri. Aynı şeyler bunun içinde de var ve bunların hepsinin arkasında böyle yapılar ve zihniyetler var. İzmir halkı İzmir’in üzerinde oynanan oyunların farkında olsun" dedi.

 
Tugay'dan Buca Metrosu açıklaması: Sorun yaşıyoruz ama inşaat durmadı!
 
‘Yamanlar’ açıklaması yaptı, AK Partili isimlere çıkıştı: ‘Yuh artık’ diyecek şekilde dinledim!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tugay'dan Buca Metrosu açıklaması: Sorun yaşıyoruz ama inşaat durmadı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay Buca Metrosu projesinin ...
Tugay'dan dev fuar açılışında 'adaylık' mesajı!
İzmir’de 12’ncisi düzenlenen Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve ...
Başkan Sengel direksiyona geçti: Efes Selçuk'ta asfalt mesaisi
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Pamucak’ta devam ...
 
İzmir'in yönetiminde söz sahibi olmak isteyenlere davet!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Yurttaş Meclisi uygulamasıyla İzmirliler, ...
Karşıyaka’da Zübeyde Hanım Koşusu için geri sayım!
Karşıyaka Belediyesi tarafından her Anneler Günü’nde geleneksel olarak ...
Dikili'ye yeni sanat merkezi müjdesi
Dikili Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 29 Nisan Dünya ...
 
Bornova'da kadın emeği görünür oluyor
Bornova Belediyesi, BAYETAV işbirliğiyle düzenlediği “Kadın Buluşmaları” ...
Konak'ta kadınlara tabuları yıkan eğitim!
Konak Belediyesi’nin kadınlara yönelik düzenlediği, tabu yıkan mesleki ...
Buca’da engelsiz ulaşım hizmeti yenilendi
Buca Belediyesi, engelli vatandaşların günlük yaşamını kolaylaştıran hizmetlerini ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
28 isim… Geride kalan 3 yıl… İzmir’in En’leri!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri