POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özel'den Kılıçdaroğlu'nun sözlerine ilişkin açıklama
Özel'den Kılıçdaroğlu'nun sözlerine ilişkin açıklama
Meclis'te bu hafta: Gündemde neler var?
Meclis'te bu hafta: Gündemde neler var?
Gezi'de gözaltına alınan 12 kişi adliyeye sevk edilecek
Gezi'de gözaltına alınan 12 kişi adliyeye sevk edilecek
Resmi Gazete'de yayımlandı: Hangi yollar ücretsiz olacak?
Resmi Gazete'de yayımlandı: Hangi yollar ücretsiz olacak?
27 Mayıs 2025 Salı - 11:55

Tugay’dan TİS krizinde yeni mesaj: Sendikanın taleplerini karşılayacak bütçe yok!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Büyükşehir şirketlerinden İZENERJİ ve İZELMAN’da süren TİS sürecine dair açıklamalarda bulundu. Tugay sendikanın yüzde 60 bandındaki zam talebi için, “Belediyenin yönetmemiz gereken bir bütçesi var ve o bütçede bu taleplerin karşılığı yok” dedi. İki şirketteki en düşük işçi ücretinin 59 bin TL olacağını belirten Tugay, asgari ücreti hatırlattı. Tugay, önceki Başkan Soyer’e bir kez daha ‘sorumsuz’ göndermesinde bulundu.

Tugay’dan TİS krizinde yeni mesaj: Sendikanın taleplerini karşılayacak bütçe yok!

Asena TUNCA/GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Büyükşehir şirketlerinden İZENERJİ ve İZELMAN’da süren TİS sürecine dair açıklamalarda bulundu.

Sendika dün gerçekleşen görüşmelerin ardından masadan kalkarken, 29 Mayıs sabahı çok büyük ihtimalle greve gidileceğinin sinyalini vermişti.

TUGAY’DAN SENDİKAYA: TALEPLERİNİ KARŞILAYACAK BÜTÇE YOK!

Başkan Tugay sendikanın ‘Geri adım atmayacağız. Yaşanacak mağduriyetlerin sebebi biz değiliz’ açıklamasına ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Öyle demekle olmuyor o işler. Ben tabi ki sendikalarımızın taleplerini cevap veririm. Talepleri hakları değildir demiyorum. Grev yapma hakkı da onlara aittir. Bu hakkı kullanıp kullanmama kararını da onlar verecektir. Bir süre önce yaptığım açıklamada anlatmaya çalıştığım gibi belediyenin yönetmemiz gereken bir bütçesi var ve o bütçede bu taleplerin karşılığı yok. Böyle bir gelirimiz yok bunu karşılayacak. Böyle bir gelirimiz olmayınca bunu karşılamanın imkanı da yok. Yani kafa karıştırıcı şeyler söylüyorlar. Biz geçen ağustos ayında ara zam şeklinde yüzde 7’lik bir zam yaptık. O zammı yaparken dedik ki bunu önümüzdeki TİS’te yapacağımız artışı bunun bir parçası gibi görün dedik. Yüzde 7’yi de dahil ederek bu artışı yaptığımızı söyledik. Ağustos ayından beri önceden yaptığımız zam var. Yüzde 30’a varan bir artış önerdik. Toplamda yüzde 38’lik bir artışı vermiş olduk. Bununla bugün İZELMAN şirketinde en düşük ücret net 59 bin TL’nin üzerinde en düşük. 76 bin TL’ye kadar çıkıyor. Bizim istediğimiz rakamlarla sendika kabul ederse 60 bin TL alan olacak. 76 bin TL arasında rakamlar alacaklar. Türkiye’nin içinde bulunduğu şartlarda bunun iyi bir teklif olduğuna inanıyorum" diye konuştu. 

Tugay açıklamasında şunları söyledi;

ASGARİ ÜCRETİ HATIRLATTI!

Diğer sözleşmeler baktığımız zaman onlara göre düşük bir ücret asla değil. Asgari ücretin 22 bin küsur olduğunu hatırlatırım. Bizim önerdiğimiz rakam ile bir artış yapıldığında Büyükşehir bütçesine yıllık 6 milyar TL yük gelecek. Sendika bizim teklifimizi kabul ederse 1 yıl içinde ilave 6 milyar TL olacak. Son teklifte bize ilettikleri yüzde 65’lik artış 13 milyar TL’ye karşılık geliyor. Yani biz 6 milyar TL’yi verelim diyoruz ama bir 7 milyar daha bulamayacağız. Böyle bir kaynağımız yok. Ödeyemeyeceğimiz bir ücreti kabul edip altına imza atmamız mümkün değil. Sendika şube başkanları belediye çalışanıdır. Sendika üyesinin hepsi belediye çalışanıdır. Hepsi bizim belediyemizim çalışanı. Dün de varlardı yarın da olacaklar. Grev kararının yaratacağı olumsuz sonuçları bu bizim sorumluluğumuzda değil diyerek bir kenara itemezler. Bu onların da sorumluluğunda olan bir şey. Hep beraber sorumluyuz. Nihayetinde aklı selimin sürecin sonunda galip geleceğine inanıyorum. Daha fazlasını veremediğimiz için üzgünüm. Belediyelerin içindeki ekonomik şartların dikkate alınmadan böyle bir teklif yapılmasını bana ne başka bir şey beni ilgilendirmiyor diye bakılmasını doğru bulmuyorum.

SOYER’E GÖNDERME: AYNI SORUMSUZLUĞU BEN GÖSTERMEYECEĞİM!

Grev yapılmaması için yapabildiğimiz en iyi teklifi yaptık. Kötü bir teklif yapmadığımıza eminim. Bize emsal olarak seçimden 5 gün önce önceki belediye başkanının bir başka sendika ile imzaladığı anlaşmayı örnek gösteriyorlar. Onun sorumsuzca bir davranış olduğunu söyledim. Aynı sorumsuzluğu ben gösteremeyeceğim. Kendilerinden özür diliyorum.

 
Aslanoğlu’ndan ‘Kılıçdaroğlu’ mesajı ve Saygılı’ya ‘nakarat’ çıkışı!
 
Aliağa'da kadın girişimcilerden bir ilk!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Omer 28 Mayıs 2025 Çarşamba 23:33

Syn Cemil Tugay sonuna kadar zam konusunda hakli sendikanın istegine onay verse yine biz vatandaşlardan bunun acisını cikaracak arkadaşlar biz emeklileride düsünün

Yorumu oyla      0      0  
Hasan 28 Mayıs 2025 Çarşamba 20:28

Sanki sözlesmeden doğan hakkımızı zaten tunç başkan vermeseydi bile mahkeme yoluyla alırdık

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’da can dostlarla yaza renkli merhaba!
‘Hayvan dostu kent’ hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Karşıyaka ...
Konak’ta bayram dayanışması
Kurban Bayramı’nda dayanışmayı sofralara taşımayı amaçlayan Konak Belediyesi, ...
Sengel'den KEBB toplantısında İmamoğlu'na destek mesajları
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Kıyı Ege Belediyeler ...
 
Başkan Tugay: Sanat İzmir'e çok yakışıyor
İzBB Klasik Türk Müziği Korosu’nun Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde ...
Buca'daki kritik meydana yeni trafik düzeni!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca Üçkuyular Meydanı’nda düzenleme çalışmasına ...
İZDENİZ’de çevrimiçi bilet dönemi: Bir tıkla cebinizde
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZDENİZ AŞ’nin bilet.izdeniz.com.tr sitesinden ...
 
Bornova’da mahalle meclisleri dönemi!
Bornova Kent Konseyi'nin katılımcı yerel yönetim anlayışıyla startını ...
İlk yardımda zamanla yarıştılar
İzmir Büyükşehir Belediyesi İlk Yardım Eğitim Merkezi’nde “Afetlerde İlk ...
Konak'ta SGK borçlarına karşılık taşınmaz satışı!
Konak Belediyesi 2024 Mali Yılı İdare ve Kesin Hesap Cetvelleri, düzenlenen ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP'nin İzmir mitinginin anatomisi
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri