POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Lozan' yanıtı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Lozan' yanıtı!
Halı fabrikasında patlama: İşçiler yaralandı!
Halı fabrikasında patlama: İşçiler yaralandı!
Kremlin'den 'Putin-Zelenskiy görüşmesi' açıklaması
Kremlin'den 'Putin-Zelenskiy görüşmesi' açıklaması
Bir 'Minguzzi' vakası daha: Bıçaklı saldırı!
Bir 'Minguzzi' vakası daha: Bıçaklı saldırı!
17 Mayıs 2025 Cumartesi - 09:54

Tugay'dan TİS mesajları: Rakamları verdi, Soyer'e 'sorumsuzluk' çıkışı yaptı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, toplu iş sözleşmesi gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Tugay açıklamasında Eski Başkan Soyer’e kendi döneminin son günlerinde imzaladığı anlaşma üzerinden yüklenerek, “Böylesine bir hareketi sorumsuzluk olarak nitelendiriyorum” diye yüklendi. Başkan Tugay hem Büyükşehir'in hem de sendikanın teklifini de açıkladı.

Tugay dan TİS mesajları: Rakamları verdi, Soyer e  sorumsuzluk  çıkışı yaptı!

Asena TUNCA/GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay kentin güncel konularına ilişkin açıklama ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Konak'ta bulunan Egemenlik Evi'nde yapılan basın toplantısında basını bilgilendiren Başkan Tugay dikkat çekici mesajlar verdi. Belediyelerde uzun süredir devam eden ekonomik sıkıntılar üzerine konuşan Tugay önceki başkan Tunç Soyer’e “sorumsuzluk” çıkışında bulundu.

Soyer’in seçimlere 5 gün kala belediyedeki 5 bin 800 işçi için imzaladığı TİS için “giderayak sorumsuzluk yaptı” diyen Tugay şu ifadeleri kullandı: “İlçe belediyelerimizde anlaşmazlık sonrası grevler ve yaşanan kötü görüntüleri hepimiz yaşadık. İZENERJİ ve İZELMAN ile görüşmelerimiz devam ediyor. 1 Ocak’tan itibaren geçerli olacak bir rakam üzerinde konuşup anlaşmaya çalışıyoruz. Peşinen şunu söyleyeyim hem İzmir’de hem Türkiye’de anlaşılan rakamları ödemeye hazırız. Çok yakın rakamlarda tekliflerde bulundu arkadaşlarımız. Dengeyi bozan bir durum var bizde, üzülerek anlatacağım. 31 Mart’ta seçim oldu 26 Mart günü bir önceki belediye başkanı 5 bin 800 belediye çalışanını kapsayan bir TİS imzaladı. Seçime beş gün kala ‘ben işçi dostuyum’ diyerek bunu duyurdu. Belediye başkanlığına devam etmeyeceği kesindi. Belediyenin dengesini bozacak bir TİS altına imza attı. Kimsenin vermediği yüzde 67’lik artışı verdi. Her 6 aylık dönem için de enflasyon artı 3’lük bir artış yaptı. Arkadaşlarımızın eline geçen rakamlar 90, ila 100 bin lira civarında. Böylesine bir ekonomik durumda Türkiye’de benzer durumdaki belediyelerin ödediği rakamlar belliyken memura 11,5 zam yapılmışken böylesine bir hareketi sorumsuzluk olarak nitelendiriyorum. İşçinin dostu olacaksak hepsinin dostu olmak lazım. Biz tüm işçilerin dostuyuz ama belediyenin bütçesi bunu karşılayamıyorsa içinde bulunduğumuz tablo sorumsuzluğun eseridir. Haklı olarak şu an TİS masasında oturanlar da haklı olarak ‘biz de bu ücreti istiyoruz’ diyor. Tüm paramızı işçilere versek yine yetmiyor. Makul tekliflerle anlaşmaya çalışıyoruz. Zaman zaman çalışanlarımızı üzecek laflar duyuyoruz. Hepimiz arkadaşlarımızla beraber İzmir halkına en iyi hizmeti yapmak üzere çalışıyoruz.”

TİS görüşmeleri ile ilgili tekliflere de değinen Tugay şunları söyledi: “26-27 arası ilk altı ay için ikinci altı ay için enflasyon farkı alınacak en düşün ücret 60 ila 77 bin lira arasında olacak. Kötü bir teklif olmadığını düşünüyoruz. Sendikanın daha farklı bir şey söylemediği tek teklif de yüzde 110 civarı. Herkesin yakın zamanda diğer belediyelerle imzalanmış sözleşmelere bakmasını ve teklifimizi karşılaştırmasını rica ediyorum. Geçen hafta Ankara’ya gidip Belediye-İş ve Genel İş’i ziyaret edip durumu detaylarıyla anlattım. Bizim ağzımızdan ne gördüğümüzü duymalarını istedik. Değerli görüşmeler oldu.”

 
Bornova'da Gençlik Festivali'ne görkemli final
 
Tugay, Botanik EXPO’nun nerede yapılacağını açıkladı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 17 Mayıs 2025 Cumartesi 11:04

Yalan söylüyorsunuz başkan. Ben belediyede çalışmıyorum ama çalışan dostlarım var. Biliyoruz. Siz 1 Ocak 2024'teki rakamları baz alarak % bilmem kaç zam istiyorlar diyerek algı yaratıyorsunuz. Peki neden 31 Aralık 2024'teki rakamı baz almıyorsunuz? İşinize mi gelmiyor, yoksa yanınızdaki akıllı idareciler sizi yanlış mı yönlendiriyor? Yapmayın, kendi kendinize itibarınızı zedeliyorsunuz. Yanınızda sizi yanlış yönlendirenlerle yolunuzu ayırın. Yoksa 4 yıl sonra emekli olacaksınız.

Yorumu oyla      0      0  
Hamdi 17 Mayıs 2025 Cumartesi 10:22

Yorumunuz:yede baskanlık yapmak cok zor ve bu zor isin üstesinden gelen Tugay''a tebrikler.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Türkmen'den 19 Mayıs mesajı
Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ...
Büyükşehir'de yatırımlarda aslan payı fen işleri, raylı sistem ve ulaşımın!
İzmir Büyükşehir Belediyesi mayıs ayı meclis toplantısı üçüncü birleşiminde ...
İzmir'in 4 ilçesini gençler tasarlayacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor ...
 
19 Mayıs’ta İzmir'e indirimli toplu ulaşım müjdesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESHOT, İZULAŞ, İZDENİZ, Metro ve ...
Aliağa’nın özel çocuklarından rengarenk bahar şenliği
Aliağa Belediyesi Özel Aliağa Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, 10-16 ...
Büyükşehir’de gündem ESHOT ve iki ilçeye emsal artışı kararı
İzmir Büyükşehir Belediyesi mayıs ayı olağan meclis toplantısı 3. birleşiminde ...
 
Çeşme'de Engelliler Haftası'na özel etkinlik
Çeşme Belediyesi 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında etkinlikler ...
Borçlar azaldı, çalışmalar arttı: Mali tablo belediye binasına ikinci kez asıldı
Urla Belediye Başkanı Balkan’ın göreve gelmesinden sonra başlatılan şeffaf ...
CHP Lideri Özel'in de katıldığı sempozyumda İzmir’in projeleri örnek gösterildi
Kuşadası’nda düzenlenen Otizm Sempozyumu’nda konuşan Cumhuriyet Halk Partisi ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Adım adım yeni genel sekretere!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri