Asena TUNCA/GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay kent gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunmak üzere basın toplantısı gerçekleştirdi.
Tugay DİSK'e bağlı Genel-İş sendikası ile TİS sürecinde yaşanan anlaşmazlık sonrası İZENERJİ ve İZELMAN personeli yaklaşık 20 bin işçinin çıktığı grev sürecine dair de konuştu.
Tugay CHP Genel Başkan Yardımcıları ve İzmir milletvekilleri Deniz Yücel ve Murat Bakan'a süreçle ilgili yönelttiği eleştirileri tekrarladı.
Tugay grev sürecine şunları söyledi: Genel Merkez İzBB’ye yapılan saygısızlığı başından beri gördü. Üzerimizde hiçbir baskı kurulmadı. Söylemlerde de haklı olarak belirttiler ama şunu bilmenizi isterim Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarının hiç değilse, Türkiye'deki başkanların en az üçte biri beni aramıştır.
“GAMZE TAŞCIER’İN YANINDA FOTOĞRAF VERMEK DIŞINDA BİR ŞEY YAPMADILAR”
Grev sürecinde iki isme yaptığı eleştiriyi tekrarladı.
Tugay, “Gamze Taşcıer’in yanında fotoğraf vermeleri dışında yaptıkları herhangi bir şey görmedim. Bu iletişimi güçlendirmek adına Gamze Taşcıer ve Gökan Zeybek dışında bir çaba görmedim. Zaten Gamze Hanım buraya geldiğinde durum çözülmüştü. Seda Kaya Ösen, Ümit Özlale bana destek oldular” dedi.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |