POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Tanju Özcan'dan Ali Koç'a olay yaratan tepki!
Tanju Özcan'dan Ali Koç'a olay yaratan tepki!
Barış Alper Yılmaz'ın menajerinden olay sözler
Barış Alper Yılmaz'ın menajerinden olay sözler
Memur-Sen'in 'Hakem Kurulu' kararı belli oldu!
Memur-Sen'in 'Hakem Kurulu' kararı belli oldu!
Genç oyuncudan Tayanç Ayaydın'a taciz suçlaması
Genç oyuncudan Tayanç Ayaydın'a taciz suçlaması
22 Ağustos 2025 Cuma - 20:57

Tugay’dan flaş ‘Fuar’ çıkışı: Kültür Bakanlığı 5 kuruş vermiyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay, bu yıl 94'üncüsü düzenlenecek olan İEF tanıtım toplantısında İzmir iş dünyasına ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’na sert eleştiriler yöneltti. Tugay, “Kültür Bakanlığı beş kuruş vermiyor, her şeyi belediyeye bırakıyor” dedi.

Tugay’dan flaş ‘Fuar’ çıkışı: Kültür Bakanlığı 5 kuruş vermiyor!

GERÇEKİZMİR - İzBB Başkanı Dr. Cemil Tugay bu yıl 94'üncüsü düzenlenecek olan İEF tanıtım toplantısında basının sorularını yanıtladı.

Tugay'ın tanıtım toplantısında şehrin uyuyan dinamikleri ve sponsorlar eleştirisi üzerine sorulan soruya Tugay başka bir eleştiriyle yanıt verdi.

Tugay, Kültürpark'ın hazırlanış süreci ve İzmir'in tarihi ve kültürel değerlerinin sahipsiz bırakıldığına işaret etti.

Tugay Kültür ve Turizm Bakanlığı’na da eleştiri yönelterek, “Biz ne yapıyoruz? Bekliyoruz. Kültür Bakanlığı para versin diye. Kültür Bakanlığı beş kuruş vermiyor, her şeyi belediyeye bırakıyor. Peki belediyenin imkânı yetiyor mu? Yetmiyor” dedi.

Tugay şunları kaydetti:

Şimdi hangi firma olduğunu söylemeyeceğim ama biraz önce bir firmanın aranmadığı söylendi. Bana not olarak iletildi ama ben dile getirme gereği duydum. Randevu istemişler, arkadaşlarımız ise randevu vermemiş. Bırakın sponsor olmayı, “gelin burada standınızı açın” diye aradığınız köklü firmalar bunu yapmıyor. Peki böyle olursa bu heyecan, bu dinamizm nasıl canlı kalacak? Belediyeye sorumluluk yüklemekle bu işler olmaz, böyle bir yaklaşımı kabul etmiyorum. Kimsenin buna hakkı yok. Belediye de elbette sorunlara sahip çıkacaktır ama sadece dışarıdan eleştirmekle olmaz.

KİMSE SİHİRLİ DEĞNEK BEKLEMESİN

Asıl mesele şu: Bu sorunu neden yaşıyoruz? Çözüm için herkesin “biz ne yapabiliriz” diye konuşması lazım. Bu şehir ve ülke nasıl kalkınacak? Sorunlarla nasıl başa çıkacak? Beş yılda bir birini seçip, onun sihirli değnekle her şeyi düzeltmesini beklemekle olmaz. Ülkeyi kim yönetirse yönetsin, halkla ve toplumun dinamikleriyle birlikte yapabiliyorsa başarılı olur.

Bizde ise anlayış şu: “Ben senden bir şey talep ederim ama sen benden bir şey isteme.” Böyle olmaz. Bu İzmir için de Türkiye için de zaman kaybıdır. Bu anlayışı değiştirmek gerekiyor. Bu şehrin herkese daha fazla şey verebilmesi için insanların da bu şehre katkı sağlaması gerekir. Önce korumayı bilmek lazım. Orayı burayı yakıp yıkmak, insanları huzursuz etmek olmaz. Buradan kazanayım, zengin olayım ama İzmir’e tek kuruş katkı yapmayayım; böyle bir şey de olmaz. İzmir’i sevmek, vatanını, milletini sevmektir; geçmişine sahip çıkmaktır; çocuklarının geleceğine sahip çıkmaktır.

SİZ NE YAPIYORSUNUZ?

Biz burada çalışıyoruz, emek veriyoruz. Herkese soruyorum: Siz ne yapıyorsunuz? Sadece kendi işletmenizde daha fazla kazandırmak için çalışıyorsanız yetmez. Bu şehir için de bir şeyler yapmak zorundasınız. “Kütüphane yapalım” diyoruz, söz veriliyor sonra vazgeçiliyor. “Huzurevi yapalım” diyoruz, yaşlılarımızın ihtiyacı var, tık yok. Yukarıda antik tiyatro var, 20 bin kişilik. Efes’te tiyatro var, Yeşilova Höyüğü’nde 8 bin 500 yıllık tarih var. Bunlara sahip çıkmak, destek olmak gerekiyor. İzmir’de yedi tane antik şehir var. Şehrin her tarafı tarihi eserlerle dolu. Bunları alın İngiltere’ye, Fransa’ya, Almanya’ya verin; havalara uçarlar. Buradan bir şey çalmalarına, götürmelerine gerek kalmaz; olduğu yerde her şeyi gün yüzüne çıkarırlar. Bergama var, daha niceleri var.

KÜLTÜR BAKANLIĞI BEŞ KURUŞ VERMİYOR

Biz ne yapıyoruz? Bekliyoruz. Kültür Bakanlığı para versin diye. Kültür Bakanlığı beş kuruş vermiyor, her şeyi belediyeye bırakıyor. Peki belediyenin imkânı yetiyor mu? Yetmiyor.

O halde daha fazlası niye bu şehirden çıkmıyor? Niye bu şehrin duyarlı insanları sahip çıkmıyor? Belediye eleştir, bakanlığı eleştir, başkasını eleştir… Böyle olmaz. Karınca kararınca da olsa herkesin destek olması gerekir. Bu anlayış çok yanlış bir anlayış. Ama ben inanıyorum, biz bunları konuştukça, birbirimize “kral çıplak” dedikçe bir şeyler değişecek.

Bizim hatamız varsa ben zaten görüyorum. Belediye olarak da siyaseten de bunu söyleyebilirim. Ama toplumun da kendi üzerine düşeni yapması lazım. Siz ne yapıyorsunuz? Sadece eleştirmekle olmaz.

 
Tugay fuarın kaldırılan simgesi için konuştu: Bana bir daha lunapark demeyin!
 
Tanju Özcan'dan Ali Koç'a olay yaratan tepki!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tugay fuarın kaldırılan simgesi için konuştu: Bana bir daha lunapark demeyin!
Bu yıl 94'üncüsü gerçekleştirilecek olan İEF’in tanıtım toplantısı Kültürpark'ta ...
Tugay'dan Fuar tanıtımında 'sponsor' ve 'uyuyan dinamikler' çıkışı!
Bu yıl 94'üncüsü gerçekleştirilecek olan İEF için geri sayım sürüyor. ...
Konak İletişim Merkezi ekipleri sahada
Konak Belediyesi’nin vatandaşın nabzını tutan hizmeti Konak İletişim Merkezi, ...
 
Bayraklı'da belediyeden amatör spora dev destek
Spor yatırımları ve sporculara destekleriyle fark yaratan Bayraklı Belediyesi, ...
Çandarlı'da unutulmaz gece
Yaz tatilinin verimli geçmesi için her yaş grubuna hitap eden etkinlikler ...
Karşıyaka'da yaz okulu başlıyor!
Karşıyaka Belediyesi, kentsel tasarım bölümlerinde lisans eğitimi alan ...
 
Gaziemir'de can dostlara yeni yuva
Gaziemir Belediyesi, veteriner sağlık hizmetleri kapsamında tedavi ve ...
Buca’nın otopark problemine neşter
İzmir’de araç sayısı hızla artarken Buca Belediyesi ilçedeki otopark sorununa ...
4. Ürkmez Kültür ve Sanat Festivali başladı
Seferihisar Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Ürkmez ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Gündem kongre takvimi: 9 isim, 9 soru, 9 yanıt!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri