POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemizi bir üst lige çıkardık
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemizi bir üst lige çıkardık
Ela Rümeysa Cebeci'nin ek ifadesi ortaya çıktı!
Ela Rümeysa Cebeci'nin ek ifadesi ortaya çıktı!
Deprem suçlarıyla ilgili kritik gelişme
Deprem suçlarıyla ilgili kritik gelişme
Ali Yaşar Koz ve Umut Evirgen hakkında karar
Ali Yaşar Koz ve Umut Evirgen hakkında karar
7 Kasım 2025 Cuma - 09:04

Turizmcilerden yeni Basmane Çukuru projesine tam destek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, uzun yıllardır kent merkezinde atıl durumda bulunan ve Basmane Çukuru olarak bilinen alana, Kültür Merkezi yapılacağı açıklamasına ilk destek, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği(ETİK) Başkanı, Türkiye Otelciler Federasyonu(TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler’den geldi.

Turizmcilerden yeni Basmane Çukuru projesine tam destek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, uzun yıllardır kent merkezinde atıl durumda bulunan ve Basmane Çukuru olarak bilinen alana, Kültür Merkezi yapılacağı açıklamasına ilk destek, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği(ETİK) Başkanı, Türkiye Otelciler Federasyonu(TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler’den geldi. İşler kararı, İzmir’in kültür ve turizm vizyonu açısından son derece sevindirici bir gelişme ve tarihi bir fırsat olarak niteledi.   

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın, Basmane Çukuru’nun yüzde 30’luk inşaat hakkının belediyeye ait olduğunu, buraya bünyesinde tiyatro ve konser salonlarının bulunduğu bir kültür merkezi yapılması için hazırlanan protokol taslağının herkes tarafından kabul edildiğini ve işin imzaya kaldığını belirttiği açıklamasına destek veren ETİK Başkanı Mehmet İşler kararın turizmciler tarafından büyük memnuniyetle karşılandığını söyledi.

Mehmet İşler;” İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, uzun yıllardır kentin merkezinde atıl durumda bulunan Basmane Çukuru’na, Kültür Merkezi yapılacağını açıklaması, İzmir’in kültür ve turizm vizyonu açısından son derece sevindirici bir gelişme ve tarihi bir fırsattır.  Burası, şehrimizin belki de en sembolik noktalarından biridir. Yıllardır atıl ve çirkin bir alan olarak kalması hem şehir estetiği hem de kent ekonomisi açısından ciddi bir kayıptır. İzmir’in kalbinde bir boşluktur. Hem kent estetiğini hem de şehir kimliğini olumsuz etkilemektedir. Biz ETİK olarak geçmişte de defalarca bu alanın sosyal yaşama, turizme ve kültüre kazandırılması gerektiğini dile getirmiştik. Bu nedenle Büyükşehir Belediyesi’nin attığı bu adımı son derece olumlu ve vizyoner buluyoruz. Bugün bu yönde somut bir adım atılması, İzmir adına son derece sevindirici bir gelişmedir.”

HEM İZMİR HEM TÜRK TURİZMİNE YENİ BİR DEĞER EKLENECEKTİR

“İzmir, tarih boyunca Akdeniz coğrafyasının en önemli kültür ve ticaret merkezlerinden biri olmuştur. Yapılacak Kültür Merkezi, kente önemli bir kültürel kimlik ve ekonomik canlılık kazandıracaktır. Sanatseverler için bir buluşma noktası olacağı gibi, uluslararası toplantı, kongre, fuar ve etkinlik turizmi açısından da kentin tercih edilirliğini arttıracaktır. Bu tür projelerin başarısı, şehrin ortak akılla yönetilmesiyle mümkündür. Bu süreçte yerel yönetimin, sektör temsilcilerinin ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içinde çalışması büyük önem taşıyor. Şehrin merkezinde yükselecek bu kültür odağı marka değerimizi güçlendirecektir. İzmir artık sadece bir deniz ve güneş destinasyonu olarak değil, kültür ve sanatın merkezi vasfıyla da anılacaktır. Doğru planlama ve güçlü bir vizyonla bu proje hayata geçirildiğinde, hem İzmir kazanacak, hem de Türkiye’nin turizm kimliğine yeni bir değer eklenecektir. Tarih boyunca kültürün, ticaretin ve yaşamın iç içe geçtiği bir şehir olan İzmir, yapılacak kültür merkezi ile bu kimliğini yeniden ön plana çıkaracaktır. Toplantı, kongre, festival, konser, sanat ve tasarım etkinlikleriyle İzmir’in merkezinde yeniden canlılık yaratılacaktır. Bu da kentin hem ekonomik hem de kültürel hayatına doğrudan katkı sağlayacaktır.”

“UNESCO sürecine de büyük katkı sağlar”

Basmane Çukuru, kentin tarihsel hafızasının kalbi olan Kemeraltı İzmir Tarihi Liman Kenti proje alanı içinde bulunmaktadır. Bu bölge 2020 yılında UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne alınmıştır. Dolayısıyla, kültür-sanat odaklı bir yaklaşımla değerlendirilmesi, hem bölgenin tarihi kimliğini destekler hem İzmir’in uluslararası tanınırlığını artırır, hem de UNESCO sürecine pozitif bir katkı sağlar. Yıllardır süregelen bir sorunun, istediğimiz yönde bir çözüme kavuşacak olmasından son derece memnunuz. ETİK olarak, şehrimizin turizm potansiyelini artıracak, kültürel yaşamını zenginleştirecek her adımın destekçisiyiz.” dedi.

 
Bornova’da gençlerden afetlere karşı teknolojik çözümler
 
Şehir Tiyatroları yeni sezonda oyun sayısını artıracak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Enflasyon hedefindeki sapmada kuraklığın etkisi var'
Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 2026 bütçesi ve kesin hesabı, Plan ve Bütçe ...
CHP’li Özlale’den ekonomi yönetimine eleştiri: Sorun sistemsel
CHP İzmir Milletvekili Ümit Özlale, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 2026 ...
Zorunlu trafik sigortasında kasım tarifesi belli oldu
Türkiye’de yaklaşık 32 milyon araç sahibini ilgilendiren zorunlu trafik ...
 
Motorine rekor zam geliyor: 60 TL'ye dayandı!
Akaryakıt ürünlerinden motorine zam yapılması bekleniyor.
Asgari ücrette ‘büyükşehir tazminatı’ gündemi: ''En basit ifadeyle deli saçması!''
2025 yılının sonuna yaklaşılırken asgari ücret zammı tartışmaları hız ...
Akaryakıtta son durum: İşte güncel fiyatlar
Brent petrol fiyatlarındaki hareketlilik, döviz kurundaki dalgalanmalar ...
 
TÜRK-İŞ 'komisyon' şartını açıkladı!
Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yapısında ...
İzmir kruvaziyer turizminde yerlerde!
Kruvaziyer turizminde uğrak destinasyonlardan biri olan İzmir Alsancak ...
Asgari ücrette İzmir, İstanbul ve Ankara için tazminat formülü!
2026 yılı asgari ücret pazarlıkları Aralık ayında başlayacak. Ekonomist ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP MYK'nın İzmir fotoğrafı!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri