POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Kurban vekalet ücretleri belli oldu
Kurban vekalet ücretleri belli oldu
Özkan Yalım için karar günü belli oldu!
Özkan Yalım için karar günü belli oldu!
Ateşkes krizi sürüyor: Motorin indirimi başka bahara kaldı
Ateşkes krizi sürüyor: Motorin indirimi başka bahara kaldı
İşçilerin Ankara yürüyüşüne polis müdahalesi!
İşçilerin Ankara yürüyüşüne polis müdahalesi!
20 Nisan 2026 Pazartesi - 09:22

Yoğun hafta: TBMM özel gündemle toplanacak

TBMM Genel Kurulu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında özel gündemle toplanacak. Hafta boyunca çocuk oturumu düzenlenecek, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’taki okul saldırıları görüşülecek, doğum izni ve sosyal medya düzenlemeleri ele alınacak

Yoğun hafta: TBMM özel gündemle toplanacak

TBMM Genel Kurulu, TBMM'nin açılışının 106. yılı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında özel gündemle toplanacak.

TBMM'nin açılışının 106. yılı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Mecliste hafta boyunca özel etkinlikler düzenlenecek.

TBMM Genel Kurulunda, yarın "TBMM Çocuk Özel Oturumu" yapılacak. TBMM Başkanı Kurtulmuş'un oturumun açılışını yapmasının ardından Başkanlık Divanı, oturumu yönetecek çocuk başkana ve çocuk katip üyelere devredilecek. Bu oturumda Genel Kurulu çocuklar yönetecek.

Genel Kurul, 23 Nisan Perşembe günü ise TBMM'nin açılışının 106. yılı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla özel gündemle toplanacak.

TBMM Başkanı Kurtulmuş'un başkanlık edeceği 23 Nisan Özel Oturumu'nda, Kurtulmuş ve siyasi parti temsilcileri konuşacak.

Kutlamalar kapsamında Kurtulmuş tarafından resepsiyon verilecek.

OKULLARDA YAŞANAN SALDIRILAR GÖRÜŞÜLECEK

Haftalık çalışmalarına 21 Nisan Salı günü başlayacak Genel Kurulda, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'taki okullarda yaşanan saldırılara ilişkin genel görüşme yapılacak.

TBMM Genel Kurulu, ilk 15 maddesi kabul edilen sosyal medyaya ve doğum iznine yönelik düzenlemeleri de içeren Sosyal Hizmetler Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'ni görüşecek.

DOĞUM İZNİ GÜNDEMDE

Teklifle, kadınlara verilecek doğum izni süresi 16 haftadan 24 haftaya çıkarılacak.

Düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla analık izni süresi dolmuş ancak doğumun gerçekleştiği tarihten itibaren 24 haftalık süresi henüz tamamlanmamış personele, talepleri halinde 8 hafta ilave analık izni verilebilecek.

İşçiye, eşinin doğum yapması halinde verilecek ücretli izin süresi 5 günden 10 güne yükseltilecek.

ÇOCUKLARA SOSYAL MEDYA KISITLAMASI

Bir veya daha fazla çocuğa koruyucu aile olan memura, çocuğun teslim edildiği tarihten sonra isteği üzerine 10 gün izin verilecek.

Sosyal ağ sağlayıcı, 15 yaşını doldurmamış çocuklara hizmet sunamayacak ve bu hizmetin sunulmaması konusunda yaş doğrulama dahil gerekli tedbirleri almakla yükümlü olacak.

Oyun platformu, usulüne uygun olarak derecelendirilmeyen oyunları sunamayacak.

Çocukların kuruluş bakımına alınmaksızın ailesi veya yakını yanında bakımı ve desteklenmesi amacıyla koruyucu ve önleyici çalışmalar yapılacak, ihtiyaç halinde bölgesel şartlar dikkate alınarak sosyal ve ekonomik destek sağlanacak.

Yeterli geliri olmadığı değerlendirilen kadınlara ve çocuklara, geçici maddi yardım yapılmasına karar verilmemiş olması halinde, ilgili Kanun'da belirtilen orana göre hiçbir kesinti yapılmaksızın net harçlık verilecek.

KATLİAM YASASI DA GÜNDEMDE

TBMM’de 22 Nisan Çarşamba Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda, AK Prti milletvekillerince hazırlanan ve “Katliam Yasası” olarak nitelendirilen Hayvanları Koruma Kanunu’ndaki değişikliklerin sahaya yansımasına ilişkin sunum gerçekleştirilecek.

Salı ve çarşamba günleri, Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin grup toplantıları gerçekleştirilecek.

 
İzmirliler İZKİTAP'a koştu!
 
Denizli, İspanya Başbakanı Sanchez'e 'Hanem Çeşme'yi anlattı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gündem Çeşme Otoyolu'nun özelleştirilmesi: Bunun adı vatandaşı soymaktır!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, Karayolları Genel Müdürlüğü ...
Kabine toplanıyor: Gündemde neler var?
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Beştepe'de toplanacak. Toplantının ana ...
Kılıçdaroğlu'ndan Perinçek'le buluşma
CHP'nin önceki genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Doğu Perinçek, bir ...
 
Bağcıoğlu'ndan İzmir'de 'okul saldırıları' çıkışı: Üzüntü yetmez, görevlerini hatırlamaları gerek!
İzmir’de konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, okul saldırılarından ...
TBMM'de bu hafta hangi konular görüşülecek?
TBMM’nin 106’ncı açılış yıl dönümü ve 23 Nisan etkinlikleri kapsamında ...
CHP Lideri Barcelona'da konuşmuştu... İnan'dan Özel'e ve CHP'ye: 'Gayrimilli savrulma... Siyasi iflas tablosu!'
CHP Lideri Özgür Özel, Barselona’da düzenlenen Küresel İlerici Seferberlik ...
 
Özgür Özel’den Barselona’da tarihi konuşma!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İspanya’nın Barselona kentinde düzenlenen ...
CHP'li Güç'ten AK Parti ve MHP'ye 'siyaset tarzı' eleştirisi: Vandalizm... Asla kabul edilemez!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, İzmir Büyükşehir ...
Kaya’dan plan iptaline tepki: Buca'da yeni Basmane Çukuru’na izin vermeyeceğiz!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Buca Cezaevi alanına ilişkin 1/1000 ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir’de başkanların geride kalan 2 yılı!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri