POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Stefan Kuntz'un yeni takımını açıklandı!
Stefan Kuntz'un yeni takımını açıklandı!
YKS için çevrim içi deneme sınavı
YKS için çevrim içi deneme sınavı
Kaplan davasında bir komisere daha gözaltı
Kaplan davasında bir komisere daha gözaltı
Motosikletli makas attı, hayatından oldu
Motosikletli makas attı, hayatından oldu
19 Nisan 2018 Perşembe - 11:50

'24 Haziran' kararı sonrası CHP'de gündem ön seçim: İzmir ne istiyor?

CHP’de Genel Başkan Kılıçdaroğlu 24 Nisan Salı günü partinin yol haritasının belirlenmesi konusunda MYK’nın toplanması için talimat verirken, önseçim için nasıl bir karar alınacağı merak ediliyor. CHP’nin İzmir Milletvekilleri ve ilçe başkanları bir sonraki hafta sonuna kadar netleşmesi beklenen karar öncesi görüş ve beklentilerini açıkladı.

 24 Haziran  kararı sonrası CHP de gündem ön seçim: İzmir ne istiyor?

GERÇEKİZMİR – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan erken seçim çağrısı yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmenin ardından kararı açıkladı.

Buna göre Türkiye 24 Haziran’da sandık başına gidecek.

Muhalefet cephesinden karara genel anlamda ‘Biz hazırız’ tepkisi gelirken, sürecin nasıl şekilleneceğinin merak edildiği partilerin başında CHP geliyor.

CHP’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu 24 Nisan Salı günü partinin yol haritasının belirlenmesi konusunda MYK’nın toplanması için talimat verirken, ön seçim için nasıl bir karar alınacağı merak ediliyor.

CHP’nin İzmir Milletvekilleri ve ilçe başkanları bir sonraki hafta sonuna kadar netleşmesi beklenen karar öncesi görüş ve beklentilerini Gerçekizmir’e açıkladı.

İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır: Partimizin aday noktasında hangi yöntemle karar vereceği tüzükte belirtilmiştir. Erken seçim kararı zaten önümüzdeki günlerde meclise gelecek. Partimizin organları da nerede hangi yöntemleriyle adayın belirleneceğine karar verecektir. Partimizin kendi içine dönük, bizi birbirimize düşürecek süreçlerden sakınması çok önemlidir. Ön seçimde aday yoklaması da merkez yoklaması da olsa adayın kim olacağından önemlisi CHP’nin iktidar olmasıdır.



İzmir Milletvekili Ali Yiğit: Yıllarca önseçimi savundum. Kurultayda imza verdim, duyarlılığımı gösterdim. Ancak kısa süre var. Ön seçimle ilgili zaman varsa yapılsın. Gerekirse örgüt denetiminde yaparız. Önemli olan partinin vereceği karar. İzmir gibi bir il de önseçim yapabiliriz. 130 bin üye var. Doğru kararı örgüt verir. Ancak ön seçim için çok umutlu da değilim... Kolay olmayacak. Zaman dar.



İzmir Milletvekili Murat Bakan: Ben kişisel olarak ön seçim olmasını tercih ederim. Hepimiz parlamentoya giderek hem yasama olarak hem de dışarıda bir performans sergiledik. Bunun değerlendirmesini CHP üyeleri yapmalı… Bu bizi ya yeniden Meclis’e sokar ya da değiştirir, bilinmez ama örgütün kantarına çıkmalıyız. En sağlıklı yöntem kontenjan sayısının azaltılarak, her iki bölgeye birer kontenjan ayrılarak ön seçim yapılması… Ancak bu kalan sürede önümüzde iki seçenek var. Bizim milletvekili olup olmamamız önemli değil… Önemli olan bu seçimin kazanılmasıdır. Eforumuzu parti yarışına değil iktidar mücadelesine vermeliyiz. Ön seçim için zaman çok dar. MYK nasıl bir değerlendirme yapacak bilmiyorum.

İzmir Milletvekili Mustafa Balbay: Bizim kararlarımızı başka durumlar etkilememeli. 60 gün var. Önümüze konan sıkıştırılmış baskın bir seçim. Kendi mekanizmalarımızı işletmek en sağlıklı yoldur. Genel Başkanımızın en son tüzük kurultayının kapanışı yaparken önseçimle ilgili taahhütleri oldu. Genel Başkanımızın sözü tüzük kadar etkili. Ancak gündemin vekil adayı belirleme şeklinde kilitlenmesini kendimce bencillik olarak buluyorum. İlk çözülmesi gereken Cumhurbaşkanı adayı çıkartmak.



Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz: Ön seçim genel anlamda olmalı… Parti içi demokrasi adına çok iyi bir yöntem… Ancak bu dönem hiçbir döneme benzemeyen bir dönem… Biz ön seçim olduğunda daha kendi içimize dönüyoruz. Süre çok kısa ve odaklanmamız gereken tek şey seçimin kendisi… 7/24 bunun için çalışmalıyız.

Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar: Beklentimiz ön seçimdi ama sıkışık zamanda yapılacak ön seçim ne kadar sağlıklı olur? Ne zaman yapacağız önseçimi. Üyelerle yapılacak üstelik. İttifak yapılıp önseçimin yapılmama durumu yüksek ihtimal… Tüzükte böyle bir madde var. Bu bir baskın seçim... CHP içinde bir kargaşa yaratma adına atılan bir adım. Bize derlerse görevin başında durun. Dururuz. Tereddüdümüz olmaz... Kırılıp küsme lüksümüz yok. Önemli olan bizim adayımızın Cumhurbaşkanı seçilmesi.

Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım: Sürenin çok kısa olması nedeniyle ön seçimin zor olacağını düşünüyorum. Genel Merkez’in örgütle istişare ederek sağlıklı bir aday listesini oluşturmasını, mümkün olduğunca dışarıdan İzmir’e aday getirmemesi gerektiğini düşünüyorum. Gönlümüz ön seçimden yana ancak Genel Merkez’in vereceği karara saygı duyacağız.

Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü: Önceliğimiz örgüt olarak adayların önseçimle belirlenmesi. Ancak baskın seçim olunca değerlendirmeyi Genel Merkez yapacaktır. Çıkacak karara saygılıyız. 

Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ: Ön seçimin yapılmasını isterim. Yetişir de... Çok zor bir şey değil. Ancak zamanın kısa olması nedeniyle Genel Merkez ön seçim kararı almazsa saygı duyarız.

Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşu: Demokratik ilkelerden yanayız ancak önseçim konusu örgütün eğilimi anlaşılmadan örgüte danışılmadan karar verilecek bir konu değil. Süremiz çok az… Süreç içinde seçim çalışmalarını yapmalıyız. Kısa zamanda önseçimin verimli yapılması kolay değil. Süreci yakın takip edeceğiz. Genel Merkez’in vereceği karar göre hareket edeceğiz.



Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat: Genel Merkezimizin bu pozisyonda çalışan milletvekili arkadaşlarımızın çalışmalarını yakınen takip ediyoruz. Ön seçim yapıldığında örgütün tüm konsantrasyonu parti içi yarışa dönüyor. Bu olağanüstü bir dönem ve bu nedenle olağanüstü bir çalışma programlanarak örgütlerin konsantrasyonu da tamamen iktidar mücadelesine vermesi sağlanmalıdır. 

Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak: Ön seçim örgüt için olmazsa olmaz. Ön seçimin olması lazım ancak aması var. Tüzükte yazıyor. İttifak olursa önseçim olmaz. Bir de zaman dilimi sıkıntısı var. 60 günlük bir zaman dilimi var. Bu süre içinde önseçim olur mu, bilemeyiz. Parti meclisi en doğru kararı verecektir.

Karaburun İlçe Başkanı Bülent Cumcum: Öncelikle ön seçim tabi ki ama seçime çok az bir zaman kalması sağlıklı bir ön seçimi engeller diye düşünüyorum. Vakit varsa yapılsın. Yoksa olmasın. Saha çalışmalarına öncelik verilmeli. Genel Merkez derse ki ‘atama yapacağım’ seçime az bir zaman kalması nedeniyle ben bunu haklı bulurum.

 
AK Parti'de Şengül'den 'iptal söylentileri'ne nokta: Belki de startı İzmir'den vereceğiz!
 
Torbalı'da gökyüzü renklenecek
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Baskın seçim 19 Nisan 2018 Perşembe 13:13

Atı alan Üsküdar'ı çoktan geçti siz halan önseçimi diyorsunuz.ne parti içi demokrasisi ya paralı seçim kampanyası bireysel çalışma ve zaman kaybı olacaktır.çünkü zaman çok kısa ülkenin geleceği önemli .öyle önseçim parti içi demokrasi falan lafları sözde kalıyor .bunlar yaşandı kimsede demokrasi işler gibi çalışmıyor.parası varsa siyaset yapabilir yoksa vizyona kimse bakmıyor.hedef değil geleceğe iktidara yürüme siyaseti yapılmalı bırakın önseçimi yapıldıda ne oldu parti iktidarım oldu.değişen hiç bir şey olmadı demeki siyaset önseçim değilde nasıl iktidar olacağız diye siyaset yapmaya odaklanmak gerekir sen ben değil biz olalım siyaseti çoğulcu siyasete ihtiyaç vardır.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'de Şengül'den 'iptal söylentileri'ne nokta: Belki de startı İzmir'den vereceğiz!
AK Parti İl Başkanı Şengül, “100 bin kişilik miting havasında bir toplantıyla ...
Bozdağ açıkladı: 26 Ağustos neden kabul edilmedi?
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "24 Haziran seçim için uygun bir tarih. ...
Başkan Kocaoğlu ile gündem: Çarpıcı '8 ilçe' çıkışı!
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, 2014 yerel seçimlerinde CHP'nin ...
 
AK Parti'den İzmir'de Alevi açılımı: O ilçede cemevi yapılacak!
AK Parti İl Başkanı Şengül’ün tavsiyesinin ardından harekete geçen Narlıdere ...
AK Parti'de o ilçede jet hamle: Seçim merkezi 3 saat içinde açıldı!
AK Parti Buca İlçe Teşkilatı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 24 Haziran'da erken ...
CHP yol haritası için düğmeye bastı: Ön seçim yapılacak mı?
Erken seçim tarihinin belli olduğu saatlerde toplantı halinde olan CHP ...
 
Tarihi erken seçim kararı gece yarısı çıktı!
26 Ağustos’ta erken seçim çağrısında bulunan MHP Lideri Bahçeli’yle dün ...
Gazeteci Gültekin Cumhurbaşkanlığına adaylığını açıkladı
Gazeteci-yazar Levent Gültekin, 24 Haziran’da yapılacak seçimlerde cumhurbaşkanı ...
24 Haziran'da 'ilklerin seçimi' yaşanacak!
Türkiye 24 Haziran'da sandık başında olacak. Önce Meclis'ten erken seçim ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri