POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit
MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit
İran'da satanizm operasyonu: 261 gözaltı!
İran'da satanizm operasyonu: 261 gözaltı!
Öğretmen atama başvurularında tarih belli oldu
Öğretmen atama başvurularında tarih belli oldu
TikTok, YouTube'a rakip oluyor!
TikTok, YouTube'a rakip oluyor!
16 Aralık 2022 Cuma - 16:10

"Doğalgaz referans fiyatı Türkiye'de oluşacak"

Silivri Doğalgaz Depolama Tesisi'nin kapasite artırımı sonrası açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trakya'da kurulacak doğalgaz merkezine değindi. Erdoğan, "Doğalgaz referans fiyatı Türkiye'de oluşacak" dedi.

 Doğalgaz referans fiyatı Türkiye de oluşacak

Türkiye’nin ilk yeraltı doğalgaz depolama tesisi olan Silivri Doğalgaz Depolama Tesisi, kapasite artışı sonrası yeniden açıldı.

Açılışa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Erdoğan'ın burada yaptığı konuşmadan öne çıkanlar şöyle:

"Bugünkü açılışla birlikte Silivri Avrupa'daki en büyük gaz depolama tesisi haline geldi. Tesisi biz kurmuş ve ilk fazı 2007 yılında hizmete almıştık. Çalışmalarda kullanılan malzemeler yerli ve milli olarak üretilmiştir.

Günlük 45 milyon metreküp enjeksiyon ve 75 milyon metreküp geri üretim kapasitesine sahiptir. Tesisimiz en yoğun tüketimin olduğu dönemde bile ihtiyacın dörtte birini karşılayacak kapasiteye sahiptir. Tuz Gölü'ndeki çalışma tamamlandığında orada da benzer oranlara ulaşacağız.

BÜYÜMEYİ 85 MİLYONA YANSITTIK

Hükümete geldiğimizde krizlerin içerisinde bir Türkiye vardı. Ülkemizi önce bu girdaptan kurtardık. Birilerinin önemsizleştirmeye çalıştığı dev yatırımlarla ekonomimizi sürekli büyüttük. Yatırımı, istihdamı, üretimi, ihracatı destekleyerek bu büyümeyi 85 milyonun tamamına yansıttık. Ekonomik saldırılara karşı verdiğimiz mücadeleyi ekonomi programımızı daha güçlü hale getirerek tahkim ettik. Bugün Türkiye, kendi vatandaşlarına ve sanayisine sunduğu enerji hizmetiyle dünyanın 17'nci büyük arzına sahip ülkesidir.

Bu hafta Türkmenistan'daydık. Şimdi Türkmenistan'dan ülkemize doğalgaz ve enerji naklini gerçekleştirmek üzere görüşmelerimizi yaptık. Başarılı bir zirveden sonra aramızda kararlılığımızı ortaya koyduk. Bu anlayışla hükümete geldiğimizde sadece 5 ildeki yerleşim yerlerinde kullanılan doğalgazı 81 ilmizdeki 703 yerleşim yerine yaygınlaştırdık. 

PETROLDE HEDEF GÜNLÜK 100 BİN VARİL

Dünyanın en geniş sondaj filosunu kullanarak Karadeniz'de 540 milyar metreküplük en büyük doğalgaz rezervi keşfini yaptık. Bu gazı şebekemize yansıtmak için hummalı bir çalışma yapıyoruz. Benzer bir gelişme petrol üretimi alanında da yaşanıyor. Hem yeni sondajlar yapıyor hem eski kuyuları kontrol ederek üretime kazandırıyoruz. Günlük petrol üretimimizi 100 bin varile çıkaracağız.

"TRAKYA HUB HALİNE GELECEK"

Putin'le önemli görüşmelerimiz oldu, adımlarımızı attık atıyoruz. Özellikle Trakya doğalgazda, LNG'de bir hub haline gelecek. Bununla ilgili çalışmalarımızı bölgemizdeki enerji ortaklarımızla yürütüyoruz. Doğalgaz referans fiyatı Türkiye'de oluşacak.

Nükleer enerjiyi de eklediğimizde enerji alanında bambaşka bir seviyeye yükselteceğiz. Libya ile yaptığımız anlaşmanın yol açtığı rahatsızlıkların gerisinde enerji yatırımlarının bir asırlık derinliğe sahip olması yatıyor. Enerjide yeni kazanımlar elde etmek için yoğun çaba harcıyoruz. Enerji vizyonumuzu, 2053'de birincil kaynaklarda dışa bağımlılığımızı yüzde 71'den yüzde 13'e indirecek şekilde belirledik.

"ÖNÜMÜZE DÖNEN MAYINLARIN FARKINDAYIZ"

Ülkemizin engellenme atılımlarını aşa aşa geldik. Çevrecilik gibi bahanelerle önümüze döşenen mayınların farkındayız. Aşamadığımız sıkıntılarımız mevcut. Önümüzdeki dönemde hedeflerimize daha kararlı güçlü şekilde yürüyeceğiz. 

Dün bizimle uğraşanlar bugün işbirliği için kapımıza geliyor. Bugün bizimle uğraşanların yarın dostluğumuza ihtiyaç duyacaklarına eminiz. Biz merhametli duruşumuzu koruyacağız. Tüm hesapların üstündeki hesaba inanıyoruz." 

 
Minibüs su kanalına düştü, 9 göçmen hayatını kaybetti
 
CHP İzmir’de liste kabardı, gözler Soyer’in Ankara mesaisinde!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Maçoğlu'ndan İmamoğlu'na destek ziyareti
Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, 'Yüksek Seçim Kurulu Başkanı ...
CHP İzmir'de il binasına ve 30 ilçeye dev pankart: Halk galip gelecek!
CHP İzmir İl Binası'na Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafının ve "Halk ...
CHP'li Bayır'dan 'beyaz kod' çıkışı: Yılda 3 bin 298 başvuru!
Yazılı önergesine bakanlıktan, "Beyaz Kod uygulamasına ilişkin yazılım ...
 
Beko: Sendikalaşmanın engellenmesi Anayasa’ya aykırıdır!
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii ...
Kremlin'den üçlü zirve fikrine olumlu yanıt!
Rusya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye konusunda Türkiye-Rusya-Suriye ...
CHP'de Yücel'den başkanlarla önemli zirve: Gündemde hangi konular var?
Görevinden milletvekilliği aday adaylığı için istifa etmesine kesin gözüyle ...
 
"Roman Eylem Planı'nda söz çok, icraat yok"
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu; 2016 - 2021 dönemini kapsayan Roman ...
İmamoğlu'nun mahkeme kararını öğrendiği anlar!
stanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında Yüksek Seçim ...
MHP lideri Bahçeli: İBB Başkanı dokunulmaz değil
İBB Başkanı İmamoğlu'na verilen hapis cezasıyla ilgili bir paylaşım yapan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri