POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Elazığ'da 4 büyüklüğünde deprem!
Elazığ'da 4 büyüklüğünde deprem!
Netanyahu ve Hamas liderleri hakkında tutuklama kararı!
Netanyahu ve Hamas liderleri hakkında tutuklama kararı!
31 Mart gecesini anlattı: Siz sevinirken ben kahroldum!
31 Mart gecesini anlattı: Siz sevinirken ben kahroldum!
Beşiktaş'ın kiralık gönderdiği oyuncuya silahlı saldırı!
Beşiktaş'ın kiralık gönderdiği oyuncuya silahlı saldırı!
3 Haziran 2018 Pazar - 09:02

'Gazze'nin yardım meleği'ni öldürdüler!

Gazzeliler işgali ve ablukayı protesto ederken sınırdaki İsrail askeri bir kez daha göstericilerin üzerine kurşun yağdırdı. Gazze’nin 21 yaşındaki gönüllü hemşiresi Razan Eşref en-Neccar da yaraları sarmaya çalışırken vurularak öldürüldü.

 Gazze nin yardım meleği ni öldürdüler!

Filistinli gönüllü hemşire Razan Eşref en-Neccar, Gazze’nin güneyinde yer alan Han Yunus kentinin doğusundaki İsrail sınırında düzenlenen “Büyük Dönüş Yürüyüşü”nde İsrail askerlerinin göstericilere ateş açması sonucu hayatını kaybetti. “Büyük Dönüş Yürüyüşü”nü desteklemek için gönüllü olarak görev yapan Filistinli en-Neccar, vurulmadan önce çekilen pek çok fotoğrafta yaralılara müdahale etmeye çalışırken görülüyor. Razan’ın ölümü Filistin’de büyük üzüntüye yol açarken İsrail’in sivillere ayırım gözetmeksizin uyguladığı şiddete bir kez daha tepki yağdı. Filistin Sağlık Bakanı Cevad Avad, Filistinli hemşire Razan Eşref en-Neccar’ın ölümünü savaş suçu olarak nitelendirdi. Avad yaptığı açıklamada, İsrail askerlerinin “Büyük Dönüş Yürüyüşü”ne destek olmak için gönüllü olarak görev yapan Filistinli kadın hemşire Neccar’ı doğrudan hedef almasının savaş suçu olduğunu belirtti.

‘HALKI İÇİN BEDEL ÖDEDİ’
İsrail’in gösteriler esnasında sağlık personellerinin korunmasına yönelik bütün uluslararası anlaşmaları hiçe saymaya devam ettiğine dikkati çeken Avad, “Şehit Neccar, insanlara ve halkına yardım etmek için hayatını bir bedel olarak ödedi. Büyük Dönüş Yürüyüşü sırasında birkaç kez yaralanmasına rağmen görevini yerine getirmekten geri kalmadı” ifadelerini kullandı. Avad, uluslararası topluma ve kurumlara Filistin halkını koruma çağrısı yaptı.

‘FORMAM TEMİZLERİN KANIYLA BOYANDI’ DEMİŞTİ
Gönüllü hemşire ya da Filistinlilerin ona taktığı isimle “yardım meleği”, 30 Mart’ta başlayan Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerinden iki gün sonra verdiği röportajda, İsrail askerlerince yaralanan Filistinlilere gönüllü bir şekilde müdahale etmenin kendisi için “kolay” bir karar olmadığını söylemişti. Neccar, görevini sürdürmekte kararlı olduğunu vurgulayıp, “Formam temiz ve kıymetli insanların kanıyla boyandı. Ben bununla şeref duyuyorum” demişti.

GÖĞSÜNDEN VURULDU
Gazete Habertürk'ün haberine göre bölgede kurulan Sahra Hastanesi Müdürü Doktor Salah er-Rantisi, “Hemşire Razan, çok ağır yaralı olarak hastaneye getirildi. Razan’ın naif bedenine isabet eden kurşun, göğsünü delerek sırtından çıkmış” dedi.

100 YARALI
Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, 40’ı gerçek mermiyle olmak üzere 100 Filistinlinin yaralandığını ve göz yaşartıcı gazdan etkilendiğini söyledi.

FİLİSTİN’E KORUMA BM’YE SUNULABİLİR
Kuveyt’in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Mansur El Katibi, ABD’nin cuma günü veto ettiği Filistin halkı için koruma talep eden tasarıyı BM Genel Kurulu’na götürmeyi düşündüklerini söyledi. Filistin halkı için koruma talep eden tasarıyı veto eden ABD, BM Güvenlik Konseyi’ni İsrail-Filistin sorunu konusunda yine kilitlemişti.

ABD YALNIZ KALDI
ABD, Güvenlik Konseyi’ne sunduğu Gazze’deki şiddet olaylarından sorumlu tuttuğu Hamas’ın kınanmasını istediği tasarısına hiçbir ülkeden destek alamadı. Konseyde tasarıya destek vermek için el kaldıran tek üye, ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley oldu.

 
Çeşme'de uyuşturucu satışına suçüstü!
 
İYİ Parti'liler ile MHP'liler arasında kavga: 6 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yunanistan'dan sürpriz karar: O isim iade edilecek
Yunanistan Yüksek Mahkemesi (Arios Pagos) bir ilke imza atttı ve terör ...
O ülkede büyük panik: Aslanlar ve kaplanlar kaçtı!
Almanya'nın batısında bulunan Lünebach kentinde 2 aslan, 2 kaplan ve bir ...
İspanya'da hükümet düştü, sosyalist başbakan geldi!
İspanya'da ana muhalefet partisinin verdiği gensorunun kabul edilmesiyle ...
 
Trump'tan şok 'gümrük vergisi' kararı!
ABD, ithal çelik ve alüminyuma yönelik ek gümrük vergilerini AB, Kanada ...
ABD'yi sarsan iddia: Trump sırları ifşa etti!
ABD Başkanı Donald Trump’ın, şubat ayında Suriye’de Rus askerlerinin de ...
Öldüğü açıklanan gazeteci canlı yayında ortaya çıktı!
Ukrayna'da çok ilginç bir gelişme yaşandı. Dün gece Başkent Kiev'de suikasta ...
 
Gazze ambargosunu delmek için yeni girişim
İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ablukayı delmek için yeni bir girişim var. ...
Trump'la zirve öncesi iki önemli hamle!
ABD ile Kuzey Kore arasında olası Trump-Kim zirvesi için yoğun bir temas ...
İsrail basınından gündemi sarsacak Türkiye iddiası!
İsrail merkezli Haaretz gazetesi, İsrail'in Türkiye'ye yapılması planlanan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri