POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde unutulmaz final
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde unutulmaz final
ABD'de bir ilk yaşanacak: Netanyahu kabul etti
ABD'de bir ilk yaşanacak: Netanyahu kabul etti
Dini nikah cüzdanı sahteciliği! Uzmanlar uyarıyor
Dini nikah cüzdanı sahteciliği! Uzmanlar uyarıyor
CHP'nin Belediyeler Birliği Başkan Adayı belli oldu!
CHP'nin Belediyeler Birliği Başkan Adayı belli oldu!
4 Ocak 2018 Perşembe - 18:11

'Haznedar kararı'na CHP'den ilk tepki: Hükümet kumpası!

CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırıldığının duyulmasının ardından paydos eden belediye çalışanları yeniden Etiler’deki binaya çağrıldı.

 Haznedar kararı na CHP den ilk tepki: Hükümet kumpası!

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın görevden uzaklaştırılmasının ardından CHP'den ilk tepki geldi. CHP Sözcüsü Bülent Tezcan karar için, "Bu bir hükümet kumpasıdır. Başkanımız yasal yollara müracaat edecek." ifadelerini kullandı.

Bu arada CHP il başkanlığı bir duyuru yayınlayarak “Tüm Beşiktaşlıları ve örgütümüzü saat 19.30'da Beşiktaş Belediyesi binası önünde iradelerine sahip çıkmaya davet ediyoruz. CHP İstanbul İl Başkanlığı” dedi.

CHP'DEN AÇIKLAMA

CHP sözcüsü Bülent Tezcan daha sonra kameralar önüne çıkarak şunları söyledi:

Kararda adalet yoktur, kumpastır.Hiçbir hukuk devletinde, hiçbir ahlak sınırları içerisinde kabul edilebilecek bir ifade ve tutum değildir. Ne demek? Bir belediye başkanı istifa ettiği zaman eğer ortada bir suç varsa, suç ortadan kalkıyor mu? Bu nasıl bir kirli pazarlıktır? Biz böyle bir kirli pazarlığın parçası olmayacağız dedik, belediye başkanlarımızın verilemeyecek hesabı yoktur dedik, hala bunu söylüyoruz.

Ancak bizim belediyelerimizde aradıklarını bulamayanlar, aradıkları gerekçeyi, belediye başkanlarını istifa ettirmek için gerekçe bulamayanlar, gerekçe yaratma peşine düşmüştür.

Beşiktaş Belediyesiyle ilgili geçen hafta açıkladığımız yazı kumpastır. İçişleri Bakanlığı istanbul valiliğine diyor ki, "Ben Beşiktaş Belediye Başkanı'nı görevden uzaklaştıracağım ama gerekçe bulamıyorum. Senin gönderdiğin yazı yeterli değil, onun için benim elimi güçlendirecek bahaneler yarat" diyor. Sonra müfettiş ordusu yığıyorlar.

Bu bir hükümet kumpasıdır. Bu hükümet kumpasçı bir hükümettir. Bu hükümet seçilmiş belediye başkanlarına kumpas kurmaktadır.

GENEL BAŞKAN ZİYARET EDECEK
Bu hükümet halkın iradesini gaspetmiştir. Kararlı bir biçimde mücadeleye devam edeceğiz. Bu haksız, adaletsiz, hukuksuz kararı cesaretle göğüsleyeceğiz. Varsa bir hesap yargıdan hesabını sorarsınız. Soruşturmaların tamamında Beşiktaş Belediye Başkanının suçlu olduğunu gösteren bir delil bulamamışlardır. Ortada soruşturmayı gerektiren bir husus yoktur diye biz daha önce de söyledik. Bugün Beşiktaş’a yönelik muamale Beşiktaş halkına yönelik bir muameledir. Yaptıkları uygulama budur. Vicdanları kanatan bir uygulamadır. Bu uygulama önümüzdeki süreçte boşa çıkacaktır, tereddütümüz yok. Bunlar FETÖ usulü uygulamalardır. Havuz medyası ile yayınlar yapılıyor, iftiralar paylaşılıyor, sonra belediye başkanları haksız bir biçimde görevden alınıyorlar. İstanbul Büyükşehir Belediyesini kaybedeğini anlayan hükümet, kumpas yoluyla hükümeti kurtarma yolunu seçmiştir. Bu hesap tutmayacaktır, başarılı olamayacaktır. Bu kumpasçı hükümet, yerel ve genel seçimlerde hak ettiği şamarı yiyecektir. Yarından itibaren hukuk önünde ve siyaset mecrasında mücadelemize devam edeceğiz. Yarın(bugün) Sayın Genel Başkan İstanbul’a gidiyor, Beşiktaş’ı ziyaret edecek. Bu konuda, bu haksızlığı bütün Türkiye ve dünyaya Genel Başkanın ağzından bir kere daha duyuracağız.” (Hürriyet)

 
İzmir'de DEAŞ operasyonu: 5 tutuklama
 
CHP'li Balbay'dan başkanlık sistemi uyarısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Beşiktaş Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı!
CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın İçişleri Bakanlığı ...
CHP’li Vekil'den 600 il delegesine SMS: Adayım…
CHP İzmir Örgütü Pazar günü yapılacak İl Kongresi’ne kilitlenirken bir ...
Kılıçdaroğlu kararını verdi: İzmir Kongresi'ne katılacak mı?
CHP Genel Başkanı’nın 7 Ocak’ta yapılacak İzmir İl Kongresi’ne katılmayacağı ...
 
Selahattin Demirtaş'tan veda mektubu!
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 11 Şubat günü yapılacak HDP ...
Diyanet'e bir tepki de CHP Konak'tan!
CHP Konak Kadın ve Gençlik Kolları, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi ...
AK Partili Sürekli sahada tam gaz: 3 ilçede mesai
Sürekli, İzmir'deki ziyaretlerini Kiraz, Beydağ ve Ödemiş ile sürdürdü. ...
 
SP'den CHP'ye 'uyum yasası' ziyareti!
Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, CHP'yi ziyaret ederek Kılıçdaroğlu ...
Sertel'den BİK'in yeni uygulamasına sert tepki
Yerel basını yaşatmak ve geliştirmek üzere faaliyet gösteren Basın İlan ...
CHP İzmir’de flaş gelişme! O isim çekildi: Kimi destekleyecek?
7 Ocak’ta yapılacak İl Kongresi öncesi adaylığını açıklayan CHP İl Eski ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri