POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
TikTok'ta 8 yaşındaki kızıyla tepki çeken yayın!
TikTok'ta 8 yaşındaki kızıyla tepki çeken yayın!
Erdoğan imzaladı: 28 Şubat davası sanıkları affedildi
Erdoğan imzaladı: 28 Şubat davası sanıkları affedildi
Tasarruf tedbirleri Resmi Gazete'de!
Tasarruf tedbirleri Resmi Gazete'de!
Polis memuru, husumetli olduğu komşusunu katletti!
Polis memuru, husumetli olduğu komşusunu katletti!
20 Haziran 2018 Çarşamba - 10:54

'İki kez oy kullanma iddiası'nda flaş gelişme: İzmir'de gözaltına alındı!

Belçika'da yaşayan ve Brüksel'de oy kullandıktan sonra geldiği İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda da ikinci kez oy kullandığına dair sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulunan Şengül E., gözaltına alındı. Polisteki ilk ifadesinde mükerrer oy kullanmadığını, yaptığının şaka amaçlı olduğunu söylediği öğrenilen Şengül E., soruşturmanın yürütüldüğü Ankara'ya gönderildi. Şengül E.'nin, polisteki ilk ifadesinde mükerrer oy kullanmadığını, yaptığının şaka amaçlı olduğunu öne sürdüğü öğrenildi.

 İki kez oy kullanma iddiası nda flaş gelişme: İzmir de gözaltına alındı!

İzmir'in Selçuk ilçesinden olan ve Belçika'da yaşayan Şengül E., 24 Haziran cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçimler için ilk oyunu geçen 15 Haziran'da Bürüksel'de kullandı. İddiaya göre, Şengül E. 18 Haziran'da da geldiği İzmir Adnan Menderes Havaliman'nda ikinci kez oy kullandı. Oy kullanırken çektirdiği her iki fotoğrafı da sosyal medya hesabından paylaştı. Şengül E., 15 Haziran'da Brüksel'de oy kullanırken çektirdiğini belirttiği fotoğrafı, "Oyumuzu da kullandık vatanımıza milletimize hayırlı olur yolumuza DEVAM ederiz inşallah" notuyla paylaştı.

18 Haziran'da yaptığı paylaşımda ise oy kullanma fotoğrafının altına "Hayırlı olur inşallah" notunu düştü. Bir takipçisi tarafından yapılan, "Maşallah komşum oyları çifter çifter kullandın bu herkese nasip olmaz" yorumuna ise "Bu seferlik öyle oldu Figencim, nasip diyeyim" karşılığını verdi.

Şengül E.'nin bu paylaşımlarından haberdar olan CHP Selçuk İlçe Başkanı Merve Çalışkan, Selçuk Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek suç duyurusunda bulundu. Mükerrer oy kullandığı ileri sürülen Şengül E. hakkında kamu davası açılmasını istedi. Şengül E.'nin sosyal medya paylaşımlarını da delil olarak sundu. Konuyla ilgili açıklama yapan Çalışkan, "Şüpheliler hakkında yasal ihbar hakkımızı kullandık. Bu olay seçim güvenliği ve seçim sonuçlarının sandığa sağlıklı ve doğru yansımasını sağlamakla görevli kamu görevlileri açısından da suç teşkil etmekte" dedi.

Yapılan şikayet ve bu durumun sosyal medya kullanıcıları tarafından da paylaşılarak tepki gösterilmesinin ardından, İzmir polisi harekete geçti. Bu arada, hakkında sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımları fark eden Şengül E., bağlantı kurduğu polislerce İzmir'in Selçuk ilçesinde gözaltına alındı.

'ŞAKA İÇİN YAPTIM, OY KULLANMADIM'
Selçuk İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Şengül E.'nin, polisteki ilk ifadesinde mükerrer oy kullanmadığını, yaptığının şaka amaçlı olduğunu öne sürdüğü öğrenildi. Yetkililer aynı T.C. kimlik numarasıyla mükerrer oy kullanmanın imkansız olduğunu, ancak konunun araştırıldığını ifade etti. Gözaltına alınan Şengül E. soruşturmanın yürütüldüğü Ankara'ya gönderildi.

Öte yandan konuyla ilgili olarak YSK Başkanı Sadi Güven de açıklama yaptı. Güven, sosyal medyada iki kez oy verdiği iddia edilen şahsın gözaltına alındığını açıkladı. Güven, yurt dışında kullanılan oy sayısının 1 milyon 486 bin 532 olduğunu belirtti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da birden fazla kez oy kullandığı iddia edilen Şengül E. hakkında soruşturma başlatıldığını, şahsın İzmir'de gözaltına alındığını bildirdi.

Güven şunları söyledi: Dün itibariyle sosyal medyada bir haber dolaştı. Belçika’da bir vatandaşımızın oy kullandıktan sonra İzmir’de Adnan Menderes Havalimanında da oy kullandığına yönelik kendi sosyal medya hesabında bir görüntü paylaştı. Aynı isimle ancak farklı kimlikleri taşıyan kişilerin olduğunu gördük ana baba adlarını..

Ancak aynı şahsın fotoğrafını paylaştığını görünce bunu savcılıkla paylaştık. İlgili şahıs İzmir’de gözaltına alındı, tahkikat devam ediyor. Seçim iş ve işlemleriyle ilgili yapılacak her türlü yolsuzluğun karşısında olacağız. Yasa 5 yıla kadar hapis cezası ön görüyor. 

Başkasına ait kimliklerle oy kullanan şahıslara 5 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına ilişkin yasa maddesi var çok açık. Biz bunun takipçisi olacağız.

Şiddetli şekilde cezalandırılması için ilgili savcılıklara ihbarda bulunacağız. Dün de bu kişiyle ilgili ihbarda bulunduk. Ve İzmir’de gözaltına alındı. Ankara Başsavcılığı soruşturmaya devam ediyor. Vatandaşımızın dürüst bir şekilde hakkıyla oyunu kullanmasını istiyoruz. Kimsenin suistimaline izin vermedik, vermeyeceğiz. Hem savcılıklarımız, hem biz yakalama durumundayız ve gereğini yapacağız.

SAVCILIKTAN AÇIKLAMA: 'SORUŞTURMA BAŞLATILDI, GÖZALTINA ALINDI'
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da Yüksek Seçim Kurulu'nun başvurusu üzerine birden fazla kez oy kullandığı iddia edilen Şengül E. hakkında 298 sayılı Kanun'a muhalefet ve resmi evrakta sahtecilik suçlarından soruşturma başlatıldığını, şahsın İzmir'de gözaltına alındığını açıkladı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, kendisine ait sosyal medya hesabından birden fazla kez oy kullanırken çektirdiği fotoğrafları paylaşan kadın hakkında açıklama yaptı. Söz konusu fotoğrafların paylaşılmasıyla mükerrer oy kullanıldığı intibaı oluşturulduğu ve kamuoyunda vatandaşların yoğun tepkisine neden olduğu belirtilen açıklamada, "Belçika'da yaşadığı bildirilen Şengül E. isimli şahıs hakkında Yüksek Seçim Kurulu'nun Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına hitaben yapmış olduğu 'ilgilinin çift kimlik taşıyıp taşımadığının araştırılması istemli' suç duyurusu üzerine Başsavcılığımız tarafından 298 sayılı Kanun'a muhalefet/resmi evrakta sahtecilik suçlarından soruşturma başlatılarak, şüpheli şahıs hakkında gözaltı kararı verilmekle yürütülen çalışmalar neticesinde şüpheli şahıs İzmir Selçuk'ta gözaltına alınmıştır" denildi. (DHA)

 
İYİ Partili Dervişoğlu: 16 yıldır kötü işler yapılıyor!
 
CHP’li Arslan’dan Mardinlilere ziyaret
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yurttaş 20 Haziran 2018 Çarşamba 11:36

Bırakın şikayeti, gözaltını falan. Siz bu kadının oy attığı sandıktaki oyların hepsi geçerli olacak mı olmayacak mı? Bundan haber verin.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Partili Dervişoğlu: 16 yıldır kötü işler yapılıyor!
İYİ Parti İzmir Adayı Dervişoğlu, "Tam 16 yıldır bu memlekette kötü işler ...
AK Parti Adayı Çankırı: CHP hizmet terörü yaşatıyor!
AK Parti İzmir Adayı Çankırı İzmir’de “Hükümetimiz kentsel dönüşüme son ...
İYİ Parti Adayı Kırkpınar’dan iki ilçede yoğun mesai, önemli mesajlar!
Saha çalışmalarını Tire ve Bayraklı'da sürdüren İYİ Parti İzmir Adayı ...
 
AK Partili Dağ: O seller yüklense de İzmir Kocaoğlu'ndan bir kurtulsa!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, ...
İYİ Partili Ulupınar: Yüzünü güneşe dön İzmir!
İYİ Parti İzmir Milletvekili adayı Yıldırım Ulupınar, seçim maratonunda ...
CHP Yavuzyılmaz'dan 'İnce' davet!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Dr. İdris ...
 
Bakan Özhaseki İzmir'de imar barışını anlattı!
Özhaseki, milyonlarca insanı ilgilendiren 'İmar Barışı'nı vatandaşlara ...
Yurt dışında kullanılan oylarda rekor!
24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için yurt ...
CHP İzmir Adayı Umdular'dan 24 Haziran mesajları: Barışacağız, büyüyeceğiz...
CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Umdular, Kafe Siyaset programına ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri