POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
‘Daha fazla bekleyemem’ diyerek duyurdu!
‘Daha fazla bekleyemem’ diyerek duyurdu!
Erdoğan açıkladı: İran için 1 günlük yas!
Erdoğan açıkladı: İran için 1 günlük yas!
19 Mayıs krizi: Samet Akaydin kadro dışı!
19 Mayıs krizi: Samet Akaydin kadro dışı!
'Ali Koç, yaptıklarının hesabını tek tek soracağım!'
"Ali Koç, yaptıklarının hesabını tek tek soracağım!"
28 Mayıs 2019 Salı - 08:25

'İstanbul'daki İzmir'den saha raporu: Hangi vekil ne yorum yaptı?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun seçim çalışmaları kapsamında İstanbul’da görevlendirilen İzmir Milletvekilleri, Gerçekİzmir’e konuştu.

 İstanbul daki İzmir den saha raporu: Hangi vekil ne yorum yaptı?

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptali ve 23 Haziran’da tekrarlanması yönünde aldığı karar sonrası Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) seçim çalışmaları için düğmeye basmıştı. CHP Genel Merkezi tarafından, partinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun seçim çalışmalarında yer almak üzere İzmir Milletvekilleri de görevlendirilmişti. İstanbul’da İmamoğlu’nun seçim çalışmaları kapsamında görevli olan CHP İzmir Milletvekilleri; Tacettin Bayır, Kamil Okyay Sındır, Atilla Sertel, Kani Beko, Murat Bakan, Ednan Arslan, İstanbul seçim çalışmaları ve süreçle ilgili açıklamalarda bulundu.

DAHA ÖNCE YILDIRIM’A OY VERENLER, BU KEZ İMAMOĞLU DİYOR!
CHP’li İmamoğlu’nun seçim çalışmaları kapsamında Silivri’de görevlendirilen İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, saha çalışmalarında AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partili (MHP) vatandaşların da Ekrem İmamoğlu’na haksızlık yapıldığını ve bu nedenle İmamoğlu’na oy vereceklerini aktardıklarını söyledi. Bayır, “Vatandaş sandığa gitme konusunda kararlı, Sayın İmamoğlu’na yapılanın ‘haksızlık’ olduğunu ifade ediyor. Sahada karşılaştığım çok sayıda vatandaş, “Daha önce Binali Yıldırım’a oy verdim ama bu defa İmamoğlu’na oy vereceğim” diyor. CHP olarak barışçıl bir dil kullandıklarını belirten Bayır, “Herkesi kucaklayan, ötekileştirmeyen bir anlayışla halkımıza süreci anlatıyoruz. Halk da neyin doğru olduğunu, kimin ayrıştırdığını biliyor ve seçimini de buna göre yapacaktır. Biz halkımıza gerçekleri anlatmak adına elimizden geleni yapıyoruz. Vatandaşlarımıza dokunuyoruz, sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geliyoruz” dedi.  

ÖZELLİKLE, 31 MART’TA SANDIĞA GİTMEYEN SEÇMENE YOĞUNLAŞIYORUZ
Ümraniye de görevli olan CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, 31 Mart’ta sandığa gitmeyen seçmene yoğunlaştıklarını dile getirdi. Saha çalışmaları hakkında değerlendirmede yapan Sındır, “Sokak çalışmalarımız kapsamında özellikle sandığa gitmeyen seçmenlerimize yoğunlaşıyoruz, esnaf ve sivil toplum kuruluşlarımızla bir araya geliyoruz. Sahada şunu görüyoruz; Sayın İmamoğlu’nun mazbatasının alınmasıyla haksızlık yapıldığı ve İstanbullunun iradesinin gasp edildiği konusunda genel bir kanı var. Vatandaşımızı sürekli bilgilendirerek, güven duygusunu pekiştirmek adına çalışıyoruz. 31 Mart’ta Binali Yıldırım’a oy vermiş olan seçmenlerin bu defa ki tercihlerinde değişiklik olduğunu ve Ekrem İmamoğlu’nun öne çıktığını görüyoruz. Bu yapılan haksızlığı gören, sandığa gitmemiş seçmenin de sandığa gideceğini düşünüyoruz. Yapılan bir kamuoyu araştırmasında; Binali Yıldırım’a oy vermiş seçmenin bu defa tercihini ya İmamoğlu’ndan yana kullanacağını ya da sandığa gitmeme eğiliminde olacağını görüyoruz” açıklamasında bulundu.

SANDIĞA YÜKSEK KATILIM BEKLİYORUM
İmamoğlu’nun seçim çalışmaları doğrultusunda İstanbul genelinde görevli olan İzmir Milletvekili Atilla Sertel, alan çalışmalarında vatandaşlarla birebir temasta bulunduklarını belirterek, seçmenden CHP’nin Adayı İmamoğlu’na ciddi bir destek geldiğini kaydetti. Özellikle AK Parti ve MHP’li seçmenlerin İmamoğlu’na oy vereceklerini söylediklerini ifade eden Sertel, sandığa katılım noktasında ise;” Yazlıklarında, tatilde olan seçmenlerimizin büyük bir oranda 23 Haziran’da gelip oy kullanacağını düşünüyorum, sandığa yüksek katılım bekliyorum” dedi.

VATANDAŞLAR AK PARTİ’YE TEPKİLİ
İstanbul seçimleri kapsamında görev yapan İzmir Milletvekili Kani Beko, alan çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Vatandaşın, Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasının alınarak seçimin tekrar edilmesine tepkili olduğu dile getiren Beko, “Burada vatandaşlarımızla, demokratik kitle örgütleriyle, sivil toplum kuruluşları ile görüşüyoruz. Özellikle işçi semtlerinde yaptığımız görüşmelerde insanlar; ’Bu kadar işsizlik, açlık varken seçimin tekrarlanması doğru değil. Bizim derdimiz seçim değil geçim’ diyorlar, vatandaşlar en çok ekonomik krizin etkilerinden dertli. 31 Mart’ta sandığa gitmeyen çok sayıda seçmenin, “Ekrem İmamoğlu hak ederek kazanmıştı, mazbatasını elinden aldılar. Bu da adaletsizlik, daha önce sandığa gitmemiştim ama bu defe sandığa gidip İmamoğlu’na oy vereceğim” şeklinde konuştuğunu ifade etti. Beko, “AKP ve MHP seçmenleri de Türkiye’nin geldiği noktayı, sorunları anlattığımızda hak veriyorlar. Vatandaşlar işsizlikten, eğitime, ulaşımdan, sağlığa birçok konuda AK Parti’ye tepkili ve Sayın İmamoğlu’nu parti üstü, İstanbul’un adayı olarak görüyorlar” ifadelerini kullandı. Beko, sandığa katılımın yüksek olacağını beklediğini de belirtti.

DAHA BÜYÜK FARKLA KAZANACAĞIZ
Ataşehir ilçe sorumlusu olarak görev yapan İzmir Milletvekili Murat Bakan, yoğun bir tempoda çalıştıklarını belirtti. Bakan, “Ataşehir’i karış karış geziyoruz, sokak sokak çalışıyoruz. Ataşehir’in iki bölümü var; Biri sosyoekonomik düzeyi yüksek kesim. Burada İmamoğlu’nun oyu çok yüksek... Diğer bölüm ise; gelir ve sosyoekonomik düzeyi daha düşük, daha çok muhafazakar ve milliyetçi kesim var. Burada da İmamoğlu’na ciddi bir teveccüh var. 23 Haziran’da daha büyük bir farkla kazanacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU’NUN MAĞDUR OLDUĞUNU SÖYLÜYORLAR
Bağcılar ilçe sorumlusu olarak görev yapan İzmir Milletvekili Ednan Arslan, 23 Haziran’da yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde, 31 Mart’a oranla seçmenlerin sandığa katılım oranının daha fazla olacağını gözlemlediğini söyledi. Arslan, “Saha çalışmalarında karşılaştığımız çok sayıda insan seçimin iptal edilmesini hukuksuzluk olarak değerlendiriyor ve oylarını değiştireceğini söylüyor. Ortada bir mağdur olduğunu, bu mağdurun da Ekrem İmamoğlu olduğunu, oy tercihlerini İmamoğlu’ndan yana kullanacaklarını ifade ediyorlar” diye konuştu.

 
İzmir'deki cinayet Diyarbakır'a uzandı: Muhtarın minibüsüne silahlı saldırıda iki kişi öldü
 
25 yıl önce işlenen cinayet aydınlatıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İl Başkanı Yücel'den 'partili mevkidaşı'na destek mesajı!
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancoğlu'nun sosyal medya paylaşımlarında, ...
'Beka mücadelesinden ödün vermeyeceğiz'
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türkiye yaşayacak, Türk milleti ebediyete ...
CHP'li Öztrak: Şaibeyle seçim iptal edilmez
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İstanbul'da seçimin tekrarlanmasına ilişkin, ...
 
AK Parti'de 'disiplin' krizi: Dosyaya Sürekli freni, eski başkandan sert tepki!
AK Parti'de Selçuk İlçe Başkanlığı Belediye Eski Başkanı Bakıcı'nın parti ...
CHP Gaziemir Gençlik’ten İmamoğlu seferberliği!
CHP Gaziemir Gençlik Örgütü Başkanı Baran Manav, 31 Mart’ta CHP’nin kazandığı ...
Ve dosya İl Başkanlığı'nda: CHP'de eski başkan ihraç istemi!
CHP’de, ilçe yönetimi tarafından ihracı istenen Çeşme Eski Belediye Başkanı ...
 
İYİ Parti İl Başkanı Kırkpınar'dan İstanbul zirvesi ve 'kurultay' raporu!
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, İstanbul’da gerçekleşen il ...
'23 Haziran'ın kesin aday listesi açıklandı
İstanbul İl Seçim Kurulu, 23 Haziran'da tekrarlanacak seçimde AK Parti, ...
Serter Soylu'ya 'göçmen politikası'nı sordu!
CHP'li Serter, TBMM’de sürekli gündeme getirdiği kaçak göçmenler konusuna ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri