POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Kobani davasında karar açıklandı
Kobani davasında karar açıklandı
Havalimanında 42 personel hastanelik oldu!
Havalimanında 42 personel hastanelik oldu!
Muhsin Şentürk çıkışı: Anayasa ihlalinin sembolü!
Muhsin Şentürk çıkışı: Anayasa ihlalinin sembolü!
Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin hakemi belli oldu
Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin hakemi belli oldu
24 Eylül 2019 Salı - 11:03

'Önerge tartışması'nda bir açıklama da Kırkpınar'dan: Terör her yerde kınanmalıdır, kınıyorum ama...

İzmir'deki 'PKK'yı kınama önergesi' tartışmasında bir açıklama da İYİ Parti İl Başkanı Kırkpınar'dan geldi. "Terör her yerde kınanmalıdır, kınıyorum” diyen Kırkpınar, AK Parti cephesinden gelen önerge için de "Büyükşehir meclisine getirilmiş bir önergenin içine sos dökülmüş, baharatlar dökülmüş. Bunlara hiç gerek yok" ifadelerini kullandı.

 Önerge tartışması nda bir açıklama da Kırkpınar dan: Terör her yerde kınanmalıdır, kınıyorum ama...

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Eylül ayı son oturumunda AK Partili Meclis Üyesi Erhan Çalışkan tarafından verilen ve büyük yangın ekseninde terör örgütü PKK'nın kınanmasını talep eden önergenin gündeme alınmaması nedeniyle başlayan tartışma tüm hızıyla sürüyor. 

AK Parti'nin CHP'ye sert eleştiriler getirmesiyle başlayan tartışmada iki cepheden sayısız açıklama gelirken topa CHP'nin 31 Mart yerel seçimlerinde ittifak ortağı İYİ Parti de girmişti. 

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu ise konuya ilişkin bir açıklama yaparak, "PKK bizi can evimizden vurmak için böyle bir şey yaptığını itiraf ediyor, bunu kınamaktan niçin imtina ediyoruz? Bizim ittifak ettiğimiz unsurlar, bunu kınamaktan imtina etmişler. Yanlış yapmışlar, kınasınlar. Biz de onların bunu kınamamalarını kınayalım” ifadelerini kullanmıştı.

Ağıralioğlu'nun mesajlarının ardından gözler İYİ Parti İzmir Teşkilatı'na çevrilirken, İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar da konuya ilişkin görüşlerini sıraladı. 

TERÖR HER YERDE KINANMALIDIR!
İYİ Parti İl Başkanı Kırkpınar, “Terör bir insanlık suçudur. Bu sadece Türkiye’de değil yeryüzünde tüm ülkelerde kınanması gereken bir suçtur. Ama bu insanlık suçunu ‘şu coğrafyada kınarım, buradakinde kınamam’ diye bir şey yok. Terör her yerde kınanmalıdır, kınıyorum” dedi.

PARTİNİN POLİTİKALARINA BAĞLI OLARAK SÖYLEMİŞTİR
Kırkpınar, Parti Sözcüsü Ağıralioğlu’nun açıklamalarına ilişkin, “Yavuz Bey partimizin sözcüsüdür ve sözcüye düşen bir görev olarak da partinin genel politikalarına bağlı olarak söylemiştir” dedi.

İÇİNE SOS DÖKÜLMÜŞ, BUNA HİÇ GEREK YOK!
Söz konusu önergeye ilişkin konuşan Kırkpınar, “Büyükşehir meclisine getirilmiş bir önergenin içine sos dökülmüş, baharatlar dökülmüş. Bunlara hiç gerek yok. AK Partili o arkadaşımız sağlıklı bir şekilde terörün lanetlenmesini, kınanmasını istiyorsa içine bir şey doldurmadan, ormanı yangını koymadan ‘PKK bir terör örgütüdür. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Meclisi olarak kınıyoruz. Var mısınız’ dese, herkes ‘varız’ der” açıklamasında bulundu.

TEK BİR SATIR YAZIYLA KINANMASI GEREKENİ SOSLAMAYACAKSINIZ
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili ve Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Özuslu’nun ‘Bu siyasi bir karardır. Belediye kanununa göre belediye meclisleri kendi görevleri dışında siyasi bir karar alırsa feshedilir’ şeklindeki açıklamasıyla ilgili de değerlendirmede bulunan İYİ Partili Kırkpınar, “Kanunun o maddesiyle ilgili derin bir bilgiye sahip değilim ama bana göre parlamentoda, TBMM’deki bir oturumda partilerin herhangi biri, HDP hariç, çünkü onlar bir türlü mesafe koyamıyor. HDP hariç hangi parti getirirse getirsin oylama yapılır, kınanır. Kaldı ki biz 1984’ten beri başımıza bela olmuş bir terör örgütü ile uğraşırken kınamaya mı kaldı iş! Elbette kınanacak ama sadece İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi değil,  herhangi bir belediye meclisinde tek satır bir yazıyla kınanması gerekenin soslamayacaksınız, içine baharat koymayacaksınız. Terör insanlık suçudur, üçüncü dünya ülkelerinde dahi kınanır haldedir. Biz de kınamalıyız, kınıyorum” diye konuştu.

 
Narlıdere trafolarında sanat var!
 
Guney Kore’den Karsıyaka’ya fuar daveti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"2023'te 400 bin binada sıfır atık sistemine geçeceğiz"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sıfır atık projemizi bütün Türkiye'de ...
Erdoğan Yahudi kuruluş temsilcileriyle buluştu
Cumhurbaşkan Erdoğan, ABD'deki Yahudi kuruluş temsilcileri ile New York ...
AK Parti İzmir Gençlik'te 3 ilçeye yeni başkan atandı!
AK Parti İzmir'de Buca, Menderes ve Menemen ilçe gençlik kolları başkanlarında ...
 
'Önerge' polemiğinde Sürekli'den CHP'ye 'rant' yanıtı ve 'İYİ Parti' kontrası!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; İzmir yangınını üstlenen ...
CHP Konak'tan 'insan hakları' paneli!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, "En temel amacımız parti örgütümüzün ...
İYİ Parti'den 'PKK önergesi' açıklaması: Yanlış yapmışlar!
 İYİ Parti Sözcüsü Ağıralioğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde ...
 
Bahçeli'nin sağlık durumuyla ilgili açıklama
MHP lideri Devlet Bahçeli hastane bulunuyor. Bahçeli'nin Özel Kalem Müdürü ...
CHP İzmir'de flaş gelişme: O ilçe başkanı ve yönetimi düştü!
CHP İzmir’de olağan kongre süreci öncesi flaş bir gelişme yaşandı. Partinin ...
CHP'li Polat besicilerin sorunlarını Meclis'e taşıdı
CHP İzmir Milletvekili Polat, besi hayvan üreticilerinin sorunlarını Meclis gündemine taşıdı.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri