POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
TikTok'ta 8 yaşındaki kızıyla tepki çeken yayın!
TikTok'ta 8 yaşındaki kızıyla tepki çeken yayın!
Erdoğan imzaladı: 28 Şubat davası sanıkları affedildi
Erdoğan imzaladı: 28 Şubat davası sanıkları affedildi
Tasarruf tedbirleri Resmi Gazete'de!
Tasarruf tedbirleri Resmi Gazete'de!
Polis memuru, husumetli olduğu komşusunu katletti!
Polis memuru, husumetli olduğu komşusunu katletti!
7 Şubat 2024 Çarşamba - 11:19

'Su fiyatı' tartışması: CHP'li Yücel'den AK Partili Dağ ve İnan'a salvo!

CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Yücel, Büyükşehir Adayı AK Partili Dağ'ın 'su fiyatı vaadi' ve AK Parti İzmir Milletvekili İnan'ın CHP'nin Büyükşehir Adayı Tugay'a yönelik çıkışlarına sert tepki gösterdi.

 Su fiyatı  tartışması: CHP li Yücel den AK Partili Dağ ve İnan a salvo!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü, İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı AK Partili Hamza Dağ ile AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan'ın CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay'a yönelik sözlerine yanıt verdi. 

Büyükşehir Adayı AK Partili Dağ'ın “İzmir’in altyapısıyla ve yenilikçi su politikalarıyla ilgili çalışma ve suya yüzde 50 indirim yapacağız” söylemlerini hatırlatan CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Yücel, “Hamza Dağ Türkiye’nin yaşadığı derin yoksulluğun, suyun, elektriğin, ev kiralarının ve fahiş fiyatların sorumlusunun, kendisinin genel başkan yardımcılığı görevini yürüttüğü AKP iktidarının eseri olduğunu unutmuşa benziyor” ifadelerini kullandı.

"HAMZA DAĞ, 1 NİSAN SABAHI, BINALİ YILDIRIM VE NİHAT ZEYBEKCİ’Yİ DAHA İYİ ANLAYACAK"
Yücel şunları kaydetti: AKP İzmir adayı, İzmir’de altyapı ve su politikalarıyla ilgili çalışmalar yapacakmış. Zahmet etmesin ama İzmir’i biraz takip etsin. İzmir’de CHP belediyeciliği sayesinde yağmursuyu ayrıştırma ve toplama çalışmaları, sünger kent projesi gibi bir çok proje hali hazırda zaten uygulanıyor. Yapılmakta olanları, sanki ilk kez kendisi yapacakmış gibi anlatması, dersine iyi çalışmadığı gibi, İzmir’den de bihaber olduğunu gösteriyor. Sanki suyun, elektriğin, akaryakıtın tüm ülkede bu kadar pahalı olmasının sebebi kendi iktidarları değilmiş gibi konuşan Sayın Dağ, Genel Başkan Yardımcısı olarak AKP iktidarının yarattığı krizlerden, hayat pahalılığından, yokluktan kendisinin de sorumlu olduğunu unutmamalı. İzmirli rüşvet siyasetine, gerçek dışı vaatlere, Ak gibi gözüken ama sonunun kap kara olduğu belli olan yollara girmez. Böylesine ciddiyetsiz vaatlerle ne ülke ne de İzmir yönetilemez. AKP İzmir adayı bu yolda devam ederse kimin kimi ciddiye almadığını 1 Nisan Sabahı görecektir. Tıpkı Binali Yıldırım’ın ve Nihat Zeybekçi’nin gördüğü gibi…”

"YÜZDE 50 İNDİRİM İÇİN NEYİ BEKLİYORSUNUZ? ELİNİZDE BELEDİYE Mİ YOK?”
Dağ’ın ve İnan’ın yüzde 50 su indirimini İzmirlilere adeta bir rüşvet gibi sunmalarının, tam da AK Parti iktidarına yakışan bir anlayış olduğunu ifade eden Yücel, “Madem seçimden sonra suya yüzde 50 indirim yapabiliyorsunuz, o zaman adama sormazlar mı neyi bekliyorsunuz diye? Mevcut AKP’li büyükşehir belediyelerinin olduğu tüm illerde neden suya yüzde 50 indirim yapmıyorsunuz? Niye seçimi bekliyorsunuz? İzmir, kıyılarına, doğasına göz dikenlere geçit vermez. İzmir, CHP’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla yönetilmeye devam edecek. Kimse boş hayallere kapılmasın” diye konuştu.

İNAN'A SALVO! 
Yücel ayrıca AK Parti İzmir Milletvekili İnan'ın CHP'nin Büyükşehir Adayı Tugay’a yönelik eleştirilerine de tepki gösterdi. Yücel, “Eyyüp Kadir İnan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Cemil Tugay’a aklınca "belediyecilik" dersi vermeye kalkmış. Yetmemiş, bir de enflasyon itirafında bulunmuş. Evet, haklı! AKP'nin 22 yıllık iktidarı sonucunda, enflasyon sadece İzmir'de değil Türkiye'nin 81 ilinde var. Başka neler var? Gerçek enflasyonu açıklamaktan korkan TÜİK, döviz karşısında günden güne eriyen Türk Lirası, 5 yılda 5 başkan değiştirdiğiniz, eksi rezervdeki Merkez Bankası, ekonomik buhran, derinleşen yoksulluk, 10 bin liralık emekli maaşı, 17 bin 2 liralık asgari ücret ve 15 bin 48 liraya çıkan açlık sınırı var. Daha sayalım mı? Yoksa bu ülkeyi ekonomide de adalette de yerin dibine sokan AKP’nin icraatlarını anlatmaya devam edelim mi? İzmir’de AKP’ye rağmen sosyal belediyeciliği başarıyla hayata geçiren Cumhuriyet Halk Partili Belediyeler varken size sadece susmak düşer” dedi.

"İTİRAF ETMİŞ!"
İnan’ın “Enflasyon sadece İzmir’de mi var? Konya’da, Ordu’da, Trabzon’da, Şanlıurfa’da, Antep’te, Afyon’da enflasyon yok mu?” söylemlerinin itiraf niteliğinde olduğuna değinen Yücel, sözlerini şöyle sürdürdü: AKP milletvekili Sayın İnan İzmir büyükşehir belediye başkan adayımız Cemil Tugay’a laf söylemek isterken, kendi iktidarları ve genel başkanlarının ülkeyi düşürdüğü durumu ilan etmiş. Bozuk saat bile günde iki kere doğru zamanı gösterir misali, AKP iktidarının bozduğu düzeni, yol açtığı hiper enflasyonu kabul etmiş. Enflasyonun tüm Türkiye’de can yaktığını, hayat pahalılığına yol açtığını farkında olmadan itiraf etmiş...

 
İzmir'in sanat arenasında yıldızlar geçidi!
 
Karşıyaka'da Yasin eve döndü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakanlıktan rezerv alan yanıtı, CHP'li Taşkın'dan tepki: Nerede olduğunu kimse bilmiyor!
CHP İzmir Milletvekili Taşkın, İzmir depreminin 3.yıldönümünde Çevre, ...
Başak Demirtaş adaylık kararını açıkladı!
Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ...
Balçova Adayı CHP'li Yiğit'ten ortak akıl vurgusu!
Balçova Adayı CHP'li Yiğit, ‘’Mahallelerinin sorunlarını en iyi bilen ...
 
Dağ’dan İzmir’e ikinci tahsis müjdesi!
Cumhur İttifakı’nın Büyükşehir Adayı Dağ kentte zaman zaman yerel iktidar ...
Karşıyaka'da CHP'lilerden aday protestosu
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde CHP'li bir grup, Karşıyaka Belediye Başkan ...
Özel'den 'depreme karşı dirençli kent' vurgusu
CHP lideri Özgür Özel, deprem felaketinin 1. yıl dönümünde Gaziantep'te ...
 
‘Lütfü Savaş’ açıklaması: İsyanın sesini duyuyoruz!
CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Lütfü Savaş'ın depremzede yurttaşlar ...
Erdoğan'dan o tepkilere yanıt: Birileri üzerinde tepiniyor!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hiçbir belediyeye ayrımcılık yapmadıklarını ...
AK Partili Dağ'dan orta hasarlı binalar için üçlü formüllü çözüm vaadi!
Büyükşehir Adayı AK Partili Dağ, orta hasarlı binaların durumuyla ilgili ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri