POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Eurovision tartışmalarına Avrupa Birliği de katıldı!
Eurovision tartışmalarına Avrupa Birliği de katıldı!
Flaş karar: Aziz Yıldırım başkanlığa aday!
Flaş karar: Aziz Yıldırım başkanlığa aday!
Edgar Ie için skandal iddia: İkiz kardeşini oynatmış!
Edgar Ie için skandal iddia: İkiz kardeşini oynatmış!
Erdoğan-Miçotakis zirvesi: Çözülemeyecek sorun yok!
Erdoğan-Miçotakis zirvesi: Çözülemeyecek sorun yok!
2 Haziran 2022 Perşembe - 11:59

100.yıl kutlamaları vitrine çıktı... Soyer: Tüm İzmir'i ayağa kaldıracağız!

İzmir'in 100.Kurtuluş Yıldönümü etkinlikleri vitrine çıkarken, tanıtım toplantısında konuşan Başkan Soyer, 'tarihi yürüyüşü', İktisat Kongresi'nin dönüşünü ve dev kutlamayı açıklarken, "Tüm İzmirlilere sesleniyorum, 9, 10, 11 Eylül günlerinde sakın ola İzmir'den ayrılmayınız. İzmir tarihi bir 3 gün yaşayacak. Tüm İzmir'i ayağa kaldıracağız" dedi.

100.yıl kutlamaları vitrine çıktı... Soyer: Tüm İzmir i ayağa kaldıracağız!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'in kurtuluşunun 100.yıl dömünü için düzenlenecek etkinlik programını Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlenen toplantıyla tanıttı. 
 



'1922'den geleceğe... Demokrasinin Yüzü: İzmir' başlığıyla düzenlenen lansmana siyasi parti temsilcileri, ilçe kaymakamları ve belediye başkanlarının yanı sıra mahalle muhtarları ve Büyükşehir bürokratları da katıldı. 

"BİZ UYUMU SEÇTİK!"
Toplantıda konuşan etkinliğin ev sahibi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, ''100. yıl kutlama etkinliklerini paylaşmadan önce barış ve savaş hakkında konuşmak istiyorum. Savaşın 3 temel dinamiği var. Birincisi sevgi eksikliği, ikincisi yetinme yoksunluğu, üçüncüsü birbirimize güven yoksunluğu... Savaşın zehirli matematiği karşısında panzehir uyumdur. Uyum öylesine sınırsız bir güç ki insanların hayatını kurtarabilir. Bu nedenle onun üzerine titriyoruz gemileri yıkmak kolay önemli olan o geminin içinde olanlarla o gemiyi sürdürmeye devam etmek. Bir orman yandığında hepimiz yanıyoruz. Onun için biz uyumu seçtik. İnsanlarımzın hayallerini ve emeğini sömüren kutuplaştırıcı siyasetten medet ummadık. Atatürk verdiği onca savaşın ardından en büyük zaferin barış olduğunu göstermiştir. Biz bu vasiyetten yola çıkarak, bu tarihi yıldönümünü barışın yüzyılı olarak tanımlıyoruz. İzmir'de uyumu çoğaltmak için bir çok etkinlik planladık'' dedi. 



400 KİLOMETRELİK YÜRÜYÜŞ, İKTİSAT KONGRESİ VE DEV KUTLAMA! 
Büyükşehir Belediye Başkanı konuşmasının devamında 100.yıl kutlamalarına damga vuracak 3 önemli etkinliği de açıkladı.

Soyer, "25 Ağustos akşamı Çakırözü Köyünden Kocatepeye doğru 14 kilomterelik gece yürüyüşü ile başlayacak. Ardından tarihi zaferin yıldönümünde Kocatepe'den İzmir'e doğru yürüyeceğiz. 400 kilometrelik zafer ve barış yolunu 14 günde yürüyeceğiz. 9 Eylül'de Kordon'da düzenlenecek törenlere zamanında yetişeceğiz. İzmir'in ve Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük kutlamasını Gündoğdu Meydanı'nda gerçekleştireceğiz. Tamamı sürpriz olduğu için bir şey söylemek istemiyorum. Şubat 2023 ikinci yüzyılın İktisat Kongresi'ni İzmir'de gerçekleştireceğiz. En önemli kilometre taşlarından biri olacak. Şunu biliyoruz ki ikinci yüzyıln ekonomi politikalarının masaya gelmesine ihtiyaç var yeni yüzyılın rotasının çizilmesine ihtiyaç var. Bilim insanlarıi akademisyenlerle buluşacağız'' diye konuştu. 

100 YIL ÖNCESİNE GÖRE DAHA İYİ DURUMDA DEĞİLİZ!
Soyer sözlerini ''Ülke ekonomik krizlerle başbaşa. 100 yıl öncesine göre daha iyi durumda değiliz. Yapmamız gerekeni yine Atatürk söylüyor savaşa karşı barışı, toplumsal refah için demokrasiyi örgütlemek. İzmir 8 bin 500 yıllk bir barış projesidir'' ifadeleriyle sonlandırdı. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ertuğrul Tugay törende yaptığı konuşmada, ''Lozan Barış Antlaşması'nın 99. Yılı'nda 'Cumhuriyetin Kuruluş Senedi: Lozan Antlaşması' etkinliği düzenleyeceğiz. 9 Eylül Fotoğraf Yarışması düzenleyeceğiz. Başka bir etkinliğimiz İz Bırakan 9 Eylül Kutlamaları Fotoğraf Sergisi olacak. 100. Yıl kutlamaları kapsamında Zafer Yolu etkiniklerimizi gerçekleştireceğiz. 100. Yıl 3'e 3 Sokak Basketbol Şampiyonası İzmir Finali gerçekleştirilecek" diyerek etkinlikler hakkında bilgilendirmede bulundu.
 
"9,10,11 EYLÜL'DE SAKIN OLA İZMİR'DEN AYRILMAYIN, TÜM İZMİR'İ AYAĞA KALDIRACAĞIZ!"
Törenin sonunda yeniden söz alan Soyer, ''Aylardır süren çalışmaların sonucun önümüzdeki yıla da aktarılacak bir çok başlığımız var. Tüm İzmirlilere sesleniyorum, 9, 10, 11 Eylül günlerinde sakın ola İzmir'den ayrılmayınız. İzmir tarihi bir 3 gün yaşayacak. Tüm İzmir'i ayağa kaldıracağız. Olağanüstü bir organizasyon yapacağız. Tek bir gün olarak kutlamayacağız bundan böyle, 9 Eylül İzmir'in Kurtuluşu ama 10 Eylül de Atatürk'ün İzmir'e gelişidir. Tüm basın emekçisi arkadaşlarımdan rica ediyorum bunu duyurmamız lazım. Bizim 100 Yılı'nda bunu kucaklaşarak kutlamak tüm ülkeye bir mesajdır. Bu emin olun ki bir vatanseverlik, yurtseverlik demektir'' dedi. 

MADDE MADDE TÜM 100. YIL ETKİNLİKLERİ: 

30-31 TEMMUZ 2022 
100.YIL 3X3 SOKAK BASKETBOLU ŞAMPİYONASI İZMİR FİNALİ

Nisan ayında Maraton Özel Etabı ile başlayan Sokak Basketbolu 100. Yıl Kupası İzmir Şampiyonası yedi ilçede daha devam edecektir. 30 ve 31 Temmuz 2022 tarihlerinde Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı basketbol sahası ve sekiz ilçede ayrı ayrı düzenlenecek turnuvalarda kazanan takımlar ile İzmir ev sahipliğinde final gerçekleştirilecektir. 

26 TEMMUZ 2022
9 EYLÜL FOTOĞRAF YARIŞMASI

26 Ağustos – 10 Eylül 2022 tarihleri arasında 9 Eylül Kutlamaları kapsamında fotoğraf yarışması organize edilecektir. Yarışma neticesinde özel bir seçki ile sergi çalışması yapılacak ve kazananlara özel hediyeler sunulacaktır. Yarışmanın duyurusna 26 temmuz tarihinde çıkılacaktır. 

8 EYLÜL 2022
İZ BIRAKAN 9 EYLÜL KUTLAMALARI FOTOĞRAF SERGİSİ

9 EYLÜL 1922’den bu güne yapılan 9 Eylül kutlamaları ve anılarını günümüze taşıyacak özel bir seçki sergisi hazırlanacaktır. Bu kapsamda APİKAM arşivleri, İzmir’deki bazı koleksiyonerler ve ilgili kamu kurumları arşivlerinde yer alan fotoğraflardan oluşacak sergiyi Bıçakçı Han’da gerçekleştireceğiz. 

30 AĞUSTOS 2022
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılı kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda  çeşitli etkinlikler, lazer ve ışık gösterisi ile konserler yapılacaktır. Kutlamalar dahilinde Edis ve Gazapizm konserleri gerçekleştirilecektir. Ayrıca Türkiye Halk Oyunları gecesi adıyla Bornova Aşık Veysel Açıkhava Tiyatrosu’nda da Türkiye’nin 7 bölgesinin halk oyunlarının sergileneceği bir kültür gecesi yapılacaktır.

9 EYLÜL 2022
İzmir’in bağımsızlığını simgeleyecek ve 100. Yıl adıyla anılacak modern, teknolojik altyapıya sahip, ilgili paydaşlarla Milli Kütüphane Vakfı ile ortak ve güncel kitap envanteri olan bir kütüphaneyi 100.yılda İzmir’e kazandıracağız.

10 EYLÜL 2022
İzmir’in Kurtuluşunun 100.yılına atfen, proje koordinatörlüğünü Tuluğ Tırpan’ın üstlendiği bu projede dokuz adet İzmir türküsünün dokuz tanınmış sanatçı tarafından seslendirilmesi planlanmaktadır. Albümde bir adet enstrümantal eser de yer alacaktır. Album 1000 adet CD ve 1000 adet plak ieklinde basılcaktır. Albümün gerçekleştirilmesi aşamasında İzmir görüntülerinden ve sanatçıların stüdyo kayıtlarından oluşan video klipler hazırlanacak. 

Albümde Göksel, Feridun Düzağaç, Cem Adrian, Nil İpek, Ferman Akgül, Sinan Kaynakçı, Soner Olgun, Yaşar ve Yiğit Kara yer alacaktır.

10 Eylül 2022 tarihinde Tuluğ Tırpan şefliğinde, Ahmed Adnan Saygun Senfoni Orkestrası eşliğinde Senfonik İzmir Türküleri konserinin yapılması planlanmaktadır. Senfonik konserde, Göksel- İzmir’in Kavakları, Feridun Düzağaç- Gerizler Başı, Cem Adrian- Fayton, Nil İpek- Mendilimin Ucuna Sakız Bağladım, Ferman Akgül- Uçun Kuşlar Uçun İzmir’e Doğru, Sinan Kaynakçı- Milo Mu Ke Mandarini, Soner Olgun- Ah Bir Ataş Ver, Yaşar- Al Basmadan, Yiğit Kaya- Esma isimli eserleri seslendirecektir. 

9 EYLÜL 2022 100.YIL ANI EVİ
Konak belediyesi iş birliği ile kemeraltın’da yer alan Yemişçizade Konağı’nda kurulması ve 9 Eylül 2022’de açılması planlanan Anı Evi ile ilgili çalışmalar Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairemiz ile Milli Bayramlar Düzenleme Kurulumuz tarafından koordine edilmektedir. Anı Evi’nin aktif ve güncel tutulabilmesi için söyleşiler, atölyeler vb. etkinlikler yapılması ön görülmüştür. Anı Evi için Türkiye çapında duyurusu yapılan bir reklam filmi hazırlanmıştır. Filmde vatandaşlarımıza yönelik Anı Evi’ne materyal bağışlama çağrısı yapılmış ve “bağımsızlık” vurgusu öne çıkarılmış olup çalışmalar devam etmektedir.

100.YIL TAŞI CUMHURİYET MEYDANI
Cumhuriyet Meydanı’nda yer alan Türkiye Cumhuriyeti’nin 10. Yılı anısına hazırlanan taşın simetrisine özel bir tasarımla 100. Yıl Taşı çalışmaları yapılmaktadır. 

‘’Cumhuriyetmizin 100.yılı, Cumhuriyet sevdalısı tüm İmzirlilerin katılımıyla burada coşkuyla kutlanmıştır’’ mealinde bir yazı olacak şekilde anı taşı konulacaktır. 

100.YIL BELGESELİ 100 YIL GEÇSE DE UNUTULMAYACAK BELGESELİ
Belgesel, İzmir’in kurtuluşuna kadar geçen 1230 günlük sürede yaşanan acı, hüzün, baskı, eziyet ve esaret ile geçen kapkara günleri ve ardından gelen kurtuluş sevincini anlatacaktır.
Belgesel o meşum zamanları, işgalin ilk gününden kurtuluşa ve özgürlüğe giden o mücadelenin siyasi, diplomatik, ekonomik, askeri ve insani öyküleriyle İzmir’i ve o günleri anlatacak. Belgesel 45-50 dk olarak planlanmaktadır. Rıdvan Akar tarafından koordine edilmektedir. 

10 EYLÜL 2022-9 EYLÜL 100.YIL RESEPSİYONU
Tarihi Havagazı Fabrikası Gençlik Yerleşkesi
İzmir’in kurtuluşu anısına her yıl düzenlenen resepsiyon, İzmir Valiliği paydaşlığı ile 100. Yıl anısına 10 Eylül 2022 akşamı Tarihi Havagazı Gençlik Yerleşkesi’nde gerçekleşecektir. 

 
Yumurta sektörüne soruşturma!
 
Bayraklı'da el emeği ürünler sergiye çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme'de belediyeden denize nazır kafe: 3 liraya çay, 9 liraya kahve!
Sosyal belediyecilik anlayışı ile hayata geçirdiği projelere her gün bir ...
Kayyumdan Urla'ya 60 milyonluk yol yatırımı
Urla Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murtaza Dayanç, ilçede yeni yollar ...
Konak'ta bir 'sokakta dönüşüm' yeniliği daha!
Konak Belediyesi’nin başlattığı ve Türkiye’ye örnek olacak “Sokakta Dönüşüm” ...
 
Buca sokakları tek tek yenileniyor!
Geçtiğimiz günlerde Buca sokaklarında yurttaş ve esnaf ziyaretlerinde ...
Karşıyaka'nın plastik avcıları!
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Doğal Hayatı Koruma Vakfı ...
AASSM'de iki dünya kenti konuşulacak
Dünya Kenti İzmir Derneği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi “Bremen-İzmir ...
 
Bornova'da destek çıtası yükseldi: 5 milyon atalık tohum, 500 bin fide!
2022 yılında 2 milyon atalık tohum ve 350 bin fide dağıtan Bornova Belediyesi ...
İzmir'de zabıta ile emniyetten iş birliği zirvesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İzmir Zabıta Koordinasyon ...
Foça'da ekosistem temelli balıkçılık çalıştayı
Foça Ekosistem Temelli Balıkçılık Yönetim Planı 2. Çalıştayı gerçekleştirildi.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri