POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
CHP Lideri Özel'den İmamoğlu ziyareti!
CHP Lideri Özel'den İmamoğlu ziyareti!
Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlenemedi!
Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlenemedi!
Et entegre tesisinde vahşet: Baltayla vurup, bıçakladılar!
Et entegre tesisinde vahşet: Baltayla vurup, bıçakladılar!
6 Nisan 2019 Cumartesi - 13:56

14'üncü Moda Tasarım Yarışması yapıldı

EGE Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Moda Tasarım Yarışması'nda en güzel mesajı veren genç tasarımcı Sılay Kural birinciliği kazanırken, Taylan Özden ikinci, Tuğba Kara ise üçüncü oldu.

14 üncü Moda Tasarım Yarışması yapıldı

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası'nda bu yıl 14'üncüsü düzenlenen EİB Moda Tasarım Yarışması'nın final defilesi beğeni topladı. Hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün daha katma değerli ürün ihracatının yolunu açacak, genç ve vizyoner tasarımcıları Türk hazır giyim sektörüne kazandırmak amacıyla düzenlenen yarışmada iki eleme sonrasında finale kalan 10 tasarımcı Aslı Su Türkmen, Eda Özdemir, Fadime Yıldırım, Hale Avcı Yılmaz, Hatice Selen Kural, Seda Erdoğan Ulu, Sılay Kural, Şeyma Bayram, Taylan Özden ve Tuğba Kara yarıştı. Finalist tasarımcılar, 'Tüm dünyada her şeye karşı oluşabilen tepki kültürü, olaylara, durumlara, kişilere, doğaya, kısacası hayatın içinde var olma nedenlerine bile verilen tepkilerin bütünü' olarak tanımlanan 'The Message' temasıyla, 2019-2020 Sonbahar/Kış sezonu için tasarladıkları 4'er kıyafetten oluşan kreasyonlarını, koreograf Öner Evez'in sunumuyla İzmir'in iş, cemiyet ve medya dünyası temsilcilerine sundu.

EİB Moda Tasarım Yarışması Komitesi Başkanı Tuğba Hazar'ın başkanlık ettiği; moda tasarımcıları Mehtap Elaidi, Özlem Kaya, Özgür Mansur, Gamze Saraçoğlu, Hande Cokrak Taviloğlu, Simay Bülbül, Girap Serip, firma sahipleri ve yöneticileri Ömer Taviloğlu, Sedef Orman, Elvan Ünlütürk, bir derginin moda editörü ve stilist Oğuz Erel, moda fotoğrafçısı Bennu Gerede ve senograf Ceyda Balaban'dan oluşan jüri, yaptığı değerlendirme sonucunda; tasarımcı Sılay Kural'ın hazırladığı 'Automatic Piano' isimli koleksiyonu birinci seçti. İkinciliği, Taylan Özden 'Color Blind' isimli koleksiyonu ile kazanırken, 'Minta' isimli koleksiyonu ile Tuğba Kara üçüncü oldu.

'DESIGNED IN TURKEY' ALGISINA KATKI MUTLULUĞU

Final defilesinde konuşan Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Burak Sertbaş, Türkiye ve Ege Bölgesi ihracatı ve istihdamı açısından büyük öneme sahip olan hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün tasarım kapasitesini artırmak ve tasarım kültürünü geliştirmek, genç tasarımcılara kariyer imkanları sunabilmek, katma değerli ürün ihracatımızı artırmak ve 'Designed in Turkey' algısının gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen EİB Moda Tasarım Yarışması'nda 14'üncü yıla ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 'The Message' temasıyla genç tasarımcıların hazırladığı koleksiyonların final gecesine yakışır boyutta olduğuna dikkat çeken Sertbaş, "Bu yarışmadan çıkan tasarımcılar dünya çapında işlere imza atar konuma geldiler. Bu geceki yarışmamızdan da bu halkaya yeni isimler ekleneceğinden hiç kuşkumuz yok. Bu noktada tasarım yarışmalarımızı gerçekleştirebilmemize olanak sağlayan, tasarım ile ilgili yatırımları her platformda destekleyen Ticaret Bakanlığımıza bu vesileyle bir kez daha teşekkür etmek istiyorum" diye konuştu.

Yarışmanın birincisi 18 bin, ikincisi 13 bin ve üçüncüsü de 8 bin TL para ödülünün sahibi olurken organizasyon kapsamında ilk üçe giren tasarımcılar, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin sunduğu projenin Ticaret Bakanlığı'nca kabul edilmesi halinde yurt dışında eğitim fırsatının da sahibi olacak.(DHA)

 
Altay'da Kappel'in yıldızı parlıyor
 
MSB duyurdu... Kandil'e hava harektı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
21 ilde operasyon başladı: 40 gözaltı kararı
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) TSK yapılanması soruşturması kapsamında, ...
"Seçimin kazananı" çiçekçiler oldu
 Yerel seçimler öncesinde adayların propaganda çalışmaları kapsamında ...
Kemik kanseri nedeniyle felç kalan kedi, sevgiyle yaşıyor
İzmir'in Kemalpaşa ilçesindeki çiftlik hayvanları barınağının sahibi Sibel ...
 
Askerlerin bulunduğu otomobil kamyona çarptı!
Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde askerlerin bulunduğu otomobilin park halindeki ...
İzmir'in "Meslek Fabrikası" çiçek açtı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası, "Profesyonel Çiçek Tasarımı ...
Ödemiş'te saman deposunda yangın
Ödemiş'te bir hayvan damı yanındaki saman deposunda çıkan yangın söndürüldü.
 
İzmir'de 'çöp' ev operasyonu: 54 hayvan ölmekten kurtarıldı
Bayraklı'da bir evden yayılan kötü koku üzerine şikâyetçi olan mahalle ...
İzmir'de ''Da Vinci'' anısına özel sergi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 100 eserden oluşan çok özel bir sergiye ev ...
Tarihi taşıma...Yüzde 94'ü tamamlandı
Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün, Atatürk Havalimanı'ndan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri