POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Emekli maaşı açıklaması: Temmuzda masaya yatacak!
Emekli maaşı açıklaması: Temmuzda masaya yatacak!
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
5 Temmuz 2021 Pazartesi - 10:20

2.5 yıl geçti... Soyer'in en düşük oy aldığı köyde neler değişti?

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'in seçimde en az oy aldığı Kiraz'ın Dokuzlar Mahallesi'nin Muhtarı Mahmut Akçaoğlanoğlu, geride kalan 2 buçuk yılı değerlendirdi. Muhtar Akçaoğlanoğlu, "Büyükşehir Belediyesi burada yatırımlar yapıyor. Şu anda burada Tunç Başkan'ın bir prestiji var. İlk seçimde sonuç alacak" dedi. Akçaoğlanoğlu, Kiraz Belediye Başkanı Özçınar'a ise hizmet üzerinden eleştirilerde bulundu.

2.5 yıl geçti... Soyer in en düşük oy aldığı köyde neler değişti?

Mehmet İŞLER/ GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde en düşük oy aldığı Dokuzlar Mahallesi'nin Muhtarı Mahmut Akçaoğlanoğlu açıklamalarda bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'in adaylık sürecinde 'ilk ziyaretimi en düşük oy aldığım yere yapacağım' şeklinde verdiği sözü, seçim sonrasında gerçekleştirmesinin üzerinden 2 buçuk yıl geçti. Kiraz'ın Dokuzlar Mahallesi Muhtarı Mahmut Akçaoğlanoğlu, geçen zaman diliminde Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'in köye yönelik bakış açısını ve hizmetlerini anlattı. Muhtar Akçaoğlanoğlu yer yer sürpriz çıkışlara imza attı.

TUNÇ BAŞKAN'IN BURADA PRESTİJİ VAR, İLK SEÇİMDE SONUÇ ALACAK
Akçaoğlanoğlu, "Başkan ile ilk ziyaretinde iletişim kurduk. Sağ olsun hanımı da geldi buraya. Burası farklı bir yer. Burada kangren olmuş bir sorun var. Başkan sahip çıktı. Dosyaları ilettik ama cevap gelmedi. Özel İdare'nin yaptığı damlama sulama sistemi vardı. Ayrı kuyusuyla, projesiyle damlama su üzerine kuruluydu. Teslimat yapılırken kooperatif olmadığı için suyun tamamını İZSU'ya veriyor. Bu sular kapalı. Biz burada 8-9 ay akarsuyu içme suyuna veriyoruz. 3 ay dinamo çalışıyor. 4 tane dalgıç yapmıştım. Bunun 2'si içme suyu 2'si sulama suyuydu. Burası küçük Hollanda'ydı. Büyükşehir geldikten sonra buralar kapandı. 70-80 nüfusum Ödemiş'e gitti, buradaki işini kaybetti. Bunu başkana anlattım. 15 bin kestane ağacım var dedim. Burası çok önemli dedi. İZSU'culara 'burada ağaç kurutmayacağız' dedi. Büyükşehir Belediyesi burada yatırımlar yapıyor. Şu anda burada Tunç Başkan'ın bir prestiji var. İlk seçimde sonuç alacak. 4 kuyudan 1 tanesini bile kooperatifmizin kullanımına açarsa burada sürpriz yapabilir. Parke taşı döşedi, bariyer yaptı. O günün şartlarında ne istediysem yaptı. Bir tane bu sorun var" dedi.

KOPUKLUĞU GİDEREMEDİK!
"Ben yıllardır  bu partide görev almış biriyim" diyerek sözlerini sürdüren Akçaoğlanoğlu, "Kirazlının deyimiyle AK Parti'nin kalesinde 18 yıldır iktidar olmuş birisiyim. Ankara İlahiyat'tan ayrıldım, Yaşar Nuri'nin öğrencisiyim. Oldum olası solcuyum, Atatürkçüyüm. Emekten yanayım. Beni herkes bilir. Kiraz'da partide görev aldım, belediye meclis üyeliği yaptım. Ama parti maalesef bize sahip çıkamıyor, çıkmıyor. Emin olun; Kiraz'da 3 aylık bir seçim çalışmasıyla fark atarız. Yöneticileri kötülemek için söylemiyorum. Ne düşündükleri beni ilgilendirmiyor. Ama amacımız kazanmaksa kazanırız. Herkesin komünist dediği bir adam 18 yıldır burada iktidar olabiliyorsa CHP de her yerde iktidar olur. Sıkıntı burada. Kopukluk var. Bu kopukluğu Kiraz'da gideremedik. Bize oy çıkmaz... Ne demek oy çıkmaz ya!" ifadelerini kullandı.

REKOR OY ALMASINA RAĞMEN 2 BUÇUK YILDIR BURADAN GEÇMEDİ
Akçaoğlanoğlu ayrıca zaman zaman Büyükşehir Belediyesi'yle hizmetler noktasında karşı karşıya gelen Kiraz Belediyesi'nin AK Partili Başkanı Saliha Özçınar'a da yüklendi. Akçaoğlanoğlu, "Burada rekor bir oy almasına rağmen 2 buçuk yıldır buradan geçmedi. Geçen gün pazar yeri meselesinde bir vatandaş için aradım. 'Buradan rekor oy aldınız, gelmiyorsunuz' dedim. 'İşte pandemi' diyor. Ne pandemisi ya dedim. Biz burada yaşamıyor muyuz? Bir çivisi yok. Ciddi hizmeti de yok. 2 buçuk yıldır bir şey gelmedi. Encümen var; Erol Çomak, bir kamyon çakıl için arıyorum arıyorum, gönderiyorum diyor. Hala gelmiyor. Hizmet diye bir şey yok burada. Burada CHP iletişim kuramıyor. Genç insanları partiye kazandıramıyor" dedi.

NE OLMUŞTU?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşen seçimlerde en düşük oyunu Kiraz'ın Dokuzlar Mahallesi'nden almıştı. Kampanya sürecinde verdiği sözü tutan Başkan Soyer seçimin ardından yüzde 4 oy aldığı Dokuzlar'a gitti. Bölge halkının beklentilerini dinleyen Soyer, ayrımsız hizmet götürme noktasında vaatlerde bulundu. Soyer sandıktan çıkan 356 geçerli oyun sadece 17'sini almıştı.

 
Memur ve emekli zammı ne kadar oldu?
 
Akarca'da isyan günü... CHP'li Sındır: Yaşam alanının yok edilmesine izin vermeyeceğiz!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kabine toplanıyor: Masada bayram tatili!
Yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında kabine toplantısı yapılacak. ...
AK Partili Kaya'dan Büyükşehir'e 'dönüşüm' salvosu!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ilçe ziyaretlerine Gaziemir ...
'Pınarbaşı' tartışması: CHP'den MHP'ye jet yanıt!
MHP'den Başkan İduğ'a Gaziemir'deki eylem üzerinden gelen tepkilere yanıt ...
 
MHP Lideri Bahçeli'nin acı günü
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yeğeni Mustafa Bahçeli Osmaniye'de yaşamını yitirdi.
CHP İzmir’de ‘eski’lerden toplantı... İl'den o eleştirilere yanıt!
CHP İzmir’de eski ilçe başkanları ve eski il yöneticileri Sarnıç'ta toplantı ...
MHP Bornova'dan İduğ’a Pınarbaşı tepkisi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bornova İlçe Başkanı Turan Otlu, “Bornova ...
 
AK Partili Kaya'dan Selçuk çıkarması, proje raporu!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya Selçuk ilçesinde ziyaretlerde ...
AK Parti İzmir'de üye seferberliği: İşte en başarılı ilçeler!
İzmir’de partiye yeni üye kazandırmak için yoğun mesai yapan AK Parti’de, ...
Sürekli'den Kemalpaşa mesaisi, hedefinde Soyer: Astarı yüzünden pahalı işlerle...
AK Parti İzmir İl Başkanlığı, karınca modeli ilçe ziyaretleri kapsamında ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri