POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
ABD'de bir ilk yaşanacak: Netanyahu kabul etti
ABD'de bir ilk yaşanacak: Netanyahu kabul etti
Dini nikah cüzdanı sahteciliği! Uzmanlar uyarıyor
Dini nikah cüzdanı sahteciliği! Uzmanlar uyarıyor
CHP'nin Belediyeler Birliği Başkan Adayı belli oldu!
CHP'nin Belediyeler Birliği Başkan Adayı belli oldu!
Özgür Özel'den 'Selahattin Demirtaş' kararı
Özgür Özel'den 'Selahattin Demirtaş' kararı
24 Mart 2022 Perşembe - 23:42

ABD Başkanı Biden'dan Putin'e kimyasal silah uyarısı

NATO Liderler Zirvesi'nin ardından açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın kimyasal silah kullanması halinde gerekli cevabın verileceğini söyledi. Ayrıca Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'e de uyarılarda bulunan Biden, "Çin'in ekonomik geleceği Batı'ya daha yakın, umarım Rusya'ya kıyasla bunu yapmaz" dedi.

ABD Başkanı Biden dan Putin e kimyasal silah uyarısı

ABD Başkanı Joe Biden, Belçika’nın başkenti Brüksel’deki NATO Olağanüstü Devlet ve Hükûmet Başkanları Zirvesi ve G7 Liderle Zirvesi’nin ardından basın toplantısı düzenledi. Biden, ABD ve müttefiklerinin Ukrayna'ya askeri, ekonomik ve insani yardım sağlamaya ve Rusya'ya yaptırımları ağırlaştırmaya devam edeceğini vurguladı. Biden, "Bugün, Rusya'nın Ukrayna'yı vahşice işgal eden katliamına başlamasından bu yana NATO ve Avrupalı müttefiklerimiz arasında üç önemli konuda mutlak bir birliğe sahip olduk. Birincisi, Ukrayna'yı askeri ve insani yardımla desteklemek, İkincisi, Putin'in ekonomisini felç etmek ve eylemlerinden dolayı onu cezalandırmak için şimdiye kadarki en büyük ekonomik yaptırım rejimini uygulamak ve üçüncüsü, NATO müttefiklerimizin doğu kanadını güçlendirmek. Bunların üçünü de gerçekleştirdik. Bugün, bu çabaları sürdürmeye ve onları güçlendirmeye kararlıyız" diye konuştu.

"UKRAYNA'YA 1 MİLYAR DOLARDAN FAZLA İNSANİ YARDIM SAĞLAYACAĞIZ"

Biden, "ABD, ben başkan olduğumdan beri Ukrayna'ya 2 milyar doların üzerinde askeri teçhizat sağlamayı taahhüt etti. Bugün ABD'nin Ukrayna'daki savaştan etkilenen milyonlarca Ukraynalıya yardım sağlamak için 1 milyar dolardan fazla insani yardım taahhüdü vermeye hazır olduğunu duyuruyorum" şeklinde konuştu.

Biden, "Birçok Ukraynalı mülteci Avrupa'da evlerine daha yakın bir yerde kalmak isteyecektir. Ancak, 100 bin Ukraynalıyı ABD'de memnuniyetle karşılayacağız. Ukrayna ve komşu ülkelerde demokratik direnci desteklemek ve insan haklarını savunmak için 320 milyon Dolar yatırım yapacağız. dedi.

"NATO HİÇBİR ZAMAN BU KADAR BİRLEŞİK OLMAMIŞTI"

Gıda güvenliği ve enerji güvenliği konusunda ABD'nin G7 ve Avrupa Birliği ile koordinasyon halinde olduğunu söylen Biden, ayrıca 400'den fazla kişi ve kuruluşa yönelik yeni yaptırımların uygulandığını söyledi. Biden, "NATO topraklarını savunmak için şu anda Avrupa'da konuşlanmış 100 bin ABD kuvvetine ek olarak, NATO’nun doğu kanadını güçlendirmek için Romanya, Macaristan, Bulgaristan ve Slovakya'da yeni konuşlandırmalar yaptık. NATO hiçbir zaman bugünkünden daha birleşik olmamıştı" ifadelerini kullandı.

"PUTİN KİMYASAL SİLAH KULLANSAYDI CEVAP VERİRDİK"

Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'da kimyasal silahlar kullanması durumunda ABD'nin yanıt vereceğini, ancak yanıtın duruma bağlı olacağını ifade etti. Biden, istihbarat konusunda bilgi veremeyeceğini belirterek, "Kimyasal silah kullanırsa yanıt veririz. Müdahalenin niteliği, kullanımın niteliğine bağlı olacaktır” dedi.

"PUTİN, AMAÇLARININ TAM TERSİNİ ELDE EDİYOR"

Putin'in ilk görüşmelerinde kendisine NATO ittifakının bir arada kalmayacağına inandığını belirttiğini söyleyen Biden, "Putin, NATO'nun bölünmesine güveniyordu. Aralık ayında ve ocak başında onunla yaptığım ilk konuşmalarda, bu uyumu sürdürebileceğimizi düşünmediğini bana açıkça söyledi. NATO hiçbir zaman bugünkünden daha fazla birlik olmadı. Putin, Ukrayna'ya girmesinin bir sonucu olarak sahip olmayı amaçladığının tam tersini elde ediyor" şeklinde konuştu.

ÇİN'İ YAPTIRIMLAR KONUSUNDA UYARDI

Biden, Çin'in Rusya'ya Ukrayna'daki savaşında yardım sağlaması durumunda ortaya çıkabilecek potansiyel ekonomik sonuçların olacağını belirterek, “Geçen hafta Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile konuyla ilgili çok basit bir görüşme yaptım. Xi'nin Rusya'ya yardım etmesinin sonuçlarını anladığını umuyorum" ifadelerini kullandı.

"GIDA KITLIĞI ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ"

Batılı liderlerin gıda kıtlığını tartıştığını belirten Biden, Ukrayna ve Rusya'dan gelen buğday tedariklerinin küresel buğday ticaretinin yaklaşık yüzde 30'unu oluşturduğunu kaydetti. Biden, "G7'de hem dünyanın en büyük üçüncü buğday üreticisi olan ABD hem de büyük bir üretici olan Kanada'nın gıdayı nasıl daha hızlı çoğaltıp yaygınlaştırabileceğini konuştuk. Buna ek olarak, tüm Avrupa ülkelerini ve diğer ülkeleri, gıda gönderme konusundaki ticari kısıtlamaları kaldırmaya çağırdık. Avrupalı dostlarımızla gıda kıtlığıyla ilgili endişeleri hafifletmek için ne yapılması gerektiği üzerinde çalışıyoruz” diye konuştu.

 
Son 24 saatte 77 can kaybı, 16 bin 894 yeni vaka
 
A Milli Takım Dünya Kupası'nda yok!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ABD’den Rusya’ya yeni yaptırım!
ABD Hazine Bakanlığı, Rusya devlet Duma'sının 328 üyesine yaptırım uygulama ...
Biden, Doktor Mehmet Öz'ü görevinden aldı!
ABD Başkanı Joe Biden ABD'de popüler olan ünlü doktor Mehmet Öz'ü, Başkanlık ...
Zirve sonrası NATO liderlerinden ortak bildiri!
NATO zirvesinin ardından yayınlanan ortak bildiride, Rusya Devlet Başkanı ...
 
Zelenski’den NATO'ya yardım çağrısı
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, NATO zirvesi kapsamında liderlere hitap ...
NATO liderleri Ukrayna-Rusya gündemiyle toplandı
NATO liderleri, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları sonrası ortaya ...
Ukrayna ordusu Rus çıkarma gemisini vurdu
Rusya'nın Ukrayna saldırısı 29'uncu gününde devam ediyor. Son olarak ...
 
Muhalif Rus gazeteci haber yaparken öldürüldü!
Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde, bir gazeteci daha hayatını kaybetti. Rus ...
Putin’in sağ kolu Şoygu 12 gündür kayıp!
Rusya-Ukrayna savaşında 29. güne girilirken, Putin’in sağ kolu Savunma ...
ABD: Rus güçleri savaş suçları işliyor!
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, mevcut belgeler ışığında ABD yönetiminin, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri