POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı
Yolcu otobüsü dereye uçtu: Yaralılar var!
Yolcu otobüsü dereye uçtu: Yaralılar var!
Özgür Özel: Gençlerin gitmesi beka sorunu
Özgür Özel: Gençlerin gitmesi beka sorunu
Görür en çok endişe ettiği 3 şehri açıkladı
Görür en çok endişe ettiği 3 şehri açıkladı
27 Nisan 2020 Pazartesi - 13:30

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Ankara Barosu'na tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik "İslami değerleri dile getirdiği için Diyanet İşleri Başkanımız Ali Erbaş hakkında, Ankara Barosu'nun yaptığı faşist açıklama tam bir terbiyesizliktir. Faşizmin en küstah ve terbiyesiz hallerinden birinin bir baro adına yapılan açıklamada görülmesi ibretliktir" dedi.

AK Parti Sözcüsü Çelik ten Ankara Barosu na tepki

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Cuma Hutbesi'nde "İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor, eşcinselliği lanetliyor, bunun hikmeti hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir" ifadelerini kullanmıştı.

Ankara Barosu da bu ifadeleri nedeniyle Erbaş'ı "halkın kin ve düşmanlığa tahrik" ile suçlamıştı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Ankara Barosu'nun Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ı eleştiren açıklamasına tepki gösterdi.

Çelik, insanların inandıkları değer sistemine göre konuşmasının en doğal hakları olduğunu ifade ederek, "Anormal olan bunun tersini talep etmektir. Ankara Barosu’ndan kafasını uzatan faşist zihniyet, Ali Erbaş’ı en temel haktan mahrum etmeye çalışan küstahça bir saldırganlık sergilemektedir. Ali Erbaş hocamıza 'sesi çağlar öncesinden gelen bu şahıs' diye hitap ederek güya değerlerin zamana bağlı olarak kıymet sahibi olacağına inanan bir kafa her şey olur; ama hukukçu olmaz. Zamanın geçmesine bağlı olarak insan haklarının ve hukukun itibarsız olacağını düşünen bir kafa bu" ifadelerini kullandı.

''AYDINLANMADAN NASİBİNİ ALMAMIŞLAR''

Çelik, asıl meselenin bu baronun geçmişin ve bugünün hukuk prensipleriyle ve demokratik değerlerle ne kadar uyuştuğu olduğuna dikkat çekerek, "Her türlü vesayeti, hukuku ve demokratik değerleri ayaklar altına alırcasına destekleyen bir yapıdır bu. Ankara Barosu adına bu açıklamayı kaleme alanlar, baro mensubu hukuk insanlarını ve hukuk değerlerini aşağılamaktadır. Bir baronun sahip olması gereken değerlerle konuşmayanlar, başkalarına nasıl konuşacaklarını dayatmaktadırlar. Sayın Ali Erbaş’tan bahsederken 'anılan şahsın içinde bulunduğu takvim yılında yaşamasına rağmen bundan 8-9 nesil önceki büyükleriyle aynı' düşünmesi gibi eleştiri kılıfına sokulmuş terbiyesizlikler sıralamışlar. Bir baro açıklamasının bu kadar düşük bir anlayışla yapılması tarihe geçecektir. Aydınlanmadan nasibini almamış sözde bir 'aydınlanmış despotizm' adına faşizmin en bilinen yargılarını sıralamış Ankara Barosu" açıklamasını yaptı.

''HERKESİN KONUŞMA HÜRRİYETİ ESASTIR''

Ömer Çelik, dini değerleri savunanların en azılı Stalinist yöntemlerle suçlayanların Türkiye’ye çektirdiği acıların bilindiğine vurgu yaparak, "Bundan hiç ders almayan bir hukuk kurumu olamaz. Olsa olsa aynı faşizmi savunma konusunda kararlı bir zihniyettir karşımızdaki. Türkiye’de herkesin kendi değer sistemi içinde konuşma hürriyeti esastır. Sorun İslami değerleri savunan Ali Erbaş hocamızın açıklamaları değil, demokratik değerlere göre buna saygı duyması gereken Ankara Barosu’nun bir kere daha militan bir baskıcılığa soyunmasıdır. Ankara Barosu’nun Türkiye’deki faşist darbe zihniyetlerinin fotokopisi olan açıklamasında, Sayın Ali Erbaş hocamız hakkında ‘halkı ellerinde meşalelerle meydanlarda 'cadı' diye kadın yakmaya davet etmesi’ gibisinden ahlaksız bir ifade daha geçmektedir. ‘Cadı avı’na çıkmış olanın Ankara Barosu olduğu açıktır" ifadesini kullandı.

''ŞİDDETLE KINIYORUZ''

Ali Erbaş ve arkadaşlarının tüm insanlık ve özellikle kadınlar için hikmetli ve hukuka dayanan bir dünya dışında bir söylem üretmediğini söyleyen Çelik, "İslam’ın değerlerini savunurken nefret suçlarıyla mücadele ediyorlar. Ankara Barosu’nun bu açıklamasını nefret suçunun ve ülkemize acılar yaşatmış faşist zihniyetin en net örneği olarak kaydediyoruz. Şiddetle kınıyoruz. Hukukçularımızı ve tüm demokratları kimin neyi konuşacağına dair saldırgan açıklamalarda bulunan Ankara Barosu’nu kınamaya davet ediyoruz" dedi. (DHA)

 
Çiğli'de sivrisinekle mücadele harekatı
 
"İmmün plazma tedavisi sonuç veriyor"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Beko'dan 'tarım' çıkışı: Dehşet tablosu!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, “Sarayın Koronavirüs önlemleri kapsamında ...
AK Partili Sürekli'den dayanışma raporu!
Tüm AK Parti ilçe teşkilatlarının da aktif bir biçimde sürece dahil olduğunu ...
Çalkaya: Bu salgının en zor yanı aslında sonrası!
Balçova’da 3 dönem CHP’den belediye başkanlığı yapan Mehmet Ali Çalkaya, ...
 
Erdoğan Türkiye'ye getirilen Gülüşken'in kızı ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç'ten uçakla Türkiye'ye getirilen Emrullah ...
Karşıyaka'da o iddia sonrası CHP'li meclis üyelerinden ortak açıklama: İftira... İspatla!
Karşıyaka’da ‘satış’ tartışmasında AK Parti İlçe Başkanı Çiftçioğlu’nun ...
AK Parti İzmir'den 'sesli kitap okuma' projesi
AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı, pandemi günlerinde anlamlı ...
 
CHP'li Tekin'den yerel medya için 'destek' çağrısı
Koronavirüs salgını sebebiyle yaşanan krizden etkilenen sektörlerden biri ...
AK Partili Sürekli’den sağlık çalışanlarına moral ziyareti
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Çiğli Bölge Eğitim ve Sağlık ...
Erdoğan ile Merkel telefonda görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile telefonda görüştü.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri