POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Erdoğan açıkladı: Çiftçi kredi limitleri artırıldı!
Erdoğan açıkladı: Çiftçi kredi limitleri artırıldı!
Ata Emre'yi öldüren katilin ifadesi ortaya çıktı
Ata Emre'yi öldüren katilin ifadesi ortaya çıktı
Ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti
Ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti
Tepkilerin odağındaydı... Diyanet, Audi'yi iade etti!
Tepkilerin odağındaydı... Diyanet, Audi'yi iade etti!
30 Nisan 2024 Salı - 11:54

AK Parti'den CHP'li başkanlara 'mazeret' çıkışı ve 'takipçisi olacağız' mesajı

AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Kasapoğlu ve AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı gündeme dair açıklamalarda bulundu.  CHP’li belediyelerin Cumhur İttifakı’ndan aldıkları belediyelerin borçlarını afiş ile asmasına değinen Kasapoğlu, “Mazeretlerin arkasına sığınmasınlar” dedi. Kasapoğlu ile Saygılı, İzmir ile ilgili konuların takipçisi olmaya devam edeceklerini belirtti

AK Parti den CHP li başkanlara  mazeret  çıkışı ve  takipçisi olacağız  mesajı

GERÇEKİZMİR- Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Kasapoğlu ve İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir AK Parti İl Başkanlığı’nda basın mensuplarıyla bir araya gelerek, kent ve ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

İZMİR’İN SORUNLARINI ÇÖZECEĞİZ  

İzmir’in sorunlarını çözmek için çalışmaya devam edeceklerini vurgulayan AK Partili Saygılı, “Sonuçları itibariyle çok ciddi dersler aldığımız bir seçim oldu. Bu dersler ve mesajın yerine ulaştığı bir süreç yaşıyoruz. Hem İzmir teşkilatımız hem genel merkezimiz hem de Cumhurbaşkanımız bu mesajları doğru şekilde değerlendiriyor. Ne yazık ki projelerin değil ceketimi koysam kazanırım diyen zihniyetin kazandığı bir seçim oldu. 30 ilçenin yirmi sekizinde çok az farklarla kaybettik. Beş yıl boyunca İzmir’in bu süreci doğru değerlendireceğini düşünüyorum. Çok zor geçen süreçlerin ardından seçim süreçlerine girdik ve Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde demokrasi anlamında yara almadan bu süreçleri geride bıraktık. Cumhuriyet Halk Partisi delegelerinin mücadelelerini ortaya koyacakları süreci bekliyoruz. Bu süreçte de ben ve vekillerimiz İzmir’in sorunlarını Ankara’ya götürerek çözümlerle buraya dönmek istiyoruz. Sürecin iyi değerlendirilmesi için çalışıyoruz” diye konuştu.

Gerçekleşen yerel seçimlerin atmosferi ile ilgili değerlendirmede bulunan Kasapoğlu, “Türkiye demokrasisinin gücünü milli iradeye saygısını her seçim tazeleyen bir ülke. Bunu geçtiğimiz yıl 14-28 Mayıs’ta nasıl yaşadıysak bundan bir ay önce yine yaşadık. Doğusuyla batısıyla halkımız sandıklara koştu ve her zamanki gibi milletimiz ne dediyse başımızın tacı dedik. Milletimizin iradesi en saygı duyduğumuz iradedir ve milletimizin iradesinden başka irade tanımayacağız. Türk demokrasisi rüştünü bir kez daha ispat etmiştir. Seçimleri huzur içinde gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

“SEÇİLENLERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Kasapoğlu, “İzmir bizler için çok kıymetli. İzmir için güzel hedeflerimiz ve hayallerimiz vardı. Tabi ki halkımızın gayesi farklı yönde gerçekleşti ancak hayallerimizde ısrarcıyız ve hayallerimiz peşinden yürümeye devam edeceğiz. Seçilen Cemil Tugay’a buradan da başarılar diliyorum. Bugüne kadar doğrunun, iyinin, üretimin yanında olduk. Bundan sonra da yine milletimizin menfaatinin yanında olacağız. Hizmetkar belediyeciliğin yanında olacağız. Hem Büyükşehir Belediyesi’nde hem de ilçelerde bize ne düşen varsa hayırlı iş ne varsa her daim onu gerçekleştirmenin peşinde olacağız. Bu heyecanla hareket edeceğiz. Teşkilatımız heyecanla İzmir hayallerinin peşinde. Biz AK Parti olarak refleksleri güçlü bir partiyiz. Her zaman milletinin mesajını doğru okuyan bir partiyiz. İnanıyorum ki aynı şekilde bu süreçleri değerlendirerek yolumuza devam edeceğiz. İzmir hayalleri noktasında Büyükşehir’de Hamza Dağ ve ilçe adaylarımız büyük gayretler ortaya koydu. İnşallah yine el ele vererek hayallerimizin peşinden koşmaya devam edeceğiz. İzmir dünya şehri. O yüzden İzmir’in bir yerel yönetim mantığıyla çok ama çok çalışılması kanaatindeyiz. Başta güvenli konutlar konusunda ciddi çalışmalar yapılması gerekiyor. İzmirlinin yaşam kalitesiyle ilgili çevreyle ilgili sosyal yaşamla ilgili İzmir’in kadınları ve çocukları için çok ama çok ciddi faydalar ortaya konulması gerekiyor. Bu yüzden seçilen tüm herkese bu sorumluluğun ne kadar önemli bir sorumluluk olduğunu ve bunun takipçisi olacağımızı aynı zamanda gayretleri destekleyeceğimizi belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

“İZMİR HAYALLERİMİZ DEVAM EDECEK”

“2002 yılında Cumhurbaşkanımız Erdoğan ile yükseliş dönemi başladı” diyen Kasapoğlu, “Milleti hakir gören zihniyetleri biliyoruz. 22 yıllık mücadelenin sonucu demokratik bir olgunluk yaşıyoruz. Demokrasiniz güçlüyse milletin iradesi gür bir şekilde çıkıyorsa milletin sözü ve kararı üzerinde bir şey tanınmıyorsa ekonomide de sanayide de her alanda güçlü olursunuz. Türkiye bugün hayallerini gerçekleştiren bir konumdadır. Küresel anlamda ekonomik etkiler yaşıyoruz ama inanın bunları yine birlikte aşacağız. Nasıl 22 yılda çok şey başardıysak bundan sonra da başaracağız. Biz milletimizin refleksleriyle hareket ettik ve milletin mesajını hep kıymetli gördük. Asla küçümseyenlerden olmadık. Her seçimde ne mazeretlerle muhalefet karşımıza geldi. Ölüler oy kullandı dediler. Halk kandırıldı dediler. Kömürle, simitle kandırdınız dediler. Bahane ürettiler. Biz asla hiçbir zaman milletimizin iradesini bahanelerle örtme peşinde olmadık. 85 milyonun hakkını korumak için bugüne kadar nasıl gayret gösterdiysek bundan sonra da aynı heyecanı büyüterek yolumuza devam edeceğiz. Önümüzde dört yılı aşkın bir süreç var. Türkiye yüzyılı sürecimizin başındayız. Çok kısa zamanda ekilen tohumların yapılan çalışmaların sonuçlarına şahit olacağız. O yüzden bizim anlayışımızda ümitsizlik yok. Hep ümit ve inanç var. İzmir’e dair hayallerimiz 31 Mart’ta vardı ancak yeni süreçte de yine var olmaya devam edecek. Çünkü biz milletimizi mutlu kılarak enerji alan bir hareketin temsilcileriyiz” dedi.

 MAZERETLERİN ARKASINA SIĞINMASINLAR

Belediyelere asılan pankartlarla ilgili gelen soruya cevap veren Kasapoğlu, “Yönetici olduysanız hiçbir mazeretin arkasına sığınamazsınız. Sorunlar varsa gayret göstererek plan ve programlarla başarıya ulaşacaksınız. 94 yılında Cumhurbaşkanımız İstanbul’da belediye başkanı seçildiğinde nasıl bir şehir devralmış biliyoruz. Herkes bu dönemleri hatırlıyor. Başarmak için hiçbir mazeret tanımıyoruz ve inanıyorum ki belediyelerin yöneticilerin bu mazeretlerin arkasına sığınmadan sorunların üstüne giderek sorunları aşmalarını temenni ediyoruz. Çünkü İzmir halkı başarıya odaklı. Şehircilik sorunlarının birer birer çözülmesine ihtiyacı var. Dokunulması gereken pek çok alan var. Enkaz edebiyatı hiçbir zaman çözüm vermez” dedi.

BELEDİYELERE EŞİT ÖLÇÜDE DAVRANILACAK

Belediyelerin önümüzdeki beş yıllık süreçteki mali durumları için pozitif bir başlangıç olması gerektiğini değerlendiren Kasapoğlu, “Hükümet olarak bundan sonra da tüm belediyelere yine aynı ölçüde davranılacaktır. Halk menfaatine uygun olan ne varsa destekliyoruz ancak yanlış ve eğri olan ne varsa mutlaka karşısında duracağız. Mazeret üretmek bugüne kadarki İzmir’de büyükşehir başta olmak üzere pek çok belediyenin alıştığı bir davranış oldu” dedi.

 
Karşıyaka Stadı'yla ilgili kritik 'devir' açıklaması!
 
Başkan Eşki: Amatör spor altın çağını yaşayacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka Stadı'yla ilgili kritik 'devir' açıklaması!
Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı ve İzmir Milletvekili Mehmet Kasapoğlu, ...
Yasaklanmıştı... CHP'den çağrı: 1 Mayıs'ta Taksim'e!
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda yurttaşları ...
Dervişoğlu'ndan partiye geri dönen Özlale için çarpıcı açıklama!
İyi Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, Habertürk'te Mehmet Akif Ersoy'un ...
 
Erdoğan, Bahçeli seçim sonrası ilk kez bir arada!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile ...
Erdoğan ile Özel o tarihte görüşecek
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel ...
Aydın'ı desteklemişti... İYİ Partili Erhan Usta istifa etti
İYİ Parti Olağanüstü Kongresi'nde Koray Aydın'ı desteklediğini açıklayan ...
 
CHP’li Aslanoğlu’ndan muhtarlara mektup!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, 31 Mart Yerel ...
Tugay’dan başkanlarla yeni dönem zirvesi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay ilçe belediye başkanları ile Tarihi ...
Aslanoğlu'ndan teşekkür turu: Startı o ilçeden verecek!
CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu partisinin elde ettiği yerel seçim zaferinin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri