POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
CHP Lideri Özel'den İmamoğlu ziyareti!
CHP Lideri Özel'den İmamoğlu ziyareti!
Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlenemedi!
Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlenemedi!
12 Nisan 2021 Pazartesi - 14:48

AK Parti'den 'Girişimci Roman Kadınları' zirvesi

Girişimci Roman Kadınları İstişare toplantısında konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, ‘’Ülkemizin önemli rengi olarak gördüğümüz Roman vatandaşlarımızı her alanda destekleyerek, iş dünyasında etkin rol almaları için seferber olmaya devam edeceğiz’’ dedi. AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle ise, ‘’ Bizim bir hayalimiz var ve bu hayalde de, Roman kadınlarının girişimleri ile İzmir’den başlayarak Türkiye’nin tamamına örnek rol model olmaları’’ dedi.

AK Parti den  Girişimci Roman Kadınları  zirvesi

AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda, İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle’nin katılımlarıyla, Sosyal Politikalar İl Başkanlığı’nın düzenlediği, Girişimci Roman Kadınları İstişare Toplantısı gerçekleşti. Toplantıda konuşan Roman kadın girişimciler, talep ve önerilerini anlattı.  

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli yaptığı konuşmada, ‘’Roman vatandaşlarımızın iş dünyasına daha aktif katılmaları için seferber olduk. Eğitim, istihdam, barınma, sağlık, sosyal gibi hizmet alanlarından yararlanma kalitelerini artırmaya gayret ediyoruz. İktidara geldiğimiz 2002 yılından bu yana on yıllarca ihmal edilmişliklerine son verdik. Kendileri için hayata geçirdiğimiz açılımın 2. eylem planı devam ediyor. Hayatın her alanında omuz omuza yaşadığımız Roman kardeşlerimizle bir ve beraber olduk. İl ve ilçe teşkilatlarımızda da görev alan ya da almayan kardeşlerimizle ülkemize hizmet etmek için beraber çalıştık. Sizlerin arasından milletvekilimiz Cemal Bekle çıktı. Cemal Bekle vekilimiz başta Romanlar olmak üzere tüm vatandaşlarımız sorunlarını yakından takip ediyor. Roman kadınlarımızın da, Milletvekilimiz Cemal Bekle öncülüğünde başlatılan Girişimci Roman Kadınları ile çok sayıda başarı hikayeleri yazacağına eminim. Ülkemizin önemli rengi olarak gördüğümüz Roman vatandaşlarımızı her alanda destekleyerek, iş dünyasında etkin rol almaları için seferber olmaya devam edeceğiz. Bugün burada, bu büyük buluşmayı gerçekleştirmekten de son derece mutluyuz. ’’ dedi.

Milletvekili Bekle: Sıra başarı hikayeleri anlatmaya geldi…
Roman Girişimci Kadınlar toplantısını bir başlangıç olduğunun ifade eden AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, ‘’Roman kadınlarının bir araya gelip, ‘biz buradayız’ demelerinin gerektiğini düşündük. Bu toplantıyı da, Roman kadınlarını dinlemek için yapıyoruz. Bizim bir hayalimiz var ve bu hayalde de, Roman kadınlarının girişimleri ile İzmir’den başlayarak, Türkiye’nin tamamına örnek rol model olmaları. Ben buradayım ve bir milletvekiliniz olarak emrinizdeyim. Hep beraber ortaya bir başarı hikayesi çıkaralım. Bizim mahallelerimizde yoksulluk hikayelerini çok dinledik, sıra başarı hikayeleri anlatmaya geldi. Çalışacağız, çok çalışacağız daha çok çalışacağız. Bizim bir hayalimiz var ve sizleri de ortak edip, gerçekleştireceğimiz bir yol haritası çıkarmak istiyoruz. Sizlerin söyledikleri bize yol haritası verecek. Biz ‘Özgür birey, güçlü toplum’ diyoruz ya; ‘Güçlü kadın, güçlü aile’nin de hayata geçmesi demektir. Yapacağınız girişimlerde tüm bakanlıklarımız da taşın altına eline koyacak ve bizlere desteklerini verecekler.’’ dedi. Mayıs ayı içerisinde gelen bir teklif sonucu Uluslararası Roman Kongre’si yapmayı planladıklarını ifade eden Bekle, ‘’İzmir’de yapacağımız bu kongre ile de yapacağımız istişareler sonunda da bir yol haritası çıkacak.’’ dedi.

 
Çiğli camileri Ramazan'a hazır
 
Büyükşehir'den Ramazan'da pide müjdesi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Konak'tan Ramazan dayanışması
CHP Konak İlçe Başkanlığı Basmane ve çevresindeki 10 mahallede yaşayan ...
CHP İzmir İstanbul Sözleşmesi'nin iptalini yargıya taşıdı
Cumhuriyet Halk Partisi  (CHP) İzmir İl Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle ...
CHP'li Beko 'Balkanlar'dan gelen öğrencileri' sordu!
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak yanıtlanması ...
 
AK Parti'den Başkan Kılıç'a '2 yıl' salvosu!
AK Parti Buca İlçe Başkanı Kalfaoğlu, Buca Belediyesinin 2 yıllık icraatlarını ...
CHP'de Menemen düğümü çözülüyor: 2 isim öne çıktı, yetki il yönetiminde!
CHP’de ilçe başkanı ve yönetiminin, geçtiğimiz günlerde il yönetimi tarafından ...
CHP'de belediyelere 'Ramazan' talimatı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı üzerine, Yerel Yönetimlerden ...
 
İstanbul'da kritik 'Afganistan' zirvesi!
Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek, Afganistan Barış Süreci ...
Erdoğan'dan 'patates-soğan' açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "1 milyon 250 bin ton patates ve 300 bin ton soğanı ...
CHP'li Gruşçu da Ada'ya umut oldu!
15 aylık SMA hastası Ada Dalarslan için düzenlenen bağış kampanyasına ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri