POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
7 Eylül 2018 Cuma - 08:49

AK Parti’de Koordinatör Baybatur'dan çarpıcı mesajlar: İzmir’de ittifak olacak mı?

Yerel seçime yönelik çalışmaların startını Muğla’da teşkilatla yapılan toplantıyla veren AK Parti’nin Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı, Manisa Milletvekili ve Ege Bölgesi Koordinatörü Murat Baybatur süreçle ilgili Gerçekizmir’e konuştu. Baybatur ‘Yerel seçimde İzmir’de ve bölgede MHP ile ittifak olacak mı?’ sorusuna da yanıt verdi.

AK Parti’de Koordinatör Baybatur dan çarpıcı mesajlar: İzmir’de ittifak olacak mı?

Gizem TABAN/ GERÇEKİZMİR – AK Parti’de yerel seçim hazırlıkları yoğunlaşırken; ittifak, yerel seçim adayları, büyükşehir komisyonları konularında çalışma başlatıldı. 

Partinin süreçte nasıl bir yol haritası izleyeceği merakla beklenirken, gözler bir yandan da Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanmayı çok istediği İzmir ile diğer Ege Bölgesi illerinde olacak… 

Yerel seçime yönelik çalışmaların startını Muğla’da teşkilatla yapılan toplantıyla veren AK Parti’nin Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı, Manisa Milletvekili ve Ege Bölgesi Koordinatörü Murat Baybatur süreçle ilgili Gerçekizmir’e konuştu. 

Aday belirleme kriterleri, seçim stratejisi ve MHP ile ittifak ihtimali hakkında konuşan Ege Bölgesi Koordinatörü Baybatur önemli mesajlar verdi.  

ADAY BELİRLEME KRİTERLERİ 
Aday belirleme ile ilgili çalışmaları yerel yönetimler başkanlığının yapacağını belirten Baybatur, “Ancak teşkilatlarımıza emek vermiş, başarılı olmuş ve kamuoyunda takdir gören anket araştırmalarında öne çıkan arkadaşlarımız değerlendirilecektir, biz de teşkilat başkanlığı olarak bu arkadaşlarımıza yardımcı olacağız” dedi. 

DIŞARIDAN ADAY OLACAK MI? 
Baybatur ‘İzmir’de ve bölgede dışarıdan aday ihtimali var mı?’ sorusuna ise “Adaylar illa parti yönetiminden olacak diye bir kaide yok. Bir il ya da ilçede tanınan sevilen insanlar vardır, bunlarla ilgili yerel yönetim başkanlığımız çalışma yapacaktır. Şuan bunlarla ilgili çalışmalar devam ettiği için bir şey söylemek için erken…” yanıtını verdi. 

“EGE’NİN YAPISI FARKLI… BUNA GÖRE RAPORLAR HAZIRLAYACAĞIZ”
Baybatur seçim stratejisinin nasıl şekilleneceği ve teşkilatlarla nasıl bir çalışma izleneceği konusunda da değerlendirmelerde bulundu. 

AK Parti Ege Bölgesi Koordinatörü şunları söyledi: Ege Bölgemizin diğer bölgelere göre sosyolojisi, demografik yapısı farklı... Daha farklı bir yapıya ve farkındalığa sahip! Ben de bu bölgenin insanı olarak insanlarımızın sosyolojisini, psikolojisi iyi bilen biriyim. Buradaki hassasiyetleri dikkate alarak çalışmalarımızı yapacağız. Ege bölgemiz farklı bir strateji izlenmesi gereken bir yer olduğu için bazı noktalarda farklı çalışmalarımız olacak. Genel Merkezimize bunlarla ilgili raporları da ileteceğiz. Çalışmalarımızı buradaki insanlarımızın fikirlerine ve bakış açılarına göre hazırlayıp ona göre Genel Merkezimize rapor vereceğiz.

Baybatur, “Bölgedeki teşkilatlarımızla bir araya gelerek toplantılar gerçekleştireceğiz. İlk toplantımızı Muğla'da yaptık. İl başkanlarımız, ilçe başkanlarımız, teşkilatlarımız ile istişare edeceğiz. Şuan teşkilatlarımız röntgenini çekiyoruz, il ve ilçelerde duruşumuz nedir diye bakıyoruz. Buna göre teşkilatlarımıza yapmaları gereken çalışmaları ve stratejileri anlatacağız. Ortak bir söylem ve yol haritası belirleyerek yürüyeceğiz” diye konuştu.  

İZMİR’DE VE BÖLGEDE İTTİFAK OLACAK MI? 
AK Parti’nin Ege Bölge Koordinatörü Baybatur gündemin en merak edilen sorusuna da yanıt verdi. 24 Haziran’da yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 27.Dönem Milletvekilliği seçimlerinde MHP ile ittifak yapan AK Parti’nin aynı iş birliğini yerel seçimlerde İzmir’de ve bölgede de yapma ihtimali üzerine konuşan Baybatur şunları söyledi: Olabilir ama bu daha söylem aşamasında... Önümüzdeki günlerde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Sayın Bahçeli arasında mutlaka görüşmeler yapılacaktır. Biz de bu görüşmelerin sonucuna göre Ege bölgesinde yapılması gereken çalışmayı yapacağız. Genel merkezimizden gelen talimata göre hareket edeceğiz. İttifak bazı lokal yerlerde avantaj olabilir, ama bazı yerlerde de avantaj olmayabilir. Biz AK Parti teşkilatları olarak ittifak olsun ya da olmasın yerel seçim çalışmalarımıza hızlı bir şekilde devam ediyoruz.

 
CHP İzmir’de çözüm odası: Örgüt vatandaşla belediye arasında köprü oluyor!
 
İzmir Barosu'nda seçime doğru: Aksay'ın listesinde önemli isimler!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’de çözüm odası: Örgüt vatandaşla belediye arasında köprü oluyor!
Vatandaş mesaisi uygulamasında İzmirliler parti binasına gelerek sorunlarıyla ...
İYİ Parti İzmir'de koltuk o isme emanet... Yeni başkan ne zaman belli olacak?
İYİ Parti İzmir'de Genel Merkez'in talebi sonrası İl Başkanı Ükünç ve ...
MHP'de görev dağılımı: Bahçeli'ye 2 yeni yardımcı!
Hidayet Vahapoğlu ve İsmail Faruk Aksu genel başkan yardımcısı oldu. Kadir ...
 
CHP’li Sındır: Doğamız ve sağlığımız tehdit altında!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, İzmir’in Aliağa ilçesinde meydana ...
CHP'den asker, polis ve zabıtalar için teklif
CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, asker, polis ve zabıtaların ...
AK Partili Çankırı: İzmir'de ciddi ulaşım ve altyapı sorunu var!
AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, "İzmir’de bu dönemde; ...
 
CHP'de Yorgancılar bombası! Kulisleri hareketlendiren sohbet: Kocaoğlu'nun adayı o mu?
EBSO Başkanı Yorgancılar’ın Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için ...
Cumhurbaşkanlığı'ndan Tahran zirvesi mesajları!
Cumhrubaşkanlığı'ndan yarın yapılacak Tahran zirvesine ilişkin açıklamada ...
Gül'den Brunson davası hakkında flaş açıklama!
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Brunson davasının savcısının değiştiği yönündeki ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri