POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
25 Temmuz 2022 Pazartesi - 11:54

AK Partili 11 grup başkanvekilinden İzmir masası: CHP'li başkanlara eleştiri seli!

AK Partili 11 grup başkanvekili İzmir'de yapılan açıklamada CHP'li başkanlara sert eleştirilerde bulunurken, İzmir'e de özel bir parantez açıldı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i hedef alan mesajlar verildi. Açıklamada merkezi idareden pay eleştirilerle rakamlarla yanıt verilirken, 11 CHP'li Başkanın periyodik açıklamaları için acziyet deklerasyonları vurgusu yapıldı ve "Yayınladıkları acziyet deklarasyonlarının hiçbirinde kendi yapabildikleri tek bir projeden bahsedemediler" denildi.

AK Partili 11 grup başkanvekilinden İzmir masası: CHP li başkanlara eleştiri seli!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) idaresindeki 11 büyükşehir belediyesinin AK Partili Grup Başkanvekilleri İzmir'de AK Parti İl Binası'nda bir araya gelerek bir basın açıklaması gerçekleştirdi. 

İzmir İstanbul, Ankara, Antalya, Adana, Aydın, Eskişehir, Mersin, Muğla, Tekirdağ ve Hatay Büyükşehir Belediyelerinin grup başkanvekillerinin katıldığı açıklamada CHP'li başkanlara sert eleştirilerde bulunurken, İzmir'e de özel bir parantez açıldı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i hedef alan mesajlar verildi. 

11 AK Partili Grup Başkanvekili'nin açıklamasında merkezi idareden pay eleştirilerle rakamlarla yanıt verilirken, 11 CHP'li Başkanın periyodik açıklamaları için acziyet deklerasyonları vurgusu yapıldı ve "CHP’li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı bugüne kadar defalarca bir araya geldiler. Yayınladıkları acziyet deklarasyonlarının hiçbirinde kendi yapabildikleri tek bir projeden bahsedemediler" denildi. 



MERKEZİ İDAREDEN ALINAN PARA YÜZDE 500 ARTTI! 
AK Parti İzmir İl Binası'nda yapılak ortak açıklamayı okuyan AK Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Grup Başkanvekili Özgür Hızal sözlerine, ‘’Yaşadığımız şehirler medeniyetimizin aynasıdır. Şehirlerin geleceği ise yöneticilerin vizyonları ile doğru orantılıdır. Milletimiz bize denetim yetkisi verdi. Yerel denetim emanetinin hakkını vermeye çalışıyoruz. Yönetimi elinde bulunduran CHP’li belediye başkanlarına karşı yapıcı, yol gösterici muhalefet anlayışımızdan asla taviz vermedik" diyerek başladı. AK Partili Hızal şöyle devam etti:  Geldiğimi noktada CHP’li başkanlar tarafından yönetilen 11 büyükşehirimiz her geçen gün geriye gitmektedir. Hükümetimiz milletimizin yükünü hafifletecek tedbirler almıştır. Yerel yönetimde de tüm belediyelerimizin gelirlerini oldukça arttırmıştır. Örneğin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne İBB’ye 2020 yılında merkezi idareden ortalama aylık 1,4 Milyar TL gelmişken, 2022 yılının Haziran ayında 7,2 Milyar TL para gönderilmiştir. Yani belediyelerimizin merkezi idareden aldıkları para yüzde 500 artmıştır. Bu rakamlar Ankara ve İzmir’de de aynıdır. Rakamlar Maliyet artışı yalanlarını çürütmektedir. CHP’li başkanlar yapacakları zamların duyurularını bildiri haline getirmektedirler. Mazeret ve fırsatçılığın gölgesinde başarı ağacı yeşermez’’ diyerek başladı. 

3.SINIF BELEDİYECİLİK ÇIKIŞI!
Açıklamanın devamında "CHP’li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı bugüne kadar defalarca bir araya geldiler. Yayınladıkları acziyet deklarasyonlarının hiçbirinde kendi yapabildikleri tek bir projeden bahsedemediler. Kamuoyunun önüne, yönettikleri şehirlerde uygulamaya koydukları tek bir özgün projeyle çıkamadılar. İşte bunun içindir ki, söz konusu başkanlar, yerel siyasetin gerçeklerinden kaçarak ülke siyasetinin üstlerine vazife olmayan konuları arasında boğulup kalmaktadırlar" ifadelerine yer verilirken, AK Partili Hızal, "Maalesef 3. sınıf belediyecilik anlayışı ile yönetilen İzmir’de mali disiplinden yoksun, liyakat ve ehliyetten nasibini alamamış bit yönetimlere karşı karşıyayız. Meclis çoğunluğu kendilerinde olmalarına rağmen İzmir halkına 'engelleniyoruz' yalanını söylemektedirler. İzmir bugün hem niyet hem kabiliyet yoksunlarının kurbanı olmaktadır. CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanının bir araya geldikleri her seferde temcit pilavı gibi ortaya koydukları engelleniyoruz yalanı artık bayatlamıştır. Buca Metrosunun onayının alınmasının üzerinden üç yıl geçmesine rağmen hala bir arpa boyu yol alınmamış olması ‘’engellenme’’ değil, ‘yönetim beceriksizliğidir’. ‘’Engelleniyoruz’’ diye algı oluşturulan Çiğli Tramvayının hükümetimiz tarafından yatırım planlarına alınmış olması, CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesinin algısının çöktüğünün ispatıdır. Şehrimiz için hayati önem taşıyan Karabağlar ilçemizdeki, ‘’Üniversite ve Toplu Konut’’ projesinin CHP’li belediye tarafından yargıya taşınması, CHP’nin genlerinde var olan ‘takoz siyasetinin’ en önemli göstergesidir. İzmir trafiğini rahatlatacak projeleri hayata geçirmek zor, Atina’dan üstüne vazife olmayan siyasi demeçler vermek kolaydır. Opera binasını inşa etmek zor, İzmirlinin parasını yandaş sanatçılara dağıtmak kolaydır. Buca-Otogar yolunu hızlandırmak zor, İzmir’e özel bayrak ve özel para hayalleri kurmak kolaydır. Yangın helikopteri almak zor, heykel yapmak ve heykel saydırmak kolaydır. Tire Süt Kooperatifini geliştirmek zor, eşinin başında olduğu kooperatifi şaibeli şekilde yandaşlarıyla paylaşmak kolaydır. İzmir Büyükşehir Belediyesi kolay olanı beceriksizliği seçmiştir. Bugün burada İzmir’den tüm halkımızın huzurunda belediye başkanlarına soruyoruz, ‘’Belediye meclislerine herhangi bir proje getirdiniz de hayır mı dedik? Milletimizin huzurunda tartışmaya davet ediyoruz. Becerisizliklerini örtmek için gündem değiştirmelerine geçit vermeyeceğiz. Şehirlerimizde yaşayanların hak ve hukuklarını CHP’li başkanların yalanlarına kurban etmeyeceğiz. Milletimizi bu şehirlerde AK Belediyecilikle buluşturmak için gecemizi gündüzümüze katarak çalışmaya devam edeceğiz. 

SORUYORUZ... MEYDAN OKUYORUZ! 
AK Partili Hızal ortak açıklamayı şu mesajlarla sonlandırdı: Aynı Beceriksizlik ve hizmetsizlik İstanbul ve Ankara ve diğer CHP’li belediyelerde de kendini göstermektedir. Tatilden kalan zamanlarında, reklam filmi çekmekten başka hiçbir icraat yapmayan İBB Başkanının, üç yıl boyunca kapısına kilit vurup çürümeye terk ettiği Anka Park’ta sıkılmadan basın toplantısı yapan ABB Başkanından farkı yoktur. Bu güne kadar milletimizin huzurunda defalarca sorduk, bundan sonra da sormaya devam edeceğiz. Bugün burada İzmir’den tüm halkımızın huzurunda, Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Eskişehir, Hatay, İstanbul, İzmir, Mersin, Muğla, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlarına bir kez daha soruyor ve meydan okuyoruz; Yönettiğiniz şehirlerde belediye meclislerine herhangi bir proje getirdiniz de AK Parti Meclis Grupları olarak hayır mı dedik? Ya da merkezi idareden gelen kaynaklarda tek bir kuruşunuz eksik mi geldi? CHP’li 11 Büyükşehir Belediyesinin Başkanını, bu soruların cevaplarını dürüst bir şekilde kamuoyuyla paylaşmaya ya da kendi belirledikleri mecralarda milletimizin huzurunda tartışmaya davet ediyoruz.

SORU&CEVAP

"İZMİR’İN FARKI…" 
AK Partili Hızal toplantının soru&cevap bölümünde yaptığı 'İzmir' açıklamasında ise, "İzmir’in durumu diğer büyükşehirlerimizden farklı bir durumu uzun süredir CHP’li başkanlar tarafından yönetiliyor. İzmir’deki yapısal sorunlar çok daha derinleşmiş. İzmir 25 yıldır CHP’li başkanlar tarafından yönetilmekte, trafik altyapı, koku problemi alt alta sıralamamız mümkün yüzlerce problemden söz ediyoruz" ifadelerine yer verdi. 

"BU KİŞİLERİ KİMLER ADAY GÖSTERDİ?"
Menderes’te gerçekeşen rüşvet operasyonu ve akabinde Başkan Mustafa Kayalar’ın görevinden uzaklaştırılması hakkındaki soruya yanıt veren Hızal, "Algı ve manipülasyonu yapan CHP’li yöneticiler. İlçenin birinde Urla’da yargı kararıyla ortaya konulmuş bir başkan görevinden alındı, Menemen’de yolsuzluktan doalyı görevinden alınmış bir başkan var. Menderes’te rüşvet soruşturması sonucunda görevinden alınan başkan var. Bu kişileri kimler aday gösterdi, bunun hesabını vermeleri gerekiyor" dedi.  

"KÖRFEZ CAN ÇEKİŞİYOR"
İzmir'de koku ve Körfez kirliliğini çözümü yolunda kritik dönemeçlerden olan Çiğli Arıtma Tesisi’ndeki 4.faz ihalesi hakkında sorulan soruya cevap veren AK Parti Grup Başkanvekili, "4. Fazla alakalı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ihale yapamaz noktada... Bununla ilgili bir kredi talepleri oldu bu kredi talebini onayladık. Meclis’ten geçti ama hala bir çalışma yapılmadığını biliyoruz. Bu örneklere aşinayız. Başlanıp bitirilemeyen bir çok proje var. Opera Binası ve Narlıdere Metrosu’nda olduğu gibi. Çiğli Arıtma Tesisi’nin denizle buluştuğu noktada bir basın açıklaması yaptık, Körfez’in halini gördük. Körfez can çekişiyor. Baş müsebbibi CHP’li büyükşehir belediye başkanı..." diye konuştu. 

ENGELLEME İDDİASINA YANIT
CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanının sık sık dile getirdiği 'engelleniyoruz' açıklamaları hakkındaki soruya da yanıt veren Hızal, "Beceriksizlerini örtecek nedenler arıyorlar ama engelleniyoruz yalanını çok net bir şekilde görüyoruz. Tüm meclislerde çıkan önergelerin oranı yüzde 95. Bu sayıları vermemiz bile engelleniyoruz yaygarasının ne kadar yanlış ve yalan olduğunu ortaya koymaktadır. Esasında CHP’nin 20 yıldır gösteremedikleri muhalefet anlayışını onlara ders verir şekilde anlatmaya çalışıyoruz" dedi. 

İZMİR NEDEN CHP DİYOR?
Hızal İzmir'in tercihinin uzun süredir CHP'den yana olması hakkında ise, "Seçmen iradesi bizim için kıymetli. Yerel idarenin beceriksizliğini anlatmaya devam edeceğiz, İzmirli hemşehrilerimizin bir sonraki seçimde fikrinin değişeceğini düşünüyoruz. Son zamanlarda bununla alakalı olumlu geri dönüşlerin olduğunu görüyoruz" açıklamasını yaptı. 

BUCA METROSU İHALESİ KARARI HAKKINDA 
Buca Metrosu ihalesi hakkında Danıştay’ın verdiği karar ve ardından gelen tartışmalar hakkında konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Hızal, "Mahkeme kararları kişiye göre yorumlanmaz. İzmir 4. İdare Mahkemesi 529 fazla bedel veren şirkete Buca Metrosu’na verme işini iptal etmiştir. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu kararı Danıştay’a taşımıştır. Danıştay Büyükşehir’e şunu demiştir, Mahkemenin karar doğru ve hukuki. Büyükşehir bu kararın arkasında neden duruyor? 529 milyonu neden bir başka şirkete aktarma ihtiyacı duyuyor. Burada ciddi bir hukuksuzluk var. Yargı kararının gereğinin yerine getirilmiş olması gerekiyor" dedi. 

GÖKSU: İZMİR’DE DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu İzmir hakkında gelen soruya yanıt verdi. Göksu, "İzmir’e 20 yıl önce gelmiştim. 20 yıl sonra geldim değişen bir şey yoktur" dedi. 

ÜÇÜNCÜ TOPLANTI TEKİRDAĞ’DA
Öte yanda grup başkanvekillerinin İzmir’in ardından üçüncü toplantıyı Tekirdağ’da gerçekleştirecekleri açıklandı. 
 

 
Yangın kulübesinde mahsur kalan köpeğin kahramanı oldu!
 
''Köy enstitüleri ruhuna ihtiyacımız var''
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Serter'den asbestli gemi çıkışı!
İzmir Milletvekili Bedri Serter, ilk kez Nisan 2021’de gündeme gelen asbest ...
Kılıçdaroğlu, Twitter profiline 'Bay Kemal' ifadesini ekledi!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter profilindeki bio kısmına, ...
Balıkesir mitingine damga vuran pankart İzmir’den!
CHP'nin üçüncü "Milletin Sesi" Mitingi Balıkesir’de gerçekleşirken, meydanda ...
 
'Bizim görevimiz devleti yeniden inşa etmektir'
Balıkesir'deki Milletin Sesi mitinginde konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, ...
Karakayalı CHP heyetini ağırladı
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Cumhuriyet Halk Partisi ...
AK Parti’den Yerel Yönetimler Zirvesi... Sürekli: AK Belediyecilik kuzeyden güneye uzanacak!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, kuzey ilçelerindeki belediye ...
 
Sertel Balıkesir'de Başkan'a seslendi: Bu sokakların hali ne?
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, CHP Genel ...
CHP’li Bakan’dan bir kez daha çağrı: Vali Konağı bu ayıptan ne zaman kurtulacak?
CHP’li Bakan, “Hırsızlık yapanlardan birini yakalayınca, sorumluluğu başkasına ...
''Lozan'ın bayram olması için kanun teklifi vereceğiz''
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Lozan Barış Antlaşması'nın öneminin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri