POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Eurovision tartışmalarına Avrupa Birliği de katıldı!
Eurovision tartışmalarına Avrupa Birliği de katıldı!
Flaş karar: Aziz Yıldırım başkanlığa aday!
Flaş karar: Aziz Yıldırım başkanlığa aday!
Edgar Ie için skandal iddia: İkiz kardeşini oynatmış!
Edgar Ie için skandal iddia: İkiz kardeşini oynatmış!
Erdoğan-Miçotakis zirvesi: Çözülemeyecek sorun yok!
Erdoğan-Miçotakis zirvesi: Çözülemeyecek sorun yok!
1 Ağustos 2021 Pazar - 16:02

AK Partili Dağ'ın 'ahlaksız' çıkışı sonrası İzmir siyasetinde sert tartışma

AK Partili Hamza Dağ’ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “Hem yalancı hem ahlaksızsın” sözlerine CHP cephesinden sert tepkiler geldi. Tartışmaya AK Partili Kerem Ali Sürekli ve Atilla Kaya da katıldı.

AK Partili Dağ ın  ahlaksız  çıkışı sonrası İzmir siyasetinde sert tartışma

Turizm ilçelerinde eş zamanlı çıkan yangınlarla mücadele devam ederken, sosyal medya gündeminde, “Yanan ormanlar imara mı açılacak” sorusu gündem oldu. Geçtiğimiz günlerde Turizm ve Kültür Bakanlığı’na yeni bir yetki tanınarak ormanlık alanlarda yapılaşma yetkisi Kültür ve Turizm Bakanlığı’na verilmişti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Turizm ve Kültür Bakanlığı’na verilen yetkiye tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Erdoğan bir imzayla ormanlarda yapılaşma yetkisini Turizm Bakanına verdi. Her yer yandı, kül oldu, derdi dağı taşı betonlaştırmak. Çok açık söylüyorum, tek bir tığla dahi koymaya kalkarsanız, önce ekskavatörle beni çiğnemeniz gerekecek. Ormanlarımıza dokunamayacaksınız. Hadsizler!” ifadelerini kullandı.  

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını alıntılayarak, çarpıcı eleştirilerde bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Kılıçdaroğlu'na yönelik şu ifadeleri kullanmıştı:

“Hem yalancı hem ahlaksızsın! Vatandaşın kullanacağı mesire alanlarıyla ilgili bir düzenlemeyi kalkıp betonlaşmaya yormak senin gibi bir provokatöre yakışır. Eğer biraz şerefin utanman varsa CHP’li belediyelere tahsis edilen tüm mesire alanlarını kapat! Ama sende ne gezer!”

Dağ’ın sert açıklamaları üzerine CHP cephesinden sert tepkiler geldi. Tartışmaya AK Partili Kerem Ali Sürekli ve Atilla Kaya da katıldı.

CHP İzmir Milletvekili  Atilla Sertel: Ben bu saygısız ve terbiyesiz açıklamalı tweetin Hamza Dağ tarafından yazıldığına inanmıyorum. Bir kaç doz pudra şekeri alan danışmanları tarafından yazılmış olabilir”

CHP İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan: “Utanmaz seni. Yalanlarınız sonunuz olacak. Ahlaksızlığınız damganız. Milleti birbirine düşüremediniz yine küfre düştünüz. Bunları burnu pudra şekerli danışmanların değil de sen yazıyorsan düştüğün şerefsizlik çukurunda debelen dur. Yerin orası. Sen ancak saray lağımına yakışırsın.” 

CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat: "Hadsiz! Ülkeyi yangın yerine çevirdiniz, kalkmış burada konuşuyorsun. Sen de biraz ahlak olsa doğal afet yerinde yurttaşın kafasına çay atan diktatörün partisinde iki dakika durmazsın." 

CHP Parti Meclis Üyesi İzmir Milletvekili Ednan Arslan: "Hadsiz ! Pudra şekeri çeken danışmanların ağzıyla sosyal medyada hadsizlik yapma! Siyasette nezaket ve saygı herkes için gerekir."

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter: Sayın Genel Başkanıma dil uzatmak senin haddin değil Hamza Dağ! Her şeyin bir seviyesi olur, sen onu aştın artık!Türkiye yanıyor. AKP'nin iş bilmezliğinden gelinen bu durumda halkımız adına teşekkür mü edecektik? Dengeni bil! Terbiyeli ol!

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel: Şeref, Ahlak ve Namus kavramlarını ağzınıza almanız için önce bunlara sahip olmanız lazım. Onun için bence susun.

Utanmaz diye; Ormanlar cayır cayır yanarken yangın söndürme uçağı almak yerine, kendine özel uçak filosu kuran, şatafat, israf ve haram içinde yaşayanlara denir.

Ahlaksız diye; Milletin vergileriyle maaşları ödenen danışmanlarının pudra şekeri partilerini bilip de susanlara, milletin hakkını ve hukukunu savunan bir lidere edepsizce hayasızca pislik akan ağzıyla küfür edenlere denir. Bu tanımlar size birini anımsatmadıysa aynaya bakın.

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya: “Yalandan sabıkalı Genel Başkanları her sobelendiğinde, CHP İzmir İl Başkanı ve Milletvekilleri İzmir'e yakışmayacak bir seviyesiz dil ile gündemi değiştirmeye çalışıyorlar. Yangın felaketi üzerinden siyaset yapacak kadar zavallısınız! Size söylenecek hiçbir söz yok. Yazık.”

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli: “CHP; her doğal afetten siyasi rant elde etmek uğruna yalanlarla halkı yanıltmaktan vazgeçmiyor! Yanan orman alanları yasal olarak imara açılamayacağı gibi; yapılaşma yetkisi 39 yıldır 3 bakanlığın uhdesindeyken tek bakanlıkla sınırlandırıldı! Araştırın, öğrenin, öyle konuşun!

Akıl var, izan var! Kanun var, nizam var! Bunları yok sayıp; ahlak, şeref ve namus gibi değerleri sorgulayabilmeleri abesle iştigal! Her kafadan ağza alınmayacak sözler çıkan CHP, yine işi kendinden biliyor!

Her fırsatta halkı yalanlarla galeyana getiren,sistemli bir şekilde provakatörlük yapan CHP!Her doğal afette dezenformasyon,kaos yaratan CHP!Tüm bunları yaparken hakaret ve küfür dili kullanıp tahrik eden,sabır zorlayan CHP!Yarattığı etkiye tepki alınca zıvanadan çıkan yine CHP!

 
Van'ı ikinci kez sel vurdu
 
Manavgat'taki can kaybı 7'ye yükseldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DEVA Kiraz’da Hakkı Sab’la devam
Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi, İzmir’in Kiraz ilçe teşkilatında olağan ...
Erdoğan, afet bölgesine yapılacak yardımları açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Manavgat'taki inceleme sonrasında açıklama yaptı. ...
Erdoğan yangın bölgelerini helikopterden inceledi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya'nın Manavgat ilçesinde orman ...
 
Erdoğan ile Putin telefonda görüştü
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir ...
Sürekli'den Aliağa mesaisi: Laf değil, iş üretiyoruz!
Başkan Sürekli’nin Aliağa gündeminde hükümet yatırımları, Mahalle Başkanları ...
Erdoğan'dan orman yangınlarına ilişkin açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülke genelindeki orman yangınlarına ilişkin açıklama ...
 
Pakdemirli açıkladı: Neden helikopter tercih edildi?
Yangınlarla son teknoloji imkanlarıyla mücadele edildiğini vurgulayan ...
AK Partili Vekilden Buca Cezaevi için AVM iddiasına nokta koyan açıklama!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, sahadaki çalışmalarını ...
CHP'li Yücel'den anlamlı buluşma: Sizin dışınızda kimin ne dediğini umursamıyoruz!
CHP İl Başkanı Yücel, İzmir’de bulunan Şehit ve Gazi Aileleri Derneklerinin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri