POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
26 Şubat 2019 Salı - 12:19

AK Partili Gençtürk'ten '24 saat ulaşılabilen ve çalışan başkan' sözü!

AK Parti Bornova Belediye Başkan Adayı Reşat Gençtürk, Kafe Siyaset programına konuk oldu. Gençtürk, 31 Mart’taki yerel seçimde belediye başkanı olması halinde nasıl bir belediye başkan profili çizeceğini, nasıl bir belediyecilik hayata geçireceklerini anlattı, ilçe için düşündüğü projeleri paylaştı. Gençtürk, başkan seçilmeleri halinde belediyede işten çıkarmaların yaşanacağına yönelik ortaya atılan iddialara tepki gösterdi.

AK Partili Gençtürk ten  24 saat ulaşılabilen ve çalışan başkan  sözü!

GERÇEKİZMİR - AK Parti Bornova Belediye Başkan Adayı Reşat Gençtürk, Gerçekizmir’de Kafe Siyaset programında  gazeteci Sercan Avcı’nın konuğu oldu.

Gençtürk, 31 Mart’taki yerel seçimde belediye başkanı olması halinde nasıl bir belediye başkan profili çizeceğini, nasıl bir belediyecilik hayata geçireceklerini anlattı, ilçe için gerçekleştirmeyi planladığı projeleri paylaştı.

"SÖZ VERİYORUM 24 SAAT ULAŞABİLECEKLER"

Gençtürk, belediye başkanı seçilmesi halinde kolay ulaşılabilen ve 7/24 çalışan b ir başkan olacağını söyledi. Gençtürk, “ Saha çalışmasında vatandaşlar ‘size ulaşabilecek miyiz’ diyorlar. Vatandaş çok şey istemiyor. Mega proje istemiyor. Soran da yok. ‘Size ulaşabilecek miyiz’ diyor. ‘Sokağımızı temizleyecek misiniz’ diye soruyor. ‘Çukuru kapatacak mısınız’ diyor. Söz veriyorum 24 saat ulaşabilecekleri başkan olacağım. Ulaşılır olmak bence şuan gördüğüm vatandaş için en önemli madde. Ulaşılabilir olmak 24 saat hizmet vermek temel nokta olacak. Telefonum sürekli açık olacak. Bu zor bir şey değil” dedi.

"VATANDAŞIN KALİTELİ RAHAT YAŞAMASI İÇİN BAŞKANLIK YAPACAĞIM"

“Belediye başkanı olmak vatandaşın size verdiği yetkiyi kullanmak. Ben Bornova’daki tüm vatandaşlar adına başkanlık yapacağım” diyen Gençtürk, belediyecilikte ortak akılla hareket edeceklerini söyledi. Gençtürk, “Vatandaş ‘’ben seni 5 yıl için seçtim. Benim verdiğim vergiyi parayı, devletten aldığın  katkıları doğru şekilde kullan’diyor. Belediyecilikte en önceki unsur insan olacak. Vatandaşın kaliteli rahat yaşaması için belediyecilik yapacağım” dedi.

PROJELERİNİ ANLATTI

Şentürk, Bornova’da hayata geçirmek istediği projeleri ise şöyle anlattı:

Öncelikle insanın çalışabileceği rahat edeceği mekan önemli Hizmet binası yapmak lazım. Bütün birimler içinde olacak. Orada vatandaşa daha iyi hizmet verilecek. İkinci olarak imar planlarını düzenleyeceğiz. Vatandaşın çok az kayıpla imar sorununu çözmemiz lazım. Köyler mahalle oldu. Oralarda vatandaşın istediği imarı çıkaracağız.  Trafik sorunu var. Büyükşehir’le birlikte diyalog halinde çözülecek. Otoparklar yer altında olmalı. Viyadükler yapılmalı. Engelsiz bir kent için çalışmamız olacak. Sokak hayvanlarına yönelik çalışmamız olacak. Veteriner İşleri var ama hayvan ambulansı olmalı.  Geriatri Merkezi projem var. Evde bakıma muhtaç yaşlılar var. Aileleri bir yere gideceği zaman belediyeyi arayacak gelecek belediye yaşlı vatandaşımızı alacak merkeze getirecek. Vatandaşımız bu merkezde zaman geçirecek. Sosyal aktivite içinde olacak. Ailesine döndüğü zaman evine tekrar geri getirilecek.Gençlik merkezi projemiz var.Kütüphanesi, yemekhanesi çamaşırhanesi olacak bir merkez olacak. Bisiklet yolu yok Bornova’da.  Bisiklet yolu kazandıracağız ilçeye. İnsanlar hem spor yapacak hem trafik rahatlayacak. Buz pateni var ilçede. İyi bir hizmet ancak yüzme havuzları yapılmalı. Talep çok var. 2-3 yüzme havuzu kazandırılmalı. Homeros Vadisi atıl duruyor. Orada güzel şeyler yapılıp hareketlendirilebilir. Spor deyince akla futbol geliyor. İlçede voleybol hentbol eskrim basketbol oynanması için büyük bir alan kuracağız. Amatör kulüplerin saha sıkıntıları var. Bunları gidermek istiyoruz. Spor köyü gibi bir proje düşüncemiz var.  yapılabilir. Turizm geliştirilmeli. Yeşilova Höyüğü var. Buraya turist sayısını arttırmamız lazım. Ev kadınlarına istihdam kooperatifleri kurabilir. E ticaret üzerinden ürettiklerini bütün dünyaya pazarlayacağız. Güneş enerjisi önemli. Temiz bir enerji. Ülkemiz devamlı güneş görüyor ama az faydalanamıyoruz. Bornova’da güneş enerjisinin kullanılmasını sağlamak istiyoruz. Sanayi siteleri var. Bakımsızlar. Caddeler pis. Otopark sorunu var. Bunları gidermek istiyoruz”

"KİMSENİN EKMEĞİYLE OYNANMAZ"

Gençtürk, başkan seçilmeleri halinde belediyede işten çıkarmaların yaşanacağına yönelik ortaya atılan iddialara tepki gösterdi. Gençtürk, “ Başkan seçildiğimizde çalışan arkadaşlarla bir araya geleceğiz. Ekmeğine sokağına ilçene sahip çık diyeceğiz. 2 bine yakın personel var. AK Parti gelirse işten sizi çıkartırlar diye bir algı yaratıyorlar. Böyle bir durum söz konusu değil. Hiç kimsenin ekmeğiyle oynanmaz. Ben fakirlikten geldim. Esnafım. Bornovalılar gibi yaşayan bir insanım. Ekmek önemli. Çalışan işine sahip çıkacak. Kimse işten çıkarılmaz. Bir aile belediyesi gibi el ele vereceğiz. Önce ilçeyi pırıl pırıl tertemiz yapacağız. Sokakları temizleyeceğiz, çöpleri toplayacağız” dedi.

 
İzmir'de asker ve polislere FETÖ operasyonu: 21 gözaltı
 
Çeşme Adayı CHP'li Oran'dan uzak mahallelere 'hizmet binası' vaadi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer'den 'birinci cemre': İşte o projeler
Millet İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Soyer'in “Aşkla İzmir” ...
Zeybekci: Denizli'de yaptım, İzmirimize de yapacağım
Zeybekci, “Katı atık sorununu, geri dönüşüm meselesini halledeceğiz. Katı ...
Cumhur İttifakı'nın o ilçedeki adayı hakkında bir flaş kurul kararı daha!
İlçe Seçim Kurulu tarafından adaylığı düşürülen Akın'ın İl Seçim Kurulu'na ...
 
CHP’li Beko 'okul kantini çıkmazı'nı sordu
CHP İzmir Milletvekili Beko, Hazine ve Maliye Bakanının yanıtlaması istemiyle ...
Şengül'den Soyer'e: 31 Mart'tan sonra Kocaoğlu ile tavla oynar!
AK Parti İl Başkanı Şengül, "Soyer’in ne olduğunu zaten Seferihisar’dan ...
Zeybekci: İzmirliliğimizi en iyi oda başkanları bilir
Ege Bölgesi Sanayi Odası meclis toplantısına katılan AK Parti İzmir Büyükşehir ...
 
İl Seçim Kurulu'ndan flaş Çalkaya kararı!
İZMİR’de adaylığı ilçe seçim kurulu tarafından düşürülen Balçova Belediye ...
Kocaoğlu'nun Cumhurbaşkanı'na 'su' ve 'koku' yanıtına AK Partili Şengül'den kontra
Cumhurbaşkanı’nın İzmir’e yönelik ‘su’ çıkışı ve ‘koku’ eleştirilerine ...
CHP İl Başkanı Yücel'den 'Çalkaya' açıklaması: Eğer sonuç alamazsak...
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Balçova Belediye Başkanı ve adayı Mehmet ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri