POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Sosyal medya fenomenine cinsel terapi cezası
Sosyal medya fenomenine cinsel terapi cezası
Şarkıcı Kalben'i arkadaşı ihbar etmiş!
Şarkıcı Kalben'i arkadaşı ihbar etmiş!
Mehmet Şimşek'ten 'enflasyon' açıklaması
Mehmet Şimşek'ten 'enflasyon' açıklaması
ATM'den para çekerken dikkat: Kartları çalıyorlar!
ATM'den para çekerken dikkat: Kartları çalıyorlar!
21 Şubat 2022 Pazartesi - 13:59

AK Partili Sürekli'den 'Buca tünelleri'nde Büyükşehir'e proje salvosu!

Buca-Otogar Bağlantı Yolu Tünelleri inşaatının Buca ilçesindeki tünel girişi önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı Sürekli, projenin ilk olarak 2015 yılında gündeme geldiğini hatırlatarak, "7 yıl geçti 50 metre tüp yapıldı. Proje aslında olduğu yerde duruyor" dedi. Sürekli, "İzmir Büyükşehir Belediyesinin Ankara'da Cumhurbaşkanımızın imzasında bekleyen tek bir projesi yoktur" diye konuştu.

AK Partili Sürekli den  Buca tünelleri nde Büyükşehir e proje salvosu!

AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, "İzmir Büyükşehir Belediyesinin Ankara'da Cumhurbaşkanımızın imzasında bekleyen tek bir projesi yoktur. İşler takip ister. Kendileri takip etmeyip mazeret üreteceklerse bize getirsinler biz takip edelim." dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Buca-Otogar Bağlantı Yolu Tünelleri inşaatının Buca ilçesindeki tünel girişi önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Sürekli, projenin ilk olarak 2015 yılında gündeme geldiğini hatırlattı.

2017'de ihalesi yapılan proje kapsamında 7,4 kilometre bağlantı yolu, 2,5 kilometre 2 tüp tünel ve viyadük planlandığını vurgulayan Sürekli, "2019'da firmalar hak edişler ödenmediği için sözleşmeyi feshetti. Başkan (Tunç Soyer) göreve geldiğinde 'en kısa sürede ihalesini yapacağız' dedi. İzmirli mağdur oldu, 6 ay önce bir ihale yapıldı, 25 firma katıldı. Bu ihaleyle ilgisi ses seda yok. 7 yıl geçti 50 metre tüp yapıldı. Proje aslında olduğu yerde duruyor" değerlendirmesinde bulundu.

Büyükşehir Belediyesinin kent genelinde bir metrelik kara yolu tüneli yapmadığını dile getiren Sürekli, buna karşı AK Parti'nin tüm engellemelere rağmen Konak, Sabuncubeli ve Kuzey Ege Otoyolu içinde yer alan Buruncuk tünellerini tamamladığını anlattı.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin yatırımlarına ellerinden gelen desteği verdiklerini belirten Sürekli, şunları kaydetti: İzmir Büyükşehir Belediyesinin Ankara'da Cumhurbaşkanımızın imzasında bekleyen tek bir projesi yoktur. İşler takip ister. Kendileri takip etmeyip mazeret üreteceklerse bize getirsinler biz takip edelim. Bu projenin bedeli 155 milyon lira. Gecikmeden dolayı belki 1 milyar lirayı geçecek. Bu gecikmenin yükünü İzmirliler çekiyor. 2017 yılında ihale yapıldı. Elinizden tutan mı vardı. 2019'da şartlar iyiydi hemen ihale yapacağız dediniz niye yapmadınız? Sonra isyan ediyorlar. 'Yapılamaz' diyorlar. Tamamen algı yapıyorlar. İzmirliler bu algı oyununa gelmesin.

Geçtiğimiz günlerde temeli atılan Buca Metrosu'nun yatırım programına alınması için destek verdiklerini ifade eden Sürekli, projenin kent için önemini bildiklerini aktardı.

Temel atma programının açılış töreni gibi yansıtılmaya çalışıldığını savunan Sürekli, "Metro ihalesi, 529 milyon lira fazla fiyat veren 2. firmaya verildi. Projede 529 milyon liralık bir zarar var. Kamuoyunu tatmin edecek bir açıklama yapılmadı. Kamu vicdanı zedelenmiş, projeye gölge düşmüştür, takdir İzmirli vatandaşlarımızındır." diye konuştu.

Sürekli, Buca Metrosu'nun yurt dışından bulunan kredilerle yapıldığını, zamanında bitirilememesi durumunda ise belediyenin ekonomik olarak zorluk yaşayabileceğini sözlerine ekledi. (AA)

 
Haftalık vaka haritası açıklandı: İşte İzmir'de son durum!
 
Altay evinde gülmek istiyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu: Teklif gelirse kabul ederim
CHP lideri Kılıçdaroğlu, birlikte hareket ettikleri diğer 5 muhalefet ...
CHP'li Serter: Yok olan Atatürk tablolarının hesabını verin!
CHP'li Serter, Karşıyaka Öğretmenler Lokali’nde Atatürk tabloları ile ...
AK Partili Nasır'dan Büyükşehir'e 'yatırımlar engelleniyor' çıkışı!
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Kiraz’daki programında, Kiraz'da, ...
 
AK Parti'den o paylaşıma sert tepki!
CHP’li Buca Belediye Meclis Üyesi Bülent Uygur’un kadın bedeni üzerinden ...
Türkiye'den Demokratik Kongo'ya aşı desteği
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika turunun ilk durağı, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde ...
CHP’de iki ilçede kongre yolunda son durum!
CHP’de hafta sonu 2 ilçede olağanüstü kongre mesaisi yaşanacak. Kınık’ta ...
 
MHP'li Kalyoncu: İzmirliyi sele boğan bir yapı var
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir milletvekili Hasan Kalyoncu, yağış ...
CHP Çeşme’den eski başkana sert tepki ve yargı hamlesi
CHP Çeşme İlçe Başkanı Sait Kavasoğullar, sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarla ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kongo'da törenle karşılandı
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "TUR" uçağıyla Kongo Demokratik ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri