POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı
Yolcu otobüsü dereye uçtu: Yaralılar var!
Yolcu otobüsü dereye uçtu: Yaralılar var!
Özgür Özel: Gençlerin gitmesi beka sorunu
Özgür Özel: Gençlerin gitmesi beka sorunu
Görür en çok endişe ettiği 3 şehri açıkladı
Görür en çok endişe ettiği 3 şehri açıkladı
22 Şubat 2024 Perşembe - 15:59

Akşener'den İzmir'de çarpıcı mesajlar: Atatürk'ün varisi olanlar 'dem'leniyor!

İYİ Parti Lideri Akşener, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlale’nin proje tanıtım toplantısında çarpıcı mesajlar verdi. Akşener konuşmasında CHP’yi DEM Parti üzerinden eleştirirken, “Atatürk’ün varisi olanlar demleniyor” dedi ve “Seni hiçbir zaman velinimet kabul etmemiş birine göre mecbur İzmir, öbürüne göre gavur İzmir, “hadi oradan be” demek zorundayız!” diye konuştu.

Akşener den İzmir de çarpıcı mesajlar: Atatürk ün varisi olanlar  dem leniyor!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale’nin proje tanıtım lansmanında konuştu.

Türkiye 31 Mart yerel seçimler için geri sayıma geçerken İYİ Parti’nin İzmir adayı Özlale’nin projeleri İzmir İktisat Kongresi Binası’nda düzenlenen lansman ile vitrine çıktı.

Toplantıya ev sahibi İl Başkanı Ülkü Doğan'ın yanı sıra TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, partinin Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleri, İzmir Milletvekili Hüsmen Kırkpınar, partinin ilçe belediye başkan adayları, partililer ve vatandaşlar katıldı. 

Toplantıda konuşan İYİ Parti Lideri Akşener yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi.

Akşener toplantıya katılanların tezahüratları ve alkışlarına karşılık olarak, “Görenlerin sinir sistemini laçka edeceksiniz zaten tezahürat yaparak daha fazla bozmayın insanların asabını” diyerek sözlerine başladı.

“ATATÜRK’ÜN VARİSİ OLANLAR ‘DEM’LENİYOR”
Akşener konuşmasında CHP’yi DEM Parti üzerinden eleştirerek, “Bugün burada Ümit Özlale Hoca’nın ve onun projelerini izleyeceğiz. İlçe adaylarımızın tanıtımını yapacağız İl Başkanı muhteşem bir konuşma yaptı. Hatıralarımı canlandırdı. Atatürk’ün ölüm yıl dönümünde çıkan bir gazeteyi okudum. Ne için İzmir’e bu kadar gıcık olunduğunu anladım. Bu kadar özlenen bir lider dünyada yoktur. Pergelin ucunun konduğu yer İzmir’dir. İyi ki varsın İzmir. Ben insan olarak pek çok haksızlığı, iftirayı pek çok çirkinliği zaman zaman asabileşsem de hazmetmeye gayret etmişimdir. Bir siyasi parti kurduk ben öne geçtim. Milletimizin iki yumruk arasından kurtaracağımız iddiası ile yola çıktım. Kişisel olarak ben isteyen değilim zaman zaman asabileşsem de milletimden istediğim için ne istiyorum oy istiyorum. Dolayısıyla hazmetmişimdir, yutmuşumdur. Atatürk’ümüze söylenen ailesine söylenen hiçbir lafı yutamadım ben. Benim babamın amcası Atatürk’ümüzün arkadaşı idi. Öyle hatıralara şehit oldum ki ben Zübeyde Hanım’ın hakkında bu dönemde konuşulan çirkinliklerin hiçbirini hazmedemedim. Zaman zaman küfür ettim, şerefsiz dedim hala inanıyorum mahkemeye verildim. İsterdim ki Türkiye’de yer yerinden oynasın oynamadı. Bu yumruk arsındaki sitemden herkes memnun. İzmir Atatürk’ün şehridir. İzmir ilk kurşunu atan şehirdir. İşgale hayır diyen şehirdir. Atatürk der ki İzmir’e Yunan girdi. Bir vatansever kurşun sıktı, şehit oldu. Sen burada çiftçilik yapıyorsun ne düşünüyorsun der. Çiftçi der ki kardeşim şehit, oğlum burada şehit… Ve der ki, bu kadar kadın, çocuk bu öküz de bana bakmaktadır. Atatürk’ümüzün gözünden yaş akar bunu anlattığı kişi Afet İnan’dır ve der ki o köylü daha sonra şehit düştü. İstiklal Savaşı’nda. Şimdi biz bunları doğru anlatamadığımız için Atatürk’ün varisi olanlar demleniyor bugün. Atatürk’ün varisi olanlar bu derece bazı konularda çok geniş düşünceli olamazlar. Bir tarafta da anasından başlayarak Atatürk’ün her bir haline iftira atanlar var. Ben seyredemem kardeşim” dedi.

“YA CEKETİMİ ASSAM KAZANIRIM DİYEN ANLAYIŞA…”
Akşener konuşmasının devamında, “Bugün İzmir’de bir karar diyeceksiniz. Ceketimi assam kazanırım diyen, canı istediği irtibatları kuran bir anlayışa evet diyeceksiniz ya da Atatürk’ün bugünkü torunu sayabileceğimiz İYİ Partili Büyükşehir adayımız Ümit Özlale’ye evet diyeceksiniz. Ve ne o tarafla ne bu tarafla olmak mecburiyetinizi ortadan kaldıracaksınız. Çok önemli bir anlayışı değiştireceksiniz. İktisat Kongresi’nin yapıldığı yer burası. 1923… 1923 Türkiye yanmış, yıkılmış 1. Dünya Savaşı’nda yüzde 80’lerin üzerinde kaybımız var. Çocuklar şehit olmuş, üstüne üstlük bir de İstiklal Savaşı vermiş ama birinci önceliği ne yapmış gelmiş burada İzmir’de, İktisat Kongresi yapmış. İzmirlilerin sadece bunun için bile emanete sahip çıkma mecburiyeti var. O günden bugüne İzmir’in hiç siz kötü davrandığını gördünüz mü? Şimdi eğer İzmir’de oy yıllarda ne gerek var, Yunan gelmiş koskoca İngilizler burada, Fransızlar burada deyip onlarla el sıkışılsaydı ne olurdu? O mecburiyeti hissetseydi İzmir ne olurdu? Atatürk manda ya da sığınmacılık gibi bir sistemin içinde yer alsaydı ne olurdu? Mantıklısı mandayı kabul etmekti, hiçbir şeyin yok… Ne yaptı, meçhule gitti. İYİ Parti’nin misyonu mandayı kabul etmemektir. İYİ Parti’nin misyonu sen aday çıkarırsan o kazanır cümlesine uymamaktır” diye konuştu.

“HADİ ORADAN BE” DEMEK ZORUNDAYIZ!
Akşener konuşmasında, “Ben eğilemiyorum. Biraz esnek ol diyorlar. Ben olamıyorum diyorum. O gün nasıl var olanı reddetmişse Atatürk’ümüz, güvenmişse milletine şimdi şurada desem ki büyük amcası, büyük büyük her ailede bir şehir vardır. Böylesine yanmış yıkılmış bir ülkede yeniden şehitliği göze aldırmış Atatürk. Alt tarafı belediye bu. Seni hiçbir zaman velinimet kabul etmemiş birine göre mecbur İzmir, öbürüne göre gavur İzmir, “hadi oradan be” demek zorundayız! Özlale seçildi, CHP ile AK Parti’nin İstanbul’da, Ankara’da belediye başkanlığı yönetiminin ne farkı var? Belediye sanki allah allah nidaları ile cenke gidiyoruz. Özlale kazandığında laik hassasiyetleri yüksek, Atatürk’e sahip çıkan, demokrasiye inanan, İzmirlinin dediklerinin dışında ne yapar ki? Ben kefilim kendisine!. Hiçbir şeye mecbur değilsiniz, siz patronsunuz. Bu defa seçin Ümit’i beğenmezseniz değiştirin. ” dedi.

İL BAŞKANI DOĞAN: İZMİR HİÇBİR PARTİNİN DEĞİL, MUSTAFA KEMAL’İN KALESİDİR!
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan ise açılış konuşmasında, “Türk milletinin iki kutup arasına sıkıştığı bu sistemden kurtarılması gerekiyordu. İşte bu düsturla Meral Akşener tüm Türkiye’ye nefes aldıracak bir seçenek sundu; Hür ve müstakil siyaset… Biz de mecbur değilsin 3. bir yol var İzmir diyoruz. Ümit Özlale ve 30 ilçemizdeki adaylarla İzmir’i iyi belediyecilikle tanıştıracak adaylarımızla halkımızın huzuruna çıkıyoruz. Yıllardır İzmir’i kötü yöneten iktidara da hesap soracağız. Bir tarafta çeyrek asırdır yönettikleri hakkettiği yere getirmeyenler diğer tarafta gavur diyerek dışlayanlar. Bozuk zihniyete de bozuk yollara da mecbur değilsin İzmir. Kokuşmuş düzene de kokan Körfez’e mecbur değilsin İzmir. İzmir hiçbir partinin tapulu malı, kalesi değildir. İzmir Hasan Tahsin’in kalesidir. İzmir Mustafa Kemal’ın kalesidir. İzmir özgürlüklerin kalesidir. İzmir’e ve 30 ilçemizin sorunlarına hakim, çözümlerine hakim adaylarımızla İzmir’e İYİ Parti bir güneş gibi doğacak” diye konuştu.

 
Anayasa Mahkemesi’nden Can Atalay kararı
 
Narenciye deposunda yangın kabusu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Anayasa Mahkemesi’nden Can Atalay kararı
Gezi Parkı davasında hapis cezasına çarptırılan Can Atalay’ın milletvekilliğinin ...
Dağ ile CHP'li gençler arasında güldüren diyalog
CHP Menderes Belediye Başkan Adayı İlkay Çiçek’in broşürlerini dağıtıyordu. ...
Büyükşehir Adayı AK Partili Dağ: İzmir kalkınmanın merkezi olacak!
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dağ, Menderes ilçesindeki ...
 
CHP'de danışma kurulu sahaya indi: Aday gösterilmeyen başkanlara motivasyon turu!
CHP İzmir'de danışma kurulu kritik bir mesai için sahaya indi. Eski İzmir ...
CHP Konak Adayı Mutlu: Emeklilerin sosyalleşebileceği alanlar yaratacağız
Sivil toplum kuruluşları ve iş dünyasıyla temaslarını sürdüren CHP Konak ...
Özel'den İzmir listesi ve 'Tugay' mesajları!
CHP Genel Başkanı katıldığı yayında tartışmalı İzmir listeleri ve Büyükşehir ...
 
Başkan Kırgöz startı bin 200 araçlık konvoyla verdi!
Cumhuriyet Halk Partisi’nin tekrar aday gösterdiği Dikili’nin mevcut Belediye ...
5 yılı değerlendiren 2 grup başkanvekilinden Soyer, adaylar ve yol haritası mesajları!
Büyükşehir Meclisi’ndeki kritik görevleri 1 Nisan itibariyle sona erecek ...
İzmir'i ve CHP'yi sarsan ölüm: Aydoğan yaşamını yitirdi
Cumhuriyet Halk Partisi'nin, İzmir ve Bornova siyasetinin simge isimlerinden ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri