POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde unutulmaz final
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde unutulmaz final
ABD'de bir ilk yaşanacak: Netanyahu kabul etti
ABD'de bir ilk yaşanacak: Netanyahu kabul etti
Dini nikah cüzdanı sahteciliği! Uzmanlar uyarıyor
Dini nikah cüzdanı sahteciliği! Uzmanlar uyarıyor
CHP'nin Belediyeler Birliği Başkan Adayı belli oldu!
CHP'nin Belediyeler Birliği Başkan Adayı belli oldu!
7 Mayıs 2018 Pazartesi - 11:50

Akşener'den saldırıyla ilgili ilk açıklama!

İYİ Parti lideri Meral Akşener, İstanbul Bağcılar'da partisinin seçim standına düzenlenen saldırıyla ilgili ''Elbette üzgünüz. Bir seçime gidiyoruz savaşa değil. Bugün huzurunuzda Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nı Sayın Erdoğan'ı İçişleri Bakanı'nı göreve davet ediyorum'' dedi. Göreve geldiklerinde ''Türkiye Dayanışma Fonu'' kuracaklarını da açıklayan Akşener, yaklaşık 4,5 milyon vatandaşı borç yükünden kurtaracaklarını ifade etti.

Akşener den saldırıyla ilgili ilk açıklama!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'da basın toplantısı düzenledi.

Akşener'in açıklamalarından satır başları şöyle:

''Üye yazım standımıza bir saldırı oldu. Onunla ilgili elbette üzgünüz. Bir seçime gidiyoruz savaşa değil. Sahada milletvekili adaylarının da değişik partilerden demokratik kurallar içerisinde ben daha iyi yaparım diyerek rekabet ettiği şenlik gibi olması gereken seçime doğru gidilirken bugün karşılaştığımız gerilimi artırıcı lider dilinin geldiği bir nokta bu. Bugün huzurunuzda Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nı Sayın Erdoğan'ı İçişleri Bakanı'nı göreve davet ediyorum. Seçim güvenliğini sağlamak iktidar partisinin görevidir. Bu ülkedeki veya herhangi bir ülkedeki kadınların erkeklerin namusları canları şerefleri o ülkeyi yönetenlerin emanetindedir. Eğer bu emanete uygun davranamıyorlarsa bu arkadaşların biz bu işi yapamıyoruz deyip çekip gitmeleri şarttır. Biz gerilimin tarafı değiliz kardeşliğin yanındayız biz bu ülkeye nefes aldırmak için yola çıktık. Bu demek değildir ki arkadaşlarımızın önüne gelen tarafından hırpalanmasına da müsaade edeceğiz bu da söz konusu olamaz.

''ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞANLARIN BORÇLARININ TAMAMINI SİLECEĞİZ''
24 Haziran'daki Cumhurbaşkanlığı seçimi için yoğun bir tempodayız. Adaylık şartlarını yerine getirdik. Milletimiz an itibarıyla 210 binin üzerinde imza ile Cumhurbaşkanı adaylığımı kesinleştirdi. Sorunların başında ekonomimizin içinde bulunduğu dar boğaz geliyor. Ekonomimizi içinde bulunduğu dar boğazdan çıkarmak için çok kapsamlı çalışma yaptık. Bu çalışmaları 14 Mayıs 2018 Pazartesi günü yapacağımız toplantıyla sizlerle paylaşacağız. Bugün Türkiye'de yaklaşık 30 milyon bireysel kredi borçlusu vardır. Ülkemizde her 10 kişiden 8'inin borcu bulunmaktadır. Bu dünyadaki en yüksek oranlardan biridir. ABD'de bile oran yüzde 65 seviyesindedir. Basında artık her gün borç yüzünden sönen ocakların hikayeleri sıradan haberler haline gelmiştir. Ayın sonunu nasıl getireceğini bilemeyen vatandaşlarımızın bu büyük derdi bir an önce çözülmelidir. Göreve geldiğimiz ilk 100 gün içerisinde bir sosyal dayanışma fonu kuracağız.

''BU FONA TÜRKİYE DAYANIŞMA FONU ADINI VERDİK''
Bu fona Türkiye Dayanışma Fonu adını verdik. 30 Nisan 2018 tarihi itibarıyla borçları bankalarca yasal takibe alınmış olan borçları tahsilat şirketlerine satılmış olan 4,5 milyona yakın vatandaşımızım tüketici kredisinden doğan borçlarını biz satın alacağız. Asgari ücretle çalışanların borçlarının tamamını sileceğiz. Evine ekmek götürmekte zorlanan işsiz kardeşlerimizi tam rahat edeceği yaşlarda borç krizi içinde debelenen emeklilerimizi bu yükten kurtarmak boynumuzun borcudur. Öğrencilerimizin borçlarının en az yüzde 80'ini sileceğiz kalan borçlarını 10 yıla kadar taksitli ödeyecekler. Şehit ve gazi ailelerinin bu yöndeki borçlarını sileceğiz. Yaklaşık 4,5 milyon vatandaşımızı borç yükünden kurtarıyoruz. İşsiz ve emeklilerimizi şehit ve gazi ailelerini ödeyemedikleri bütün borçlardan kurtarıyoruz. Şimdi diyecekler ki nereden gelecek bu para? Saray için uçaklar için 5 milyar lirayı nereden buldun kardeşim? Sarayına tanesi 1500 liralık kadehleri nasıl nereden aldın? Suriyeli misafirlerimize 10 milyar doları nereden buldun? Bütün bunlara para buluyorsun da milletin derdini çözmeye gelince niye sızlanıyorsun? Durmuş Yılmaz Bey bu fonun nasıl çalışacağını detaylarıyla açıklayacak. Borç silme ve azaltma fonunun maliyeti yaklaşık 8 milyar TL olacak. Borç kaderiniz değil sileceğiz ve kurtulacaksınız. Bu konuyla ilgili her sorunuza Sayın Durmuş Yılmaz cevap verecektir.''

 
Haberler Şakir Süter anısına yarışacak!
 
Bucaspor'da bir de istifa şoku!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstanbul'daki saldırı sonrası İYİ Parti-MHP tartışması: Dervişoğlu ile Karataş'tan sert sözler!
İYİ Parti’nin İstanbul Bağcılar’daki standındaki üyelerine yapılan saldırının ...
Demokrasiye 'ailece' katkı: CHP'li Meclis Üyesi'nden Akşener'e, eşinden Karamollaoğlu'na imza!
İzmir’de CHP’li isimlerin Cumhurbaşkanı adaylarına imza desteği sürüyor. ...
CHP İzmir aday adayı Beko anlattı: Seçilirse mücadele Meclis'e, seçilmezse...
DİSK Genel Başkanı Kani Beko, görevinden istifa etti, İzmir'den CHP milletvekili ...
 
Turistik ilçede kredi krizi! AK Parti'den Başkan'a sert tepki: Hizmet etmek isteseydi...
Dikili’de ilçeye bir dizi hizmet için Belediye Başkanı Tosun’a İller Bankası’ndan ...
CHP 24 Haziran için 3 koldan sahaya iniyor!
CHP’de 24 Mayıs’ta açıklanacak seçim bildirgesi hazırlıkları sürerken, ...
100 bin imzada son durum: 2 aday sınırı geçti!
24 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanı seçiminde 100 bin imza ile aday ...
 
İki önemli tasarı Meclis gündeminde!
Meclis Genel Kurulu'nun gündeminde yeni haftada 2 önemli tasarı olacak. ...
MHP'de 5 milletvekili adaylık başvurusu yapmadı
MHP'de 5 milletvekili, 24 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimi ...
Şengül'den temayül açıklaması: İtibar etmeyin!
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül yaptığı açıklamayla temayül sonuçlarına ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri