POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Kobani davasında karar açıklandı
Kobani davasında karar açıklandı
Havalimanında 42 personel hastanelik oldu!
Havalimanında 42 personel hastanelik oldu!
2 Eylül 2023 Cumartesi - 15:05

Arama çalışmasında yeni gelişme: Tina hep eve döndü!

Balıkesir'in Gönen ilçesindeki yazlığında, yürüyüşe çıktığı 17 Haziran'dan beri, haber alınamayan ekonomist 83 yaşındaki Korhan Berzeg'i arama çalışmalarına, Doberman cinsi köpeği Tina'nın eve dönüşüyle hız verildi. 74 gün boyunca barındığı yere gitmesi için aç bırakılıp GPS takılarak bulunduğu yere götürülen Tina, her defasında aranan Korhan Berzeg'e değil, yazlık eve geri döndü.

Arama çalışmasında yeni gelişme: Tina hep eve döndü!

ABD'deki Dünya Bankası'nda bir dönem 'Asya Direktörü' olarak çalıştıktan sonra emekli olup, İstanbul Büyükada'da yaşamaya başlayan Korhan Berzeg (83), mayıs ayında İngiliz uyruklu eşi Angela Berzeg ile memleketi Balıkesir'in Gönen ilçesi kırsal Armutlu Mahallesi'ndeki evine geldi.

17 HAZİRAN'DAN BU YANA KAYIP
DHA'da yer alan habere göre 17 Haziran'da telefonunun yanı sıra kimlik ve banka kartlarını bırakıp, Doberman cinsi eğitimli köpeği 'Tina' ile yürüyüşe çıkan Korhan Berzeg, geri dönmedi.

ARAMA ÇALIŞMASI BAŞLATILDI
Kayıp ihbarı üzerine bölgede, Bursa Jandarma Arama-Kurtarma (JAK), Ankara Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK), Balıkesir Jandarma Komando, Jandarma Asayiş, Jandarma Olay Yeri İnceleme (OYİ), Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) ile Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Özel Harekat ve Çevik Kuvvet ekipleri, AFAD, UMKE, AKUT, GÖNDAK ve SAR ekipleri ile iz takip ve kadavra köpekleriyle arama başlatıldı.

250 KİLOMETREKARELİK ALAN TARANDI
Dron ve İHA'ların da kullanıldığı aramalarda; 250 kilometrekarelik alan, havadan ve karadan 3 kez aranmasına rağmen Berzeg ile köpeğine ulaşılamadı.

20 ŞÜPHELİNİN İFADESİ ALINDI
Berzeg'in, Gönen ve İstanbul'daki evlerinde arama yapıp bilgisayarlarını inceleyen ekipler, şüpheli olarak 20 kişinin ifadesini aldı. Kaybolduğu gün bölgeden geçen 40 aracı inceleyip sürücülerini sorgulayan jandarma, hiçbir ize ulaşamadı.

KÖPEĞİ 74 GÜN SONRA GERİ DÖNDÜ
Umutların tükenmesiyle, arama çalışmaları az sayıda ekiple sürerken, Berzeg'in köpeği 'Tina', 74 günün ardından 29 Ağustos'ta Armutlu Mahallesi'ndeki yazlığa geldi. Evde kimseyi bulamayan köpek 500 metre ileride, Berzeglerin aile dostunun evinin olduğu bölgeye gitti. Tina'yı görenlerin ihbarıyla, Armutlu Mahallesi Muhtarı Hamit Erman, olay yerine gelip, jandarmaya bilgi verdi. Yapılan çip kontrolünde de köpeğin 'Tina' olduğu tespit edilince haber verilen Berzeg'in eşi Angela Berzeg, Armutlu'ya gelip, köpeği teslim aldı.

ŞÜPHELENDİREN BAKIM
'Tina'nın 74 gün sonra dönmesine rağmen bakımlı olduğu, üzerinde arazide kaldığına dair kir, toprak ve çamur gibi izlerin bulunmadığı, patilerinin ise temiz olduğu görüldü. İlk olarak, köpeğin yakın bölgede alıkonulurken bırakıldığı ya da kaçtığı değerlendirildi. Gönen Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla, ulaşılamadığı günlerde kapalı alanda tutulup tutulmadığın belirlenmesi için Tina'dan, dışkı ve kan örnekleri alınıp, Tarım Müdürlüğü'ne bağlı laboratuvarda incelemeye gönderildi.

BERZEG'E DEĞİL YAZLIK EVE DÖNDÜ
Tina'nın sağlıklı olarak dönmesi sonrası yoğunlaştırılan arama çalışmalarına, Tina da dahil edildi. 74 gün boyunca barındığı yere gitmesi için GPS takılıp aç bırakılan, bulunduğu yere götürülerek doğaya salınan Tina her defasında, Korhan Berzeg'e değil, yazlık evlerine döndü.

TİNA, İSTANBUL'A GÖTÜRÜLDÜ
Bunun üzerine güvenlik görevlileri, Tina'nın otomobille getirilip, bulunduğu yere bırakıldığı ihtimalini araştırmaya başladı. Arama çalışmalarında katkısı olmayacağı düşünülen Tina, İstanbul'a dönen Angela Berzeg'e teslim edildi.

KAMERALARDAN MAHALLEYE GELEN ARAÇLAR TAKİP EDİLİYOR
Korhan Berzeg'i arama çalışmaları sil baştan yapılmaya başlandı. AKUT'un yanı sıra Balıkesir Jandarma Komando, Jandarma Asayiş, Jandarma Olay Yeri İnceleme (OYİ), Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT)ve GÖNDAK'tan oluşan 110 kişilik ekip, 80 metruk bina, kullanılmayan ev ve ahırı teker teker aradı. Su kuyularını inceleyen ekipler özellikle Tina'nın bulunduğu bölgede yaptıkları çalışmaları yoğunlaştırdı. (DHA)

 
Dünyayı endişelendiren Pirola varyantının belirtileri neler?
 
Menemen'de 1 Eylül bayramı: Açılışla şölen bir arada!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gediz'de '4. seviye' kırmızı alarm!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Ege Bölgesi'nin önemli ...
Markette dehşet: Müşteri çalışanı öldürdü!
İstanbul Beylikdüzü'nde müşterinin bıçaklı saldırısına uğrayan market ...
İzmir'de insan kaçakçılığı operasyonu: 13 tutuklama!
İzmir İl Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığınca ...
 
Hülya'nın katili Almanya'da da cinayet işlemiş!
İzmir'in Bornova ilçesinde, boşanma aşamasındaki eşi Hülya Şellavcı Yeğin'in ...
İzmir'de 35 kilo esrar ele geçirildi: 5 tutuklama
İzmir'de uyuşturucu sevkiyatı yaptığı belirlenen şüphelilere yönelik düzenlenen ...
Düğün yolunda katliam gibi kaza: 6 ölü, 42 yaralı!
Denizli'nin Honaz ilçesinde kum yüklü kamyonun karşı şeride geçerek otobüse ...
 
Manisa'da korkunç cinayet: 2 ölü, 1 ağır yaralı
Manisa'nın Akhisar ilçesinde tabancayla Meliha U.'yu öldüren, kızı Cansu ...
Kaçak ameliyat yapan sahte doktor yakalandı!
Sultangazi'de özel bir hastanede çalışan 53 yaşındaki doktor G.D.'nin ...
Depremden etkilenen illerdeki öğretmenlere tayin hakkı
Kahramanmaraş merkezli depremlerden ağır derecede etkilenen Adıyaman, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri