POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
13 Şubat 2021 Cumartesi - 10:59

Aşktan umut doğdu

İzmirli Alperen-Meltem Özen çiftinin lisede başlayan tanışıklığı; üniversitede aşka, mezuniyetin ardından evliliğe, son olarak da iş ortaklığına dönüştü.İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden (İEÜ) yüksek şeref öğrencisi olarak mezun olan çift,yaşamlarının yanı sıra kariyer hedeflerini de birleştirdi, Urla’da rehabilitasyon merkezi açarak otizmli çocuklara umut oldu.

Aşktan umut doğdu

İzmirli Alperen-Meltem Özen çiftinin lisede başlayan tanışıklığı; üniversitede aşka, mezuniyetin ardından evliliğe, son olarak da iş ortaklığına dönüştü.İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden (İEÜ) yüksek şeref öğrencisi olarak mezun olan çift,yaşamlarının yanı sıra kariyer hedeflerini de birleştirdi, Urla’da rehabilitasyon merkezi açarak otizmli çocuklara umut oldu. Psikoloji bölümü mezunu Meltem Özen (32), kendi adını taşıyan özel merkezde otizmli çocuklar ve ailelerine yönelik terapi verirken, İngilizce Mütercim ve Tercümanlık eğitimi alan Alperen Özen (33)de yurt dışından merkeze başvuran ailelerle iletişim kuruyor, çeviriler gerçekleştiriyor. 

İzmir’in Urla ilçesinde yaşayan Özen çiftinin filmlere taş çıkartan aşk hikayesi, henüz 17 yaşında başladı. Çift, ilk olarak Urla Lisesi’nde birlikte okudukları dönemde tanıştı. Aralarında bir sınıf fark olmasına rağmen okulda ve boş zamanlarında birlikte vakit geçiren ikilinin arkadaşlığı, Alperen Özen’in Ankara Üniversitesi Uzak Doğu Dilleri bölümünü kazanıp İzmir dışına gitmesine rağmen kopmadı. İkili, sosyal medyada ve telefonda görüşmeyi sürdürdü.

EĞİTİMİNİ YARIDA KESTİ, TEKRAR SINAVA GİRDİ

Ankara’da eğitimini sürdüren Alperen Özen, Meltem Civelek’in (evlenmeden önceki soyadı)İzmir Ekonomi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nü kazanması üzerine yeniden İzmir’e dönmeye karar verdi. Alperen Özen, Ankara’daki eğitimini ikinci sınıftayken yarıda keserek tekrar üniversite sınavına girdi.Özen, azmin elinden hiçbir şeyin kurtulamayacağını kanıtladı, İEÜ İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Bölümü’nü kazandı. İEÜ’de aynı fakültede okuyan, ortak dersler alan ikilinin arkadaşlığı, üniversite sıralarında aşka dönüştü. 2012 yılında İEÜ’den başarıyla mezun olan çift, nikah masasına oturarak aşklarını resmiyete döktü. Özen çiftinin, “Karan” isminde bir bebekleri de dünyaya geldi.  

İYİ Kİ KALBİMİN SESİNİ DİNLEMİŞİM

İş hayatında da birbirinden kopmayan Özen çifti, İzmir’in Urla ilçesinde, otizmli çocuklar ve onların ailelerine yönelik Meltem Özen Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ni kurdu. Eşiyle evliliğinin hayatında verdiği en doğru karar olduğunu söyleyen Alperen Özen, “Ankara’da üniversiteyi yarıda bırakarak aşkımın peşinden gitmeye karar verdiğimde hiç şüphe etmedim. Kimine göre büyük cesaretti, kimine göre de çılgınlık. Ama iyi ki kalbimin sesini dinlemişim. Belki o dönemde farkında bile olmadan hayatımın en doğru kararını vermişim” dedi. 

YURT DIŞINDAN İLGİ VAR

İşiyle ilgili de bilgi veren Özen, “Sadece İzmir’den değil, yurt dışından da merkezimize ilgi var. Merkezimize; Almanya, Avusturya, Belçika, Hollanda gibi yaklaşık 10 farklı ülkeden başvuru oldu. Eşim, merkezimizin rehabilitasyon tarafında hizmet verirken, ben de ailelerle iletişim kuruyorum, yurt dışından gelen talepleri karşılıyorum. Yurt dışındaki kişilerle de iletişim kuruyorum, çeviriler yapıyorum. Şu anda merkezimizden çok sayıda aile hizmet alıyor. Çocuklar için bir şeyler yapabilmek, onlarla vakit geçirmek, onların nitelikli bir yaşam sürmesine katkıda bulunmak bizim için çok değerli” diye konuştu. 

HAYAL EDEMEZDİM

Aşkın her türlü zorluğun üstesinden geldiğini belirten Meltem Özen ise, “Alperen, lise döneminde benden bir yaş büyüktü, bir üst sınıftaydı. Onu tanıyordum ama bir gün onunla evleneceğimi hayal edemezdim. Üniversitede her şey çok güzel ilerledi, aşkımız bize güç kattı. Güzel bir ilişki, eğitimi de olumlu etkiliyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde hayatımızın en güzel dönemlerini yaşadık. Ne zaman Balçova’daki kampüse gelsek, üniversitemizin önünden geçsek, her zaman o günlere gideriz. Burada aldığımız eğitim de bize birçok kapı açtı. Eşim ve ben, üniversitemizde edindiğimiz donanımla iş hayatında fark yarattık” dedi. 

DOĞRU PLANLAMA ÇOK ÖNEMLİ

Aynı zamanda sinir bilimleri üzerine yüksek lisans da yapan Meltem Özen, “Merkezimizde, ergenlik öncesi dönemdeki otizmli çocuklar ve onların ailelerine yönelik hizmet veriyoruz. Çünkü otizmli çocuklara erken yaşta eğitim vermek, onların gelişim sürecini doğru planlamak çok önemli. Pandemi nedeniyle tüm önlemleri alarak, çocuklar ve ailelerle yüz yüze terapilerimiz devam ediyor. Ailelere, çocuklarla nasıl iletişim kurmaları gerektiğini, günlük yaşantılarının ne tarzda olması gerektiğini anlatıyoruz” dedi.

 
AK Partili Nasır'dan Bornova'ya 2B müjdesi
 
İzmir'de 4 ilçede terör propagandası operasyonu: 6 gözaltı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Nasır'dan Bornova'ya 2B müjdesi
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Bornova ilçesi sınırları içerisinde ...
Selçuk Özdağ'a saldıranlar tahliye edildi
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'a saldırarak sopa ...
Kanseri yarış tutkusuyla yendi, hayali olan yarış pistini kurdu
İzmir'de yaşayan yarış pilotu Bahadır Sevinç (48), Alman kurdu cinsi köpeği ...
 
Büyükelçiler kararnamesi yayımlandı
4 uluslararası örgüt daimi temsilcisi ile 22 ülke büyükelçisi merkeze ...
Sevgililer günü için 15 milyar lira harcandı
Pandemi gölgesinde Sevgililer Günü harcamaları, online satışta rekor kırdı. ...
İstanbul'da terör örgütü operasyonu: 21 gözaltı
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör ...
 
Gümrükçü o davada tanık oldu: Koçer'e saldırı gününü anlattı!
İzmir'de organize suç örgütlerine yönelik soruşturma kapsamında, Binali ...
MEB'den liselerde yüz yüze eğitimle ilgili açıklama
Milli Eğitim Bakanlığı, 1 Mart'tan itibaren liselerde yüz yüze eğitimin ...
Nijerya'da kaçırılan 15 Türk gemici kurtarıldı
23 Ocak'ta Nijerya'nın Lagos kenti açıklarında korsanlar tarafından kaçırılan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri