POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Kobani davasında karar açıklandı
Kobani davasında karar açıklandı
Havalimanında 42 personel hastanelik oldu!
Havalimanında 42 personel hastanelik oldu!
Muhsin Şentürk çıkışı: Anayasa ihlalinin sembolü!
Muhsin Şentürk çıkışı: Anayasa ihlalinin sembolü!
Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin hakemi belli oldu
Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin hakemi belli oldu
11 Mart 2024 Pazartesi - 10:57

Aslanoğlu'ndan 'Erdoğan mitingi' mesajı ve 'Tugay-Soyer' sorusuna yanıt!

SKM'de gerçekleşen basın toplantısında konuşan CHP İl Başkanı Aslanoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İzmir mitingini katılım sayısı üzerinden eleştirirken, “Son yılların en az katılımlı mitingi oldu” dedi. Aslanoğlu, Soyer’in seçim kampanyasında Tugay’ın yanında yer almaması ile ilgili soruya da yanıt verdi. Toplantıda İl Başkan Yardımcısı Türk ve İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Grup Başkanvekili Aydın da birer konuşma yaptı.

Aslanoğlu ndan  Erdoğan mitingi  mesajı ve  Tugay-Soyer  sorusuna yanıt!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı Konak’taki Seçim Koordinasyon Merkezi’nde gündeme ilişkin bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıya ev sahibi İl Başkan Şenol Aslanoğlu, Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın, CHP İl Başkan Yardımcısı Tevfik Türk ve İl Başkan Yardımcısı Asena Karcıer katılım gösterdi.

Aslanoğlu toplantıda AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün İzmir’de gerçekleşen mitingi katılım sayısı üzerinden eleştirirken partinin yerel seçimlere ve kampanya sürecine dair önemli açıklamalarda bulundu. Partinin İl Başkan Yardımcısı Türk, tarımda İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen projeleri aktarırken, AK Parti adayı Dağ’ın projelerini eleştirdi. Toplantıda Büyükşehir CHP Grup Başkanvekili Aydın da konuştu. 

HER GEÇEN GÜN GELİŞEN BİR KAMPANYA!
Toplantıda ilk sözü alan İl Başkanı Aslanoğlu konuşmasına partinin seçime hazırlık organlarından bahsederek başladı. 

Aslanoğlu, “Seçim çalışması başlamadan önce soruyorsunuz, düzen nasıl kuruldu diye. Seçim dönemlerinde SKM’ler kurulur. 3 katmanlı ir seçim koordinasyon organizasyon yapımız var. Biri SKM İl Danışma Kurulu’muz. Daha önce görev yapmış il başkanları ve daha önceki dönem milletvekillerinden oluşuyor. Abilerimizden, ablalarımızdan oluşuyor. Genel olarak ‘aksaçlılar’ diye tabir edilen büyüklerden oluşuyor. Bunlar fazlasıyla seçim tecrübesine sahip. Bu arada fikir oluşturulan bir kurum değil. İlk günden beri sahadalar. İkinci kısım bu çalışmaları yürüten kısmım. Yürütme Kurulu… İl Başkanı ben, büyükşehir belediye başkan adayımız ve şu an görev yapan İzmir milletvekillerimiz var. Bir de seçim koordinasyonun yürüyen işlerini yürüten icra kurulumuz var. İcra kurulumuzda kampanyanın tüm detaylarına ilişkin arkadaşlarımız var. Dışarıdan destek olan arkadaşlarımız var. İl düzeyinde il başkan vekili ve profesyonel arkadaşlardan oluşuyor. Büyükşehir adayımızın yakın ekibi tarafından sürdürülen bir çalışma var. Her geçen günde gelişen bir kampanya yürüyor” diye konuştu.

SON YILLARIN EN AZ KATILIMLI MİTİNGİ!
Aslanoğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İzmir’de gerçekleştirdiği miting üzerinden yaşanan katılımcı tartışmasına da değindi.

Aslanoğlu, “Dün AK Parti’nin Genel Başkanı Erdoğan İzmir’deydi. Belki başarabiliriz diye çıktıkları yolda başaramayacaklarını gördükleri bir miting yaptılar. Son yılların en az katılımlı mitingi oldu. Gereken cevabı İzmir halkı vermiş oldu. Daha da kötüsü kendileri açısından AK Parti’nin Genel Başkanı açısından zorla gelen arkadaşların konuşma yapılırken alandan ayrılmalarıydı. Bugüne kadar AKP ya da MHP’ye gönül vermişlerin dinledikleri bir miting değil öyle olsa can kulağı ile dinlerlerdi. Koskoca Cumhurbaşkanı konuşurken alandan oluk oluk insan ayrıldı. 50 bin kişinin olmadığı bir büyük miting yapmaya çalıştılar” dedi.

ÖZEL'İN İZMİR PROGRAMI

Aslanoğlu konuşmasının devamında yarın kente gelecek CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in programından bahsetti.

Aslanoğlu, “Kuzey hattında genel başkanımızı vatandaşlarla buluşturmuştuk. Buna biz halk buluşmaları diyoruz. Yarın İZTO, EBSO’nun olağanüstü meclisine katılacak sayın genel başkan. ESİAD, EGİAD gibi iş dünyasının önde gelen kuruluşları da davetli. Genel başkanımızın teşrifleri ile düzenlenecek. Ekonomiye ilişkin ciddi açıklamalarla kamuoyu ile buluşacak genel başkan. Bu seçim dönemine çok zor ekonomik şartlar altında giriyoruz. Ev kiraları 14 Mayıs’tan bu yana kat ve kat arttı. Emeklilere hiçbir şekilde para ödeyemeyiz. 10 bin lira maaşla idare etmek zorundasınız dediği bir dönemde gidiyoruz. Asgari ücretin 17 bin lira olduğu İzmir’in bırakın merkezinde çeperinde bile ev kirasına yetmediği bir dönemde seçime gidiyoruz. Bayraklı’ya gideceğiz deprem anıtın olduğu alanda olacağız. Depremden bu yana hala kanayan yaramız var. Vatandaşın hala sorunlarının çözülmediği bir dönemi yaşıyoruz. TOKİ marifetiyle ev yaptık dedikleri vatandaşın da ne ödeyeceğiz belirsiz olan dönem devam ediyor. Bayraklı’dan sonra Bornova’da olacağız. Bir sonraki gün Küçük Menderes Havzası’nda olacağız. Tarımın kalbi olan bölgesine gideceğiz” ifadelerini kullandı.

"UYAN DA BALIĞA GİDELİM!"

Aslanoğlu konuşmasında ayrıca, “AK Parti’nin açıkladığı tarımla ilgili projelerin çoğu 2012’den biri hayat geçirilen projeler. Uyan da balığa gidelim. Danışmanları keşke daha iyi bilgilendirseydi onu. Tarım gibi konulara hiç girmeselerdi keşke" ifadelerini kullandı. 

AYDIN: ÇİFTÇİYİ PERİŞAN EDEN İZMİR TARIMINI YÖNETEMEZ!
CHP Meclis Başkanvekili Murat Aydın toplantıda, “Bir şarkı var seninle benim aramda kocaman bir fark var diye. CHP’nin anlayışı ile CHP’nin belediyecilik anlayışı arasında çok büyük bir fark var. Biz üreticiyi destekleriz. Tarım Bakanlığı’nın yaptıkları bundan sonra yapacaklarını gösteriyor. Ekilebilir arazı olduğu halde ekilmeyen arazilerin toplam büyüklüğü Trakya’dan daha fazla. Bu ülkede çiftçi sizin benim arabamın mazota ödediği vergiyi ödeyerek traktörüne mazot koyuyor. Bu ülkede çiftçi sulama suyunu satın alıyor. Bu ülkenin çiftçisini desteklemeyeneler Sudan’da tarla kiraladılar. Kaç para harcandı oraya? Neden buradaki küçük çiftçiyi desteklemediler? Genel Başkan Yardımcısı olduğu partini atadığı Tarım Bakanı’na sorsun nasıl desteklediklerini. Çiftçiyi perişan den anlayış İzmir tarımını yönetemez, yönetmeyecek de zaten. Onu da yapmayacak zaten. Üretimi değil ithalatı destekleyenler İzmir’in bereketli topraklarına göz dikmesinler. İşçiyi, emekçiyi desteklemeyen politikalar ile ülkeyi yönetemeyenler kötü birer taklitçi olurlar.

TAKLİT ETMEYİN BİRAZ YARATICILIK LÜTFEN!
Toplantıda konuşan İl Başkan Yardımcısı Türk, AK Parti İzmir Büyükşehir Adayı Hamza Dağ’ın tarıma yönelik projelerinin İzmir Büyükşehir tarafından daha önce hayata geçirildiğini belirterek eleştirilerini sıraladı ve rakamları paylaştı.

Türk, “AKP’nin Büyükşehir adayının sunduğu tarım vaatleri bir tek branda desteği harç İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmakta olan projeler. Bunları bakanlık eliyle yaptıramayanlar büyükşehir eliyle biz tarımı destekleyeceğiz diyorlar. Biz de onlara taklit etmeyin biraz yaratıcılık lütfen diyoruz. Çiftçilik kırsal yaşamı hayat tarzı olarak kabul etmiş bir meslektir İşin ucunda gıda vardır. Sağlıklı bir toplum yaratma vardır. Bizler bakanlıkların yapamadıklarını yapıyoruz. Bu destekleri vereceklerini söyleyerek tarımdaki başarısızlıklarını itiraf ediyorlar. Makine parklarından bahsetti Sayın Dağ. Büyükşehir 2016’da başlayarak ortak makine parklarını oluşturdu. Üstelik bunları hibe ediyor. Değişik kooperatiflere ceviz soyma makinesinden, kantara, süt soğutma tanklarına kadar birçok ekipmanı hibe ediyor. Büyükşehir belediyesi çiftçilerimize 2 bin 400 ton küçükbaş, 200 ton büyükbaş yem desteği veriyor. Biz öyle kimyasal gübre değil organik iyi tarıma, doğaya zarar vermeyen teknikleri kullanıyoruz. Tohum desteği 2020 yılından beri 45 bin ton yem bitkisi tohumu dağıtıldı. Can Yücel Tohum Merkezi kuruldu. Türkiye’nin en büyük atalık tohum hareketi sayılan karakılçık 12 bin dekarda ekildi. Sözleşmeli tarımın büyükşehirde başladığı tarihler 2012… Bizimkiler hep öyle alıcı lehine olan çiftçiyi sömüren değil gerçek anlamlı bir sözleşmeli üretime hatta piyasanın üzerinde alım garantili olan sözleşmeli üretime yönlendirdi. Marka yaratacağız hep konuşulan. Büyükşehir Belediyesi İzmirli markasını geliştirdi. Amerika ve Kanada’da tüketici ile buluşturuldu. Arıcılık faaliyetlerinde yapılan destek kadar hiçbir belediye büyükşehir kadar destek olmamıştır. Son 5 yılda 15 bin küçükbaş hayvan dağıtıldı. 35 bin başa ulaştı sürüdeki sayı. Süt işleme fabrikası kurduk. Yeni olarak branda desteği, yol üstü pazarları dışında başka hiçbir proje yok. Bir de bakanlığın rant odağı proje hariç. Aziz Kocaoğlu döneminden beri yapılan yüzlerce proje ve destek var. İlçe belediyelerinin yaptıklarına hiç girmiyorum. Tarım projeleri internetten kopyalama ile yapılacak iş değil’ diye konuştu.

SORU&CEVAP

Aslanoğlu bu bölümde soruları yanıtladı.

TUGAY’IN SOYER ELEŞTİRİSiNE İLK YORUM!
Aslanoğlu Tunç Soyer’in İstanbul’da seçim kampanyasın katılmasına, Cemil Tugay’ın eleştirisine ve seçim kampanyasının neresinde olacağına dair soruya, “Tunç bey hem diğer arkadaşlarımız çağrılarımıza kulak verdi. Tunç beyle toplantım var. Bundan sonraki çalışmaları programlayacağız. Hep beraber çalışmaları sürdüreceğiz. Şu an Büyükşehir Meclis Başkan vekili de yanımızda” dedi.

‘SEÇMEN SANDIĞA GİTMEYECEK’ İDDİASINA YANIT!
İzmir’de seçmen bu sefer sandığa gitmeyecek, aday belirleme sürecine dair tepki var iddiası ile ilgili soruya, “Sonucun böyle olacağına katılmıyorum ama seçmenlerin sadece bu seçime özgü değil. Daha önce de tek tek kapıları çalıp oylarına ve sandığa sahip çıkmaları için çağrıda bulunmuştuk. Bu seçimde de tüm yoldaşlarımız her akşam kapıları çalarak muhakkak sandığa gidilmesini oyunu görmelerini, oy vermelerini, oy verdikten sonra da sandıklara sahip çıkma çağrısında bulunuyoruz.

28 İLÇE BAŞARISI TEKRARLANIR MI?
‘2009’daki 28 ilçe başarısı tekrarlanabilir mi?’ sorusuna yanıt veren Aslanoğlu, “Konjonktür farklı. 2009 benim yarıştığım bir seçimdi. 2 parti çıkmıştı. Diğer partilerin yok olduğu bir seçimdi. Ondan bir önceki seçim partilerin yok olduğu bir seçimdi. O seçimden sonra belli yıllarda 2 parti ile gittiğimiz şey siyasi yelpaze genişledi. Bu seçimde çok daha partinin siyasi hayata dahil olduğu bir seçim. 2019 seçimlerinde ülkede Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı olarak gitmiştik. Birçok parti de birçok noktada aday çıkarmamıştı. Ben bu seçimde de İzmir de başarılı sonuçlar alınacağını görüyorum. Medya maalesef uzun yıllardır bir kişinin tek eli altında her yerde söylüyoruz. Bizim sözümüzü aktarabilecek yerel medya dışında bir iki tane kanal çıkabiliyoruz. Onun dışında halkın parası ile TRT dahil olmak üzere bizim adayımızı 0 dakika gösterirken Cumhur İttifak adayını dakikalarca gösteriyor. Bütün hilelere asimetrik güç savaşına çok başarılı bir seçim geçireceğimizi göreceğiz” dedi.

 
Ocak ayı işsizlik rakamları açıklandı
 
Sığacık Sosyal Tesisi kapılarını açtı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tugay'dan Kemalpaşa mesajları: Metronun temelini 5 yıl içinde atacağız!
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Kemalpaşa'da ...
Özlale'den gençlere güvence, limana özel proje, Basmane Çukuru'na Silikon Vaadisi vaadi!
İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Ümit Özlale, ‘Gençlerin ...
Önal'dan Bayraklı'ya 450 dönümlük yeşil alan sözü!
CHP Bayraklı Belediye Başkan adayı İrfan Önal, Pazar mesaisinde 3 mahalle ...
 
Bornova Adayı CHP'li Eşki'den 'tam zamanlı çalışma' sözü!
CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Eşki, Belediyesi bünyesindeki çeşitli ...
Baba ocağı Başkan Kırgöz'ü bağrına bastı!
Dikili Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi yeni dönem Belediye ...
Tugay'dan yeni 'Soyer' mesajları: Sitemini ve nedenlerini anlattı!
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'in sürpriz İstanbul mesaisinin ardından ...
 
Tugay'dan Erdoğan'a 'yatırım' salvosu, 3 soru ve miting göndermesi!
İzmir Gündoğdu Meydanı'nda gerçekleşen mitingde konuşan Cumhurbaşkanı ...
Tugay'dan, Erdoğan'ın 'İzmir mitingi'ne gönderme: Aydın'dan Manisa'dan...
CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Cumhurbaşkanı ...
Tugay'dan Cumhur İttifakı'na: Size verecek tek bir şehrimiz yok
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Tugay, CHP Gaziemir Meclis ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri