POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
TikTok'ta 8 yaşındaki kızıyla tepki çeken yayın!
TikTok'ta 8 yaşındaki kızıyla tepki çeken yayın!
Erdoğan imzaladı: 28 Şubat davası sanıkları affedildi
Erdoğan imzaladı: 28 Şubat davası sanıkları affedildi
Tasarruf tedbirleri Resmi Gazete'de!
Tasarruf tedbirleri Resmi Gazete'de!
Polis memuru, husumetli olduğu komşusunu katletti!
Polis memuru, husumetli olduğu komşusunu katletti!
25 Ocak 2018 Perşembe - 13:11

Bahçeli'den Eliaçık'a çok sert 'kızılelma' tepkisi!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ilahiyatçı yazar İhsan Eliaçık'ın 'Kızılelma şirk koşmaktır' açıklamasına tepki gösterdi. Bahçeli, "Kızılelma’yı şirk gören kripto münkirler varmış! Bre Allah’tan korkmaz, kuldan utanmazlar, Kızılelma’yı biliyor musunuz da şirk diye yaftalıyorsunuz?" dedi.

Bahçeli den Eliaçık a çok sert  kızılelma  tepkisi!

Bahçeli, Twitter hesabından özetle şunları yazdı: "Kızılelma cevabını veren kahramanlar oldukça bu millet, bu devlet, bu vatan ilelebet payidar kalacaktır. Şu rezilliğe bakınız ki, Kızılelma’yı şirk gören kripto münkirler varmış! Bre Allah’tan korkmaz, kuldan utanmazlar, Kızılelma’yı biliyor musunuz da şirk diye yaftalıyorsunuz? Kızılelma’yı duyunca beti benzi atanlar, size rağmen millet olduk, size rağmen istiklalimizi koruduk. Kızılelma ülküdür, ülküsüzler anlayamaz. Kızılelma aleme nizam iradesinin tezahürüdür, iradesizler tanıyamaz. Kızılelma Türk milletinin cihana hakimiyet mefkuresi ve sembolüdür, Türk düşmanları tanımlayamaz, işbirlikçiler idrak edemez.Kızılelma, pazarda alınıp-satılan elma değildir. Türk milletinin ilahi sır gibi asırlardır vicdanında yaşatıp büyüttüğü milli ahlakı, milli asabiyeti, milli varlığının istikbal nurudur. Kızıl ruhlar, kirli emeller, gizil ve kindar hevesler Kızılelma’dan gocunsa da, Türk milletinin Kızılelma’sı vardır, mutlaka bir gün ulaşılacaktır.

Merhum Ziya Gökalp bakınız ne diyordu: 'Zemini mefkûre, seması hayal; bir gün gelecek, fakat şimdilik masal' Kızılelma gideceğimiz, gitmek istediğimiz, izimizi kazıyıp ismimizi tarihin alnına yazacağımız her yerdir. Merhum Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu, Malazgirt Marşı’nda, 'Kızılelma’ya hey Kızılelma’ya' derken elbette İ’lay-ı Kelimetullah’ı haykırıyor, Türk milletinin özlemlerini seslendiriyor, milli hedef ve hayallerinin önünü açıyordu. İçimizdeki YPG’lilerin, sağa sola konuşlanmış PKK ve FETÖ artıklarının Türk milletinin ülkülerini karalaması, ülke ve ilkelerine kast etmesi imkansızdır. Bu alçalma haline teşebbüs edenler Kızılelma’nın onuruyla manen küle döneceklerdir. Merhum Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu diyor ya: 'Gazi alperenler işe koyulun, gayrı söze vakit az verilmeli. Bidevi atlara rüzgarca soluk ve yıldırımlarca hız verilmeli.' Devam ediyor: 'Barak Baba, Sarı Saltuk orada, Hacı Bektaş Veli, Taptuk orada, bir mübarek vatan yaptık orada, ki, bir can dilerse bin verilmeli.' Türk milleti mazluma sığınak, zalime ateştir. Bu ateşte teröristler Allah’ın izniyle yanacak, Zeytin Dalı Harekâtı huzur ve güvenliğimizi sağlayacaktır. Çünkü Afrin demek Hatay demektir, Afrin demek Kilis demektir. Yani vatan demektir”

ELİAÇIK NE DEMİŞTİ?
İhsan Eliaçık sosyal medyada yaptığı paylaşımda,"Kızıl elma denen şey şirktir. 'Türk cihan hakimiyeti mefkuresi'ymiş… Sen kim oluyorsun da dünyayı ele geçirmeye kalkıyorsun? Kim dünyayı ele geçirmeye kalkıyorsa Allah'a ortak koşuyor demektir. Mülk Allahındır!" demişti.

Eliaçık, daha sonra ise şu mesajları paylaştı: Devlet Bahçeli: "Kızılelma Türk milletinin cihana hakimiyet mefkuresidir." Ben de Türküm ama öyle bir mefkurem yok. "Cihana hakimiyet" iddiası şirktir. Çünkü İslam'a göre cihan (yeryüzü) Allah'ındır. Cihana hakimiyet hiç kimsenin haddine değildir. Türk Cihan Hakimiyeti Mefkuresi'nin (kızıl elma), Yahudilerin üstün ırk veya Nazilerin Dünya Nazi İmparatorluğu (III. Reich)'den ne farkı var? İnsanlığın dünyayı ele geçirmek isteyenlerden neler çektiğini görmüyor musunuz?

 
Bucaspor'da yaprak dökümü: Bir veda daha!
 
İzmir'deki ebeveyn vahşetinde o talebe ret!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan: 300'den fazla terörist öldürüldü
Başbakan Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Terör örgütünün 300'den ...
CHP İzmir'de flaş gelişme: Çıkışı gündem olan isim kurultayı beklemeden istifa etti!
CHP İzmir’de Kurultay öncesi Kılıçdaroğlu’nun yeniden Genel Başkan seçilmesi ...
CHP'de Divan Başkanlığı için önerilecek isim belli oldu
CHP'li Tekin Bingöl, kurultayda Divan Başkanlığı için önerilecek ismi açıkladı. 
 
Akşener'in İzmir programı netleşiyor: Teşkilatta rekor hazırlığı!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, genel başkan sıfatıyla İzmir’e ...
AK Partili Kalkan'dan esnaf turu!
AK Parti İzmir Milletvekili, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji Tabii Kaynaklar, ...
Kritik görüşme: Erdoğan Trump'la Afrin'i konuştu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump'la arasındaki telefon görüşmesinde, ...
 
CHP İzmir’de kurultay zirvesi: Kimler katılacak/neler konuşulacak?
CHP İl Başkanı Yücel, doğal delegeler ve kongrede seçilen 52 kurultay ...
CHP Gençlik'te kurultay heyecanı: İzmir'den o adaya blok destek!
Pazar günü yapılacak CHP Gençlik Kolları Kurultayı’nda iki aday yarışacak. ...
Başbakan açıkladı: 214 hedef vuruldu!
Afrin'de yürütülen operasyona ilişkin bilgi veren Başbakan Yıldırım, her ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri