POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı
Yolcu otobüsü dereye uçtu: Yaralılar var!
Yolcu otobüsü dereye uçtu: Yaralılar var!
Özgür Özel: Gençlerin gitmesi beka sorunu
Özgür Özel: Gençlerin gitmesi beka sorunu
Görür en çok endişe ettiği 3 şehri açıkladı
Görür en çok endişe ettiği 3 şehri açıkladı
24 Mart 2018 Cumartesi - 13:41

Bakan Arslan İzmir'de: İnceleme, ziyaret ve kongre mesaisi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bir dizi incelemelerde bulunmak ve partisinin Bornova ilçe kongresine katılmak üzere İzmir'e geldi. Bakan Ahmet Arslan, havalimanı apronundaki incelemelerden sonra İzmir Valiliği'nde yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu. AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Bakan Arslan ardından Bornova ilçe kongresine katıldı.

Bakan Arslan İzmir de: İnceleme, ziyaret ve kongre mesaisi

İzmir'e gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ı Adnan Menderes Havalima'nında Ak Parti milletvekilleri, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, Ak Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, bürokratlar ve partililer karşıladı. Bakan Ahmet Arslan, kentteki ilk incelemesini Adnan Menderes Havalimanı'nda yaptı. Burada ilave apron ve taksi yolu genişletme çalışmalarını inceledikten sonra açıklamada bulundu. İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nın kapasitesinin artırılmasının İzmirlilere hizmet etmek adına önemli bir çalışma olduğunu ve çalışmaların gayet güzel gittiğini söyleyen Bakan Ahmet Arslan, "İzmir'in sıcak iklimi, kışın da çalışmaya izin veriyor. Havalimanı 1987 yılında yapıldı. O zamanki toplam sahası 8 milyon 230 bin metrekareydi. 2006'da yaptığımız ilave dış hatlar terminalini 125 milyon euroluk harcama yaparak hizmete verdik. 2014'te dış hatlar terminalini yaklaşık 250 milyon euro yatırımla gerçekleştirdik. İç ve dış hatlar terminalinin büyüklüğü 310 bin metrekare, 108 bin metrekaresi dış hatlar olmak üzere" dedi.



20 MİLYON YOLCUYA HİTAP EDİYORUZ
Havalimanı iç hatlar terminalinin önceki kapasitesinin yılda 1.5 milyon yolcu olduğunu vurgulayan Bakana Arslan, "Bugün ise 20 milyon yolcuya hitap edecek bir iç hatlar terminali hizmet veriyor. Aynı şekilde yılda 4 milyon yolcuya hizmet eden dış hatlar terminali var iken, şimdi yılda 10 milyon yolcuya hizmet edebilir hale geldi. Bu da uzunca süre yeterliliğini koruyacağı, ihtiyaca cevap verebileceği anlamına geliyor. Şu anda apronumuz 180 bin metrekareden 339 bin metrekareye çıkarılmış oldu. Bu yaklaşık 2 katı demek. 21 uçak park kapasitesine sahip iken, bugün itibariyle 37 uçak park kapasitesine sahip. Apron, taksi yollarıyla birlikte alan 716 bin metrekareye çıkmış olacak ve aynı anda 58 uçağı park edebilir duruma gelmiş olacağız. İç hatlar terminali yılda 20 milyon yolcuya hizmet edebiliyor. 83 bin metrekare terminal binasına ait otopark var. Bu da 2 bin 523 aracın aynı anda park edebilmesi anlamına geliyor" diye konuştu.

Dış hatlarda da yolcu kapasitesinin yılda 10 milyon kişi, terminale ait otoparkın 69 bin metrekare olduğunu anlatan Arslan, "Yapımı devam eden ihale aşamasında işler var. Bu işlerin bedeli de 100 milyon liranın üstünde. İlave apron, ilave taksi yolu da 71 milyona ihale edilmiş durumda. Yüzde 45 fiziki gerçekleşme sağlandı. İşler tamamen rayına oturmuş durumda, bu çalışma hızıyla 17 Temmuz'da bu apronu ve ilave taksi yollarını hizmete sunmuş olacağız. İzmir ve İzmirlilerin ihtiyacını görmek adına Adnan Menderes Havalimanı'nı her gün büyütüyoruz" dedi.

ALAÇATI HAVALİMANI 20 NİSAN'DA
Çeşme Alaçatı Havalimanı'yla genel havacılığa hizmet edecek ikinci bir havalimanı kazandırmayı planladıklarını da söyleyen Ahmet Arslan, "Çeşme Alaçatı civarında hem özel jetleri ağırlayabileceğimiz, hem eğitim uçuşlarını ayarlayabileceğimiz ve charter seferlere hizmet verecek bir havalimanı yapacağız. İhale sürecini başlattık. 20 Nisan tarihi itibarıyla yap- işlet- devret modeliyle yaptığımız Çeşme Alaçatı Havalimanı'nın ihale tekliflerini almış olacağız. 25 yıl işletme şartıyla 24 ayda yapım süresi olmak üzere ihale kriterimiz var. Yap- işlet- devret metoduyla kim alırsa, cirodan pay ayırmak suretiyle İzmirliler'e, Çeşmeliler'e, o bölgeye gelenlere hizmet verecek" diye konuştu.

VALİLİĞİ ZİYARET ETTİ
Adnan Menderes Havalimanı'ndaki programının ardından İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ı makamında ziyaret eden Bakan Ahmet Arslan, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"İzmir'e son 15 yılda 405 kilometrenin üzerinde bölünmüş yol ilave ettik. 15 yılda İzmir'de 14 milyarın üzerinde harcama yapmış durumdayız. Bakanlık olarak Konak Tüneli'ni yaptık. 40 milyona yakın araç geçmiş durumda. İzmir Çevre Yolu da İzmirlilerin hayatını kolaylaştırması, trafiğini kolaylaştırma açısından önemliydi. Günde 100 binin üzerinde araç kullanıyor. Yeni bir çevre yolu yapabilir miyiz, bunu konuşur hale geldik. Sadece Karayolları Genel Müdürlüğünün İzmir'de devam eden 26 projesi var. İzmir ve çevresindeki otoyol projeleri hızla devam edilyor. Sanayinin ve turizmin önemli bir şehri olan İzmir'e hizmete devam edeceğiz. Torbalı-Kiraz yolunu 92 kilometre bölünmüş yol sıcak asfalt haline getiriyoruz. Selçuk-Ortaklar- Aydın bölünmüş yol sıcak asfalt haline gelecek. İzmir'den Menemen arasını sıcak asfalt haline getiriyoruz. Bergama çevre yolu 7.3 kilometre, bitiriyoruz. Seferihisar-Selçuk bölümündeki 86 kilometre bölünmüş yol sıcak asfalt haline getirmesi içini çalışmalar sürüyor. Belevi-Tire yolu 27 kilometre, bu yolun sıcak asfalt haline getirilmesi için süreçler bitti. İzmir-Manisa Sabuncubeli Tüneli'nde de bağlantı yollarının bitirilmesi önemli. İşler güzel gidiyor, o zamanda söz verdiğimizi gibi 9 Eylül'de bitirip İzmirlilerin hizmetine sunmuş olacağız. İzmir-İstanbul Otoyolu'nun 26 kilometresini açtık. Proje çift taraflı başladı. İnsanlarımız Bornova viyadüğünü kullanıp seyirde sürüş konforu yaşıyorlar. Bu yıl Saruhanlı'ya kadar 50 kilometrelik bölümü bitireceğiz, 76 kilometrelik kısmı hizmet verecek. Önümüzdeki yıl da tamamen bitireceğiz. Menemen- Çandarlı otoyol ihalesini yaptık, temelini attık. İşler güzel ilerliyor. 2021'de bitmesi öngörülüyor, ancak 2020 yılında bitirmeyi planlıyoruz. Bittiği zamana ağır vasıta trafiğinden kurtulunmuş olunacak."

İnciraltı Körfez Geçişi Projesi'ne de değinen Bakan Arslan, "Her iki yaka arasındaki trafiği ring haline getirmemiz gerekiyor. Sayın Başbakanımızın başlattığı Körfez Geçişi'nin dünyada örneği var. Çok güzel bir proje olacak. İzmir'in görünümüne değer katacak. ÇED süreçlerini bitirdik, kısa sürede imar sürecini de bitireceğiz. İzmir'de yerel paydaşlarımızın da gerekli çalışmaları yapmasıyla birlikte bu sene içinde yap- işlet- devret modeliyle ihale etmek istiyoruz. Ülkenin prestij projelerinden biri olacak" şeklinde konuştu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, sözlerinini sonunda ise, "Her kim hizmet sorumluluğu almış olursa olsun, çözümün paydaşı olsun. Çözümü geciktiren olmasın lütfen. Böyle olursa izmire izmirlilere hizmet etme isteğimizi yerine getirmiş oluruz" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Mehmetçik'in Zeytin Dalı Harekatı'nda destan yazdığını, mazlumların ve mağdurların kendi topraklarına dönmesinin yolunu açtığını, 80 milyon insanın da birlik ve beraberlik içinde dua ettiğini ve destek verdiğini söyledi.

Arslan, AK Parti İzmir İl Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, AK Parti'de görev değişimi ile hizmet devri olmadığını, herkesin koşturmaya ve millete hizmete devam ettiğini belirtti.

Partinin 15 yıldır Türkiye'ye çok ciddi hizmetler verdiğini kaydeden Arslan, Türkiye'nin de dünyadaki mazlum ve mağdurlara baba ocağı, ana kucağı olduğunu ifade etti.

AK Parti ile Türkiye'nin 3 kat büyüdüğüne işaret eden Arslan, şunları dile getirdi:

"Sakın 'Bize 3 kat yeter.' demeyin. Yetmez. Niye yetmez? Dünya ileriye yürüyor. Bizim de yürümemiz lazım. 'Yeter' dediğimiz gün bize tekme vurup o merdivenlerden aşağı düşürmek isteyenler o kadar çok ki! Biz 3. basamağa tırmandık. Geldiğimiz yer... Güzel yürüyüşümüze güçlü şekilde devam etmezsek birileri bizi itekleyecek, biz 3 basamak önce bulunduğumuz yere gideceğiz.

Yuvarlanarak gittiğimiz için kafamız, gözümüz yarılacak. Hasarlanmış şekilde gitmiş olacağız. Onun için çok dikkatli olmamız lazım."

Ahmet Arslan, mazlum ve mağdurlar için Türkiye'nin umut ve destek olduğunu, bu nedenle sorumluluklarının da arttığını vurgulayarak, "Bu düşünceyle hareket ediyor, hizmet etmeye çalışıyoruz." dedi.

"AFRİN'DE DESTAN YAZDIK"
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, daha sonra AK Parti Bornova Olağan İlçe Kongresi'ne katılmak üzere gittiği Vali Hüseyin Öğütcen Spor Salonu'nun önünde bekleyen vatandaşların sorunlarını dinledi.

Arslan, yaptığı konuşmada, ülkenin geleceği söz konusu olduğunda güvenlik güçlerinin hiç düşünmeden şehadet şerbeti içmeye gittiklerini belirterek, "Milyonlarca ecdat bu ülkenin istikbali için şehit olmuş. Düşmanı İzmir'de denize döktüğü gibi, Çanakkale'de düşmana 'Dur' dediği gibi." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin, dünyaya 15 Temmuz'da "ecdadının vatan olarak bıraktığı toprakları" bırakmayacağını bir kez daha gösterdiğine dikkati çeken Arslan, "15 Temmuz'da o şühedanın izinde yürüyen gençler olarak meydanlara döküldünüz ve dünyada Türkiye'nin başına çorap örmeye çalışanlara dediniz ki 'FETÖ'süne de hepsine de ders veririz.' Bize düşen gençlerimizle, kadınlarımızla birlikte bizim başımıza çorap örmek isteyenlerin çorabını onların başına geçirmek. Şunu hiç unutmayın, Mehmetçik, Silahlı Kuvvetlerimiz bugün Afrin'de mücadele verirken, Zeytin Dalı Harekatı'nda bir destan yazarken, oradaki mazlumların, mağdurların kendi topraklarına gitmesinin önünü açarken, 80 milyon birlik, beraberlik içinde dua ediyor, destek veriyor." şeklinde konuştu. 

"Dünya, Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'nı niye kıskanıyor, niye çekemiyor?" diye soran Arslan, şöyle devam etti:

"Dünya şuna alışmıştı, bu coğrafyada istediği oyunu onlar oynayacak, herkese birer rol dağıtacaklar. Türkiye de dahil herkes o oyuna göre kendine verilen rolü oynayacak. 2002'ye kadar. Ne zaman AK kadrolar göreve geldi, devran değişti. Bundan sonra senin menfaatine göre değil, milletimin menfaatine göre hareket edeceğim. Dünyadaki mazlumların, mağdurların menfaati neyi gerektiriyorsa onu yapacağım. Bunu Zeytin Dalı Harekatı'nda da gösterdik. İşte o zaman kudurmaya başladılar. Türkiye'yi zayıf düşürmek, Recep Tayyip Erdoğan'ı iktidardan düşürmek için başvurmadıkları oyun kalmadı.

"HER SEFERİNDE OYUNLARI BOZDUK, BOZMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
Oyun hazırlayanların terör devleti kurmaya çalışırken Türkiye'nin hiçbir zaman istiklalinden ve istikbalinden vazgeçmediğini gördüğünü vurgulayan Bakan Arslan, "Ders verdik ve vermeye devam edeceğiz. Recep Tayyip Erdoğan her zaman milletine, milletinin desteğine güvendi. Bugün de size güvenerek kutlu yürüyüşe devam ediyor. O yüzden sizin daha fazla çalışmanız gerekiyor. Genel seçimlerin çok önemli olduğunu bilelim. Kapı kapı, sokak sokak gezmeniz lazım." değerlendirmesinde bulundu.

AK PARTİ BORNOVA İLÇE KONGRESİ
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ da "15 yıl önce kurduğumuz hayallerle bugün kurduğumuz hayaller arasında çok büyük farklar var. Geçen hafta 18 Mart günü Afrin merkezine o bayrağı astığımızda bizim en fazla kazandığımız öz güvendi." dedi. 

Türkiye'nin Afrin'e girmesinden birilerinin rahatsız olduğuna işaret eden Dağ, şöyle konuştu: 

"CHP Genel Başkan Yardımcısı, birtakım sözler söylemişti. Demişti ki 'Münbiç, Afrin gibi olmaz. Münbiç, biraz zor olur, çok zor olur.' Zannedersiniz ki PYD/PKK'nın bir sözcüsü konuşuyor. Afrin'e girdik mi girdik. Bunlar bizim yanımızda olmasalar da 'Orada bizim ne işimiz var?' deseler de bu PKK yapılanmasına fırsat vermeyeceğiz."

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yapılacak işlere ilişkin dosya ile kendisine geldiğini belirterek, dosyada yer alan, özellikle Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının sorumluluk alanındaki sorunların büyük bölümünün çözümlendiğini, diğerlerinin de çözümlenmek üzere olduğunu söyledi. 

Divan Başkanlığını AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan'ın üstlendiği kongrede Cevdet Çayır'ın tek listesiyle seçime gidildi. (DHA-AA)

 
'Ortak Akıl'dan İZTO manifestosu...Özgener'den tam destek!
 
Başkan seçildi, saatler sonra istifa kararı aldı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İl Başkanı Yücel CHP'nin İzmir hedefini açıkladı!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İl Yönetiminin ...
CHP'li Sertel İzmir'deki o hastaneyi Meclis'e taşıdı: Bakan'a soru yağmuru
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir Bornova ...
Perinçek'ten İzmir'de 'ittifak' çıkışı
VATAN Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, hükümetin Suriye rejimiyle ...
 
Erdoğan: Kameradan bulup gereğini yapacağız!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terörist öğrencileri kamera çekimlerinden bulup gereğini yapacağız" dedi.
Kılıçdaroğlu'na yeni başdanışman
CHP Gençlik Kolları Eski Genel Başkan Yardımcısı Demir, CHP Genel Başkanı ...
AK Parti İl Başkanı Şengül FETÖ kumpasını anlatırken gözyaşlarını tutamadı!
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, partisinin Selçuk İlçe Kongresi'nde ...
 
Çavuşoğlu'ndan Uruguay'a 'Çiftlik Bank' telefonu!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Uruguay Dışişleri Bakanı Rodolfo Nin ...
CHP Bornova'dan muhtar zirvesi!
CHP Bornova İlçe Başkanlığı, ilçe yönetimi ve ilçe muhtarlarını düzenlenen ...
Erdoğan: Trump'a 'Geri adım atmayız' dedik!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin 'Şu an itibarıyla ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri