POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Paris'teki İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
Paris'teki İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Kırklareli’nde yolcu otobüsü devrildi: 11 yaralı
Kırklareli’nde yolcu otobüsü devrildi: 11 yaralı
Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok!
Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok!
19 Ağustos 2022 Cuma - 16:08

Bakan Kirişçi ve Yıldırım'dan İzmir'de çiftçi zirvesi!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ve AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, Dikili'deki temel atma töreninin ardından Bayburtlu Hasan Şentürk Camii'nde cuma namazını kıldıktan sonra 'Çiftçi Buluşması' programına katıldı.

Bakan Kirişçi ve Yıldırım dan İzmir de çiftçi zirvesi!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ve AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, Dikili'deki temel atma töreninin ardından Bayburtlu Hasan Şentürk Camii'nde cuma namazını kıldıktan sonra 'Çiftçi Buluşması' programına katıldı.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, program kapsamında temeli atılan Dikili OSB ile ilgili bilgi verdi.

Bakan Kirişci, "Malumunuz gelecek yıl Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100'üncü yıl dönümü. 2023 bizim için kritik öneme sahip. Biz 2023 ile başlayan yeni yüzyılı Türkiye yüzyılı olarak tanımlıyoruz. Türkiye, sözünü, sohbetini dinlemek isteyenlerin sayısının her geçen gün arttığı yeni bir döneme giriyor. Bunu tahıl koridorunda gördük. Malumunuz iki ülke Rusya ve Ukrayna hububatın yüzde 28'inin dış ticarete konu olacak şekilde elinde tutan tekel ülkeler. Savaş nedeniyle tıkanan süreci aşan ülke Türkiye ve Sayın Cumhurbaşkanımız oldu. Bu aslında millet olarak ne kadar onur duysak az diyebileceğimiz bir husustur. Savaş başladığında 'Biz bu ülkelerin birini diğerine tercih etmeyiz' söylemi ve eylemiyle bunu davranışlarına yansıtan bir Cumhurbaşkanımız ve devletimiz var. Dün itibarıyla 25 tane gemi geçti ve buradan 625 bin ton hububat çıktı. Hızla miktarı da artacak. Gıdanın ve tarımın bu kadar önemli olduğu dönemde biz de bu yeni yüzyılımıza altlık oluşturacak şekilde çalışmalarımıza başladık. Şu anda bizim destekleme modelimiz 65 kalemden oluşuyor. 130'un üzerinde desteklememiz var" dedi.

'İŞE STRATEJİK ÜRÜNLERDEN BAŞLAYACAĞIZ'
Stratejik ürünler olan hububat, yağlı tohumlar ve şekere dikkati çeken Bakan Kirişci, "Kıtlık denildiğinde akla gelen ürünler bunlar. Kimse çileğin bir kıtlıkta akla geldiğini herhalde söyleyemez. Biz işe stratejik ürünlerden başlayacağız. Sadeleştireceğiz. İki temel desteğe indirgeyeceğiz. Bunlar mazot ve gübre. Ben de çiftçilikle meşgul biriyim ve bir çiftçi çocuğuyum. Mazot ve gübre kaynakları bizde olmadığı için dışarıdan temin ettiğimiz şeyler. Biz bu iki temel girdiyi stratejik ürünler için ayni olarak destekleme kapsamına alacağız. Bir kart marifetiyle bu karta yüklenen para üzerinden bunları satın almalarına imkan sağlayacağız. Üreticimiz ne üreteceğini bize söylesin, o üretimle ilgili ihtiyaç duyulan mazotu ve gübreyi ayni olarak sunacağız. Bir diğer uygulamamız sözleşmeli üretim. Sözleşmeli üretimin bu zamana kadarki en iyi uygulaması şeker pancarı üretimindedir. Yeni bir sözleşme mevzuatı hazırlıyoruz. İnşallah Meclis’imiz ekim ayında açıldığında mevzuat Meclis’ten geçer diye ümit ediyorum. Sigortayı zorunlu hale getiriyor. Üreticiyi veya ürünü alacak sanayiciyi veya tüccarı garanti altına alıyor. Ekilmeyen alanlarımız var. Biz bunların hepimizin ortak varlığı olduğu bilincinden hareketle şunu yapacağız; 'Biz burada mülkiyetle kullanım hakkını birbirinden ayırıyoruz' diyeceğiz. Boş alan kalmayacak, ekilmemiş alan kalmayacak. Ekilmemiş alanlarla ilgili mülkiyet sahibiyle alanı kiralamak isteyenler arasındaki ilişkiyi düzenlemiş olacağız" diye konuştu.

YILDIRIM: PARA OLARAK DEĞİL MAZOT VE GÜBRE OLARAK 
AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım ise çiftçi buluşmasında, "Mazot ve gübre konusunun tarımsal üretimde bambaşka bir ufuk ve pencere açacağına inanıyorum. Bunun para olarak değil, mazot ve gübre olarak veriliyor olması, üreticileri rahatlatacak. Bugün İzmir’imiz ve bölgemiz için güzel bir iş yaptık. Toplam 3 milyon metrekarelik tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgesinin temelini attık" ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından çiftçiler protokole sorularını yöneltti. (DHA)

 
Yerle bir olan Buca Cezaevi için mahkeme kararı: Yıkım iptal!
 
İsveç PKK şüphelisini sınır dışı etmeye hazırlanıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan YSK'ya 'Kılıçdaroğlu' çağrısı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Bizim ...
'Altılı Masa' açıklaması: Yedinci bir kişi yok!
Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Niğde’de ...
Depremzedelere ‘Yıldırım’ müjde!
Dikili’deki OSB temel atma töreninde konuşan AK Parti Genel Başkanvekili ...
 
Beko: AKP iktidarında öğretmenlik de itibarsızlaştırıldı!
AK Parti iktidarında öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırıldığını söyleyen ...
''Suriye ile ileri seviyede adımlar gerek!''
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye ile ileri seviyede adımları temin etmemiz ...
İYİ Partili Kırkpınar'dan iddialı İzmir mesajı: Seçim zamanında yapılırsa...
Basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündemi değerlendiren İYİ Parti ...
 
CHP'li Sındır: Türk tarımı kuşatma altında!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Ödemiş ve Beydağ’da üreticilerle ...
Sürekli'den yerel idareye 'Konak' çıkışı: Kalp atmıyorsa her şey boşuna!
AK Partili Sürekli; “Konak, şehrin tüm değerlerinin birleştiği merkezdir. ...
Kılıçdaroğlu: Seçimi ilk turda alırız!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerde cumhurbaşkanlığını birinci turda ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri