POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Askeri üniforma ile GBT sorgusu yaptı!
Askeri üniforma ile GBT sorgusu yaptı!
Uzaya giden ilk Suriyeli astronot Faris Türkiye'de öldü
Uzaya giden ilk Suriyeli astronot Faris Türkiye'de öldü
Erdoğan'dan atama ve görevden alma kararları!
Erdoğan'dan atama ve görevden alma kararları!
Enflasyon açıklaması: Belirgin bir düşüş göreceğiz!
Enflasyon açıklaması: Belirgin bir düşüş göreceğiz!
19 Ağustos 2022 Cuma - 12:24

Beko: AKP iktidarında öğretmenlik de itibarsızlaştırıldı!

AK Parti iktidarında öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırıldığını söyleyen CHP'li Beko, sayıları 100 bine yaklaşan ücretli öğretmen sorununun çözümsüzlüğe gittiğini vurguladı. Gelecek kaygısı yaşayan öğretmenlerin kadro, en az asgari ücret ve SSK'larının tam yatırılması taleplerini aktaran Beko, Bakan Özer'i ücretli öğretmenlerin sorununu çözmek için göreve davet etti.

Beko: AKP iktidarında öğretmenlik de itibarsızlaştırıldı!

Ülkedeki ücretli öğretmen sayısının 100 bine yaklaştığını; bu gençlerimizin güvencesiz ve kölelik koşullarında çalıştırıldığını belirten CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, “Tüm öğretmenlerin kadrolu ve güvenceli istihdamı esas alınmalıdır” dedi.

KADRO VE EN AZ ASGARİ ÜCRET KADAR MAAŞ TALEBİ

Konuyla ilgili bir çok ücretli öğretmen ve ailelerinden gelen yazı, şikayet ve talepleri aktaran CHP'li Beko, ücretli öğretmen sorununun çözümsüzlüğe gittiğini, gençlerin ve ailelerinin psikolojik problemler yaşadığını söyledi. Beko, "Maaşları asgari ücretin altında kalan ücretli öğretmenler ne karın yağmasını ne de tatil olmasını istemiyorlar. O öğretmenler kadro ve en azından maaşlarının asgari ücret kadar olmasını, insani taleplerinin dikkate alınmasını istiyorlar. Bu insanların sesini duyun" diye seslendi.

Ders başına ücret alarak çalışan öğretmenlerin; KPSS’den yüksek puan alan binlerce öğretmenin  mülakatta düşük puan verilerek elenmesi sonucu ortaya çıktığını belirten Beko, öğretmenlerin çalışma koşulları ve aldıkları maaş ile hayatlarını devam ettirebilmelerinin giderek zorlaştığını vurguladı. Beko, öğretmenlerin geleceklerinden endişe duyduğunu ve hiçbir güvenceye sahip olmadan çalışmanın zorluklarına dikkat çekti.

BAKAN ÖZER'İ GÖREVE DAVET EDİYORUM

CHP'li Beko, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e seslenerek, " Ücretli öğretmenlerin iş güvenliği yok ve yerlerine kadrolu bir öğretmen atandığında işlerine son veriliyor. Ücretli öğretmenler ise iş güvenliklerinin olmaması ve gelecek kaygısı içinde çalışmanın yanı sıra, bazı okul yöneticilerinin ve velilerin kendilerine yaklaşımlarından da rahatsızlar. Sırf ücretli diye öğretmenine yardım etmeyen okul müdürleri var. Bana gelen şikayetlerden bazıları ise, haftalık ders saatlerini keyfi biçimde müdürlerin belirlediğini, resmi tatillerde, sağlık sorunları nedeniyle rapor alındığında ücret kesintisine gidildiğini ve sigorta ödemesinin okula gidilen gün kadar yatırıldığı aktarıldı. Bu ülkede tatilde işsiz kalan ve bir inşaatta çalıştığı için hayatını kaybeden öğretmenler var. Bu durumun neresi insani diye soruyorum? Bakan Özer'den görevini yapmasını bekliyoruz " ifadelerini kullandı.

EN AZ ASGARİ ÜCRET VE SSK'LARI TAM YATIRILMALI 

Ücretli öğretmenlik sistemine tamamen karşı olduğunu belirten Beko, "Ücretli öğretmenlik sistemi derhal kaldırılmalı ve bütün öğretmenlerin kadroya geçirilmesi için acilen bir düzenlenme yapılmalıdır. Düşük ücretle çalıştırılan ücretli öğretmenler, yaptıkları işten zevk alamamakta, geçinememektedir. Öncelikle ilk etapta en az asgari ücret kadar maaş, tam SSK ile özlük haklarında iyileştirmesini istiyorlar, ardından kadrolarını talep ediyorlar. Bu sistem içinde MEB’e uzun süre hizmet etmiş emektar eğitimciler hemen kadroya alınmalıdırlar. Eğitim fakültesi mezunu ve formasyonu olan öğretmenlerden 540 prim günü dolduranlar kadrolu olarak atanması yapılmalıdır. Bu durumdaki bütün öğretmenlerimiz direk kadroya geçirilmelidir" diye konuştu.

AKP İKTİDARINDA ÖĞRETMENLİK DE İTİBARSIZLAŞTIRILDI! 

Siyasi iktidarın, öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştırdığını, toplumsal olarak etkisiz, halkın aydınlanması yerine, her dönem iktidarın emrinde ve denetiminde olması gereken bir meslek grubu olarak gördüğü eleştirisinde bulunan CHP'li Beko, şöyle konuştu: "Geçtiğimiz 20 yıllık AKP iktidarında içinde öğretmenlik mesleğinin değersizleştirilmesine ve itibarsız hale getirilmesine neden olan her türlü politika ve uygulamaya rağmen, öğretmenler her yönüyle piyasa odaklı, bireysel ve teknik bakış açısını yıkma potansiyeli taşıyan en önemli aktörler olmayı sürdürmektedirler. Öğretmenlik mesleğinin tanımı, öğretmenlerin nasıl ve nerede yetiştirileceği, mesleğe kabul ve istihdam koşulları, öğretmenlerin güvenceleri, hakları ve sorumlukları ile mesleki yaşamları ve emeklilik konularında yapılacak düzenlemelerin kapalı kapılar ardında yapılmak istenmesi kabul edilemez. Milli Eğitim Bakanlığı şeffaf bir biçimde, tüm bileşenlerin katkısıyla, öğretmenler lehine bir düzenlemeyi hayata geçirmeli, ILO ve UNESCO tarafından belirlenen kriterler esas alınarak öğretmenlerin ekonomik, sosyal, mesleki, özlük haklarıyla ilgili taleplerini yeniden düzenlemelidir."

 
Konak’ta öncelik can ve mal güvenliği
 
Çiğli'de arıcılık zirvesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
''Suriye ile ileri seviyede adımlar gerek!''
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye ile ileri seviyede adımları temin etmemiz ...
İYİ Partili Kırkpınar'dan iddialı İzmir mesajı: Seçim zamanında yapılırsa...
Basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündemi değerlendiren İYİ Parti ...
CHP'li Sındır: Türk tarımı kuşatma altında!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Ödemiş ve Beydağ’da üreticilerle ...
 
Sürekli'den yerel idareye 'Konak' çıkışı: Kalp atmıyorsa her şey boşuna!
AK Partili Sürekli; “Konak, şehrin tüm değerlerinin birleştiği merkezdir. ...
Kılıçdaroğlu: Seçimi ilk turda alırız!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerde cumhurbaşkanlığını birinci turda ...
İnce'den İzmir'de bu kez kuzey mesaisi!
Geride kalan hafta Yarımada'da 3 program gerçekleştiren Memleket Partisi ...
 
Gündemin nabzı Politika Durağı'nda attı: Avcı, Akbaş ve Çakır'dan çarpıcı yorumlar!
Gazeteciler Sercan Avcı, Onur Çakır ve Mustafa Akbaş, Radyo İzmir’de Politika ...
Bakan Soylu oy kullanacak Suriyeli sayısını açıkladı
Sığınmacı tartışmasına ilişkin önemli açıklamalar yapan İçişleri Bakanı ...
Erdoğan: Yeni bir Çernobil yaşamak istemiyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Zaporijya Nükleer Santrali etrafında devam eden ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri