POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı
Yolcu otobüsü dereye uçtu: Yaralılar var!
Yolcu otobüsü dereye uçtu: Yaralılar var!
Özgür Özel: Gençlerin gitmesi beka sorunu
Özgür Özel: Gençlerin gitmesi beka sorunu
Görür en çok endişe ettiği 3 şehri açıkladı
Görür en çok endişe ettiği 3 şehri açıkladı
4 Nisan 2019 Perşembe - 17:35

Bakanlıktan o ilçenin yeni başkanı hakkında suç duyurusu!

İçişleri Bakanlığı, "İzmir Torbalı Belediye Başkanı seçilen Ramazan İsmail Uygur hakkında İçişleri Bakanlığınca Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu ve gerekli incelemeler başlatıldı." açıklamasında bulunuldu. AK Parti İzmir İl Başkanı Şengül, yazılı açıklama yaparak Uygur'a sert tepki gösterdi.

Bakanlıktan o ilçenin yeni başkanı hakkında suç duyurusu!

GERÇEKİZMİR - 31 Mart'ta yapılan yerel seçimde Torbalı'da zafer kazanan Cumhuriyet Halk Partili İsmail Uygur'un bugün mazbatasını aldıktan sonra yaptığı konuşma yargıya taşındı. 

İçişleri Bakanlığı, "İzmir Torbalı Belediye Başkanı seçilen Ramazan İsmail Uygur hakkında İçişleri Bakanlığınca Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu ve gerekli incelemeler başlatıldı" açıklamasında bulunuldu.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi;

"İzmir Torbalı Belediye Başkanı seçilen Ramazan İsmail Uygur'un, belediye başkanlığı devir teslimi sırasında, devletin birliği, beraberliği ve saygınlığını temsil eden Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret ve tehdit içeren ifadeleri nedeniyle Türk Ceza Kanunun 299'uncu maddesinde düzenlenen 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan İçişleri Bakanlığı'nca Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulmuş ve gerekli incelemeler başlatılmıştır."

NE DEMİŞTİ? 
Uygur konuşmasında, “Gazetelerde televizyonlarda yok… Çıkıyor mu, konuşuyor mu? Yok… Bundan sonra hiç çıkamayacak. Allahın izniyle O’nun da üstesinden geleceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

ŞENGÜL: ÖNCE HADDİNİ BİL! 
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Torbalı Belediye Başkanı seçilen CHP’li İsmail Uygur’un, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sarf etiği sözlere sert yanıt verdi. Başkan Şengül, “Terbiyesiz adam, sen önce haddini bil. Seni besleyenlere mi, uşaklığını yaptıklarına mı güveniyorsun? Kandil’e diyet borcunu mu ödüyorsun? ” diye konuştu.

CHP’li Uygur’un, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sözlerinin kabul edilemez olduğunu belirten Başkan Şengül, ”Sen, hangi çap ve boyla böyle konuşuyorsun? Sen git, ilçene nasıl hizmet edeceğinin derdine düş. Senin beynin ve kapasiten Cumhurbaşkanımız hakkında konuşmaya yetmez. İki kelimeyi bir araya getirmekten acizsin, bir de Cumhurbaşkanımız hakkında haddin olmayan cümleler kuruyorsun. Bunlar senin kurabileceğin cümleler değil. Sana bunları hangi hainlerin söylettiğini çok iyi biliyoruz. Senin arkanda duran Kandil’den mi cesaret alıyorsun? Sen de birileri gibi sırtını terör örgütlerine mi dayadın? Ama sen ve seni besleyenlerin hepsi de gelse, Cumhurbaşkanımızı size yedirmeyiz” dedi.

KAYA: ADAM OL, MERT OL! 
AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya da yazılı bir açıklama yaparak Uygur'u topa tuttu. Kaya açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 
Mazbatasını dahi almadan belediye binasına giden bu zatın, kullandığı ifadeler gayet net ve açıktır. Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret etmiştir, tehditler savurmuştur. Şimdi de görüyorum ki çark etmiş, bu sözleri bana ve Belediye Başkanımız Adnan Yaşar Görmez'e söylediğini iddia etmiştir. Ben bu şahısa diyorum ki; Yine mert olamamışsın, her zamanki gibi yalana sarılmışsın. Adam ol, mert ol. Herkes senin ne söylediğini ve maksadını gayet iyi biliyor. Seçimlerde kimlerle işbirliği yaptığın yazılı ve ispatlı bir şekilde mevcuttur. Bedel ödemeye çok erken başlamışsın. Ben Torbalı'da doğdum, Torbalı benim evim. Ben de bu ilçede sana Kandil'in türküsünü söyletirsem namerdim. Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı yaptığın bu densizlik, bu hadsizlik asla kabul edilemez. Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret eden ifadelerle nezaketsizlik sınırlarını ihlal edenler, bizleri her daim karşılarında dimdik bulacaklardır. Burası değneksiz köy değildir. Herkes yerini ve haddini bilecek. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ve Türk Milleti'nin birliğini temsil eden Cumhurbaşkanımıza hakaret eden, tehditler savuran bu zat, bunun bedelini hukuk çerçevesinde ödeyecektir. Bu ahlaksız duruşa karşı sözümüzü yükseltmeye devam edeceğiz. Bu işin peşini de asla bırakmayacağız.  (Haber servisi, DHA)

 
Torbalı'da CHP'li Uygur mazbatasını aldı
 
Bahçeli'den İmamoğlu'na tepki: Akla ziyan!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Torbalı'da CHP'li Uygur mazbatasını aldı
31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, CHP'den Torbalı Belediye ...
O 23 Nisan'dan 32 yıl sonra başkan oldu!
Nevşehir'in Avanos ilçesinde belediye başkanı seçilen Celal Alper İbaş'ın ...
İmamoğlu'ndan yeni 'süreç' açıklaması!
Ekrem İmamoğlu, İstanbul'daki seçim sonuçlarıyla ilgili 'Süreç devam ediyor. ...
 
"11 bin 109 oy AK Parti lehine düzeltildi"
İstanbul'daki seçim sonuçlarına ilişkin açıklama yapan AK Parti Genel ...
İzmir'de o büyükşehir adayı cezaevine girdi!
31 Mart yerel seçimlerinde Demokrat Parti'den (DP) Büyükşehir Belediye ...
Şengül'den seçim zirvesi mesajları: Yine aynı kişilerle yola çıkardım!
AK Parti İl Başkanı Şengül, " İçtenlikle söylüyorum ki, zamanı geri alıp, ...
 
İstanbul'da 9 ilçede oy sayımı tamamlandı
İstanbul'da 9 ilçede oy sayımı tamamlanırken, 10 ilçede sayım devam ediyor.
Selçuk'un yeni Başkanı Sengel yemeni taktı, ateşin başına geçti!
Selçuk Belediye Başkanı CHP'li Filiz Ceritoğlu Sengel, Barutçu köyünü ...
Zeybekci'den 'İzmir' kararı: Bu şarkı burada bitmez!
Cumhur İttifakı’nın İzmir kanadı seçimin ardından ilk kez bir araya geldi. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri