POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Dışişleri Bakanlığı'ndan İran açıklaması
Dışişleri Bakanlığı'ndan İran açıklaması
Süper Lig'de şampiyonluk son haftaya kaldı
Süper Lig'de şampiyonluk son haftaya kaldı
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 tutuklama
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 tutuklama
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı
21 Temmuz 2022 Perşembe - 12:02

Barışın sesi Bayraklı’dan yükseldi!

Bayraklı Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası Gençlik Çalıştayı muhteşem bir finalle son buldu. 4 gün boyunca farklı çalışma atölyelerine katılan, ülkemizin kültürel değerlerine yönelik eğitimler alan gençler tüm dünyaya barış mesajı verdi. Çalıştay kapsamına hazırlanarak, yerli ve yabancı 60 öğrencinin imzasını taşıyan Barış Bildirisi Değirmen Kafe’nin bahçesinde anıtlaştırıldı. Gençler günün sonunda Anıl Piyancı konseri ile coştu.

Barışın sesi Bayraklı’dan yükseldi!

Bayraklı Belediyesi’nin AEGEE İzmir, Summer Üniversity ve DİDER işbirliği ile bu yıl ilk kez gerçekleştirdiği Uluslararası Gençlik Çalıştayı 4 gün sürdü. 9 farklı ülkeden 40’a yakın yabancı öğrenci ve Bayraklı Gençlik Meclisi’nin üyelerinin katılımıyla onlarca eğitim atölyeleri düzenlendi. Yabancı öğrencilere Türk kültürünü yansıtan konularda eğitimler verildi. Çalıştayın sonunda, 60 öğrencinin imzasını taşıyan bir Barış Bildirisi hazırlandı. Türkçe ve İngilizce olarak tasarlanan bildiride dünya genelindeki açlıkla mücadele, sağlık ihtiyaçları, iklim sorunları ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularına dikkat çekildi. Anıt haline getirilen bildiri Değirmen Kafe’nin bahçesine yerleştirildi. Açılışı; Belediye Başkanı Serdar Sandal, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik, İlçe Başkanı Didem Gültekin ve yabancı gençler birlikte yaptı. Açılışın ardından Avrupalı öğrenciler, Başkan Sandal’ı makamında ziyaret ederek bildirgenin plaket halini takdim etti.

SÖZ SIRASI GENÇLERİN

Çalıştayın coşkusu akşam saatlerinde Bayraklı Sahili’ne taşındı. CHP Parti Meclisi Üyesi Pınar Uzun ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik’in katılımı ile Demokrasi Forumu gerçekleştirildi. Forumun moderatörlüğünü Gazeteci Ümit Kartal yaptı. Türkiye’de gençlerin yaşadığı sorunlar, işsizlik ve gelecek kaygısı masaya yatırıldı.

ANIL PİYANCI İLE EĞLENDİLER

Bayraklı Uluslararası Gençlik Çalıştayı ünlü şarkıcı Anıl Piyancı konseri ile son buldu. Bayraklı sahilini tıka basa dolduran gençlerin coşkusu, başarılı rapçinin sahne performansıyla arttı. Binlerce genç hep bir ağızdan şarkılara eşlik ederek, doyasıya eğlendi. 

GENÇLERİN SESİNİ DÜNYAYA DUYURACAĞIZ

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Dünya Gençlik ve Çocuk Kenti Bayraklımızda, çok özel bir çalıştaya imza attık. Avrupalı gençlerimizi ilçemizde ağırlamanın, kalıcı izler bırakmanın mutluluğunu yaşadık. Çocuklarımızla, gençlerimizle, dinamizmimiz ve vizyonumuzla Bayraklı’yı dünya kentine dönüştüreceğiz” dedi.

“DAHA CESUR OLMALIYIZ”

CHP Parti Meclisi Üyesi Pınar Uzun "İşsizlik, kadınların yaşam hakları, gençlerin gelecek kaygısı, ekonomi, istihdam, üretim gibi konular temel sorunlarımızın başında geliyor ve biz bu sorunların olmadığı bir Türkiye’de özgürce yaşamak istiyoruz. Sesimizi çıkarmaktan korkmamalı ve düşüncelerimizi ifade etmeliyiz. Daha cesur ve özgür olmalıyız. Fikirlerimizi dayanışma ile büyütmeliyiz” dedi.

“DAYANIŞMAYI BÜYÜTMELİYİZ”

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı GençOsman Killik ise, “Toplumsal konularda dünya gençlerinin dayanışma için bir araya gelmesi çok anlamlı. Türkiye’yi gelişmiş ülkeler seviyesine çıkarmak için birlikte mücadele edip, sesimizi daha gür çıkaracağız” diye konuştu. Etkinliklere CHP Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin, Saadet Partisi İlçe Başkanı İzzet Kırlı, CHP İzmir Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan, meclis üyeleri, muhtarlar, yurt içi ve dışından gelen katılımcılar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 
CHP'li Torun'dan Erdoğan'a 'İzmir' çıkışı: Bu ayıbı temizleyin!
 
İçişleri'nden 81 ile orman yangınları genelgesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir'in yeni yaşam merkezi kapılarını açtı
Gaziemir Belediyesi’nin, yurttaşlara çok yönlü hizmet sunmak amacıyla ...
Bornova'da '4.0' dönemi: Dijital harita hazır!
Bornova Belediyesi, Bornova’nın bütün sokaklarının yüksek çözünürlüklü ...
Türkiye lideri İzmir'in 70.arıtma tesisi de devrede!
Türkiye’nin atık su arıtma lideri İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu alanda ...
 
Balçova'da yerel eşitlik planı çalıştayı
Balçova Belediyesi, Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Balçova'da her alanda ...
Tugay, Karşıyaka'nın gururu Kazımcan'ı ağırladı
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Karşıyaka Belediyesi Temizlik ...
Karabağlar'da yaz konserleri tam gaz
Daha önce Maliyeciler Mahallesi ile Yurdoğlu Mahallesinde yapılan Karabağlar ...
 
Menemen fay zonuna inceleme: Sevindiren rapor!
Menemen Belediyesi, olası bir deprem riskine karşı, Çevre, Şehircilik ...
Sertel ilginç 'KİT' istatistiğini paylaştı!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi ...
Efes Selçuk'ta yüzme bilmeyen kalmayacak!
Efes Selçuk Belediyesi ile Fenerbahçe Spor Kulübü arasında “Yüzme Bilmeyen ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri