POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
13 bin istasyonda tabelalar değişiyor!
13 bin istasyonda tabelalar değişiyor!
Özel'den tasarruf genelgesi yorumu
Özel'den tasarruf genelgesi yorumu
Erdoğan: 'Türkiye'de tarım bitti' demek cehalettir
Erdoğan: 'Türkiye'de tarım bitti' demek cehalettir
Zonguldak'ta maden ocağında göçük!
Zonguldak'ta maden ocağında göçük!
31 Ağustos 2022 Çarşamba - 12:29

Baro'da seçime doğru... Çağdaş Grubun adayı ve hedefleri vitrine çıktı!

İzmirli avukatlar, yeni başkanını seçmek için Ekim ayının son haftasında sandığa gitmeye hazırlanırken, Baro yönetimini elinde bulunduran ve sandığa bu kez Av. Sefa Yılmaz ile gidecek olan Çağdaş Avukatlar Grubu, aday tanıtım toplantısı düzenledi.

Baro da seçime doğru... Çağdaş Grubun adayı ve hedefleri vitrine çıktı!

İzmirli avukatlar, Ekim ayının son haftasında yeni başkan ve yönetimini seçmek için sandık başına gidecek. İzmir Baro Başkanı Av. Özkan Yücel’in iki dönem kuralı sebebiyle aday olmayacağı seçimde, Çağdaş Avukatlar Grubu sandığa bu kez önseçimden çıkarak aday olan Av. Sefa Yılmaz ile gitmeye hazırlanıyor.

22-23 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek Seçimli Olağan Genel Kurul öncesinde Çağdaş Avukatlar Grubu, Bornova’da bir kafede aday tanıtım toplantısı düzenledi. Mevcut başkan Özkan Yücel’in de içinde yer aldığı ve yeni listede TTB Delegasyon Adayı olduğu Çağdaş Avukat Grubu’nun başkan adayı Av. Sefa Yılmaz, seçim gündemine ilişkin önemli mesajlar verdi.  

BİAT ETMEYEN ANLAYIŞA SAHİP
Toplantıda konuşan Çağdaş Avukatlar Grubu Başkan Adayı Av. Sefa Yılmaz, “Çağdaş Avukatlar Grubu 1978 yılından bu yana getirdiği ve büyüttüğü değerlerle, ülkemizin insan hakları, demokrasi, laiklik, hukuk devleti mücadelesinin en önünde yer almıştır.  Cumhuriyet değerlerinden asla taviz vermeyen, avukatlara ve avukatlık mesleğine yönelik saldırılara ve itibarsızlaştırma girişimlerine karşı Baroda, adliyelerde, sokakta, mecliste, her yerde mesleğine sahip çıkan, eylem ve sözleriyle avukatlığın saygınlığına yeniden kavuşması için tüm enerjisiyle çalışan, mağdurun veya failin kimliğine bakmaksızın insan hakları ihlal edilen kimseyi yalnız bırakmayan, büyük veya küçük tek adamlara asla biat etmeyen bir anlayışa sahiptir. Çağdaş Avukatlar Grubu ve grubumuzun yönetimde olduğu dönemlerde İzmir Barosu;  hiçbir muktedir karşısında eğilmeyen, mesleğimizin ve ülkemizin geleceğini hiçbir gücün keyfiliğine bırakmayan, cübbesine düğme diktirmeyen bir İzmir Barosu olarak ülkemizin aydınlık geleceği için ışık olmaya çalışmıştır. Gücümüzü ve cesaretimizi bizimle yan yana yürüyen İzmir Barosuna üye tüm meslektaşlarımızdan aldık. Bizler, avukatlara ve avukatlık mesleğine yönelik saldırıların giderek arttığı, savunma hakkının sınırlandığı, avukatlığın itibarsızlaştırılmaya çalışıldığı bir dönemde, mesleğimizi yapmaya çalışıyoruz” dedi.

1978’DEN BERİ MÜCADELEDE ÖNCÜ
Çağdaş Avukatlar Grubu yönetimindeki İzmir Barosu’nun 1978 tarihinden bu yana kadın hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesinin en önünde yer aldığını dile getiren Yılmaz, “Özellikle son süreçte kadına yönelik şiddetin politik ve kaynağının, siyasal iktidarın kullandığı ayrımcı, dışlayıcı ve ötekileştirici, kadınları hedef haline getiren dilden aldığını açıkça ifade etmiştir. Kadınların yaşam hakkını koruyan ve insan haklarını korumak için üye devletlere yükümlülükler yükleyen İstanbul Sözleşmesi’nden hukuka aykırı bir şekilde, tek bir adamın sözüyle ve gece yarısı kararnamesiyle çekilmesine karşı sokakta ve mahkemelerde mücadelesini sürdürecektir. Ve yine Çağdaş Avukatlar Grubu olarak yaşamı ve doğayı savunmadan insan olunamayacağı bilinciyle, tüm canlıların eşit ve özgür şekilde hayatlarını sürdürebileceği bir dünya için verilen mücadelenin parçası olduğumuzu belirtmek istiyoruz.  İklim krizi ve küresel ısınma sorunlarının çözümünde tüm canlıların eşitliğinin korunduğu politikaların üretilmesinin bir zorunluluk olduğu inancındayız” ifadelerini kullandı.

YİNE YENİDEN ADAYIZ!
Konuşmasının devamında Cumhuriyet değerlerine vurgu yapan Yılmaz, şunları söyledi: “Ülkemiz tarihinde zaman zaman olduğu gibi bugün de Cumhuriyet, özümsediğimiz niteliklerinden, Cumhuriyeti Cumhuriyet yapan değerlerden uzaklaştırılmaya çalışılmaktadır. Anayasa’da??demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak temellendirilen??Cumhuriyetin ilkeleri ihlal edilmekte olup sürekli bir tehdit altındadır. Siyasal iktidarın kendisine hedef olarak koyduğu, Cumhuriyetimizin 100. yaşında, 2023 yılında gerçekleşecek genel seçimlerden çıkacak sonucun ülkemizin ve toplumumuzun yarını için büyük önem taşıdığı tartışılmaz bir gerçekliktir. Hukuk devletinin ayrılmaz bir parçası olan hukukun üstünlüğünü savunan, bağımsız ve tarafsız yargı düzeninin inşası için mücadele eden, direnen Çağdaş Avukatlar Grubu olarak, Cumhuriyetin bütünlüğünü, demokrasiyi, laikliği ve hukuk devletini, kısacası Cumhuriyetimizi savunmaya, korumaya kararlı olduğumuzu bildirmek isteriz. İzmir Barosu’nun, ülkemizin ve mesleğimizin geleceği için kritik bir döneme girdiğimiz bu süreçte; korkmayacak, teslim olmayacak, biat etmeyecek, mücadelenin en önünde yer alacak, birlikte üretecek, birlikte yönetecek bir Çağdaş Avukatlar Grubu yönetimine ihtiyacı olduğunun bilinciyle; yine, yeniden adayız.”

MÜCADELEYİ GELECEĞE TAŞIYACAĞIZ
Ekim ayında yapılacak seçime Çağdaş Avukatlar Grubu TTB Delegasyon Adayı olarak girecek olan İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel ise, “Biz yönetimimiz boyunca demokrasiye ve hukuk devletine sahip çıktık. Nerede bir hukuksuzluk varsa karşı duran bir İzmir Barosu vardı. Biz bu geleneği ve mücadele anlayışını, ‘uslanmaz’ avukatlık tarzını geleceğe taşıyacağız” açıklamasını yaptı.

 
Soyer açıkladı: Bakanlıktan o afet bölgesi talebine ret!
 
Yunanistan'ın S-300'lü tacizi NATO'ya taşınıyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kürsüde 'Atatürk' krizi: Tepki geldi, Vali Köşger o yanıtı verdi!
İzmir'de Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer ...
MİT'ten nokta operasyon: Sabotajcı öldürüldü!
MİT'in Irak'ın kuzeyinde düzenlediği operasyonda PKK/KCK'lı teröristlere ...
Barış'ı öldüren kazada alkollü sürücüye ikinci tutuklama!
Karaburun ilçesinde, yolun karşısına geçmeye çalışan Göztepe taraftarı ...
 
Metruk binada çökme paniği!
İzmir’in Konak ilçesinde, henüz belirlenemeyen bir nedenle 3 katlı metruk ...
İzmir'de dehşet: Rehin aldı, 51 yerinden bıçakladı!
İzmir'in Konak ilçesinde Havva Çevirgen (20), iddiaya göre 4 ay önce dini ...
Kıyafetlerinden izi sürüldü çıplak halde bulundu!
Bursa'nın İnegöl ilçesinde arkadaşıyla geldiği kaplıcadan çıktıktan sonra ...
 
Meteorolojiden 11 il için sarı kodlu uyarı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden 11 il için 'sarı' kodlu uyarı yapılarak, ...
İzmir'de 30 Ağustos resepsiyonu
İzmir'de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100'üncü yıl dönümü nedeniyle Vali ...
Eski Rektör Ban'ın Yunanistan'a kaçış planı ortaya çıktı
Yurt dışına kaçmaya çalışırken Muğla'nın Milas ilçesinde yakalanan eski ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri