POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
ATM'den para çekerken dikkat: Kartları çalıyorlar!
ATM'den para çekerken dikkat: Kartları çalıyorlar!
Panathinaikos'ta Fatih Terim dönemi sona erdi!
Panathinaikos'ta Fatih Terim dönemi sona erdi!
17 yaşındaki Aleyna'nın soru dolu ölümü!
17 yaşındaki Aleyna'nın soru dolu ölümü!
TikTok'ta 8 yaşındaki kızıyla tepki çeken yayın!
TikTok'ta 8 yaşındaki kızıyla tepki çeken yayın!
29 Şubat 2024 Perşembe - 11:45

Başkan Arda'dan 'Özel' soruya yanıt, Işık'a eleştiri, Özkan'a salvo ve 'değişim' çıkışı!

Gaziemir'in CHP'li Başkanı Arda 'Neden yeniden aday gösterilmedi?' sorusuna CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in grup başkanvekili görevindeyken kendisi için söylediği 'İyi ki Halil Arda’ya kefil olmuşum' mesajı ekseninde yanıt verirken, CHP'nin Gaziemir Belediye Başkan adayı Ünal Işık ve CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan hakkında da dikkat çeken eleştiriler sıraladı. Birçok partiden adaylık teklifi aldığını ifade eden Arda ayrıca “CHP’de değişim beklediğim yönde ilerlemiyor" dedi.

Başkan Arda dan  Özel  soruya yanıt, Işık a eleştiri, Özkan a salvo ve  değişim  çıkışı!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Gaziemir’in Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Belediye Başkanı Halil Arda düzenlediği basın toplantısında görev süresinde yapılan hizmetler hakkında bilgilendirmede bulunurken, yeniden aday gösterilmeme kararına ilişkin de çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Gaziemir Belediye Başkanı Arda 'Neden aday gösterilmedi?' sorusuna CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in grup başkanvekili görevindeyken kendisi için söylediği 'İyi ki Halil Arda’ya kefil olmuşum' mesajı ekseninde yanıt verirken, CHP'nin Gaziemir Belediye Başkan adayı Ünal Işık ve CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan hakkında da dikkat çeken eleştiriler sıraladı. 

Gaziemir Belediye Başkanı Arda toplantıda sözlerine, “5 yıldır yüzlerce defa insanların karşısına çıktım. 1 defa, 29 Ekim Cumhuriyet Balosu’nda yazılı metin ile hitap ettim. Yazılı metin istemedim, sıkıldığımı hatırlıyorum. O duygularınızı geçiremiyorsunuz. Göz göze geldiğinizde duygularını karşıya geçiriyorsunuz. Hazırlıksız, metinsiz sizle sohbet etmek istedim. Çok onur verici bir görevi yerine getirdik. Öncelikle bir meslektaşımıza çok teşekkür etmek istiyorum. Basın danışmanlığımı yapıyor, Emre Döker... Sizlerle benim aramda çok iyi köprü kurdu. Ona çok teşekkür etmek istiyorum” diyerek başladı.

“BU ONURU BANA YAŞATAN PARTİME ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Hayata geçirdiği ve geçirmeyi planladığı projeleri anlattığı bölümde Arda’nın sözlerinden öne çıkanlar şöyle:
Bir insanın doğup büyüdüğü yere belediye başkanı olması çok kıvanç verici bir şey. Bu onuru bana yaşatan partime çok teşekkür ediyorum. Görevi başarı ile yaptığımı düşünüyorum. Belediye başkanlığına yeni bir soluk getirmeye çalıştık. Doğa ve hak mücadelesinde kamusal alanlar yaratmada birçok projeye imza attık. Size insanların ihtiyacı varsa zaten vazgeçmeni mümkün değil. Emrez Bölgesi'nde nükleer atıklara karşı 4,5 ay süren eylemler yaptık. Size belediye başkanı olarak veda etmek istedim ama yine siyasetin içindeyiz. Mücadeleye devam edeceğiz. 'Kamusal alanları genişletme gibi bir derdimiz var' diyordum, belediyeye ait alanlar yarattık. 3 milyonu bulan ziyaretler gerçekleştirdi insanlar buraya... 'Solcu belediye başkanı ne yapar?' diye kendime sorduğumda, 'Yoksulun yanında olur' diyorum. Soysal Market ile bin civarında aileye her ay yardım ediyoruz. Kimsenin kapısına koli götürerek rencide etmiyoruz. Hemen hemen hiç birini tanımıyorum.

5 YIL 1 GÜN İÇİN SEÇİLMEDİM!
Yeni bir bakış açısı getirmek istedik. Hep 5 yıl için çalıştık. 5 yıl 1 gün için seçilmedim. 5 yıl 1 günü düşünmeye başladığınızda ödün vermeye başlıyorsunuz. Eski Genel Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Seyit Torun’a çok teşekkür ediyorum. Partimize layık olmak için tüm çabayı sarf ettik. Sarnıç Bölgesi'nde tapu sorunları vardı, 'Bizi ilgilendirmiyor' demedik. Defalarca toplantılar yaptık. İmza kampanyaları yaptık. Sosyal hizmet bakış açısı ile Sarnıç’ta toplum merkezi açtık. Engellilerin, yaşlıların, çocukların bir arada olabildiği bir merkezi hayata geçirdik.

EN BÜYÜK HAMLEMİZ TAŞERONLAŞMAYA KARŞI!
En büyük hamlelerimizden birisi taşeronlaşmaya karşıydı. Taşeronlaşmaya hep karşıyız ama burada o sloganı hayata geçirdik. Temizlik işlerindeki taşeronumuzu ilk göreve geldiğimizde gönderdik. O tasarrufu sağlamasaydık mali anlamdaki disiplin sürdürülemezdi. 5 yılda Gaziemir’de kimse maaşını bir gün geç almadı. Badireler atlattık, olumsuz haberler yapanlar oldu. Sendika değişimi oldu. İktidarı kaybetmek kolay değil, sendikanın ne kadar para kaybettiğini biliyoruz bunun sıkıntısını yaşadılar. Sonunda o eylemler bitti. Mali anlamda sürdürülen bir disiplinli yapı vardı.

İKİNCİ DÖNEM İÇİN PROJELERİMİZ VARDI!
İkinci dönem için hazırladığımız projeler vardı. 5 yılda hayata geçirdiğimiz projelerin dışında Gaziemir yüzölçümü olarak küçük bir ilçe bizim belediyemize ait kamusal alanlar çok kısıtlı. Uzun yıllardır sorun olan imar planları ile sorunlu bölgelerimiz vardı. Metro mağazasının karşısında 1/1000’lik planları yapılmamış bir alan vardı. Oranın planlarını yüzde 45 zaiyat ile geçirdik. AK Parti, MHP İYİ Parti ve CHP’nin oy birliği ile geçmiş planlar.

SARNIÇ'TA REVİZYON! 
Sarnıç’ta yine 94 yılından bu yana imarsız olan bölgelerde revizyon planları yaptık. Orada da bize alanlar çıktı. Porta kafemizin 3.cüsünü orada inşa ediyoruz ama açmak nasip olmayacak. Gaziemir şu anda bir şantiye alanı gibi. Gençlikle ilgili projelerimiz oldu. Gençlik merkezi kurduk. İnşaatını bitirmek üzereyiz. Bütün mobilyaları, bilgisayarları satın alındı. Dil eğitimine çok önem veriyoruz. Orada 2 katı dil eğitimine ayırmıştık. İnşallah o da bizden sonra devam eder. Sarnıç’ta yine bir meydan projemiz var. Onu sürdürüyoruz. Yıllarca kirada olan bir yüzme havuzumu vardı. Yüzme havuzundaki kiracıyı mahkeme süreci sonunda kiracımızı çıkarttık. Bu yaza yüzme havuzumu yetişecek. Gaziemir’de hizmetler devam ediyor. Çocuk meclisimizi kurduk. 5 yıldır her Cumartesi günü çocuk tiyatroları düzenliyoruz. Spora büyük yatırımlar yaptık. 100.Yıl Sanat Merkezimiz ile ilgili çalışmalar yaptık. İnşallah bizden sonraki arkadaşlarımız 100. Yıl Sanat Merkezi'ni Gaziemir’e kazandırırlar. Projesi bitti, inşaat ruhsatı kesildi.

İkinci dönem ile ilgili çok önemli projelerimiz vardı. Çarşamba günleri kurulan bir pazaryerimiz vardı. Orası aslında belediye hizmet alanıydı. Burası aslında 5 kat imarlı olan bir yer. Burada çok önemli bir proje geliştirdik. Üst katlarında sosyal marketleri olan çok amaçlı bir proje idi. İkinci dönem için düşündüğümüz en önemli eserlerde birisi idi. Bu bölgede otopark ihtiyacı var. En altta da otopark için yer ayırmıştık.

“2. DÖNEME O KADAR HAZIRLIKLIYDIK Kİ…”
Gaziemir’de çok eski bir nikah salonumuz var. Maalesef Gaziemir Belediyesi tarafından kaçak yapılmış. Onun yerine modern bir nikah sarayı kazandırmak istiyorduk. İmar ile sorunu çözüp bu binayı kazandırmak istemiştik. Neden bunları sunuyorum, ikinci için o kadar hazırlıklıydık ki 'Gaziemir’in eksikleri nedir?' hepsinin hazırlığını yapmıştık. Bir yüzme havuzumu yapmak istiyorduk.

GAZİEMİR’DE KREŞ YOKTU!
Gaziemir’de belediyeye ait bir kreş yoktu. Düşündüğümüz iki yer vardı. Biri büyükşehirin arazisi idi. O bina şu anda depreme dayanıksız olduğu için kapatıldı. Büyükşehir il bu konuda arazisini kullanımı ile ilgili çalışmamız vardı. Bunun dışında Okyanus Koleji’nin inşaatının olduğu bir alan var. Büyükşehir’e ait bir parsel vardı bize ait de ESHOT Garajı’nın yanında bize ait parsel vardı. Okyanus Koleji’nin yanındaki binayı biz aldık. Orada bir kütüphane yapmak için çalışmamız vardı. Sarnıç’ta yapamadığım tek şey kapalı pazaryeri idi.

İLÇE STADI
İlçe stadımızda büyükşehir ile zeminin yenilemiştik. Arazi bize ait. İlçe stadımızın projelerini de arkadaşlarımız çizmişti. Bizden sonra seçilecek yönetici arkadaşlar bu projeleri hayata geçirirler.

“KIYMETİMİZ BİZDEN SONRA ANLAŞILACAK”
Bu 5 yılı kendime baktığımda, adaletli, dürüst, çalışkan bir belediye başkanı olarak kendimi görüyorum. Anketlerde de zaten söyleniyor bu benim için çok kıymetli çok onurlu bir görevi yerine getirdim. Kıymetimiz bizden sonra anlaşılacak. Zamana bizi haklı çıkaracak. Bu 5 yılın iyi anılacağını düşünüyorum bu onur bize yeter.

SORU&CEVAP

“NEDEN ATANMADIĞIMI BİLMİYORUM”
“Özgür Özel partinizin grup başkanvekili iken, ‘İyi ki Halil Arda’ya kefil olmuşum’ dedi ama siz aday gösterilmediniz. Partiniz neden aday göstermedi sizi?” sorusunu yanıtlayan Arda, “Neden atanmadığımı ben de bilmiyorum. Onu ben de merak ediyorum. 2 yıl önce bize kefil olduğunu söyleyen bir genel başkan (Özgür Özel) var. 2019 yılında aday adayı olduğumda parti içinde hiçkimse ile organik bağım yoktu. Gaziemir’in vatandaşların ısrarı ile 2019’da Halil İbrahim Şenol atandı. 2019’a kadar hiçbir yere aday olmadım. Sadece genel merkezde kendimi anlattım. Atama yöntemini kabul ediyorsanız sonuçlarına da katlanacaksınız. Özgür Bey'in bana kefil olduğunu daha sonradan duyuyorum. İlk atanmamda etkisi olduğunu sonradan öğrendim. Bugün bir önceki genel başkanımızın yaptığı en iyişeylerden birisi 6 ayda bir gerçekleşen belediye çalıştaylarıydı. İktidar olmadığımız illerde... Bize söylediği şey 'Belediye başkanlığına odaklanın, il ilçe örgütlerinin işine karışmayın. Burnunuzu sokmayın'dı. Sadece işimize odaklandık. 'Siz başarılı olursanız sizi atayan biz tekrar atarız' dedi. 5 yıl boyunca il-ilçe örgüt işlerine hiç karışmadım. İlçe Başkanımıza da söylediğimiz, 'Siz ilçemizi yönetin, ben belediyeyi yönetin' oldu. Neden atanmadığımı bize kimse söylemedi. Ben sadece halkın gözündeki yerimize bakıyoruz. 2023 Kasım'da yapılan anketlerin sonuçları elimizde... Nedenini genel merkeze sormak lazım” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR’DE GÖREV VERİLİRSE KABUL ETME DURUMUM YOK”
Arda, “Genel merkeze kırgınlığınız var mı? herhangi bir görev teklif edilirse sizi bir görevde görür müyüz?” sorusunu, “Herhangi bir görev verilirse kabul etme durumum yok. Belediye başkanlığına devam etmeyi çok istiyordum büyükşehirde herhangi bir görev verilişe kabul etmeyeceğimi söyleyeyim. Bürokrat olarak çalışmayı düşünmüyorum. Partide bir değişim ihtiyacı olduğunu söylüyorduk. Eski genel başkanımızı da başarılı buluyorum. Değişimden yanaydık. Özgür Bey ile bir hukukumuz vardı ama delege değildim. İlk tweeti atan İmamoğlu, ikinci tweeti atan bendim. Kendisini destekledim. Kişilere kırgın olabilir ama partime asla kırgın değilim. Benim partimdem kopmam mümkün değil. Önümüzdeki süreçte siyasetin neresinde oluruz onu şu an bilemiyorum. Yolu belediyeden geçmeden bir siyasetçinin bir ayağının eksik olduğunu bu süreçte anladım” şeklinde yanıtladı. 

“DEĞİŞİM” SORUSUNA YANIT!
“Kurultayda yaşanan değişim beklediğiniz yönde mi gidiyor?” sorusunu yanıtlayan Arda, “Beklediğim yönde ilerlemiyor. Çok daha farklı olabilirdi. Yeni yönetim de yerel yönetimleri kucağında buldu tam da hazırlanamadıklarını düşünüyorum. Birilerini seçmek çok kolay değil binlerce aday adayı içinden. Gaziemir’deki mevcut adayların içinde en iyisini ben olduğumu ekibim ile ben olduğumu düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 

“ADAY ADAYLARININ İÇİNDE EN İYİ BENDİM”
“Size haksızlık yapıldı mı? Aday gösterilen isimi nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklindeki soruyu yanıtlayan Arda, “Mevcutları içinde en iyi olduğumu iddia ediyorum. 5 yıl sokağına, insanına, imarına hepsine yönelik çok bilgili donanımlıyız. Bunu iddialı söylüyorum. Bu dönem tüm başkanlar pandemi süreci sel felaketi, deprem, büyük deprem, ekonomiye etkileri o kadar çok badire atlattık ki. 'CHP’li belediyeler mucizeler' yarattı denilmedi mi? Gerçekten mucize yarattık ama takdir edilemedik. Bu gönlümüzü birazcık kırdı” dedi.

CHP ADAYI ÜNAL IŞIK’A: KENDİSİNİ BELEDİYENİN ETKİNLİKLERİNDE GÖREMEDİK!
CHP’nin Gaziemir Belediye Başkan Adayı Ünal Işık hakkındaki soruyu yanıtlayan Arda “Belediye meclis üyesiydi ama 5 yıl boyunca belediyenin hiçbir etkinliklerinde kendisini göremedik. Hiçbir yerde olmadı. Mecliste Gaziemir ile ilgili önemli kararlar vardı. Gıda Kurtarma Derneği diye bir dernek var. Biz bu dernek ile iş birliği yapmak istemiştik, mecliste 'hayır' dendi. İki yıl boyunca grup toplantıları var. Bir parti nasıl grup toplantısı yapmaz? Çoğunluk sağlanmasın diye katılmayan arkadaşlarımız bugün belediye başkanlıklarına talipler..." dedi. 

KASIM ÖZKAN’A SALVO: İYİLEŞTİĞİNİ GÖRÜYORUM!
Arda basın mensuplarının sorularını yanıtladığı bölümde CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan’a eleştiride bulundu.

Arda, “Bir defa çalışmalarda bize ihtiyaç duyulmuyor. Bizim yapacaklarımız var, bunları arkadaşlarımız anlatabilir. Belediyemizin başındayız, 31 Mart’a kadar aday olan arkadaşların. İlçe başkanımızı da geçmiş olsun diyorum. Eski sağlığına kavuştuğu için... 1 yıldır grup toplantılarına gelemiyordu, iyileştiğini görüyorum” ifadelerini kullandı. 

“CEMİL BEY UĞRASA BİR ÇAY İÇEBİLİRDİK”
Büyükşehir Adayı CHP’li Cemil Tugay’ın kendisinden seçim kampanyasına ve yerel seçime yönelik destek isteyip istemediği sorusuna yanıt veren Arda, “Cemil Bey’in bizi arayarak destek alması gerekir. Ne tür desteğe ihtiyacı olduğunu bilmiyorum. Talebi nedir bilmiyorum. Bunu direk bizden isteyebilir. Cemil Bey’i bir kez ağırlamak isterdim. Havaalanı yolundayız, uğranıp bir çay içilebilirdi. AK Parti’nin aldığı kararlara 'dur' demek gerekiyor, CHP’nin başarı ile çıkması en büyük arzum” dedi. 

"BİRÇOK PARTİDEN TEKLİF ALDIM!"
Arda ayrınca, "Aday olarak gösterilmemesi sonrası birçok partiden teklif aldım. Beni araştırmışlar, çok iyi olduğumu düşünmüşler. Yeni keşfediyorlar. Birçok yerden teklif aldım. Bağımsız olarak girmemi çok insan istedi. Bunu doğru bulmuyorum. 1983 yılında, 40 yıl önce SODEP’e üye oldum. 40 yıldır partide olan biriyim. Bağımsız aday olmayı düşünmedim. Yüzde 57 gibi rekor oyla seçilmiş biriyim. Bununla anılmak, iz bırakıp ayrılmak çok daha doğru düşünmedim ama baskı gördüm" diye konuştu. 

"BİLMEDİĞİM BİR YÖNTEM İLE ADAY BELİRLENDİ!"
Aday belirleme yöntemi ile ilgili soruyu da yanıtlayan Arda, “Benim bilemediğim bir yöntem ile aday belirlendi. Sokağa çıktığımda tepkileri görüyorum. Bunu bilimsel olarak ölçüyoruz. Onların yaptığı anketlerdeki sonuçlar ile benim sahada gördüklerim birebir örtüşüyor. Buradaki aday belirlemede bu yöntemlerin hiç birisinin kullanılmadığını görüyorsunuz. Kırgınlığım var tabi çünkü ikinci dönem için çok hazırlıklıydık. Partimize zarar verecek hiçbir şeyin içinde bulunmadık” diye konuştu.

 
Türkiye ekonomisi 2023'te yüzde 4,5 büyüdü
 
Bakan Uraloğlu'ndan Kemalpaşa mesaisi: Lojistik üssünde son durum!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Kırgöz’e Yaylayurt’ta coşkulu karşılama
31 Mart Yerel Seçim çalışmaların sürdüren Dikili’nin CHP’li Belediye Başkan ...
CHP'li Önal: Halkla beraber kentin refahı için çalışacağız
Bayraklı Belediye Başkan Adayı CHP'li İrfan Önal, “Ben size şunun sözünü ...
CHP'li Eşki: İzmir'de oylar da artacak başkan sayısı da!
CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, 31 Mart’ta yapılacak yerel ...
 
Altay İstanbul'da seri peşinde!
Giresunspor'u 1-0 yenerek moral bulan Altay yarın deplasmanda Ümraniyespor'la karşı karşıya gelecek.
YSK'dan İzmir'de adaylığı düşürülen o isim hakkında flaş karar!
Dikili'de miting bir açıklamayla bağımsız belediye başkan adaylığını duyuran ...
Buca vizyonunu anlatan CHP’li Duman’dan iddialı ‘5 yıl’ ve sandık hedefi!
‘Kafe Siyaset’ programında Buca vizyonunu ve hedeflerini anlatan CHP’li ...
 
AK Partili Çiftçioğlu’ndan ‘kale’ çıkışı, stat, çarşı, sahil ve dönüşüm mesajları!
‘Kafe Siyaset’ programında proje, hedef ve planlarını anlatan Karşıyaka ...
CHP Lideri Özel'den sandık güvenliği talimatı!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, il başkanları ile yaptığı toplantıda başkanlardan ...
AK Partili Kırkpınar’dan işçilere güvence, depremzedelere kredi sözü, Sandal ve Önal’a salvo!
AK Parti’nin Bayraklı adayı Bilal Kırkpınar seçim mesaisinde tüm hızıyla ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri