POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Dışişleri Bakanlığı'ndan İran açıklaması
Dışişleri Bakanlığı'ndan İran açıklaması
Süper Lig'de şampiyonluk son haftaya kaldı
Süper Lig'de şampiyonluk son haftaya kaldı
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 tutuklama
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 tutuklama
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı
5 Nisan 2022 Salı - 11:48

Başkan İduğ’dan faaliyet sunumu ve ‘70 bulgu’ya belgeli yanıt açıklaması!

Bornova Belediye Başkanı İduğ, Nisan ayı ikinci oturumunda detaylı bir faaliyet sunumu yaptı. İduğ ayrıca denetim komisyonunun çalışması sonucu hazırlanan raporda ortaya konan 70 bulguyla ilgili yanıt belgelerinin teslim edileceğini açıkladı. Bornova Meclisi’nde belediyenin 2021 faaliyet raporu oy çokluğuyla kabul edildi.

Başkan İduğ’dan faaliyet sunumu ve ‘70 bulgu’ya belgeli yanıt açıklaması!

GERÇEKİZMİR – Bornova Belediye Meclisi Nisan ayı ikinci oturumu faaliyet raporu gündemiyle toplandı. 

Başkanvekili Hüseyin Ünal’ın idaresinde gerçekleşen oturum Bornova Belediyesi’nin 3 yıllık proje ve hizmetlerinin anlatıldığı video gösterimiyle başladı. 

Gösterimin ardından kürsüye çıkan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ da faaliyetler hakkında detaylı bir sunum yaptı. 

Söze geride kalan 3 yıllık dönemde tüm kararların oy birliğiyle geçtiğini vurgulayıp meclise ve emeklerinden dolayı belediye bürokratlarına teşekkür ederek başlayan Bornova Belediye Başkanı İduğ, “Pandemi ve deprem nedeniyle zor geçen bir dönemdi. Çok da huzurlu çalıştığımız bir dönem değildi. Bu 3 yıllık dönemde bütçemizi tasarruflu şekilde kullanmaya çalıştık ama aynı zamanda da yatırımlarımızı bir bir hayata geçirdik” dedi. 



PROJE VE HİZMET SUNUMU

Bornova Belediye Başkanı İduğ bu açıklamanın ardından öne çıkan proje ve hizmetleri detaylandırdı. Başkan İduğ’un öne çıkan mesajları şöyle: 

Çamdibi Yüzme Havuzu: 7 milyon küsüre yapılan bir iş ama bugün kazma vursanız 20 milyona yapamazsınız. Çok şükür bitmek üzere. 
Asfalt üretim tesisi: Bornova’ya en az 30 sene hizmet edecek bir tesis... Yılda 100 bin ton asfalt üretecek. Hedef yol sorununu tamamen ortadan kaldırmak. 
Bornova İletişim Merkezi: Geldiğimiz günden beri kurumsal Bornova diyoruz. Hepimizi burada misafiriz ama bırakacağımız şey sisteme bağlı çalışma. Bu merkezi bu yüzden kurduk. 
Çamdibi Pazaryeri: Mevcutları daha verimli kullanma gibi bir prensibimiz var. Çamdibi Kapalı Pazaryeri’nde boş bir alan vardı, burayı düzenledik ve bir spor alanına çevirdik. Bu da yoktan var olan bir şey… 
Benzin istasyonu: Kangren olan bir konu... 2009’dan önce 12 milyona satılacaktı biz buraya aldık, ihaleye soktuk, binanın tamamı Bornova Belediyesi’nin oldu, her yıl 500 bine yakın kira alınıyor, 10 yıl sonunda tamamen Bornova’nın olacak. 
Araç ve iş makinaları satın alma: Asfalt üretim tesisiyle ilgili makinelere sahibiz. Tüm araçları satın aldık, hepsi bizim... Toplamda 16 adet aracı 14 milyon 209 bin liraya aldık, devamı da gelecek…
Kızılay kentsel dönüşüm: 2 yıllık bir çalışmanın ürünü… İzmir’de şuan da 2.3 emsali hiç kimse alabilmiş değil... Ben bunu Bornova ve Büyükşehir meclislerinin oy birliğiyle sağlamış oldum. Ancak bunu dışarda yeri olmamasına rağmen provoke eden bir yapı var. 6 kat imar vermişiz. Kızılay planları oy birliğiyle geçen bir karardır, Bornova Belediyesi aynı çalışmayı Pınarbaşı’ndaki Gürpınar’da yapacaktır. 

İduğ sunumda ayrıca yol bakım ve onarım çalışmalarını rakamlarla ve teknolojik takip sistemiyle detaylandırarak anlatırken, belediyenin 2021 yılı gelir gerçekleşme oranının yüzde 92, gider gerçekleşmesinin ise yüzde 76,85’e indirildiğini söyledi. 

Bornova Belediye Başkanı bu açıklamaların ardından 2022 yatırımlarını açıkladı. Bornova’da 7 noktaya GES kurulacağını açıklayan İduğ, belediyenin kendi elektriğini üreten bir yapıya kavuşacağını bildirdi. İduğ, Bornova Kongre Merkezi için Büyükşehir Belediyesi ile protokol yapılacağını ifade ederken, yeniden ihaleye çıkılacağını açıkladı. Bornova Belediye Başkanı, satın alınan İçtaş Binası’na 300 kişilik bir kız öğrenci yurdu inşa edileceğini, projenin vakıflar ve hayırseverlerle birlikte imece usulüyle hayata geçirileceğini duyurdu. İlçedeki 4 futbol sahasının baştan sona yenileceğini söyleyen Başkan İduğ, Tarihi Büyük Çarşı için yapılacak yenileme çalışmasının da hayata geçeceğini bildirdi. 

Oturumda İduğ’un sunumunun ardından meclis grupları belediyenin faaliyet raporunu değerlendirdi. CHP’den bütçe ve mali hedef gerçekleşme oranlarına övgü gelirken, ‘borçsuz belediye’ vurgusu yapıldı. 

AK Parti cephesinden ise sosyal yardımlar ve eğitime destek, Naldöken Pazaryeri yapım süreci, Bornova Kongre Merkezi, İçtaş Hizmet Binası yapım-onarım çalışması, ilçedeki yolların durumu ve bisiklet yolları yapım işi konusunda eleştiri geldi. 

Açıklamaların ardından CHP ve İYİ Parti’nin onayı ve AK Parti’nin reddiyle 2021 faaliyet raporu oy çokluğuyla kabul edildi. 

İDUĞ: 70 BULGUNUN TAMAMININ CEVABI BELGELERİYLE HAZIR! 
Oturumda oylama sonrası denetim komisyonunun çalışmaları sonrası ortaya konan 70 bulgu masaya yatırıldı. Bornova Belediye Başkanı İduğ konuyla ilgili yaptığı açıklamadı, “Bir önceki mecliste açıklanan raporda 70 adet bulgu tespit edilmişti. Biz bunlar üzerine çalıştık. 70 bulgu içerisinde en çok ortaya çıkan tarih hataları… Günümüzde artık dijital ortamda çalışıyoruz. Artık teklifler ve başvurular mail yoluyla yapılıyor. Mail yolu olduktan sonra teklif günü kapalı zarflar geliyor. Kapalı zarf açıldığında bizim müdahale edebileceğimiz herhangi bir şey yok. Orada tarih var mı yok mu bakamıyoruz. Fakat bu uyarıya teşekkür ederiz. Evet mail yoluyla müracaatta bir sıkıntı yok ama kapalı zarfta tarih yoksa bundan sonra bunların ödemesini yapmayacak şekilde hatta ihaleden çıkaracak şekilde planlamamız var. Bunun dışında teslim süreleriyle ilgili konu var. Buralarda herhangi bir şaibe yok. Bunlar işleyişle ilgili birkaç günlük gecikmeler. Sehven yapılan hatalar var. Teşekkür ederim denetim kuruluna bu konuda… 30 Eylül yerine 30 Ekim yazılmış olabilir, bunun gibi hatalar. Bunların da düzeltilmesi talimatlarını verdik. Benim için önemli olan burada bir şaibe olup olmadığı… Burada bir arkadaşımız hata yapıyorsa komisyonun uyarısını dikkate alarak düzeltiriz ama gelen bulguların hepsinin gerçek olması lazım… Burada bazı ithamlar var benim hoşuma gitmedi, bunların hepsiyle ilgili belgeleri çıkardım. İşte ‘Mehmet Ceylan’dı, Avcılar’dı bunlardan ecremisil alınıyor mu?’ diye… Bunların hepsinden ecremisil alınıyor, hepsinin evrakları var. Denetim Komisyonumuza teslim edeceğim. Burada yazan tüm bulguların cevabı hazır, onları takdim edeceğim” dedi. 

Başkan İduğ ayrıca, “Sayıştay Bornova’da 3 ay kamp kurdu ama giderken teşekkür ettiler. Dediler ki ‘Türkiye’de birçok yeri gezdik, gördük, inceledik, buradan mutlu ayrılıyoruz’… Ben her türlü eleştiriye açığım. Buradaki bulguların da hepsinin cevabı belgeleriyle hazır” ifadelerini kullandı. 

 
Bayraklı'da Ramazan dayanışması: 10 bin kişilik iftar paketi!
 
Göztepe'ye Ndiaye için resmi teklif!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı'da Ramazan dayanışması: 10 bin kişilik iftar paketi!
İhtiyaç sahibi ailelere yönelik yardım çalışmalarını sürdüren Bayraklı ...
İzmir’den Kars’a 105 ton tohum desteği!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kars’ın Susuz ilçesinde ...
Buca'da 3 yılda 28 bin can dosta hizmet!
Buca Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, 3 yılda 28 bin ...
 
Başkan Soyer acil çözüm ekibiyle sahada: Dertlere derman oluyor!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kentin refahını eşit paylaştırma ...
Karakayalı'dan 'denetim raporu' çıkışı: Bu iş şaibeye yol açar!
Denetim Komisyonu raporunun hazırlanma sürecine CHP’li komisyon üyelerinin ...
Ödemiş'te 2021 faaliyetlerine Meclis onayı
Ödemiş Belediye Meclisi’nin Nisan ayı olağan meclis toplantısı Belediye ...
 
Konak'ın özel çocuklarına Kuşadası kampı
Konak Belediyesi Engelsiz Yaşam Köyü’nün özel çocukları, Kuşadası’nda ...
Güzelbahçe'de iftar bereketi!
11 ayın sultanı Ramazan’ın başlamasıyla paylaşım ve dayanışmanın en güzel ...
İzmir’in ‘akıllı trafik üssü’nde rotasyon: Dümene o isim geçti!
Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Türkiye'nin en kapsamlı akıllı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri