POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Eurovision tartışmalarına Avrupa Birliği de katıldı!
Eurovision tartışmalarına Avrupa Birliği de katıldı!
Flaş karar: Aziz Yıldırım başkanlığa aday!
Flaş karar: Aziz Yıldırım başkanlığa aday!
Edgar Ie için skandal iddia: İkiz kardeşini oynatmış!
Edgar Ie için skandal iddia: İkiz kardeşini oynatmış!
Erdoğan-Miçotakis zirvesi: Çözülemeyecek sorun yok!
Erdoğan-Miçotakis zirvesi: Çözülemeyecek sorun yok!
24 Ağustos 2021 Salı - 09:13

Başkan Koştu'dan CHP'ye 'Millet Bahçesi' çıkışı: Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu!

Bergama Belediye Başkanı Koştu, yargıya taşınan Millet Bahçesi projesiyle ilgili CHP’li vekillerin söyledikleriyle Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in itirazla ilgili açıklamasının tezat oluşturduğunu ifade etti, “Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu” dedi. CHP’nin ilçedeki saha çalışması sonrası “Bergamalılar CHP’li belediyeciliği özledi” çıkışına yanıt veren Koştu, ilçede ‘Cumhur İttifakı'nda çatlak’ iddiasıyla ilgili de konuştu.

Başkan Koştu dan CHP ye  Millet Bahçesi  çıkışı: Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu!

GERÇEKİZMİR - Bergama Belediye Başkanı AK Partili Hakan Koştu, Gerçekizmir’e yaptığı açıklamada yargıya taşınan Millet Bahçesi projesiyle ilgili detaylı bilgi verirken, CHP’li vekillerin Bergama’ya geldiğinde Millet Bahçesi ile ilgili söyledikleriyle Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer’in itirazla ilgili açıklamasının tezat oluşturduğunu ifade etti.

Koştu, Büyükşehir Belediyesi’nden ilçeye daha fazla yatırım beklediklerini söylerken, CHP İl Başkanı Deniz Yücel ve CHP’li vekillerin 2 günlük saha çalışması sonrası yerel yönetimi hedef alan açıklamalarına yanıt verdi.

Koştu, Bergama’da Cumhur İttifakı’nda çatlak iddiasıyla ilgili de konuştu.

TARTIŞMA SÜRÜYOR

Bergama’da ihalesi yapılan Millet Bahçesi ile ilgili tartışma sürüyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, millet bahçesi planlarına yaptığı itirazın reddedilmesi üzerine dava açma kararı almıştı.

Süreçte “Dava açmayın. Projeyi engellemeyin” çağrısında bulunan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Millet Bahçesi’yle ilgili detaylı bilgilendirme yaparken, CHP’li vekiller ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in konuyla ilgili sözlerine dikkat çekti.

"İHALE SÜRECİ TAMAMLANINCA YAPILACAK"

Sürecin başında Soyer’e alan ve planla ilgili bilgi verdiğini, itiraz yapılmamasını talep ettiğini, bu alanda bir düzenlemeyi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yapacaklarını  Büyükşehir Belediye Başkanı’na ilettiğini söyleyen Koştu, şunları söyledi: Maalesef planların askı süresinin son gününde Büyükşehir Belediyesi’nden plana itiraz gelmişti. Bazı teknik konulara itiraz gelmişti. Bizim yaptığımız bir düzenleme… Ticari  alanları bir köşeye taşıyıp oradaki yeşil alanı daha fazla miktarda Bergama’ya kazandırmak. Trafiğe de çözüm getiriyordu. Stadyum sadece sportif amaçlı kullanıma açık. Yeşil alan özelliği  taşımıyor. Şehrin merkezinde 40 bin metrekare yanı başında da  17 bin metrekare atıl durumda olan Çamlı Park söz konusu. Parkı da stratejik planda birinci etabını bitirdik. İkinci etabına geçerken Büyükşehir’le beraber yapalım diye stratejik plana aldık. Sonuçlanmadı biz onu sonuçlanmayınca Çevre Şehircilik Bakanlığı’na o stadyumun bağlantısı olarak projeye dahil ettik. Proje 57 bin metrekareye çıktı. Alanda ne var? Yeşil alan var, çocuk oyun alanı var, spor alanları var, gölet var, bisiklet yolu var, yürüyüş yolları, millet kırathanesi, yer altı otoparkı, satış birimleri ve bahçe gibi bir çok alan oluşturuldu. Stat etrafında 90 adet dükkan vardı. Hepsi, kamuya terkli alanda işgal konumunda kalmaktaydı. Yasal altlığı olmayan mülkiyet belirsizliği vardı. Bu durumu da kaldırdık ortadan. Bin 600 metrekare Türkiye’de hiç olmayan Bergama’da ilk olan ticari alanı da oturtturduk. Yine Millet Bahçesi kapsamında yarım kalan Çamlı Park projesi de dahil oldu devam ediyor. Yer altı otoparkı ve yolu da genişleterek trafik sorununu da çözüyoruz. Onun güneyinde bulunan 2 bin metrekarelik Fuat Olgan parkı vardı. Yürüyüş mesafesi. Kuzeyinde yeşil alan üzerinde birkaç restoranın olduğu, bir alan vardı. Geçmişten gelen sıkıntılı iki bölgeyi ticari alana çevirdik. Neyi amaçladık. Hem belediyeyi mülk sahibi etmek hem de yeşil alanı 20 kat alanı kazandırdık. Bu bir planlama usulüdür. Hem yapı hem yeşil bütünlüğüne korumaktır. İtirazdan sonra Büyükşehir Belediyesi planlamadaki yeşil alanın ticari alana çevrildiğini söyleyerek dava açtı. Mahkeme sürecini bilemeyiz. Millet Bahçesi’nin yapımı devam ediyor. İhalesi oldu. İhale süreci tamamlanınca yapılacak.

"AYNI PARTİ İÇİNDE İKİ FARKLI GÖRÜŞ VAR"
CHP’li vekillerin Bergama’ya geldiğinde Millet Bahçesi ile ilgili söyledikleriyle Soyer’in itirazla ilgili açıklamasının tezat oluşturduğunu söyleyen Koştu, “CHP’li vekiller geldi. Oradaki 90 adet esnafı gezdi. ‘Sizi dışarı çıkaracaklar, dükkansız kalacaksınız’ dediler. Biz ‘Bir düzenleme yapıyoruz. Kimseyi mağdur etmeyeceğiz’ dedik. ‘Yeni alanlar oluşturacağız’ dedik. Bin 600 metrekare stadyumun içerisinde ve 2 bin metrekare  de Fuat Olgan Parkı’nda 2 katlı esnaf çarşısını oluşturmak için planları yaptık. CHP’liler geliyor ‘sizi dışarı atacaklar’ diyor. Tunç. Soyer de ‘Biz bu alanda sadece yeşil alan ve park olsa itiraz etmezdik’ diyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Aynı parti içinde iki farklı görüş var. Esnafı mağdur etmeyecek miyiz, yoksa yeşil alanın tamamını mı koruyacağız. Biz herkese çözüm getiriyoruz. Hem esnafa çözüm getiriyoruz hem de bölgedeki stadyum alanını açarak yeşil alan hürriyetine kavuşturuyoruz” ifadelerini kullandı. 

"BİZDEN ÖNCE HALKA KAPALI BELEDİYE VARDI"
Başkan Koştu, geçtiğimiz günlerde CHP İl Başkanı Deniz Yücel ve CHP’li vekillerin 2 günlük saha çalışması sonrası yerel yönetimi hedef alan açıklamaları ile “Bergamalılar CHP’li belediyeciliği, halkçı belediyeciliği özledi” çıkışına yanıt verdi. Koştu, “   Benim gözlemlediğim tam tersi. Biz hem belediyecilik yapıyoruz, hem gönülleri alıyoruz. Bizden önce halka kapalı belediye vardı. Sokakta herkes söylüyor bunu. Biz makam odasının kapılarını açtık. Gelen rahatlıkla benle görüşebilsin diye. 119 dış mahallemiz bar. Ben her hafta bir mahalledeyim. Gerçek halk belediyeciliğini gönül belediyeciliği olarak biz yapıyoruz. Herkesin ayağına gidiyoruz. Esnafın sanayicinin vatandaşın. Sorunları yerinde dinliyoruz” dedi.

"BÜYÜKŞEHİR’DEN DAHA ÇOK YATIRIM BEKLİYORUZ"
“Büyükşehir Belediyesi’nden yeterli yatırımı aldığımızı söyleyemem” diyen Koştu, “Biz daha çok yatırım bekliyoruz. Bergama büyük bir kent. Kadim bir şehir. Köyleri çok. Daha çok yatırım bekliyorum Büyükşehir Belediyesi’nden” dedi.

"ÇATLAK SÖZ KONUSU DEĞİL"
Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz’ın görevden alınması sonrası yaşanan atama sürecinde AK Parti ve MHP arasında anlaşmazlık çıktığı ve bu durumun belediye meclisine yansıyarak ittifak arasında çatlak yaşandığı iddiasıyla ilgili ise Başkan Koştu, "İttifakta çatlak söz konusu değil. Bazen anlaşmazlıklar olabilir. Siyasi konuları ilçe başkanları, il başkanları kendi aralarında konuşur çözerler. Ufak tefek yanlış anlaşmalar olabilir ama çatlak söz konusu değil” dedi.

 
Bornova'da vergi borcu olanlara önemli çağrı
 
Turuncu kategoride aranan terörist yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da vergi borcu olanlara önemli çağrı
Bornova Belediyesi’nin vatandaşların belediyeye olan borçlarını rahatlıkla ...
Başkan Batur'dan muhtarlar zirvesi!
Başkan Batur, muhtarlara seslenerek, “Her zaman söylüyoruz, sizleri çok ...
İzmir’de ortak akıl buluşması
İzmir’de yerel yönetimler ve sivil toplum örgütü temsilcileri Kadınların ...
 
Yeni Foça'da plaj voleybolu rüzgarı!
Yeni Foça Geleneksel Beachvolley Turnuvası, 21-22 Ağustos tarihlerinde ...
Ve Çiğli Tramvayı'nda ilk raylar döşendi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kent içi ulaşımda raylı ...
Pir Sultan Abdal Parkı yeniden doğuyor!
Narlıdere Belediyesi, ilçenin en büyük sosyal donatı alanı olan Pir Sultan ...
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi Muğla’daki üreticilere omuz veriyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in başlattığı orman seferberliği, ...
Başkan Arda'dan 'Sarnıç' için rezerv alan çağrısı!
Sarnıç Fatih Mahallesi’ndeki hazine arazilerinin satışı için Milli Emlak ...
Bornova'da riskli yapılara geçit yok!
Bornova Belediyesi, muhtelif yerlerdeki riskli binaları yıkım çalışmalarına ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri