POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması
Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Kobani davasında karar açıklandı
Kobani davasında karar açıklandı
29 Haziran 2018 Cuma - 14:24

Başkan Şahin'den çarpıcı iddia: İnce'nin adaylığı erken açıklansaydı...

Menemen Belediye Başkanı CHP'li Tahir Şahin, 24 Haziran seçimleri, Muharrem İnce ve önümüzdeki yerel seçimler özelinde çarpıcı ifadeler kullandı. Kurultay taleplerini doğru bulmadığını söyleyen Şahin, yerel seçimler için Genel Merkez’e ‘önseçim’ ve ‘adaylar erken açıklansın’ çağrısında bulundu. Seçim sonuçları için CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun aksine partinin Cumhurbaşkanı Adayı İnce gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tebrik eden Şahin, flaş bir 2. tur iddiasında bulundu.

Başkan Şahin den çarpıcı iddia: İnce nin adaylığı erken açıklansaydı...

GERÇEKİZMİR - İzmir'in Menemen ilçesinde 1999’dan bu yana arka arkaya 4 kez belediye başkanı seçilen Tahir Şahin, 18 yıldır oturduğu koltukta partisi CHP’nin ilçede genel seçimlerde de üst üste üçüncü kez birinci çıkmasına öncülük etti.

CHP’de parti içi verdiği mesajlarla dikkat çeken isimlerin başında gelen Başkan Tahir Şahin, 24 Haziran seçimleri, Muharrem İnce ve önümüzdeki yerel seçimler özelinde çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Seçim sonuçları için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aksine partinin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik eden Şahin, İnce’nin adaylığının daha erken açıklanmış olması halinde seçimin kesin olarak ikinci tura kalacağını da iddia etti. 

Parti içi kurultay taleplerini doğru bulmadığını ifade eden Şahin, yerel seçimlere yönelik olarak da önemli bir çağrıda bulundu.

Şahin, “Genel Merkez’den ricam var. Yerel seçim için önseçim yapılmalı...Önseçim yapılacaksa 1 ay içinde karar almalılar. Önseçim yoksa belediyesi bizde olmayan yerlerde 1 ay içinde adayları açıklasınlar. Belediyesi bizde olan yerlerde ise en geç Eylül ayında açıklasınlar” dedi.

Gerçekizmir'e konuşan Şahin'in öne çıkan mesajları şöyle: 

İNCE KAZANAMADI ÜZGÜNÜM
Samimi ve gerçekçi olmak gerek. Her CHP’li gibi kazananın Muharrem İnce olmasını isterdim. Muharrem İnce gerçekten Cumhurbaşkanlığı görevini çok iyi yapabilecek bir isimdi. O nedenle üzgünüm...

ERDOĞAN KAZANMIŞTIR VE TEBRİK EDİYORUM
Bir taraftan da Muharrem İnce’nin dediği gibi bir seçime girdiğinizde yeneni, galip geleni tebrik etmesini de bileceksiniz. Yüzde yüz doğru bir şey! Ben Muharrem İnce gibi düşünüyorum. Oy çalındı çalınmadı muhabbetine girmiyorum. Sistemli bir biçimde oy çalınması mümkün değil... Sandık görevlilerimiz herkes ıslak imzaları bulunduğu ilçeye ile getirdi. Seçimin sonucunu etkileyecek oy çalınmasına katılmıyorum. Erdoğan kazanmıştır ve tebrik ediyoruz. İşin başarısızlığını mazeretlerle örtmemek gerek! Muharrem İnce’nin dediği gibi daha çok çalışarak oylarımızı arttırmamız gerek...

TÜRKİYE LİDERLER ÜLKESİ
Yerel seçimlere iyi hazırlanmak gerek. Partinin aldığı oyla Muharrem İnce’nin aldığı oyu değerlendirmek gerek. Muharrem İnce 8 puan önde aldı. Demek ki Türkiye liderler ülkesi olduğunu bir kez daha gösterdi. Seçmen bazına indiğinizde duyguyla liderler ülkesi sistemini yaşamaya devam edeceğiz. Menemen’de de yaşıyoruz. Genelde başka oy alıyoruz yerel de başka oy alıyoruz. Anadolu mozaiğiyiz. Burada 20 yıldır halka dokunuyoruz. Halka dokunmaya devam edeceğiz. Yerelde hep birlikte göreceğiz yine bu şekil ve şartlarda partinin aldığı oydan daha farklı alacak.

GENEL BAŞKAN MYK’YI ANKARA’YA SOKMAMALI
Geneldeki oyumuzu arttırmak için seçilen vekillerimiz genel başkan yardımcılarımız 7 bölgede sorumluluklar üstlenmeli... Genel Başkan, Genel Başkan Yardımcılarını Ankara’ya sokmamalı! Bölgelerde köy köy mahalle mahalle gezmeliler ki 5 yıl sonraki seçimde parti iktidar ve Cumhurbaşkanlığı da sosyal demokratların olsun...

PARTİ İÇİ DEMOKRASİYİ ARTTIRMAMIZ GEREK
Başarının iktidarın yolu sadece çalışmaktan geçmiyor tabi ki... Parti ne kadar kendi içinde demokrasiyi yaşıyorsa dışarıda o kadar karşılığını görür. Dışarıda 'Demokrasi yok' diyorsak, içerde de sıkıntı var demektir. Parti içi demokrasiyi arttırmamız gerek. Önseçim olmazsa olmaz olmalı. Özellikle belediye başkanlıklarında mutlaka önseçim yapılmalı. Milletvekili seçimlerinde mutlaka kontenjanları 1’er tutularak önseçim yapılmalı... Demokrasiyi kendi içinizde daha iyi yaşarsanız dışarıdaki demokrasiyi de daha çok istersiniz. Seçmene daha çok güven verirsiniz. Seçimlerden birinci çıkmanın ana maddesi seçmene söylediğinizle yaptığınız eş değer olmalı. Bu güveni verdiğimiz sürece parti ilk seçimde iktidar olur. Parti içi demokrasiye inanmış bir insan olarak hep söyledim. Dışarıda da söyledim. Bu güveni gören Menemenli hemşerilerimiz bizlere hep  güvendi. İki dönemdir daha da güveniyor. Yerelin dışında üst üste 3 genel seçimdir parti birinci çıkıyor Menemen’de... Elbette burada Tahir Şahin, örgüt kadınlar, gençler ve vatandaşın büyük önemi var. Bu anlayışın üstte Genel Merkez’de de olmasını temenni ediyorum.

ÖSEÇİM YAPILMALI
Belediye başkanlığı seçiminde önseçim tercihimdir. Önseçim yapılmazsa da bu tür mücadelelere girip kavganın anlamı yok! Yerelde başarı istiyorsak üstün başarı istiyorsak adaylar bence en az 6 ay önceden belirlenmeli. Mümkünse belediyenin bizde olmadığı yerlerde 1 ay içinde adayların belirlenmesi gerek. Belediyenin bizde olduğu yerlerde de adayların en geç Eylül başında netleşmesi gerekmektedir. Belediyesi bizim olan yerde onlarca aday adayı çıkıyor. Bu aday adayları ‘Ben Genel Merkez’le görüştüm, Genel Başkan’la konuştum’ gibi gerçekçiliği olmayan cümlelerle hem partiliyi hem halkı yanıltıyor. Bu da başarısızlık doğurur. Genel Merkez’den ricam var. Önseçim ise 1 ay içinde karar almalılar. Önseçim yoksa belediyesi bizde olmayan yerlerde 1 ay içinde adayları açıklasınlar. Belediyesi bizde olan yerlerde en geç Eylül ayında açıklasınlar.

İNCE ÖNCEDEN AÇIKLANSAYDI SEÇİM İKİNCİ TURA KALIRDI!
Bu konuda en iyi örnek Muharrem İnce... Referandum bitti. Referandumdan sonra parti 1 ay içinde Cumhurbaşkanı adayının açıklaması gerekiyordu. Parti Cumhurbaşkanı Adayını bir ay içinde açıklasaydı, Muharrem İnce’nin adaylığı referandum sonrası açıklansaydı başka olurdu. 50 günde yüzde 30’u aştı... Referandumdan 1 ay sonra açıklansaydı kesin olarak ikinci turdaydı. Ona göre çalışacaktı, ekibini kuracaktı. Bu zaman zarfında mutfağı, dizaynı bırakın dış duvarı yapamazsınız. Mutfağı olmayan evin yemeği de olmaz. Erken açıklanmış olsaydı, İnce mutfağını iyi kuracaktı, malzemeyi iyi alacaktı, yemeğini daha iyi yapacaktı ve daha çok insana ulaşacaktı.

KURULTAY TALEPLERİNE KATILMIYORUM
Cumhurbaşkanlığını kazanamıyorsak bu işte bir hata var. 'Başarılıyız' demek doğru olmaz. Başarı iktidarı yakalamaktan geçer. Başarı iktidardaysanız oylarınız da yüzde 1 bile olsa oylarınız artırmaktır. Kurultay isteğinde olanlar var. Kurultay isteklerine katılmıyorum. Kurultay oldu ve var sayalım Genel Başkan kendiliğinden bıraktı ya da kurultay oldu kaybetti, bıraktı... Gelen ekip parti içi demokrasiyi yaşatmazsa bu tablodan beter olur. İnsanlar yoruldu artık! Parti içi demokrasiyi yaşatmazsanız, dar kadroyla giderseniz, yeni genç isimlere mutfakta yer vermezseniz bugünkü durumdan daha beter olur. Kurultay çağrıları yanlış!

 
Torbalı'da vekil ve başkandan proje mesaisi!
 
Erdoğan: Terörü ayaklar altına alarak yok edeceğiz!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
1 CHP li 30 Haziran 2018 Cumartesi 00:06

Belediye başkanları elbette kurultaya sıcak bakmazlar. Çünkü yerel seçimler için şimdiden genel merkeze yalakalık sırasına girdiler.24 haziran seçimlerinde chp nin oylarının azalmasında chp li belediye başkanlarının da rolü vardır.

Yorumu oyla      0      0  
Hakan sunay 29 Haziran 2018 Cuma 19:43

Önseçim demokrasinin olmazsa olmazıdır. Parti içi adalet şart aksi taktirde parti çok kaybeder.

Yorumu oyla      0      0  
Turhan met 29 Haziran 2018 Cuma 17:54

Belediye seçimlerine kilicdaroglu ile girelim seçimlerden sonra tek aday inceyle kurultay olsun

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Torbalı'da vekil ve başkandan proje mesaisi!
Yıkılan Torbalı Devlet Hastanesi arsasına tam teşekküllü bir Ağız ve Diş ...
CHP Eski Milletvekili Eren Erdem tutuklandı!
Hakkındaki yakalama kararı doğrultusunda gözaltına alınan eski CHP Milletvekili ...
AK Parti'den Soylu'nun o sözlerine ilk yorum
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun CHP'li il başkanlarına yönelik talimatı ...
 
İnce teşekkür turuna o ilden başlayacak!
CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı İnce, illere yapacağı teşekkür ziyaretleri ...
Çavuşoğlu 'Trump'ın F-35 mesajı'nı açıkladı!
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD Kongresindeki F-35 savaş uçağı satışı ...
CHP İzmir'den Soylu'ya tepki bildirisi: Hiç kimsenin bunu engellemeye...
CHP'de MYK tarafından hazırlanan ve 81 ilde eşzamanlı okunan bildiriyi ...
 
İYİ Parti'de o ilçede başkan krizi: Masada 3 seçenek!
24 Haziran'da İzmir’de istediği sonucu alamayan İYİ Parti’de, en sancılı ...
CHP İzmir Milletvekili Beko'dan 'şaibe' çıkışı: MHP'nin o oyları alması mümkün değil!
CHP'den İzmir milletvekili seçilen, DİSK eski Genel Başkanı Kani Beko, ...
CHP'de '9 Eylül'den bildiri: İstifa çağrısı
CHP’nin eski milletvekillerinin de aralarında bulunduğu 9 Eylül Platformu ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri